برای مشاوره شرایط ثبت نام پروانه چرای دام
برای مشاوره شرایط ثبت نام پروانه چرای دام
در کشور ایران، مراتع جزو منابع طبیعی به حساب آمده و به موجب آن، افراد و دامدارانی که قصد استفاده از مراتع و بهره برداری از آن برای چرای دام ها خود را دارند؛ می بایست مجوزهای مرتبط با این موضوع را دریافت نمایند که از جمله آن می توان به پروانه چرای دام اشاره نمود. اخذ پروانه چرای دام، به منظور حفظ ارزش زیست محیطی مراتع و محافظت از منابع طبیعی کشور الزامی گشته است.
با این حال؛ توجه به این نکته ضروری است که کلیه دامداران کشور، قادر به دریافت پروانه چرای دام نبوده و تنها افرادی موفق به اخذ این مجوز خواهند شد که، شرایط لازم در این خصوص را رعایت نموده و مدارک و اسناد موردنیاز در این خصوص را تهیه نمایند. هم چنین، اطلاع از مراحل و نحوه دریافت پروانه چرای دام، امری ضروری در این خصوص به شمار می آید.
از این رو، در این مقاله، ابتدا سامانه، شرایط و مدارک لازم برای صدور پروانه چرای دام معرفی شده و سپس، مراحل و نحوه دریافت و ثبت نام و هزینه و قیمت اخذ این پروانه مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه، انتقال و فروش پروانه چرای دام و نیز ابطال آن توضیح داده شده و در انتهای مقاله؛ به موضوع تمدید و نمونه پروانه چرای دام پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با همراه باشید.
سامانه صدور و تمدید پروانه چرای دام
مراتع به قسمت هایی گفته می شود که جنبه مسکونی نداشته و پوشش گیاهی موجود در آن، به منظور چرای دام مورد استفاده قرار می گیرد. توجه به این نکته ضروری است که مراتع کشور، جزو منابع طبیعی به شمار آمده و به همین دلیل، دام داران برای انتقال دام خود به جهت چرا در این مراتع، باید پروانه لازم را از مراجع ذی صلاح دریافت نمایند.
در گذشته، افراد ناگزیر بودند که به منظور دریافت این پروانه، به صورت حضوری به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مراجعه نمایند، اما در حال حاضر، با الکترونیکی شدن فرآیند صدور این جواز، دیگر نیازی به مراجعه حضوری متقاضی به مراجع ذی صلاح نبوده و افراد می توانند درخواست دریافت پروانه چرای دام خود را به صورت الکترونیکی دریافت نمایند.
در خصوص این که سامانه صدور و تمدید پروانه چرای دام چه می باشد؛ می بایست بیان نمود که درخواست صدور و تمدید این پروانه در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی اینترنتی mojavez.ir صورت می گیرد. کلیه شرایط و مدارک لازم به همراه هزینه و زمان لازم برای دریافت این مجوز در این سایت درگاه ملی مجوزهای کشور درج گردیده است.
شرایط صدور پروانه چرای دام
در قسمت گذشته، به معرفی سامانه صدور و تمدید پروانه چرای دام پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که کلیه شرایط و ضوابط لازم در خصوص اخذ این پروانه، در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور درج گردیده است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط صدور پروانه چرای دام بپردازیم که عبارت است از:
احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی
معرفی نامه نماینده هیات موسس (برای متقاضیان حقوقی)
پرداخت وجه حقوق دولتی تعیین شده بر اساس ماده (47) تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (معادل یک در هزار ارزش متوسط هر واحد دامی)
امضا فرم مربوط به رعایت تعهدات مرتعدار
احراز ذی حق بودن متقاضی در سامان عرفی مورد درخواست بر اساس بانک اطلاعاتی سازمان
علاوه بر شرایط فوق الذکر، پرداخته هزینه صدور مجوز و ابطال تمبر نیز، از جمله شروط صدور پروانه چرای دام می باشد. این هزینه با توجه به آیین نامه ماده 47 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و نیز؛ تعداد واحد دامی مورد درخواست متقاضی تعیین می گردد و داوطلب مکلف به پرداخت آن به دولت می باشد.
