برای مشاوره نحوه استعلام شرکت های دانش بنیان
برای مشاوره نحوه استعلام شرکت های دانش بنیان


مطابق با ماده 1 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات؛ «شرکت ها و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.»
کلیه شرکت ها و موسساتی که پس از ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موفق به اخذ اعتبارنامه شرکت دانش بنیان می گردند، در سامانه استعلام شرکت های دانش بنیان فهرست شده و افراد می توانند به منظور استعلام این شرکت ها از سامانه مذکور اقدام نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی مخاطبان مطرح شود که روش های استعلام شرکت های دانش بنیان چیست و چگونه می توان این شرکت ها را از سامانه استعلام گرفت؟
از این رو، در این مقاله، روش های استعلام شرکت های دانش بنیان ارائه گردیده و سایت استعلام این شرکت ها من جمله سایت pub.daneshbonyan.ir ارائه شده است. انتهای مقاله نیز به معرفی مراحل و نحوه دریافت استعلام فهرست شرکت های دانش بنیان و نیز، استعلام شرکت دانش بنیان از سایت pub.daneshbonyan.ir اختصاص داده شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
روش های استعلام شرکت های دانش بنیان
متقاضیان به منظور دسترسی به اطلاعات و نیز مشاهده جزئیات شرکت های دانش بنیان می توانند اقدام به استعلام شرکتهای دانش بنیان نمایند. در خصوص پاسخ به این پرسش که روش های استعلام شرکت های دانش بنیان چه می باشد و افراد چگونه می توانند اطلاعات عمومی این شرکت ها را مشاهده نمایند، می بایست بیان نمود که؛
در حال حاضر، سایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نشانی اینترنتی pub.daneshbonyan.ir امکان استعلام شرکت های دانش بنیان را فراهم نموده است. متقاضیان با ورود به این سایت و جست وجوی شرکت مدنظر خود می توانند اطلاعاتی نظیر نام شرکت دانش بنیان، شناسه ملی، نوع مجوز دانش بنیان، استان، حوزه فناوری، تاریخ تایید و شماره تماس شرکت را مشاهده نمایند.
علاوه بر مراجعه به سایت pub.daneshbonyan.ir، متقاضیان می توانند از طریق مراجعه به سایت ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir، سایت روزنامه رسمی کشور به آدرس rrk.ir و نیز سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به آدرس ilenc.ssaa.ir نسبت به استعلام شرکت های دانش بنیان اقدام نمایند، اما مرجع اصلی استعلام شرکت های دانش بنیان نشانی اینترنتی pub.daneshbonyan.ir می باشد.
سامانه استعلام شرکت های دانش بنیان
در قسمت گذشته، به معرفی روش های استعلام شرکت های دانش بنیان، پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که متقاضیان می توانند به چهار روش (مراجعه به سایت ثبت شرکتها، سایت روزنامه رسمی کشور، سایت جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور و نیز سایت استعلام شرکت های دانش بنیان ریاست جمهوری) نسبت به استعلام این شرکت ها اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح سامانه استعلام شرکت های دانش بنیان بپردازیم که عبارت است از:
سامانه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری pub.daneshbonyan.ir: این سامانه که توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ایجاد گردیده است، امکان استعلام شرکت های دانش بنیان و مشاهده اطلاعات گواهی دانش بنیان شرکت های مذکور را فراهم آورده است.
سامانه ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir: متقاضیان با ورود به سامانه ثبت شرکتها که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راه اندازی شده است، امکان مشاهده اطلاعات عمومی کلیه اشخاص حقوقی ثبت شده در این سازمان را خواهند داشت که از جمله این اطلاعات می توان به شناسه ملی، شماره ثبت، آخرین وضعیت شرکت، کد پستی، آدرس، نام شرکت، نوع شرکت، تاریخ ثبت و واحد ثبتی را مشاهده نمود.
سایت روزنامه رسمی کشور rrk.ir: در سامانه روزنامه رسمی کشور، کلیه آگهی های مربوط به ثبت و تغییرات شرکت ها و اشخاص حقوقی درج شده است و متقاضیان می توانند با ورود به این سامانه و انتخاب گزینه "جست و جو در آگهی های قانونی" به اطلاعات آگهی کلیه شرکت های ثبت شده، من جمله شرکت های دانش بنیان دسترسی یابند.
سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور ilenc.ssaa.ir: سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور، سایت دیگری است که متقاضیان با ورود به آن می توانند به اطلاعات شرکت های دانش بنیان دسترسی یافته و نسبت به استعلام آن اقدام نمایند. از جمله اطلاعات قرار گرفته در این سامانه، می توان به شناسه ملی، شماره ثبت، نام و نوع شرکت، سازمان ثبت کننده و وضعیت شرکت اشاره نمود.
