برای مشاوره نحوه درخواست ردیف پیمان
برای مشاوره نحوه درخواست ردیف پیمان
بر اساس قانون تامین اجتماعی، پیمانکاران موظفند برای پروژه های پیمانکاری خود کدی را تحت عنوان کد ردیف پیمان اخد نمایند. این کد توسط سازمان تامین اجتماعی و پس از دریافت قرارداد پیمانکاری صادر می شود. بدون دریافت ردیف پیمان، ارسال لیست بیمه برای افراد امکان پذیر نمی باشد.
دریافت ردیف پیمان برای تمامی پیمانکاران امری الزامی است و عدم دریافت آن پیمانکار را مشمول پرداخت جریمه خواهد کرد. با عنایت به ضمانت اجرای مذکور، تمامی پیمانکاران؛ باید به طور کامل با چیستی و ماهیت ردیف پیمان آشنا بوده و از مدارک، مراحل و نحوه دریافت ردیف پیمان مطلع باشند.
از همین رو؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که ردیف پیمان چیست. سپس مدارک، مراحل و نحوه دریافت ردیف پیمان بررسی شده و بعد از آن، در رابطه با مراحل و نحوه ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان توضیح داده می شود. سپس راجع به تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه و همچنین استعلام ردیف پیمان صحبت می شود. در نهایت؛ پس از شناخت جریمه عدم دریافت ردیف پیمان، در قسمت پایانی مقاله نمونه نامه درخواست ردیف پیمان و فرق ردیف پیمان با کد کارگاه ارائه خواهد شد.
ردیف پیمان چیست
دریافت ردیف پیمان برای تمامی پیمانکاران امری الزامی است. در این راستا؛ برای بسیاری از پیمانکاران این پرسش مطرح می شود که ردیف پیمان چیست و به چه منظوری مورد استفاده، قرار می گیرد. در پاسخ به پرسش مذکور، باید بیان کرد که ردیف پیمان، کدی است که کلیه شرکت های پیمانکاری و پیمانکاران برای پروژه های پیمانکاری خود دریافت می کنند. ردیف پیمان تنها به پیمانکاران اختصاص می یابد.
پیمان با کد کارگاه متفاوت می باشد. کد کارگاه کد دیگری است که شرکت ها و موسسات برای انجام امور بیمه ای خود مکلف به دریافت آن هستند. کارفرمایان با وارد کردن ردیف پیمان و کد کارگاه در سامانه سازمان تامین اجتماعی می توانند به اطلاعات خود به طور کامل دسترسی پیدا نمایند.
ذکر این نکته ضروری است که کلیه افراد شاغل در شرکت ها و موسسات موظفند؛ هر ماه کد ردیف پیمان را بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی به سازمان تامین اجتماعی ارسال نمایند. گفتنی است کد های پیمان بر مبنای محل خدمت شرکت ها و موسسات ارائه می شود.
مدارک لازم برای دریافت کد پیمان
مدارک لازم برای دریافت کد پیمان برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با فهرست این اسناد و مدارک آشنایی نداشته باشند، در این بخش از مقاله؛ این مدارک برای اشخاص حقیقی و حقوقی به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرد. مدارک لازم برای دریافت کد پیمان برای اشخاص حقوقی به شرح ذیل می باشد:
تقاضا نامه کارفرما برای دریافت ردیف پیمان
ارائه یک نسخه از اصل قرارداد پروژه
ارائه نسخه کپی برابر اصل شده قرارداد پروژه
کپی کارت ملی مدیر عامل
اساسنامه شرکت
روزنامه رسمی شرکت که در آن آگهی های شرکت منتشر می شود.
ارائه تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه محل شرکت
ارائه مدارک مرتبط با شروع فعالیت و تاسیس شرکت همانند آگهی تاسیس شرکت
تکمیل فرم تعهد نامه ابلاغ الکترونیک و فرم ثبت اطلاعات ابلاغ الکترونیک
مدارک لازم برای دریافت کد پیمان برای اشخاص حقیقی به شرح ذیل می باشد:
ارائه سند مالکیت کارگاه یا اجاره نامه یا صلح نامه
پروانه تاسیس یا بهره برداری
ارائه مجوز کار یا جواز کسب
ارائه تاییدیه مرجع صنفی مرتبط یا اتحادیه با کارفرمایی و بهره برداری کارگاه
ارائه اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی کلیه کارکنان به شعبه بیمه تامین اجتماعی برای افرادی که برای اولین بار لیست بیمه تامین اجتماعی را رد می کنند.
کارفرمایان کارگاه ها می توانند پس از 15 روز از تاریخ تاسیس کارگاه و یا شرکت، جهت دریافت ردیف پیمان همراه با مدارک فوق الذکر، به شعب بیمه تامین اجتماعی مراجعه نمایند. شایسته ذکر است که متقاضیان جهت دریافت ردیف پیمان پیمانکاران لازم است، اصل یا کپی برابر اصل قرارداد و نامه ای از سمت کارفرما یا واگذار کننده قرارداد را نیز ارائه نمایند.
