برای مشاوره ثبت نام بیمه مشاغل خانگی
برای مشاوره ثبت نام بیمه مشاغل خانگی
مطابق با ماده 2 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی؛ منظور از این مشاغل و کسب و کارها، آن دسته از فعالیت هایی است که با تصویب ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل گرفته و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد.
دولت به منظور حمایت از این دسته از مشاغل، این امکان را برای افراد فراهم آورده است که با رعایت شرایطی، اقدام به ثبت نام بیمه مشاغل خانگی نمایند. با این حال، کلیه افراد، مشمول دریافت بیمه مشاغل خانگی قرار نگرفته و این امر، ممکن است که این پرسش را برای برخی از متقاضیان مطرح نماید که چه کسانی میتوانند مشمول بیمه مشاغل خانگی شوند؟
از این رو، در این مقاله، ابتدا به این پرسش که چه کسانی می توانند مشمول بیمه مشاغل خانگی شوند؛ پاسخ داده و شرایط و مدارک مورد نیاز برای آن ارائه شده است. در ادامه؛ به این سوال پاسخ می دهیم که برای بیمه مشاغل خانگی به کجا مراجعه کنیم و مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت برگ پرداخت این نوع بیمه چه می باشد. در انتها؛ نرخ و مبلغ حق بیمه مشاغل خانگی، لیست مشاغل مشمول این نوع بیمه و نیز، بیمه مشاغل خانگی زنان خانه دار مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
چه کسانی می توانند مشمول بیمه مشاغل خانگی شوند؟
بیمه مشاغل خانگی، به بیمه ای گفته می شود که از مشاغل و کسب و کارهای خانگی در برابر خطرات و خسارات احتمالی به ازاء پرداخت حق بیمه مشخص توسط بیمه گذار، محافظت می نماید. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که چه کسانی می توانند مشمول بیمه مشاغل خانگی شوند؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که تنها افرادی می توانند مشمول بیمه مشاغل خانگی واقع شوند که شغل و کسب و کار آن ها در تعریف مشاغل خانگی قرار گیرد. شرایط لازم برای این امر عبارت است از:
شغل و کسب و کار خانگی توسط عضو یا اعضاء خانواده ایجاد شده باشد؛
شغل و کسب و کار خانگی در فضای مسکونی ایجاد گردد؛
طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار باشد؛
شغل و کسب و کار خانگی منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی گردد.
علاوه بر افرادی که تمایل دارند که؛ مشمول دریافت بیمه مشاغل خانگی قرار گیرند، می بایست شرایط سنی در این خصوص را نیز رعایت نمایند. حداقل شرایط سنی برای دریافت بیمه مشاغل خانگی حداقل 18 و حداکثر 50 سال می باشد. هم چنین، شغل و کسب و کار فرد می بایست در لیست مشاغل خانگی مشمول بیمه قرار گرفته باشد.
شرایط دریافت بیمه مشاغل خانگی
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که چه کسانی می توانند مشمول بیمه مشاغل خانگی شوند و در این خصوص، بیان نمودیم که افرادی می توانند مشمول بیمه تامین اجتماعی شوند که شغل آن ها جزو مشاغل خانگی محسوب شود. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا شرایط دریافت بیمه مشاغل خانگی را بیان نماییم که عبارت است از:
شرایط عمومی دریافت بیمه مشاغل خانگی: داشتن تابعیت ایرانی، حداقل سن 18 سال و حداکثر سن برای مردان 55 و برای زنان 45 سال، داشتن کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی، سکونت در محل اشتغال به کسب و کار، داشتن حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی
شرایط اختصاصی دریافت بیمه مشاغل خانگی: داشتن گواهی سلامت، داشتن حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط با شغل، گذراندن دوره های آموزشی و مهارتی مرتبط با حوزه کسب و کار موردنظر، داشتن سرمایه اولیه، ارائه طرح کسب و کار، قرار گرفتن شغل در رسته شغلی مشاغل خانگی مطابق با ماده 2 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی.
مدارک لازم برای اخذ بیمه مشاغل خانگی
در قسمت گذشته، مشمولان دریافت بیمه مشاغل خانگی را معرفی نموده و شرایط عمومی و اختصاصی این نوع بیمه را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا لیست مدارک لازم برای اخذ بیمه مشاغل خانگی را بیان نمایم که شامل موارد قید شده در قسمت زیر می باشد:
مدارک شناسایی متقاضی (اعم از شناسنامه، کارت ملی، عکس و...)
