برای مشاوره اطلاع از اقدامات پس از ثبت شرکت
برای مشاوره اطلاع از اقدامات پس از ثبت شرکت
ثبت شرکت از جمله اقداماتی است که صاحبان شرکت ها و اشخاص حقوقی، می بایست به منظور رسمیت بخشیدن به فعالیت های خود آن را انجام دهند. با این حال؛ قانون گذار، اشخاص حقوقی را ملزم نموده است که پس از ثبت نیز، اقداماتی را انجام دهند و تا به این ترتیب، از لحاظ حقوقی امنیت تجاری شرکت حفظ گردد.
از جمله اقدامات قانونی پس از ثبت شرکت می توان به مواردی نظیر تهیه و پلمپ دفاتر تجاری، ثبت نام در سامانه امور مالیات، دریافت کد اقتصادی، اخذ کد کارگاهی و ... اشاره نمود. در صورتی که متقاضی، پس از ثبت شرکت از انجام اقدامات فوق، سرباز زند، با مجازات های قانونی آن من جلمه پرداخت جریمه نقدی محکوم می گردد.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که بعد از ثبت شرکت چه باید کرد؛ به این موضوع می پردازیم که اقدامات ضروری و قانونی پس از ثبت شرکت چه می باشد. در نهایت، در قسمت پایانی مقاله، نکات مهم بعد از ثبت شرکت بیان می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
بعد از ثبت شرکت چه باید کرد؟
بسیاری از اشخاص تصویر می نمایند که بعد از این که مراحل ثبت شرکت را در اداره ثبت شرکت ها، به اتمام رساندند، تکالیف قانونی آن ها به اتمام رسیده و می توانند به سرعت فعالیت قانونی خود را آغاز نمایند، اما می بایست بیان نمود که صاحبان شرکت ها و اشخاص حقوقی موظف می باشند که سلسله اقداماتی را پس از ثبت شرکت نیز انجام دهند.
در این میان، ممکن است که برخی افراد با این اقدامات آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که بعد از ثبت شرکت چه باید کرد؟ و اقدامات پس از ثبت شرکت شامل چه مواردی می گردد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که اقدامات قانونی و ضروری بعد از ثبت شرکت شامل موارد زیر می شود:
پلمپ دفاتر قانونی
مشخص نمودن حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی
دریافت کد اقتصادی
دریافت کد کارگاهی
اقدامات مربوط به ثبت نام و اخذ کد مالیات بر ارزش افزوده
توجه به این نکته ضروری است که در کنار اقدامات لازم و ضروری برای ثبت شرکت، متقاضیان می توانند به منظور توسعه و گسترش کسب و کار خود یک سری اقدامات را نیز به صورت اختیاری انجام دهند که از جمله آن می توان ثبت لوگو شرکت اشاره نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
مراحل و اقدامات ضروری و قانونی پس از ثبت شرکت
در قسمت های پیشین مقاله، به این پرسش پاسخ دادیم که بعد از ثبت شرکت چه باید کرد و در این خصوص، بیان نمودیم که دریافت شماره اقتصادی، کد کارگاهی، پلمپ دفاتر و تشکیل پرونده مالیاتی، از جمله مهم ترین اقدامات پس از ثبت شرکت می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم، تا به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، به مراحل و اقدامات ضروری و قانونی پس از ثبت شرکت به طور مفصل بپردازیم.
به موجب ماده یک قانون مالیات های مستقیم، هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید، مشمول پرداخت مالیات است. در این راستا و به منظور پرداخت مالیات، اشخاص حقوقی می بایست در سامانه سازمان مالیات به نشانی tax.gov.ir ثبت نام نموده و پرونده مالیاتی تشکیل دهند.
پرونده مالیاتی، پرونده ای می باشد که اشخاص در سامانه سازمان امور مالیاتی تشکیل داده و از این طریق، سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از وجود یا عدم وجود شرکت و نیز پرداخت به موقع مالیات توسط وی مطلع شود. در صورتی که شرکت ها و اشخاص حقوقی، از تشکیل پرونده مالیاتی در سازمان مالیات خودداری کنند؛ قادر نخواهند بود که اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع ارسال نموده و در این صورت، مشمول پرداخت جریمه می گردند.
