برای مشاوره نحوه دریافت شماره ثبت شرکت
برای مشاوره نحوه دریافت شماره ثبت شرکت
مطابق با ماده 2 قانون راجع به ثبت شرکت ها؛ کلیه شرکت های ایرانی مذکور در قانون تجارت (اعم از شرکت های سهامی، تضامنی، مختلط، تعاونی و...) موظفند که تشکیلات خود را با مقررات قانون تجارت تطبیق نموده و مطابق قانون مزبور، از اداره ثبت شرکت ها تقاضای ثبت کنند. در صورتی که شخص مراحل ثبت شرکت را موفقیت پشت سر گذارد، به شرکت وی، شماره ای اختصاص داده می شود که به آن، شماره ثبت شرکت گفته می شود.
از آن جایی که فعالیت شرکت بدون دریافت شماره ثبت، امری غیرمجاز و خلاف قانون قلمداد می شود، صاحبان و موسسان شرکت، می بایست با چیستی و ماهیت این شماره آشنا بوده و از مراحل و نحوه دریافت آن مطلع باشند. هم چنین، به منظور اطلاع از فعال بودن یا نبودن شرکت، می بایست به استعلام شماره ثبت شرکت اقدام نمود که این امر، به نوبه خود بر اهمیت اطلاع از جزئیات کد ثبت شرکت می افزاید.
از این رو، در این مقاله به این سوال که شماره ثبت شرکت چیست و چند رقمی می باشد؛ پرداخته شده و مراحل و نحوه دریافت آن آمده است. در ادامه، چگونگی استعلام گرفتن از شماره ثبت شرکت ها بیان گردیده و تفاوت و فرق شناسه ملی و شماره ثبت شرکت توضیح داده شده است. در نهایت، نمونه شماره ثبت شرکت آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شماره ثبت شرکت چیست
ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، دارای مراحل مختلفی می باشد که از جمله آن می توان به ثبت اظهارنامه تعیین نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها، ارسال مدارک به این اداره، افتتاح حساب به نام شرکت، پرداخت هزینه ها و در نهایت، دریافت شماره ثبت و درج آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی اشاره نمود.
یکی از سوالات متداولی که در خصوص شماره ثبت شرکت، برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که شماره ثبت شرکت چیست و دریافت این شماره، چه دلایل و مزایایی دارد. در پاسخ به پرسش فوق، می بایست بیان نمود که شماره ثبت شرکت؛ یک شماره سه الی شش رقمی می باشد که پس از انجام مراحل ثبت، توسط اداره ثبت شرکت حوزه مربوطه به متقاضی اختصاص داده می شود و در واقع، شماره شناسنایی شرکت در واحد ثبتی مزبور می باشد.
توجه به این نکته ضروری است که شماره ثبت شرکت با شناسه ملی متفاوت است و نباید با هم اشتباه گرفته شوند. بر اساس ماده 1 آیین نامه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور، شناسه ملی شرکت، عددی یکتاست که توسط پایگاه اطلاعات شناسه ملی اشخاص حقوقی تولید و تنها به یک شخص حقوقی اختصاص داده می شود.
شماره ثبت شرکت ها چند رقمی است
در قسمت گذشته، به پاسخ به این پرسش پرداختیم که شماره ثبت شرکت چیست؛ و در این خصوص بیان نمودیم که شماره ثبت شرکت، کدی است که پس از انجام مراحل ثبت، توسط واحد ثبتی مربوطه، به شرکت متقاضی اختصاص داده می شود. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح این پرسش بپردازیم که شماره ثبت شرکت چند رقمی است؟
در پاسخ به چند رقمی بودن شماره ثبت شرکت، می بایست بیان نمود که شماره ثبت شرکت، تا حدود زیادی وابسته به تاریخ ثبت آن می باشد. به طور مثال؛ شرکت هایی که در دهه پنجاه الی هفتاد، به ثبت رسیده اند؛ غالبا دارای شماره ثبت چهار رقمی می باشند. با این حال، می توان بیان نمود که درحال حاضر؛ تعداد ارقام شماره ثبت شرکت، بستگی به تعداد شرکت های ثبت شده در حوزه ثبتی مربوطه دارد.
این امر به این معنی است که هرچه تعداد شرکت های ثبت شده در واحد ثبتی اداره ثبت شرکت، بیشتر باشد، تعداد ارقام شماره ثبت اختصاص داده شده به متقاضیان نیز افزایش می یابد و هر چه تعدد شرکت های ثبت شده کمتر باشد؛ تعداد ارقام شماره ثبت نیز؛ کاهش خواهد یافت. عموما تعداد ارقام شماره ثبت در حوزه های دارای آمار پایین ثبت شرکت؛ سه رقم و در حوزه های دارای آمار بالای ثبت شرکت نظیر تهران، چهار الی شش رقم می باشد.
مراحل و نحوه دریافت شماره ثبت شرکت
با توجه به اهمیت دریافت شماره ثبت برای شرکت ها؛ ممکن است که عده ای از افراد قصد دریافت شماره ثبت برای شرکت خود را داشته باشند؛ اما از فرآیند و مراحل آن اطلاع نداشته باشند. از این رو، در این قسمت از مقاله، مراحل و نحوه دریافت شماره ثبت شرکت به متقاضیان آموزش داده می شود.