مدارک و اسناد مربوط به پایان خدمت یا معافیت متقاضی
گواهی عدم داشتن سوء پیشینه کیفری
مدارک تحصیلی متقاضی
گواهی مهارت مرتبط با کسب و کار
علاوه بر مدارک و اسناد فوق الذکر، متقاضی می بایست مجوز مربوط به مشاغل خانگی خود را نیز ارائه نماید. ارائه مجوز مشاغل خانگی از این حیث اهمیت دارد که باعث می شود که فرد، علاوه بر بیمه مشاغل خانگی، از تسهیلاتی که دولت برای این مشاغل در نظر گرفته است نیز، بهره مند شود که جهت کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای بیمه مشاغل خانگی به کجا مراجعه کنیم؟
یکی از سوالات متدوالی که در خصوص بیمه مشاغل خانگی مطرح می شود، این است که برای بیمه مشاغل خانگی به کجا مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این پرسش می بایست میان دو دسته از متقاضیان قائل به تفاوت شد. متقاضیانی که قصد بیمه نمودن خود به صورت بیمه مشاغل آزاد را دارند، می بایست به منظور ثبت نام این نوع بیمه، ابتدا؛ باید به سایت eservices.tamin.ir مراجعه نموده و ضمن ثبت نام، نام کاربری و رمز عبور دریافت نمایند.
پس از آن، شخص می بایست از منوی بیمه شدگان، گزینه بیمه شدگان خاص را انتخاب نموده و فرم قرارداد بیمه حرف و مشاغل آزاد را تکمیل و پر نماید. هم چنین، دولت به منظور منظور حمایت از فعالان حوزه مشاغل خانگی، امکان بهره مندی آن ها را از مزایای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر فراهم نموده است.
متقاضیان به منظور دریافت مزایای بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، می بایست به همراه مدارک لازم به تعاونی های روستا، عشایر و دهیاری ها یا کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مراجعه نموده تا این مراکز، مراحل ثبت نام بیمه این افراد را برای آن ها انجام دهند.
مراحل و نحوه ثبت نام بیمه مشاغل خانگی
در قسمت های پیشین مقاله، شرایط و مدارک لازم برای دریافت بیمه مشاغل خانگی بیان گردید و توضیح داده شد که متقاضیان می توانند از طریق سازمان بیمه تامین اجتماعی و نیز صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت به دریافت این نوع بیمه اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ثبت نام بیمه مشاغل خانگی بپردازیم.
به منظور ثبت نام بیمه مشاغل خانگی سازمان بیمه تامین اجتماعی، متقاضی می بایست نشانی سایت eservices.tamin.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و گزینه ورود به سامانه را انتخاب کند.
پس از آن، فرد بایستی نام کاربری و رمز عبور خود را در این قسمت وارد نموده و گزینه "ورود" را برگزیند.
در مرحله بعدی، فرد باید از قسمت بیمه شدگان، گزینه بیمه شدگان خاص و سپس انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد را انتخاب کند.
در این قسمت، شخص باید گزینه مشاهده ضوابط و شرایط را انتخاب نموده و سپس، گزینه موافقم را برگزیند.
در مرحله بعدی، داوطلب باید گزینه نام نویسی را برگزیند.
در این قسمت فرد لازم است که گزینه صاحبان حرف و مشاغل آزاد را برگزیند.
پس از انتخاب گزینه مذکور، متقاضی می بایست سایر مراحل ثبت نام بیمه مشاغل خانگی را در سایت خدمات الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی طی نماید. به منظور آشنایی علاقمندان، در این جدول زیر، فایل کامل راهنمای ثبت نام بیمه مشاغل خانگی در سایت eservices.tamin.ir ارائه شده که متقاضیان می توانند جهت دانلود و مطالعه آن اقدام نمایند.
- نویسنده: سازمان بیمه تامین اجتماعی
- حجم: 1.45 MB
- منبع: سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی
متقاضیان بیمه مشاغل خانگی به منظور بهره مندی از مزایای بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می بایست به همراه مدارک لازم به صورت حضوری به تعاونی های روستا، عشایر و دهیاری ها یا کارگزاری این صندوق در سراسر این کشور، مراجعه نموده و مراحل ثبت نام را به صورت حضوری طی نمایند.
دریافت برگ پرداخت حق بیمه مشاغل خانگی
پس از این که افراد، اقدام به ثبت نام بیمه مشاغل خانگی نمودند، می بایست به منظور پرداخت حق بیمه خود در زمان مقرر اقدام کنند. پرداخت حق بیمه مستلزم دریافت برگ پرداخت می باشند. از این رو، در این قسمت از مقاله مراحل و نحوه دریافت برگ پرداخت حق بیمه مشاغل خانگی مورد اشاره قرار خواهد گرفت.
