برای مشاوره بخشودگی جرایم مالیاتی
برای مشاوره بخشودگی جرایم مالیاتی


دولت هر ساله با اهدافی چون کاهش فشار مالیاتی، افزایش فعالیت های اقتصادی و رشد اقتصادی کشور و... بسیاری از مودیان مالیاتی را از پرداخت تمام یا قسمتی از مالیات معاف می کند. در واقع بخشودگی مالیاتی از امتیازاتی است که برای مودیان مالیاتی به منظور تشویق آن ها به پرداخت مالیات، در نظر گرفته شده است.
کسب اطلاعاتی جامع در حوزه بخشودگی جرایم مالیاتی و نیز آخرین بخشنامه بخشودگی جرایم ماده 169 برای تمامی مودیان مالیاتی علی الخصوص مودیان مرتکب جرایم مالیاتی امری حائز اهمیت به شمار می آید؛ چرا که مودیان با مطلع شدن از قوانین این حوزه می توانند در موارد نیاز و در صورت وجود شرایط، از شمول بخشودگی جرایم مالیاتی موجود در آخرین بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی ۱۴۰۴ استفاده نمایند.
لذا؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال 1404 چیست. سپس؛ راجع به مهلت، شرایط و موارد جدول بخشودگی مالیاتی 1404 صحبت می شود و مراحل و نحوه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از آن، نمونه نامه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی ۱۴۰۴ و همچنین آخرین بخشنامه بخشودگی در جدول جرایم مالیاتی ارائه می شود. در نهایت؛ پس از بررسی تفاوت معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی و همچنین بخشودگی 100 درصدی جرائم مالیاتی و بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال 1404+pdf، ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فرم درخواست بخشودگی جرایم ماده 169 و جزئیات بخشودگی جرایم مالیاتی با ما همراه باشید.
بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال 1404 چیست
عدم انجام تکالیف مالیاتی منجر به وقوع جرایم مالیاتی خواهد شد. جرایم مالیاتی در بسیاری از موارد، مشمول بخشودگی قرار می گیرند. در پاسخ به این سوال که بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال 1404 چیست؛ می توان پاسخ داد که به طور کلی، به حذف یا کاهش بدهی های ناشی از جرایم و تخلفات مالیاتی توسط دولت، بخشودگی جرایم مالیاتی گفته می شود.
دولت به مناسبت های مختلف مانند دهه فجر و... عده ای از مودیان مالیاتی را مشمول بخشودگی مالیاتی قرار می دهد. در واقع بخشودگی جرایم مالیاتی یکی از فرصت هایی است که سازمان امور مالیاتی برای تعدادی از مودیان مالیاتی در نظر گرفته است. این بخشودگی می تواند به صورت معافیت مالیاتی و یا تخفیف مالیاتی باشد.
بخشودگی های جرایم مالیاتی نظیر بخشودگی جرایم ماده 169 سال ۱۴۰۴ به صورت بخشنامه تحت نظارت سازمان امور مالیاتی صادر و ابلاغ می شوند. این بخشودگی هم برای اشخاص حقیقی و هم حقوقی مودی مالیاتی امکان پذیر است. لازم به ذکر است که بخشودگی مالیاتی تنها برای جرایم مالیاتی قابل بخشش اعمال می شود.
مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی سال ۱۴۰۴
همانطور گفته شد؛ به حذف یا کاهش بدهی های ناشی از جرایم و تخلفات مالیاتی توسط دولت، بخشودگی جرایم مالیاتی گفته می شود. در این راستا؛ برای بسیاری از اشخاصی که قصد استفاده از این بخشودگی را دارند؛ این پرسش مطرح می شود که مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی چقدر است؟ از این رو، در ادامه، راجع به مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی 1404 صحبت می شود.
در خصوص مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی، می بایست به این نکته توجه شود که از آن جایی که مالیات انواع مختلفی دارد، مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی نیز متفاوت می باشد. در صورتی که مودی، فهرست حقوق بگیران را در مهلت مقرر، ارسال نماید؛ امکان برخورداری صد درصدی بخشودگی جرائم مربوطه را خواهد داشت. بدین ترتیب مودیانی که در سال های گذشته مشمول جرایم مالیاتی شدند و هنوز نسبت به پرداخت این جرایم اقدام نکرده اند؛ می توانند تنها اصل بدهکاری مالیاتی خود را پرداخت، و در رابطه با مبلغ جریمه، از بخشودگی استفاده نمایند.