مدارک لازم برای صدور پروانه چرای دام
از جمله شروط اساسی برای صدور پروانه چرای دام، تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز می باشد. این اسناد و مدارک می بایست به صورت الکترونیکی در سامانه بارگذاری شده و نیاز به ارائه به صورت حضوری نمی باشد. از آن جایی که ممکن است که برخی افراد با مدارک لازم برای صدور پروانه چرای دام، آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان اختصاص داده شده است:
کارت ملی متقاضی (برای اشخاص حقیقی)
آگهی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)
معرفی نامه نماینده هیات موسس (برای اشخاص حقوقی)
فیش واریز وجه حقوق دولتی تعیین شده بر اساس ماده (47) تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
همانطور که در قسمت فوق، مورد اشاره قرار گرفته است، از جمله مدارک لازم برای صدور پروانه چرای دام، آگهی آخرین تعییرات شرکت در روزنامه رسمی می باشد. متقاضیان حقوقی و شرکت ها می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل و نحوه ثبت آگهی تغییرات شرکت در روزنامه رسمی به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.
مراحل و نحوه ثبت نام پروانه چرای دام
در خصوص پاسخ به این پرسش که مراحل و نحوه ثبت نام پروانه چرای دام به چه صورت می باشد؛ می بایست بیان نمود که به منظور ثبت درخواست دریافت این پروانه، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و عبارت چرای دام را در قسمت جست و جو وارد نماید.
پس از آن، شخص لازم است که بر روی قسمت "چرای دام" کلیک نموده تا وارد صفحه درخواست این مجوز شود.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست از قسمت انتهای صفحه، گزینه "درخواست صدور مجوز" را انتخاب نماید.
در این مرحله، لازم است که متقاضی با توجه به نوع شخصیت خود اعم از حقوقی یا حقیقی، سایر مراحل ثبت نام پروانه چرای دام را طی نماید.
توجه به این نکته ضروری است که ثبت نام و صدور پروانه چرای دام، به صورت پیامکی به متقاضی اطلاع داده می شود و شخص می تواند در کارپوشه خود در سایت درگاه ملی مجوز ها، فایل مجوز را به صورت الکترونیکی دریافت کند. زمان لازم برای صدور مجوز از زمان تایید مدارک سی روز می باشد و مدت اعتبار پروانه نیز یک سال است.
هزینه و قیمت صدور پروانه چرای دام
از جمله سوالات متدوالی که در حوزه پروانه چرای دام برای متقاضیان مطرح می شود، این است که هزینه و قیمت صدور پروانه چرای دام چه قدر است و متقاضیان می بایست به منظور اخذ این مجوز، چه هزینه ای را به دولت پرداخت نمایند. در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که؛
هزینه و قیمت صدور پروانه چرای دام؛ تنها شامل ابطال تمبر مالیاتی می شود که هزینه آن نیز با توجه به مندرجات سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، مبلغ ۱۰۰,۰۰۰ ریال می باشد. توجه به این نکته ضروری است که تعداد واحد دامی مورد درخواست متقاضی در تعیین این هزینه موثر می باشد.
هم چنین، به موجب دادنامه شماره 9309984127900139 به تاریخ 1394/08/30 توسط دیوان عالی کشور؛ با صدور پروانه بهره برداری مرتع (پروانه چرا)، دارنده پروانه صرفا دارای حق چرا با شرایط و قیود مندرج در پروانه در خصوص محدوده اراضی موضوع بهره برداری، مدت اعتبار پروانه و ظرفیت دام، خواهد بود. وجود پروانه مذکور برای اشخاص مذکور؛ دلیل بر مالکیت آن ها نسبت به مرتع یا ثمرات حاصله از آن نیست و مالکیت منافع و اصل مراتع همچنان متعلق به دولت است.
انتقال و فروش نمونه پروانه چرای دام
همانطور که در قسمت های گذشته، مقاله بیان گردید، چرای دام در مراتع کشور، مستلزم اخذ جواز مربوطه از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور می باشد. با این حال؛ ممکن است که برخی افراد به دلایل مختلف، خود موفق به اخذ پروانه چرای دام از مرجع ذی صلاح نشده و این سوال برای آن ها مطرح شود که آیا امکان انتقال و فروش نمونه پروانه چرای دام برای افراد ممکن می باشد یا خیر؟
به منظور پاسخ به این پرسش، می بایست به ماده 6 آیین نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره (1) ماده (47) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مراجعه شود. متن این ماده در خصوص انتقال پروانه چرای دام بیان می دارد: «صاحب یا صاحبان پروانه چرا می توانند پس از اخذ مجوز كتبی از واحدهای استانی سازمان، ضمن ابطال پروانه چرا متعلق به خود تمامی اختیارات و مسئولیت های ناشی از آن را با رعایت موارد زیر انتقال دهند:
الف: انتقال فقط به یكی از فرزندان یا همسر
ب: اولویت انتقال در مراتع مشاعی به ترتیب با مرتعداران همان مرتع و مرتعداران مراتع همجوار و سایر افراد حقیقی و حقوقی.