متقاضیان به منظور دریافت برگ پرداخت حق بیمه مشاغل خانگی از سازمان تامین اجتماعی، می بایست به سایت samt.tamin.ir مراجعه نموده و نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نماید.
پس از آن، شخص می بایست از منوی عملیات بیمه شدگان خاص، گزینه درخواست برگ پرداخت را انتخاب نماید.
پس از انتخاب این گزینه، متقاضی می بایست تعداد ماه های مورد نظر برای پرداخت حق بیمه را وارد نموده و گزینه صدور را انتخاب نماید. پس از انتخاب این گزینه، فیش بدهی بیمه مشاغل خانگی تامین اجتماعی برای متقاضی نمایش داده می شود وی می تواند نسبت به پرداخت حق بیمه مذکور اقدام نماید. دریافت برگ پرداخت از طریق مراجعه حضوری به کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی نیز میسر می باشد.
نرخ و مبلغ حق بیمه مشاغل خانگی
در خصوص این که نرخ و مبلغ حق بیمه مشاغل خانگی چه مقدار می باشد، می بایست بیان نمود که این نوع بیمه، دارای نرخ های مختلفی می باشد و متقاضی می تواند با توجه به مزایای تعلق گرفته به هر یک، بیمه مدنظر خود را انتخاب نماید. نرخ و مبلغ حق بیمه مشاغل خانگی سازمان تامین اجتماعی به شرح زیر می باشد:
نرخ 14 درصد: (شامل 12 درصد سهم بیمه گذار و 2 درصد سهم دولت)
نرخ 16 درصد: (شامل 14 درصد سهم بیمه گذار و 2 درصد سهم دولت)
نرخ 20 درصد: (شامل 18 درصد سهم بیمه گذار و 2 درصد سهم دولت)
متقاضیانی که تمایل به دریافت بیمه صندوق روستاییان و عشایر دارند می بایست نرخ و مبلغ حق بیمه مذکور را با توجه به سطح درآمدی خود به این سازمان پرداخت نمایند. نرخ و مبلغ حق بیمه مشاغل خانگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر 15 درصد درآمد فرد بیمه شده می باشد که از این مقدار، 10 درصد سهم دولت و 5 درصد سهم بیمه شده می باشد.
لیست مشاغل خانگی مشمول بیمه
همانطور که پیش تر بیان شد، متقاضیان در صورتی می توانند برای دریافت بیمه مشاغل خانگی اقدام نمایند که شغل آن ها در لیست مشاغل خانگی مشمول بیمه قرار گرفته باشد. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با فهرست این مشاغل آشنایی نداشته باشند، در قسمت زیر، لیست مشاغل خانگی مشمول بیمه ارائه گردیده است.
- نویسنده: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی
- حجم: 1.00 MB
- منبع: سایت مشاغل خانگی
در صورتی که شغل متقاضی، در رسته های شغلی فوق قرار نگرفته باشد، کسب و کار مذکور جزو مشاغل خانگی محسوب نشده و در نتیجه بیمه مشاغل خانگی به آن تعلق نخواهد گرفت. فهرست این مشاغل توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام گردیده و در سایت mkh.mcls.gov.ir درج شده است.
بیمه مشاغل خانگی زنان خانه دار
از جمله طرح های بیمه ای سازمانه تامین اجتماعی، بیمه زنان خانه دار می باشد. متقاضیان می توانند در صورت رعایت شرایط و تهیه مدارک موردنیاز، به منظور دریافت این بیمه نامه به سایت خدمات غیر حضوری بیمه تامین اجتماعی مراجعه نموده و eservices.tamin.ir از قسمت بیمه شدگان، گزینه انعقاد قرارداد زنان خانه دار و دختران را انتخاب نماید.
در خصوص این که نرخ حق بیمه مشاغل خانگی زنان خانه دار چه مقدار می باشد، می بایست بیان نمود که نرخ این نوع بیمه، همانند بیمه مشاغل خانگی (14، 16 و 20 درصد) بوده و از این نظر، تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. کلیه زنان دارای سن 18 تا 50 سال سن می توانند برای دریافت این نوع بیمه اقدام نمایند. زنان بالای 50 سال می توانند بر حسب، میزان سابقه بیمه قبلی خود برای دریافت این بیمه اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام بیمه مشاغل خانگی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ثبت نام بیمه مشاغل خانگی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.