برای مشاوره شرایط مجوز کاریابی
برای مشاوره شرایط مجوز کاریابی


بنگاه کاریابی یا آژانس کاریابی، به شرکت، سازمان یا موسسه ای گفته می شود که کارمندان را به کارفرمایان متصل می کند. در اکثر کشورهای دنیا، موسسات کاریابی وظیفه استخدام و جذب کارمندان و کارگران را برای شرکت های بزرگ و کوچک بر عهده دارند. این موسسات به منظور فعالیت قانونی ابتدا می بایست مجوز کاریابی را اخذ نمایند.
در صورتی که بنگاه یا آژانس کاریابی بدون اخذ مجوز، شروع به فعالیت نماید، از سوی مراجع قانونی مورد پیگیرد خواهد گرفت گرفت به مجازات قانونی محکوم خواهد گردید. از این رو، متقاضیان می بایست با شرایط و مدارک لازم برای این امر آشنا بوده و از سامانه و مراحل و نحوه ثبت درخواست به منظور دریافت مجوز کاریابی مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله ابتدا، به سامانه دریافت مجوز کاریابی پرداخته شده و سپس، شرایط جدید اخذ مجوز تاسیس کاریابی و مدارک لازم برای آن آورده می شود. در ادامه مراحل و نحوه دریافت مجوز کاریابی داخلی و بین المللی توضیح داده شده و به واگذاری و فروش و نیز، جریمه راه اندازی کاریابی غیرمجاز پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه مجوز کاریابی
متقاضیان به منظور اخذ مجوز کاریابی، ابتدا، می بایست به سامانه ثبت درخواست این جواز مراجعه نموده و ضمن مطالعه شرایط و مدارک لازم، مراحل ثبت درخواست را طی نمایند. در این میان، یکی از سوالات پرتکراری که برای متقاضیان مطرح می شود، این است که سامانه دریافت مجوز کاریابی چه سایتی است و آدرس اینترتی آن، چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که سامانه مجوز کاریابی، همانند سایر مجوزها، سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس اینترنتی mojavez.ir می باشد. متقاضیان به منظور ورود به این سایت، ابتدا، می بایست نشانی mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و سپس، به صفحه اصلی این سامانه وارد شوند. پس از آن، فرد می تواند با درج عبارت کاریابی در قسمت معین شده، مراحل ثبت درخواست را برای این جواز طی نماید.
این سامانه، زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت نموده و این سازمان، کلیه دستگاه های صادرکننده مجوز را مکلف نموده است که شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار را شفاف و مشخص نموده تا هر شهروند بتواند در این سایت به راحتی از شرایط و مراحل دریافت مجوز کسب وکار مورد نظر خود مطلع شود.
شرایط جدید اخذ مجوز تاسیس کاریابی ها
در قسمت گذشته، به معرفی سامانه درخواست مجوز کاریابی پرداخته و بیان نمودیم که متقاضیان می توانند با ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، درخواست خود را برای دریافت این جواز به ثبت رسانند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط جدید اخذ مجوز تاسیس کاریابی ها بپردازیم که عبارت است از:
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
تدین به دین اسلام یا یکی از اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
حداقل سن 25 سال تمام
عدم اشتغال به کار در دستگاه های اجرایی دولتی
علاوه بر شرایط فوق، متقاضیان به منظور تاسیس شرکت کاریابی می بایست مبلغ 100,000 ریال را به عنوان، هزینه اخذ مجوز پرداخت نمایند. متقاضیانی خواهان تاسیس کاریابی بین المللی می باشند، علاوه بر شرایط مذکور، لازم است که پرسشنامه متقاضیان تاسیس واحد مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی در خارج از کشور را تکمیل نموده و شرط اخذ تاییدیه صلاحیت حرفه ای متقاضی توسط هیات استانی و سپردن ضمانت بانکی را نیز رعایت نمایند.
مدارک لازم برای ثبت نام الکترونیکی مجوز کاریابی
علاوه بر رعایت شرایط لازمه، متقاضیان تاسیس موسسه و شرکت کاریابی داخلی و بین المللی می بایست مدارک لازم در این خصوص را نیز تهیه نموده و در سامانه بارگذاری نمایند. به جهت اطلاع علاقمندان، در بخش از مقاله، لیست مدارک لازم برای ثبت نام الکترونیکی مجوز کاریابی ارائه گردیده که به قرار زیر است:
کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان (برای افراد دارای معافیت تحصیلی این شرط در نظر گرفته نمی شود.)
مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی
سند اساسنامه برای اشخاص حقوقی
تصویر آگهی آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
گواهی ثبت رسانه های برخط اختصاصی در طرح ساماندهی پایگاه های اینترنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (ویژه متقاضیان کاریابی الکترونیکی)
تایید صلاحیت تخصصی دریایی توسط سازمان بنادر و دریانوردی (ویژه متقاضیان کاریابی تخصصی دریایی)
هم چنین، متقاضیانی که خواهان دریافت مجوز کاریابی بین الملی می باشند، می بایست به منظور دریافت این جواز، لازم است که گواهی معتبر از موسسات و مراکز آموزشی دارای مجوز مبنی بر آشنایی با زبان خارجی کشور هدف و یا به کارگیری فرد دارای گواهی یاد شده در دفتر کاریابی را نیز ارائه نموده و تصویر ضمانت بانکی را نیز بارگذاری نمایند.
مراحل و نحوه دریافت مجوز کاریابی داخلی و بین المللی
در خصوص این که مراحل و نحوه دریافت مجوز کاریابی داخلی و بین المللی به چه صورت می باشد؛ می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور دریافت این جواز می بایست نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شوند. پس از آن فرد می بایست عبارت کاریابی را در قسمت جست و جو درج نموده و گزینه مشخص شده را انتخاب نماید.
پس از آن، فرد می بایست نوع مجوز کاریابی (داخلی یا خارج از کشور) را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که از منوی پایین صفحه گزینه درخواست صدور مجوز را از قسمت مجوز کاریابی بین المللی یا داخلی انتخاب نماید.
در قسمت بعدی، داوطلب باید نوع شخصیت حقوقی خود را انتخاب نماید.
در نهایت فرد می تواند با طی سایر مراحل ثبت درخواست، مجوز کاریابی خود را دریافت نماید. توجه به این نکته ضروری است که فرآیند صدور مجوز نیز پیامکی به متقاضی اطلاع داده می شود و شخص می تواند در کارپوشه خود فایل مجوز را دریافت کند. هم چنین، در این فرآیند به ارائه مدرک کاغذی نیازی نیست. استعلام مجوز کاریابی نیز از طریق این سامانه ممکن است.
واگذاری مجوز کاریابی
در قسمت های پیشین مقاله توضیحات جامع و کاملی در خصوص مجوز کاریابی ارائه گردید و شرایط، مدارک، مراحل و سامانه آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح امکان واگذاری و فروش مجوز کاریابی پرداخته و به این سوال پاسخ دهیم که آیا شخص می تواند مجوز کاریابی خود را به شخص دیگری منتقل نماید یا خیر؟
در پاسخ به پرسش واگذاری مجوز کاریابی می بایست بیان نمود که غالبا مجوزها، قائم به شخص بوده و وی نمی تواند از طریق توافق با سایر افراد این مجوز را به شخص دیگری منتقل نماید. در خصوص واگذاری و فروش مجوز کاریابی نیز، این امر حکم فرما بوده و متقاضیان نمی توانند نسبت به نقل و انتقال مجوز خود اقدام نمایند.
با توجه به غیرقانونی بودن فروش و واگذاری این مجوز، به افراد توصیه می شود که به منظور اخذ این جواز، شخصا اقدام نموده و از خرید یا فروش آن خودداری نمایند.
جریمه راه اندازی کاریابی غیرمجاز
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله توضیح داده شد، موسسات و شرکت های کاریابی می بایست قبل از آغاز فعالیت رسمی، مجوز مربوطه خود را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت نمایند. در صورتی که شرکت مزبور بدون اخذ جواز مشغول به فعالیت گردد، از سوی مراجع ذی صلاح به پرداخت جریمه محکوم می شود. مطابق با مصوبه جدید هیات وزیران، موسسات و شرکت های کاریابی که بدون مجوز فعالیت می نمایند، به شرح زیر به پرداخت جریمه راه اندازی کاریابی غیرمجاز محکوم خواهند شد:
جریمه بار اول تخلف: 33 میلیون تومان
جریمه بار دوم تخلف: 132 میلیون تومان
جریمه بار سوم تخلف: 230 میلیون تومان
مطابق با حکم تبصره یک ماده واحده قانون مجازات اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار مصوب 1380؛ تخلف از مقررات این قانون جرم محسوب شده و در صورتی که، عمل فرد در سایر قوانین، دارای مجازات بیشتری نباشد، شخص متخلف به حکم دادگاه، علاوه بر جبران خسارات مالی، در هر بار به پرداخت جریمه نقدی قید شده در قسمت فوق، نیز محکوم می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط مجوز کاریابی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط مجوز کاریابی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.