پ: اولویت انتقال در مراتع انفرادی و یا مفروز به مرتعداران مراتع همجوار»
بنابر این، برای انتقال پروانه چرای دام متقاضی می بایست مجوز کتبی برای ابطال پروانه چرای دام خود را از واحد های استانی سازمان کسب نموده و سپس، امتیازات و اختیارات ناشی از آن را افراد فوق؛ منتقل نماید. در صورتی که صاحبان پروانه تحت هر عنوان از قبیل فروش، اجاره و واگذاری بدون کسب مجوز از ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، پروانه چرای خود را در اختیار سایر دامداران قرار دهند؛ مطابق با مقررات مربوطه با آن ها برخورد خواهد شد.
ابطال پروانه چرای دام
در قسمت های پیشین مقاله، شرایط، مدارک و مراحل دریافت پروانه چرای دام را بیان نموده و هزینه و قیمت این جواز را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی داوطلبان، به بیان موارد ابطال پروانه چرای دام بپردازیم. به طور کلی، وقوع موارد زیر، موجب ابطال پروانه چرای دام می شود:
فوت، زندانی، متواری، مفقودالاثر، محجور شدن، اظهار نادرست درباره داشتن شروط مجوز، ترک حرفه مرتعداری به مدت 5 سال متوالی، جعل در مفاد مندرج در پروانه چرای دام با تشخیص مراجع ذی صلاح، عدم اطلاع رسانی و عدم مشارکت بدون دلیل موجه در اطفاء حریق در صورت بروز حریق در مرت.
هم چنین، علاوه بر موارد فوق الذکر؛ اجاره پروانه چرای دام، عدم اجرای مفاد مندرج در پروانه چرای دام از قبیل ظرفیت چرا، مدت و زمان استفاده از مرتع، دم پرداخت سالیانه حقوق دولت و عوارض قانونی ناشی از تمدید پروانه چرای دام بدون عذر موجه و نیز از دست دادن هریک از شرایط لازم برای صدور مجوز از جمله مواردی است که منجر به ابطال پروانه چرای دام می شود.
تمدید نمونه پروانه چرای دام
همانطور که پیش تر بیان گردید، مدت اعتبار پروانه چرای دام یک سال بوده و پس از آن، متقاضی می بایست به منظور تمدید این پروانه اقدام نماید. در خصوص این که شرایط تمدید نمونه پروانه چرای دام چه می باشد، می بایست بیان نمود که احراز هویت (داشتن شناسنامه و کارت ملی) اتباع حقیقی ایرانی، تطبیق سامانه شاهکار (شبکه احراز هویت کاربران ارتباطی) بین شماره تلفن همراه مالک و شناسه هویتی صاحب تلفن همراه، نداشتن سوابق محکومیت های مالی، احراز هویت (داشتن شناسه ملی) و استعلام اطلاعات عمومی اشخاص حقوقی خصوصی و قبول تهعد نامه و پرداخت هزینه مربوطه از جمله این شرایط است.
هم چنین، در خصوص متقاضیان حقوقی می بایست به این نکته توجه نمود که ارائه و داشتن اساسنامه، آگهی ثبت و آخرین تغییرات اعم از آدرس، فعالیت مرتبط، سرمایه، مدیران و صاحبان امضاء درمدارک روزنامه رسمی الزامی است. هم چنین، کد ملی برای اشخاص حقیقی، شناسه ملی برای اشخاص حقوقی و شماره گذرنامه و یا شماره کارت آمایش برای اتباع خارجی می بایست با مشخصات فرد هماهنگی و تطابق داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت نام پروانه چرای دام در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط ثبت نام پروانه چرای دام پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.