برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کسب مغازه
برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کسب مغازه
مطابق با ماده 12 قانون نظام صنفی، کلیه افراد صنفی موظفند قبل از تاسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند. در حال حاضر؛ غالبا افراد برای عرضه محصولات و خدمات خود، اقدام به تاسیس مغازه نموده و به طور مستقیم با مشتری، ارتباط برقرار می نمایند که این امر نیز، همانند دیگر واحدهای صنفی، نیاز به اخذ مجوز مربوطه دارد.
از آن جا که فعالیت در مغازه بدون داشتن جواز کسب، امری خلاف قانون تلقی شده و با مجازات و پرداخت جریمه نقدی همراه می باشد؛ متقاضیان می بایست با سایت، شرایط و مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب مغازه آشنا بوده و از مراحل و نحوه اخذ آن مطلع باشند. هم چنین، هزینه دریافت پروانه کسب مغازه امری است که داوطلبان اخذ این جواز، می بایست آن را مد نظر قرار دهند.
از این رو، در این مقاله به این سوال که پروانه کسب مغازه چیست؛ پاسخ داده و سایت، شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن بیان می شود. در ادامه، به مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب مغازه پرداخته شده و هزینه آن ارائه می گردد. در نهایت نیز توضیحاتی در خصوص وام پروانه کسب مغازه آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با همراه باشید.
پروانه کسب مغازه چیست
قبل از پاسخ به این پرسش که پروانه کسب مغازه چیست؛ ابتدا لازم است که توضیحاتی در خصوص پروانه کسب ارائه شود. مطابق با ماده 5 قانون نظام صنفی کشور، پروانه کسب، مجوزی است که طبق مقررات، به منظور شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می شود.
بنابر این مطابق با این تعریف، می توان پروانه کسب مغازه را مجوزی دانست که به فرد صنفی، برای مهلت مشخص، اجازه می دهد در مغازه و محل کسب خود، فعالیت خود را شروع کرده و یا به آن ادامه دهد. منظور از فرد صنفی نیز در این تعریف؛ هر شخص حقیقی یا حقوقی است که در یکی از فعالیت های صنفی سرمایه گذاری کرده و به عنوان پیشه ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران مغازه خود را دایر و تمام یا قسمتی از کالا، محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه می دارد.
مطابق با ماده 1 طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور، هر شخص حقیقی یا حقوقی که بر خلاف مقررات این قانون، محل کسب و مغازه ای را دایر و فعالیت صنفی نماید، به عنوان متخلف شناخته می شود. متخلف از تاریخ شروع فعالیت تا زمان اقدام به اخذ پروانه کسب، به ازای هر نوبت شناسایی مبلغ ده میلیون ریال جریمه می گردد و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز می گردد.
سایت دریافت جواز کسب مغازه
در حال حاضر؛ متقاضیان به منظور اخذ جواز کسب برای مغازه خود می بایست به سایت دریافت جواز کسب مغازه مراجعه نمایند. سامانه اخذ پروانه کسب برای مغازه، سایت درگاه ملی مجوزها به نشانی اینترنتی mojavez.ir می باشد. به منظور اخذ این جواز از سایت، متقاضی می بایست در صفحه اصلی سایت پروانه کسب مد نظر خود را جست و جو نموده و مراحل درخواست جواز را طی نماید.
علاوه بر امکان ثبت درخواست در این سامانه، متقاضی می تواند در سایت دریافت جواز کسب مغازه، با مراجعه به بانک اطلاعات کسب و کار ایران؛ فهرست پروانه های صادره را نیز مشاهده نماید. هم چنین، داوطلبان می توانند با انتخاب گزینه شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی برای پروانه کسب کاغذی مغازه خود، شناسه یکتا دریافت نمایند.
شفاف سازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسب وکارها، معرفی مرجع اصلی صادرکننده هر مجوز، سهل کردن نحوه صدور پروانه، پشتیبانی و پیگیری دریافت مجوز موردنظر متقاضی در زمان اعلام شده و پیگیری قضایی درصورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه؛ از جمله اهداف راه اندازی این سامانه می باشد.
شرایط دریافت پروانه کسب مغازه
در توضیح شرایط دریافت پروانه کسب مغازه، می بایست بیان نمود که از آن جا که مغازه و واحدهای صنفی بسیار متنوع می باشند، متقاضی می بایست به منظور دریافت پروانه کسب مغازه خود به صنف و نوع پروانه مدنظر توجه نموده، شرایط لازم را در این خصوص رعایت نماید. بنابراین، شرایط اخذ جواز کسب مغازه با توجه به نوع پروانه و فعالیت صنفی که در آن صورت می گیرد؛ متفاوت می باشد. با این حال اصلی شرایط دریافت پروانه کسب انواع مغازه ها، عبارت است از:
داشتن محدودیت سنی حداقل 18 سال
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل قانون نظام صنفی
گواهی کار برای اتباع خارجی
رعایت الزامات بهداشتی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری (در صورت شراکت مدنی یا قهری)
از جمله تعهدنامه صنفی می توان به عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری، نصب دوربین مداربسته، تاییدیه اماکن عمومی و ... اشاره نمود و الزامات بهداشتی نیز شامل تاییدیه بهداشتی محیط، ارائه گواهی نامه معتبر پایان دوره آموزشی مورد تأیید وزارت بهداشت و... می شود.
مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب مغازه
در قسمت های پیشین مقاله، به سوال پروانه کسب مغازه چیست؛ پاسخ داده و سایت دریافت و شرایط لازم برای اخذ این جواز را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی علاقمندان، به توضیح مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب مغازه بپردازیم که عبارت است از:
کارت معاینه بهداشتی
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
در مواردی که متقاضی، شخص حقوقی است، می بایست علاوه بر مدارک فوق، اسناد مرتبط با شرکت، نظیر اسناسنامه، آگهی تاسیس، آگهی آخرین تغییرات و ... را نیز تهیه نماید. به متقاضیان توصیه می شود که قبل از ثبت هر گونه درخواست برای اخذ مجوز کسب مغازه، ابتدا مدارک و اسناد موردنیاز را تهیه نموده و سپس، برای ثبت نام پروانه به سایت درگاه ملی مجوزها مراجعه نمایند.
مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب مغازه
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله، بیان گردید، سامانه دریافت مجوز کسب مغازه، سایت درگاه ملی مجوزها می باشد. از آن جا که ممکن است برخی افراد با مراحل و نحوه دریافت این جواز آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله، به بیان مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب مغازه اختصاص داده شده است.
در خصوص نحوه دریافت پروانه کسب مغازه می بایست بیان نمود که در ابتدا؛ متقاضی می بایست نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص می بایست گزینه کسب و کارهای صنفی را انتخاب نموده و یا از همان ابتدا، نوع پروانه کسب خود را در قسمت جست و جو وارد نماید.
در مرحله بعدی، شخص به صفحه ای، مطابق با تصویر زیر هدایت شده که می بایست نوع پروانه صنفی خود را انتخاب نماید.
پس از آن، متقاضی می بایست از منوی پایین صفحه گزینه ثبت درخواست را برگزیند.
در ادامه، فرد باید می بایست با توجه به نوع شخصیت خود (اعم از شخص حقیقی یا حقوقی بودن) گزینه مناسب را انتخاب نموده و ادامه مراحل مربوط به اخذ جواز را طی نماید.
هم چنین، این امکان برای متقاضیان در نظر گرفته شده است که در صورت تاخیر در صدور مجوز، رد غیرموجه درخواست مجوز، مطالبه شرط و مدرک اضافه توسط مرجع صدور جواز، از دکمه شکایت در کارپوشه خود اقدام نموده و آن را پیگیری نمایند. در قسمت بعدی مقاله به هزینه اخذ پروانه کسب مغازه پرداخته خواهد شد.
هزینه اخذ پروانه کسب مغازه
از جمله شروط لازم برای اخذ جواز کسب، پرداخته هزینه های مربوطه به صدور جواز می باشد. در این میان، ممکن است که برخی افراد با مخارج لازم برای اخذ جواز کسب آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که هزینه اخذ پروانه کسب مغازه چه مقدار می باشد و شامل چه هزینه هایی می شود؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که هزینه اخذ پروانه کسب مغازه شامل دو نوع هزینه پرداخت حق عضویت و نیز هزینه صدور پروانه؛ می شود. در حال حاضر، این هزینه برای اکثر پروانه کسب ها یکسان و مبلغ هزینه حق عضویت اتحادیه، برای سال اول در کلان شهرها، حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد.
ریال هزینه صدور پروانه مغازه نیز ، 6 میلیون ریال در کلان شهرها، 5 میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، 4 میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد. علاوه بر هزینه های مذکور، متقاضی می بایست هزینه اجاره محل، تهیه مدارک مورد نیاز، گذراندن دوره و ... را نیز فراهم آورد.
وام پروانه کسب مغازه
وام پروانه کسب مغازه، تسهیلاتی است که از سوی ارگان ها و نهادهای مختلف، به منظور توسعه کسب و کار و یا افزایش تولید، با عنوان بسته حمایتی مشاغل، به صاحبان کسب و کار و اصناف تعلق می گیرد. در خصوص این که متقاضی دریافت این نوع وام، می بایست به کجا مراجعه نماید؛ می بایست پاسخ داد که:
از آن جا که ثبت نام وام با جواز کسب، از سوی نهادها و بانک های مختلف انجام می گیرد؛ متقاضیان می بایست با توجه به سامانه اعلامی، نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. در حال حاضر، سامانه بهین یاب behinyab.ir، سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور tek.mcls.gov.ir، سامانه وام اشتغال زایی بنیاد برکت barakatfoundation.com به ارائه وام به متقاضیان با ارائه جواز کسب بپردازد.
هم چنین، بانک های مختلف نظیر بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملی، رفاه و ... از جمله بانک هایی می باشند که به ارائه وام با پروانه کسب به متقاضیان می پردازد. وام رونق تولید، وامی است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به متقاضیان اعطا می شود که جهت کسب اطلاعات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت پروانه کسب مغازه در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت پروانه کسب مغازه پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.