برای مشاوره نحوه محاسبه قیمت CIF در گمرک
برای مشاوره نحوه محاسبه قیمت CIF در گمرک


در امور بازرگانی cif به معنای هزینه های حمل و نقل و بیمه می باشد. در برخی موارد به جای cif از C&F نیز استفاده می شود. سیف cif مفهومی است که در عرصه حمل و نقل و امور گمرکی کاربرد بسیار دارد و بدون پرداخت هزینه های cif کالا، انجام امور گمرکی امکان پذیر نخواهد بود.
محاسبه ارزش سیف کالا جهت پرداخت هزینه های گمرکی امری ضروری می باشد؛ لذا تمامی اشخاصی که قصد واردات و صادرات کالا و به طور کلی، فعالیت در عرصه تجارت بین الملل را دارند؛ باید به خوبی ارزش سیف cif کالا را شناخته و با مزایا و معایب و نحوه محاسبه آن آشنا باشند.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که ارزش سیف کالا (CIF) چیست؛ مزایا و معایب سیف کالا (CIF) در گمرک بررسی می شود. سپس و وظایف فروشنده و خریدار در سیف کالا (CIF) بیان و بعد از آن روش و نحوه محاسبه قیمت و ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک مورد مطالعه قرار می گیرد. در نهایت، در قسمت پایانی مقاله، راجع به تفاوت سیف کالا cif با cfr و fob صحبت خواهد شد
ارزش سیف کالا (CIF) چیست؟
برای پاسخ به این سوال که ارزش سیف کالا (CIF) چیست؟ ابتدا باید با مفهوم (CIF) آشنا شد. سیف (CIF) یک توافق نامه حمل و نقل بین المللی است. این توافق نامه بین خریدار و فروشنده منعقد می شود و به موجب آن، فروشنده هزینه های حمل و نقل و بیمه را بر عهده می گیرد. شایان ذکر است که سیف تنها برای کالاهایی که با کشتی و از راه دریایی حمل می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
ارزش سیف کالا COST INSURANCE FREIGHT یکی از مهم ترین عوامل تعیین ارزش گمرکی کالا می باشد. ارزش سیف کالا شامل هزینه های شرکت حمل و نقل و بیمه نیز می شود. در واقع حمل کالا از مبدا به مقصد، مستلزم پرداخت هزینه هایی است که به موجب توافق سیف (CIF) پرداخت این هزینه ها با فروشنده می باشد.
لازم به ذکر است هزینه های حمل بار تا مقصد، هزینه ی شرکت حمل و نقل دریایی، هزینه بارنامه، هزینه بیمه، هزینه بنادر، هزینه باربندی و... از جمله هزینه های گمرکی است که در ارزش سیف کالا (CIF) محاسبه می شود. در قسمت های بعدی مقاله راجع به روش و نحوه محاسبه قیمت و ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک صحبت خواهد شد.
مزایا و معایب سیف کالا (CIF) در گمرک
همانگونه که بیان شد؛ سیف کالا (CIF) یکی از روش های پرداخت هزینه های گمرکی است. استفاده از این روش نیز مانند هر روش دیگری، مزایا و معایب متعددی به همراه دارد. از همین رو، در این بخش از مقاله، راجع به مزایا و معایب سیف کالا (CIF) در گمرک صحبت می شود.
با توجه به مزایای متعدد روش پرداخت سیف کالا (CIF)، در حال حاضر استفاده از این روش در امور گمرکی بسیار کاربرد دارد. سود آوری بیشتر برای فروشنده، کاهش هزینه های واردات و کاهش حضور شرکت های حمل و نقل در امر صادرات و واردات از جمله مزایای سیف کالا (CIF) در گمرک محسوب می شود.
استفاده از روش سیف کالا (CIF) در گمرک علاوه بر مزایای متعدد، معایبی را نیز به همراه دارد. افزایش هزینه های حمل و نقل در برخی شرکت ها، عدم مدیریت هزینه ها در ابتدا تا انتهای مراحل به صورت موثر و همچنین افزایش هزینه خدمات خدمانی که فروشنده از خریدار دریافت می کند، از جمله معایب سیف کالا (CIF) در گمرک به شمار می آید.