شرایط بخشودگی مالیاتی 1404
استفاده از بخشودگی مالیاتی، مستلزم رعایت شرایطی است. از همین رو، در این بخش از مقاله، شرایط بخشودگی مالیاتی ۱۴۰۴ مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. شرایط بخشودگی مالیاتی در سال 1404 نیز در کلیت، همانند سال های قبل است. به طور کلی، شرایط بخشودگی مالیاتی ۱۴۰۴ به شرح ذیل می باشد:
تسلیم درخواست بخشودگی به سازمان امور مالیاتی
تسلیم اسناد و مدارک معتبر دال بر اثبات عدم کوتاهی در انجام تکالیف مالیاتی
خوش حساب بودن مودی
موافقت سازمان امور مالیاتی با درخواست بخشودگی مالیاتی
مطابق ماده 191 قانون مالیات های مستقیم، تمام یا قسمتی از جرایم مقرر در این قانون، بنا به درخواست مودی با توجه به دلایل ابرازی مبنی بر خارج از اختیار بودن عدم انجام تکالیف مقرر و با در نظر گرفتن سوابق مالیاتی و خوش حسابی مودی به تشخیص و موافقت سازمان امور مالیاتی کشور قابل بخشوده شدن می باشد.
موارد بخشودگی مالیاتی ۱۴۰۴
پس از شناخت شرایط بخشودگی مالیاتی در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این بخش از مقاله، راجع به موارد بخشودگی مالیاتی ۱۴۰۴ صحبت می شود. به طور کلی، بخشودگی مالیاتی در سال 1404 شامل موارد خاصی نمی شود و تمامی مودیان می توانند از بخشودگی های مالیاتی استفاده نمایند.
اما ماده 192 قانون مالیات های مستقیم، استثنائی بر قاعده مذکور می باشد. بر اساس این ماده، در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که به موجب مقررات این قانون، از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است، چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل سی درصد (30%) مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون و ده درصد (10%) مالیات متعلق برای سایر مودیان می باشد. حکم این ماده در مورد درآمدهای کتمان شده در اظهارنامه های تسلیمی و یا هزینه های غیرواقعی نیز جاری است.
در واقع و تمامی مودیان می توانند از بخشودگی های مالیاتی استفاده نمایند، مگر مودیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی بوده اند، اما در مهلت مقرر از این امر خودداری کرده اند و همچنین مودیانی که در هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی درآمد خود را کتمان کرده یا هزینه های مجموعه را غیر واقعی نشان داده اند.
مراحل و نحوه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی
نحوه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی نظیر بخشودگی جرایم ماده 169 سال 1404 یکی از مهم ترین موضوعات در حوزه بخشودگی مالیاتی محسوب می شود، زیرا، بدون اطلاع از فرآیند ثبت درخواست بخشودگی، امکان استفاده از این امر امکان پذیر نخواهد بود. از همین رو، در این قسمت از مقاله، مراحل و نحوه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی مورد مطالعه قرار می گیرد.
مودیان به منظور درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی ابتدا می بایست درخواست بخشودگی مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تقدیم نمایند. پس از آن لازم است که متقاضیان مدارک و مستندات لازم را مبنی بر اثبات عدم قصور در انجام تکالیف مالیاتی را به سازمان مذکور ارائه دهند. در نهایت، در صورت خوش حساب بودن شخص حقوقی مودی و همچنین موافقت سازمان امور مالیاتی با بخشودگی، شخص مودی مشمول بخشودگی مالیاتی قرار می گیرد.
اسناد و مدارک ارائه شده باید نشانگر این موضوع باشد که علت عدم انجام تکالیف قانونی، کوتاهی مودی نبوده و مودی به عللی خارج از اراده، قادر به انجام تکالیف مالیاتی نبوده است. شایسته بیان است که مراحل مذکور برای مودیان حقیقی و حقوقی یکسان می باشد.
نمونه نامه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ مودیان مالیاتی به منظور درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی، ابتدا لازم است درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تقدیم نمایند. در واقع درخواست بخشودگی مالیاتی یکی از مهم ترین شرایط و مراحل درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی به شمار می آید. از همین رو، در ادامه نمونه نامه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی ارائه می شود.
ریاست محترم ...........
با سلام
احتراما به استحضار می رساند که با عنایت به برگ تشخیص مالیات ...................... در سال .............. ، به شماره .................. مورخ .......................... ، خواهشمند است که با توجه به اختیار مذکور در ماده 191 قانون مالیات های مستقیم و به استناد تفویض اختیار صورت گرفته از سوی ریاست محترم سازمان امور مالیاتی کشور به موجب بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی در سال 1404، مساعدت های لازم در ارتباط با بخشودگی 100 درصدی جرایم اعلام شده مالیاتی را مبذول فرمایید.