ثبت درخواست در سامانه ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir
تهیه مدارک لازم و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها پس از دریافت تایید نام شرکت از سوی مرجع ثبت شرکت ها
پرداخت هزینه های شرکت از جمله هزینه حق الثبت
افتتاح حساب به نام شرکت
ثبت گواهی امضا در سامانه ثبت شرکت
دریافت شناسه ملی شرکت
متقاضی به منظور ثبت درخواست در سامانه ثبت شرکت ها می بایست آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و از صفحه اصلی این سایت، گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب نماید. هم چنین، در گذشته متقاضیان به منظور ثبت امضا می بایست به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت مراجعه می نمودند؛ اما در حال حاضر، فرآیند ثبت امضا، به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه ثبت شرکت ها و با کمک دو نرم افزار ثبت من و دستینه صورت می گیرد.
چگونگی استعلام گرفتن از شماره ثبت شرکت ها
یکی از راه های اطمینان یافتن از فعال بودن و یا نبودن شرکت و نیز ثبت قانونی آن، استعلام شماره ثبت شرکت می باشد. در خصوص چگونگی استعلام گرفتن از شماره ثبت شرکت ها و این پرسش که چگونه شماره ثبت شرکت را پیدا کنیم؛ می بایست بیان نمود که برای استعلام شماره ثبت شرکت، راه های مختلفی وجود دارد که شامل استعلام شماره ثبت از سایت ثبت شرکت ها، سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور و سایت روزنامه رسمی می شود که در قسمت زیر، به طور مفصل به هر یک پرداخته شده است.
برای استعلام شماره ثبت شرکت از طریق سایت ثبت شرکت ها، فرد در ابتدا می بایست سایت این اداره به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه "اطلاعات شخصیت حقوقی" کلیک نماید.
پس از آن فرد، می بایست شناسه ملی شرکت مورد نظر را در بخش مربوطه وارد نموده و پس از درج کد امنیتی گزینه "مشاهده اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی" را انتخاب کند تا شماره ثبت شرکت برای متقاضی نمایش داده شود.
روش دوم برای استعلام شماره ثبت شرکت، مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور می باشد. در این روش شخص لازم است که در ابتدا نشانی ilenc.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر، یکی از اطلاعات لازم را وارد کند. توجه به این نکته ضروری است که تکمیل کلیه اطلاعات، ضروری نیست و یک قلم نیز کفایت می کند. پس از آن، شخص لازم است با وارد نمودن کد امنیتی و فشردن گزینه جستجو، اطلاعات شرکت من جمله شماره ثبت آن را مشاهده نماید.
آخرین روش استعلام شماره ثبت شرکت، ورود به سامانه روزنامه رسمی کشور است. در این شیوه، شخص لازم است که با وارد نمودن نشانی rrk.ir در مرورگر خود، به صفحه اصلی سایت وارد شده و گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را انتخاب کند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر برای کاربر به نمایش در می آید.
در این قسمت، تنها وارد نمودن فیلد ستارده دار یعنی نام شرکت یا متن آگهی، کفایت کرده و نیازی نیست که سایر اطلاعات شرکت وارد شود. پس از آن می بایست بر روی گزینه جستجو کلیک نمود تا آگهی های شرکت مورد نظر برای فرد به نمایش درآید که در آن، شماره ثبت شرکت نیز درج شده است. همچنین، امکان دانلود فایل آگهی به صورت پی دی اف نیز برای کاربر فراهم شده است.
تفاوت و فرق شناسه ملی و شماره ثبت شرکت
در بیان این که تفاوت و فرق شناسه ملی و شماره ثبت شرکت چه می باشد، می بایست بیان نمود که اولین تفاوت شناسه ملی و شماره ثبت شرکت؛ در تعداد ارقام این دو کد می باشد. شناسه ملی؛ کدی 11 رقمی می باشد، در حالی که تعداد ارقام شماره ثبت شرکت؛ بین سه تا شش رقم می باشد.
نکته مهم دیگر در بیان تفاوت و فرق شناسه ملی و شماره ثبت شرکت؛ در این است که شماره ثبت شرکت توسط حوزه و واحد ثبتی که شرکت در آن به ثبت می رسد؛ به متقاضی اختصاص داده می شود. از آن جایی که در کشور، شعبات ثبتی مختلفی وجود دارد؛ ممکن است که دو شرکت، دارای شماره ثبتی یکسان باشند و از این رو؛ شماره ثبت منحصر به فرد نیست.
اما شناسه ملی شرکت؛ کدی منحصر به فرد بوده و هر کد، تنها اختصاص به یک شرکت دارد. این امر به این معنی است که هر شناسه ملی، تنها برای یک شرکت کاربرد خواهد داشت و پس از انحلال شرکت، هم چنان معتبر بوده و به شرکت دیگری واگذار نمی گردد، این امر در حالی است که شرکت ممکن است، بنا به دلایل مختلف نظیر تغییر آدرس، شماره ثبت جدید دریافت نموده باشد.
نمونه شماره ثبت شرکت
در قسمت های قبلی مقاله به چیستی و ماهیت شناسه ملی شرکت پرداخته و مراحل و نحوه دریافت آن را بیان نموده و فرآیند استعلام آن را توضیح دادیم. در این بخش از مقاله، به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، نمونه شماره ثبت شرکت ارائه گردیده است. همانطور که در تصویر مشخص است، شماره ثبت شرکت برای این شرکت، شش رقمی بوده و از سوی واحد ثبتی تهران صادر شده است.
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از سازمان های زیر مجموعه قوه قضائیه ایران می باشد که وظیفه ثبت و صدور سند تمامی املاک، معاملات، شرکت ها، اختراعات، علایم تجاری و دارایی های شخصی اشخاص در ایران را به عهده دارد. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان با سامانه این سازمان، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت شماره ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت شماره ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.