پلمپ دفاتر تجاری فرآیندی است که در طی آن؛ دفاتر روزنامه و کل، از سوی اداره ثبت شرکت ها مهر و شماره گذاری گردیده تا از هر گونه دستکاری، ثبت اطلاعات غلط و تقلب مصون بمانند. متقاضیان به منظور پلمپ این دفاتر، می بایست به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و گزینه پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی را انتخاب نمایند.
در خصوص این که زمان پلمپ دفاتر قانونی شرکت ها تا چه تاریخی می باشد؛ نیز می بایست بیان نمود که متقاضیان می بایست نهایتا تا پایان سال برای ثبت پلمپ دفاتر قانونی سال بعد خود اقدام نمایند. به طور مثال، آخرین مهلت مقرر جهت پلمپ دفاتر سال مالی ۱۴۰۳، تا پایان اسفندماه سال 1402 است.
پس از این که شخص حقوقی در سازمان مالیات، ثبت نام نمود، یک کد به وی تعلق می گیرد که به آن شماره اقتصادی گفته می شود. کد اقتصادی شرکت در واقع، شماره ای دوازده رقمی است که نشان می دهد، شخص حقوقی و شرکت در اداره مالیاتی حوزه خود، دارای پرونده مالیاتی است.
در خصوص اهمیت دریافت این کد نیز می بایست بیان نمود که شرکت، بدون اخذ شماره اقتصادی، قادر به شرکت در مناقصات و مزایدات، عقد قراردادهای دولتی و بین المللی، صادرات و واردات کالا نخواهد بود. هم چنین، عدم درج شماره اقتصادی شرکت و طرف معامله وی یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، متقاضی را به پرداخت جریمه ای معادل دو درصد مبلغ مورد معامله را به همراه خواهد داشت.
کد کارگاهی بیمه، یک شماره ده رقمی می باشد که از طرف سازمان بیمه تامین اجتماعی به شرکت ها اختصاص می یابد. از جمله مزایای دریافت کد کارگاهی می توان به بیمه خود کارکنان و کارمندان شرکت و نیز بهره مندی از خدمات بیمه تامین اجتماعی اشاره نمود. متقاضیان به منظور اخذ کارگاهی بیمه می بایست به صورت حضوری به نزدیک شعبه تامین اجتماعی به شرکت و کارگاه خود مراجعه نمایند.
ارائه مدارک هویتی متقاضی، مجوز فعالیت، ارائه تاییدیه از صنف در صورت لزوم، فرم نمونه امضا یا اثر انگشت کارفرما از دفاتر اسناد رسمی از جمله اسناد و مدارک لازم در این خصوص می باشد. در صورتی که کارفرما و صاحبان شرکت ها از دریافت کد کارگاهی خودداری نمایند، امکان بیمه کارکنان خود را نخواهند داشت که این امر، به نوبه خود آن ها را با پرداخت جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند نمود.
مالیات بر ارزش افزوده از جمله انواع مالیات هایی است که شرکت موظف به پرداخت آن می باشد. متقاضیان به منظور ایجاد و تشکیل پرونده ارزش افزوده و پرداخت مالیات متعلق می بایست به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینرنتی evat.ir مراجعه نمایند. مهلت ارسال و تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده هر سه ماه یک بار می باشد.
کارها و اقدامات اختیاری بعد از ثبت شرکت
در قسمت های پیشین مقاله اقدامات ضروری و لازم پس از ثبت شرکت بیان گردید و توضیح داده شد که متقاضیان می بایست سلسله اقداماتی را نیز بعد از ثبت شرکت، انجام دهند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح کارها و اقدامات اختیاری بعد از ثبت شرکت بپردازیم که عبارتند از:
ثبت لوگو شرکت
تهیه سربرگ و کارت ویزیت به نام شرکت
طراحی و ساخت سایت برای فعالیت های شرکت
اخذ دسته چک به نام شرکت
اخذ رتبه و گرید برای شرکت
از جمله اقداماتی که شرکت پس از ثبت خود، می تواند به صورت اختیاری انجام دهد، اخذ رتبه یا گرید می باشد. رتبه بندی شرکت یا گرید، نوعی معیار سنجش و تعیین صلاحیت برای شرکت ها و اشخاص حقوق می باشد، بر اساس استانداردهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به آن ها تعلق می گیرد. متقاضیان به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رتبه بندی شرکت، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اطلاع از اقدامات پس از ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اقدامات پس از ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.