علاوه بر تسلیم درخواست بخشودگی به سازمان امور مالیاتی و ارائه نمونه نامه بخشودگی جرایم مالیاتی، تسلیم اسناد و مدارک معتبر دال بر اثبات عدم کوتاهی در انجام تکالیف مالیاتی، خوش حساب بودن مودی و موافقت سازمان امور مالیاتی با درخواست بخشودگی مالیاتی نیز از دیگر شرایط درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی به شمار می آید.
آخرین بخشنامه جدول بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی هر ساله به مناسبت های مختلف توسط سازمان امور مالیاتی منتشر می شود. آخرین بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی نیز در تاریخ 1403/02/09 صادر شده و به موضوع بخشودگی جرایم مالیاتی و تمدید مهلت ارسال اظهارنامه سه ماهه دوره چهارم سال گذشته مالیات ارزش افزوده اختصاص داده شده است.
همانطور که گفته شد؛ به موجب این بخشنامه ادارات کل امور مالیاتی موظفند امکان بخشودگی 100 درصد جرایم موضوع ماده (۳۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده و بند (ب) ماده (۳۶) قانون مذکور را تا سقف جرایم متعلق به مالیات و عوارض ابرازی مودیانی که تا پایان روز شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۲ اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره مالیاتی چهارم سال گذشته خود را اصلاح و یا تکمیل و به سازمان امور مالیاتی کشور مسترد کنند، فراهم نمایند.
تفاوت معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی
همانطور که گفته شد؛ به حذف یا کاهش بدهی های ناشی از جرایم و تخلفات مالیاتی توسط دولت، بخشودگی جرایم مالیاتی گفته می شود. گفتنی است مفهوم بخشودگی جرایم مالیاتی با معافیت مالیاتی یکسان نیست و این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند. لذا در ادامه، به بیان تفاوت معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی پرداخته می شود.
بخشودگی جرایم مالیاتی به معنای بخشش تمام یا قسمتی از جریمه های مالیاتی مودی مطابق بخشنامه های صادره می باشد، اما معافیت مالیاتی به معنای خروج قانونی و موقت از پرداخت مالیات است. در واقع، در بخشودگی مالیاتی سازمان امور مالیاتی تحت شرایطی می تواند جریمه های مالیاتی مودیان را مورد بخشش قرار دهد، در حالی که در معافیت مالیاتی برخی از کسب و کارها و درآمدها قبل از تعلق جریمه از پرداخت مالیات معاف می شوند.
همچنین، از دیگر تفاوت های معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی می توان به این موضوع اشاره کرد که بخشودگی مالیاتی در اختیار اداره امور مالیاتی است و با درخواست مودی و قبول این اداره صورت می گیرد، در حالی که معافیت مالیاتی در شمار حقوق قانونی مودی است و نیازی به قبولی اداره امور مالیاتی ندارد.
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی
در قسمت های پیشین مقاله، به طور مفصل راجع به بخشودگی جرایم مالیاتی، مهلت، شرایط، موارد و مراحل و نحوه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی بحث شد. اکنون در این قسمت از مقاله، بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی به معنای معافیت کامل مودیان مالیاتی از پرداخت جریمه های ناشی از عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت مالیات های خود است. این اقدام معمولا به منظور تشویق مودیان به تسویه حساب مالیاتی و کاهش بار مالیاتی بر دوش آن ها انجام می شود. دولت ها با ارائه چنین تسهیلاتی سعی در افزایش درآمدهای مالیاتی و بهبود وضعیت اقتصادی دارند. این بخشودگی می تواند شامل جرائم تاخیر، جرائم مربوط به عدم تسلیم اظهارنامه و سایر جریمه های مالیاتی باشد.
این نوع بخشودگی معمولا در شرایط خاصی مانند بحران های اقتصادی یا به منظور حمایت از کسب و کارها و افراد آسیب پذیر ارائه می شود. برای بهره مندی از این تسهیلات، مودیان باید شرایط خاصی را رعایت کرده و معمولا در زمان مشخصی نسبت به تسویه بدهی های مالیاتی خود اقدام کنند. این اقدام نه تنها به نفع مودیان است، بلکه می تواند به افزایش شفافیت و اعتماد عمومی به نظام مالیاتی کمک کند و فضای کسب و کار را بهبود می بخشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بخشودگی جرایم مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از بخشودگی جرایم مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: آخرین بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال 1403 به مناسبت دهه فجر بوده است.