مراحل و نحوه دریافت ردیف پیمان
دریافت ردیف پیمان مستلزم انجام مراحل خاصی است؛ از همین رو، در ادامه مراحل و نحوه دریافت ردیف پیمان مورد بحث قرار می گیرد. شرکت های پیمانکاری به منظور دریافت ردیف پیمان، ابتدا می بایست به صورت حضوری، به نزدیک ترین شعبه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند.
پس از ثبت درخواست اولیه برای دریافت ردیف پیمان توسط شرکت پیمانکاری، این درخواست توسط کارشناسان بررسی می شود. چنانچه این تقاضا مورد تایید کارشناسان قرار گیرد؛ پیمانکار می تواند ردیف پیمان را از شعبه سازمان تامین اجتماعی دریافت کرده و نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام نماید.
پس از انجام مراحل مذکور و همچنین دریافت کد ردیف پیمان از سازمان تامین اجتماعی، پیمانکار می بایست یک نسخه از قرارداد خود را با کارفرما به سازمان تامین اجتماعی ببرد. در نهایت سازمان تامین اجتماعی در ازای هر قرارداد یک کد اختصاصی تحت عنوان ردیف پیمان برای پیمانکار صادر می کند.
مراحل و نحوه ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان
همانطور که گفته شد؛ تمامی افراد شاغل در شرکت ها و موسسات موظفند هر ماه کد ردیف پیمان را بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی به سازمان تامین اجتماعی ارسال نمایند. لذا؛ در این بخش از مقاله، مراحل و نحوه ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان آموزش داده می شود.
اشخاص به منظور ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان لازم است که به سامانه سرویس های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه، صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود متقاضی می بایست بر روی بخش کارفرمایان کلیک نماید.
در این صفحه اشخاص می بایست همانند تصویر ذیل از منوی کارفرمایان گزینه ارسال لیست حق بیمه را انتخاب نمایند.
در این مرحله؛ شخص بایستی کد ملی و گذر واژه خود را وارد نماید تا وارد صفحه شخصی خود شود. شایسته ذکر است متقاضی می بایست قبلا در این سامانه ثبت نام و نام کاربری و گذر واژه را دریافت کرده باشند.
شخص متقاضی پس از وارد شدن به صفحه شخصی خود، باید از قسمت بارگذاری فایل لیست حق بیمه، فایل مد نظر را بارگذاری نماید. در نهایت؛ پس از تایید لیست بیمه توسط کارفرما، مراحل و نحوه ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان به پایان می رسد.
تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه
در قسمت قبلی مقاله؛ مراحل و نحوه ارسال لیست بیمه با ردیف پیمان آموزش داده شد؛ اما در بسیاری از مواقع پیمانکاران پس ارسال لیست بیمه قصد ایجاد تغییراتی را در این لیست دارند. به عنوان مثال؛ پیمانکار قصد دارد بیمه شدگان یک ردیف پیمان را به لیست دیگری منتقل نماید.
در این راستا؛ برای بسیاری از پیمانکاران، این چالش مطرح می شود که آیا تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه امکان پذیر است یا خیر؛ و اگر پاسخ مثبت است، تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه به چه صورت است؟ در پاسخ به پرسش اول باید بیان کرد که بله، تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه امکان پذیر است.
پیمانکاران و شرکت های پیمانکاری به منظور تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه لازم است که ابتدا نرم افزار تامین اجتماعی را نصب و سپس وارد منوی عملیات این نرم افزار شوند. در منوی عملیات می بایست گزینه ویرایش لیست انتخاب و در نهایت ردیف پیمان اصلاح شود.
استعلام ردیف پیمان
همانطور که قبلا گفته شد؛ ردیف پیمان کدی است که شرکت های پیمانکاری برای پروژه های پیمانکاری خود دریافت می کنند. در برخی مواقع؛ اشخاص نیاز دارند که ردیف پیمان خود را استعلام بگیرند، لذا؛ در این بخش از مقاله، نحوه استعلام ردیف پیمان مورد بررسی قرار می گیرد.
در حال حاضر اشخاص می توانند با مراجعه حضوری به سازمان تامین اجتماعی و یا بدون مراجعه حضوری و از طریق ورود به حساب کاربری در سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir، متقاضیان می توانند نسبت به اخذ استعلام ردیف پیمان اقدام نمایند.
کارفرمایان با وارد کردن ردیف پیمان و کد کارگاه در سامانه سازمان تامین اجتماعی می توانند به اطلاعات خود به طور کامل دسترسی پیدا نمایند. مطابق ماده 38 قانون تامین اجتماعی، اشخاص مشغول به کار در پیمان موظفند کد ردیف پیمان را به سازمان تامین اجتماعی ارسال نمایند.