مراحل و نحوه دریافت استعلام فهرست شرکت های دانش بنیان
در بخش های پیشین مقاله توضیحات جامع و کاملی در خصوص روش های استعلام شرکت های دانش بنیان و نیز سامانه آن ارائه گردید و توضیح داده شد که مرجه اصلی استعلام شرکت های دانش بنیان، سایت pub.daneshbonyan.ir می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه دریافت استعلام فهرست شرکت های دانش بنیان از طریق هر یک از این روش ها بپردازیم.
به منظور استعلام شرکت از سایت pub.daneshbonyan.ir، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی این سامانه را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
در این صفحه متقاضی می تواند با وارد کردن هر یک از اطلاعات نظیر نام/شناسه ملی شرکت، حوزه فناوری، استان و نوع مجوز؛ نسبت به استعلام شرکت اقدام نماید. هم چنین، امکان دریافت گواهی دانش بنیان شرکت موردنظر نیز در این سایت و از طریق گزینه "چاپ گواهی دانش بنیان" فراهم می باشد.
برای استعلام شرکت دانش بنیان از طریق سایت ثبت شرکت ها، فرد در ابتدا می بایست سایت این اداره به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه "اطلاعات شخصیت حقوقی" کلیک نماید.
پس از آن فرد، می بایست شناسه ملی شرکت دانش بنیان مورد نظر را در بخش مربوطه وارد نموده یا در صورت عدم دسترسی به شناسه ملی، اطلاعات قید شده در تصویر نظیر نوع شرکت، واحد ثبتی و ... را درج نماید.
همانطور که در تصویر فوق قابل مشاهده می باشد، استعلام شرکت دانش بنیان در سایت ثبت شرکتها، به دو طریق با شناسه ملی و بدون شناسه ملی امکان پذیر می باشد و متقاضی می تواند با ورود به این سایت، به اطلاعاتی نظیر شناسه ملی شرکت دانش بنیان، شماره ثبت، آخرین وضعیت، کد پستی، آدرس، نام شرکت، نوع، تاریخ ثبت و واحد ثبتی دسترسی یابد.
روش دیگر برای استعلام شرکت دانش بنیان، مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور می باشد. در این روش شخص لازم است که در ابتدا نشانی ilenc.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر یکی از سه اطلاعات شناسه ملی یا شماره ثبت و یا نام شخصیت را وارد کند.
ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که تکمیل کلیه اطلاعات، ضروری نیست و یک قلم نیز کفایت می کند. پس از آن، شخص لازم است با وارد نمودن کد امنیتی و فشردن گزینه جستجو، اطلاعات شرکت دانش بنیان را مشاهده نماید.
آخرین روش استعلام شرکت دانش بنیان و مشاهده آگهی تاسیس شرکت، ورود به سامانه روزنامه رسمی کشور است. در این شیوه، شخص لازم است که با وارد نمودن نشانی rrk.ir در مرورگر خود، به صفحه اصلی سایت وارد شده و گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر برای کاربر به نمایش در می آید.
در این قسمت، تنها وارد نمودن فیلد ستارده دار یعنی نام شرکت یا متن آگهی، کفایت کرده و نیازی نیست که سایر اطلاعات شرکت وارد شود. پس از آن می بایست بر روی گزینه جستجو کلیک نمود تا آگهی های شرکت دانش بنیان مورد نظر برای فرد به نمایش درآید. همچنین، امکان دانلود فایل آگهی به صورت پی دی اف نیز برای کاربر فراهم شده است.
استعلام شرکت دانش بنیان از سایت pub.daneshbonyan.ir
همانطور که پیش تر بیان شد، سایت pub.daneshbonyan.ir یکی از ابزارهای مهم برای استعلام و بررسی وضعیت شرکت های دانش بنیان در ایران می باشد. این سامانه به کاربران این امکان را می دهد که اطلاعات مربوط به ثبت شرکت، تاییدیه ها و وضعیت فعالیت شرکت های دانش بنیان را مشاهده کنند.
علاوه بر این، با استفاده از این سامانه، متقاضیان می توانند از جزئیات مربوط به شرکت های دانش بنیان، از جمله نوع فعالیت، تاریخ تاسیس و مجوزهای اخذ شده مطلع شوند. متقاضیان به منظور استعلام شرکت دانش بنیان از سایت pub.daneshbonyan.ir می بایست نشانی سایت مذکور را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شوند.
استعلام از طریق این سامانه pub.daneshbonyan.ir به شفافیت و اعتبارسنجی شرکت های دانش بنیان کمک می کند. علاوه بر این، این سامانه به نهادهای دولتی و خصوصی نیز این امکان را می دهد که به راحتی وضعیت قانونی و فعالیت شرکت را بررسی کرده و تصمیم گیری های بهتری در زمینه حمایت و سرمایه گذاری انجام دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استعلام شرکت های دانش بنیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه استعلام شرکت های دانش بنیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نشانی اینترنتی pub.daneshbonyan.ir مرجع اصلی استعلام شرکت های دانش بنیان می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.