وظایف فروشنده و خریدار در سیف کالا (CIF)
در پاسخ به این پرسش که وظایف فروشنده و خریدار در سیف کالا (CIF) چیست، باید بیان کرد، به طور کلی؛ ارائه کالا و خدمات از اصلی ترین وظایف فروشنده و خریدار در سیف کالا (CIF) محسوب می شود، اما علاوه بر این موضوع، هر یک از این افراد وظایف دیگری را نیز بر عهده دارند. وظایف فروشنده در سیف کالا (CIF) به شرح ذیل می باشد:
تهیه مدارک مشخصات محموله
تهیه مدارک قرارداد با شرکت بیمه
تهیه مدارک قرارداد با شرکت حمل و نقل
اخذ مجوز صادرات برای محموله
پرداخت هزینه های لازم
ارائه بازرسی از محصولات
لازم به ذکر است که فروشنده می تواند مدارک مذکور را به صورت الکترونیکی نیز ارائه نماید. گفتنی است خریدار نیز در روش سیف کالا (CIF) دارای مسئولیت هایی است. پرداخت به موقع هزینه های مندرج در قرارداد از اصلی ترین وظایف و مسئولیت های خریدار در این روش به شمار می آید. همچنبن تخلیه محصول در بندر، انتقال محصول در ترمینال و محل تحویل و پرداخت هزینه حمل، تخلیه و تحویل کالا به مقصد نهایی از دیگر وظایف خریدار محسوب می شود.
روش و نحوه محاسبه قیمت و ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک
محاسبه ارزش سیف کالا جهت پرداخت هزینه های گمرکی امری ضروری است؛ لذا در این بخش از مقاله، روش و نحوه محاسبه قیمت و ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. روش و نحوه محاسبه قیمت و ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک تابع فرمول ذیل می باشد.
ارزش سیف کالا = (ارزش کالای ورودی * هزینه بیمه) + نرخ ارز رسمی اعلامی توسط گمرک
تمامی هزینه هایی که از ابتدای ورود کالا تا رسیدن به اولین دفتر گمرکی لازم است پرداخت شود و همچنین هزینه هایی نظیر نرخ کالا، هزینه بیمه و باربندی برای محاسبه ارزش سیف کالا (CIF) مورد نیاز می باشد. در واقع بر اساس فرمول مذکور، برای محاسبه ارزش سیف کالا (CIF) در گمرک تمامی این هزینه ها با یکدیگر جمع بسته می شود.
تفاوت سیف کالا cif با cfr و fob
با cfr و fob هر سه از روش های حمل کالا می باشد؛ اما این سه روش تفاوت های عمده ای نیز با یکدیگر دارند. لذا در ادامه تفاوت سیف کالا cif با cfr و fob بیان می شود. همانطور که بیان شد؛ سیف (CIF) یک توافق نامه حمل و نقل بین المللی است و برای برای کالاهایی که با کشتی و از راه دریایی حمل می شوند؛ مورد استفاده قرار می گیرد. این توافق نامه بین خریدار و فروشنده منعقد می شود و به موجب آن فروشنده هزینه های حمل و نقل و بیمه را بر عهده می گیرد. FOB نیز مانند CIF یکی از روش های حمل کالا می باشد، اما این روش تفاوت های متعددی با روش CIF دارد. تفاوت های FOB با CIF به شرح ذیل می باشد:
هزینه های حمل و نقل دریایی در روش CIF اصولا پایین تر از روش FOB می باشد
روش CIF دارای هزینه های پنهان است که ممکن است در برخی موارد باعث افزایش هزینه ها شود؛ در حالی که در روش FOB چنین موضوعی نیست
در روش CIF فروشنده مسئول پرداخت هزینه های حمل و نقل و بیمه می باشد؛ در حالی که در روش FOB فروشنده وظیفه دارد هزینه های حمل و نقل و بیمه را نزدیک ترین بندر پرداخت نماید.
CFR نیز یکی دیگر از روش های حمل و نقل و به معنای هزینه یا ارزش کالا و کرایه حمل تا بندر مقصد می باشد. در این روش نیز همانند روش CIF فروشنده تحویل کالا را درست بر روی عرشه کشتی تعهد می نماید. روش CIF با روش CFR شباهت های بسیاری با یکدیگر دارند، اما مهم ترین تفاوت این دو روش آن است که در روش cfr، فروشنده باید هزینه حمل کالا از بندر به مقصد را هم پرداخت کند، اما بیمه کالاها به عهده فروشنده نیست، این در حالی است که در روش CIF هزینه پرداخت بیمه کالا نیز به عهده فروشنده می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه قیمت CIF در گمرک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه محاسبه قیمت CIF در گمرک پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. هزینه هایی که فروشنده از خریدار بابت خدمات دریافت می کند، ممکن است گاهی اوقات افزایش پیدا کند