جریمه عدم دریافت ردیف پیمان
دریافت ردیف پیمان برای تمامی پیمانکاران امری الزامی است و عدم دریافت آن پیمانکار را مشمول پرداخت جریمه خواهد کرد. لذا در این قسمت از مقاله جریمه عدم دریافت ردیف پیمان مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. مطابق ماده 38 قانون تامین اجتماعی، در قرارداد های پیمانکاری لازم است 5 درصد تحت عنوان کسورات بیمه تامین اجتماعی از مبالغ ناخالص کلیه کارکرد های پیمانکار کسر و و آخرین پرداخت به پیمانکار منوط به ارائه مفاصا حساب از سازمان تامین اجتماعی گردد. مبالغ مذکور پس از دریافت مفاصا حساب به حساب پیمانکار واریز می شود.
شایان ذکر است حداقل زمان صدور مفاصا حساب از سوی سازمان تامین اجتماعی 6 ماه در نظر گرفته شده است. پیمانکار می بایست در این زمان و یا تا پایان اجرای پروژه اطلاعات خواسته شده شعبه تامین اجتماعی را طی نامه رسمی از کارفرما اخذ و به شعبه ارائه نماید. شعبه مربوطه پس از بررسی شرایط و تخصیص ضرایب مورد نظر، میزان بدهی را به پیمانکار اعلام و در نهایت؛ پس از پرداخت مبالغ مذکور مفاصا حساب صادر خواهد شد.
عدم دریافت ردیف پیمان در ابتدای قرارداد، عدم به ثبت رساندن لیست کارکنان در کد ردیف پیمان مربوطه، عدم پرداخت حق بیمه ماهیانه کارکنان در ردیف پیمان مربوطه و عدم تناسب تعداد کارکنان در هر ردیف پیمان از جمله جرایمی است که ممکن است پیمانکاران مرتکب شوند. در موارد مذکور؛ نه تنها شخص موظف می شود حق بیمه قرارداد خود را پرداخت نماید، بلکه مشمول جریمه نیز می شود. کارفرمایان موظفند ظرف 30 روز بدهی خود را پرداخت و یا اعتراض خود را به ثبت برسانند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.
نمونه نامه درخواست ردیف پیمان
در قسمت های پیشین مقاله ردیف پیمان شناخته شد و درباره مدارک لازم و نحوه دریافت ردیف پیمان صحبت گردید. همچنین نحوه ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی با ردیف پیمان آموزش داده شد و تغییر ردیف پیمان در لیست بیمه، استعلام ردیف پیمان و جریمه عدم دریافت ردیف پیمان به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش از مقاله، نمونه نامه درخواست ردیف پیمان ارائه می شود که به قرار زیر است:
ریاست محترم تامین اجتماعی شعبه.....
با سلام
احتراما به استخضار می رساند شرکت با ارائه یک نسخه از قرارداد خود را با کارفرما، متقاضی دریافت کد ردیف پیمان برای قرارداد می باشد. خواهشمند است دستور فرمایید همکاری لازم را مبذول فرمایند.
با تشکر
همانطور که بیان شد؛ متقاضی دریافت ردیف پیمان به منظور اخذ این کد ابتدا باید درخواست دریافت ردیف پیمان را به ثبت برساند. در نهایت پس از ارائه مدارک لازم و بررسی و موافقت درخواست توسط کارشناسان، یک کد اختصاصی تحت عنوان ردیف پیمان برای پیمانکار صادر می شود.
فرق ردیف پیمان با کد کارگاه
کد کارگاهی بیمه، در واقع یک کد ده رقمی می باشد که از طرف سازمان بیمه تامین اجتماعی به شرکت های اقتصادی، تجاری و کارگاه ها اختصاص داده می شود. دریافت این کد برای ارسال لیست بیمه و هم چنین پرداخت مبلغ آن الزامی می باشد و کارفرما می تواند پس از دریافت کد کارگاهی، کارفرما می تواند کارکنان و کارمندان خود را بیمه نماید.
در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که آیا ردیف پیمان با کد کارگاه یکی است یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش، منفی است؛ فرق ردیف پیمان با کد کارگاه بیمه تامین اجتماعی چه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که؛
کد کارگاه با ردیف پیمان متفاوت بوده و این دو شماره یکی نمی باشند. به عبارت دیگر، متقاضیان می بایست علاوه بر دریافت کد کارگاهی بیمه، نسبت به دریافت ردیف پیمان نیز اقدام نمایند. کلیه کارفرمایان مکلف می باشند که برای ارسال لیست بیمه نسبت به دریافت کد کارگاهی بیمه اقدام نمایند، اما ردیف پیمان تنها برای پیمانکاران الزامی می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درخواست ردیف پیمان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه درخواست ردیف پیمان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: در حال حاضر اشخاص می توانند با مراجعه حضوری به سازمان تامین اجتماعی و یا بدون مراجعه حضوری و از طریق ورود به حساب کاربری در سامانه تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir، متقاضیان می توانند نسبت به اخذ استعلام ردیف پیمان اقدام نمایند.