برای مشاوره نحوه استعلام پرونده مالیاتی
برای مشاوره نحوه استعلام پرونده مالیاتی
پرونده مالیاتی، به پرونده ای اطلاق می شود که پس از انجام ثبت نام در سامانه درگاه ملی مالیات؛ برای مودی تشکیل شده و مبنای محاسبه مالیات متعلقه قرار می گیرد. متقاضیان می توانند با مشاهده پرونده مالیاتی، به اطلاعاتی نظیر شماره پرونده، اطلاعات مودی، اظهارنامه های رد شده، صورت معاملات و ... دسترسی یابد.
در این میان، ممکن است که بسیاری از افراد در گذشته، برای تشکیل و ثبت پرونده مالیاتی اقدام نموده و اکنون قصد استعلام این پرونده را داشته باشند. از آن جایی که در حال حاضر، سازمان امور مالیاتی، امکان استعلام آنلاین پرونده مالیاتی، را برای متقاضیان فراهم آورده است، متقاضیان می بایست با سامانه این امر آشنا بوده و از مراحل و نحوه استعلام پرونده مالیاتی مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، در ابتدا؛ به مراحل و نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی پرداخته و سپس در ادامه؛ استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی و استعلام پرونده مالیات کارتخوان با کد ملی توضیح داده شده است. پس از آن، نحوه استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی ارائه گردیده و به در نهایت به پیگیری و مشاهده پرونده مالیاتی با کد رهگیری پرداخته می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی
در گذشته افراد به منظور استعلام پرونده مالیاتی خود و اطلاع از جزئیات آن، می بایست به صورت حضوری به سازمان امور مالیاتی مراجعه می نمودند. با راه اندازی سامانه های دولتی و اجرایی شدن مفهوم دولت الکترونیک، سازمان امور مالیاتی، سامانه ای را برای استعلام پرونده های مالیاتی در نظر گرفت.
متقاضیان به منظور مشاهده و استعلام پرونده های مالیاتی می توانند از طریق دو سامانه اقدام نمایند که شامل سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir و نیز سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس اینترنتی my.tax.gov.ir می شود. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان با این دو سامانه، در این قسمت مراحل و نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی از هر دو سامانه آموزش داده می شود.
مراحل و نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی از طریق سامانه tax.gov.ir
به منظور استعلام پرونده مالیاتی، از طریق tax.gov.ir متقاضی می بایست نشانی این سایت را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
پس از آن، شخص می بایست از بخش "سایر خدمات مالیاتی" گزینه استعلام شماره اقتصادی (وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی) را انتخاب کند که در قسمت های بعدی مقاله به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد.
مراحل و نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی از طریق سامانه my.tax.gov.ir
در راستای استعلام پرونده مالیاتی، از طریق my.tax.gov.ir متقاضی می بایست نشانی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص می بایست گزینه "ورود به درگاه ملی را برگزیده و اطلاعات موردنیاز از قبیل کدملی/کد فراگیر/ شناسه ملی و کلمه عبور را وارد کرده و گزینه ورود به درگاه را برگزیند.
در مرحله بعدی، شخص می بایست رمز یک بار مصرف پیامک شده به شماره همراه خود را در این قسمت وارد نموده و گزینه ورود به سایت را برگزیند.
با انتخاب این گزینه، فرد به حساب کاربری خود در سامانه درگاه ملی مجوزها وارد شده و می تواند نسبت به مشاهده فهرست پرونده های مالیاتی و استعلام آن اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که به منظور استعلام پرونده مالیاتی از سایت درگاه ملی مالیات، متقاضی می بایست ابتدا، در این سامانه ثبت نام نماید.
استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی
در قسمت پیشین مقاله؛ سامانه استعلام پرونده مالیاتی معرفی گردید و بیان شد که متقاضیان از طریق دو سامانه tax.gov.ir و نیز my.tax.gov.ir، می توانند برای استعلام پرونده مالیاتی اقدام نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که آیا استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی از طریق سامانه های مذکور، برای کاربران امکان پذیر می باشد یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که بله؛ متقاضیان حقیقی می توانند از طریق کد ملی خود و متقاضیان حقوقی می توانند از طریق شناسه ملی خود، برای استعلام پرونده مالیاتی اقدام نمایند که مراحل آن در قسمت زیر بیان گردیده است.
استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی از طریق tax.gov.ir
برای استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی، از طریق tax.gov.ir متقاضی می بایست نشانی این سایت را در مرورگر خود جست و جو نموده و به این سایت وارد شود. پس از آن، فرد باید از منوی "سایر خدمات مالیاتی" گزینه "استعلام کد اقتصادی (وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی)" را برگزیند.
پس از آن، شخص به صفحه استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی هدایت شده و می تواند نسبت به استعلام پرونده اقدام نماید.
در این قسمت، متقاضی می تواند، از طریق شماره ملی اشخاص حقیقی، شناسه ملی اشخاص حقوقی، شماره رهگیری و شماره اقتصادی و ... نسبت به استعلام پرونده مالیاتی متقاضی اقدام نماید. با استعلام پرونده مالیاتی با کمک این سامانه، نام تجاری، مرحله ثبت نام، شماره رهگیری و شماره اقتصادی برای متقاضی نمایش داده می شود.
استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی از طریق my.tax.gov.ir
برای استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی از طریق my.tax.gov.ir؛ متقاضی می بایست آدرس این سایت را در مرورگر خود جست و نمو نموده و همانند راهنمای تصویری ارائه شده در قسمت قبلی، لازم است که به حساب کاربری خود در این سایت وارد شود.
پس از ورود به حساب کاربری در این سایت، متقاضی می بایست از منوی سمت راست گزینه پرونده های مالیاتی را انتخاب کند. با انتخاب این گزینه، فهرست پرونده های مالیاتی برای متقاضی نمایش داده می شود و وی می تواند از طریق انتخاب گزینه جزئیات پرونده، جزئیات مربوط به هر پرونده را به صورت جداگانه مشاهده نماید.
استعلام پرونده مالیات کارتخوان با کد ملی
در بخش های پیشین مقاله به مراحل و نحوه ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی پرداخته و فرآیند استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه استعلام پرونده مالیات کارتخوان با کد ملی از طریق سایت مالیات بپردازیم.
مطابق با ماده 1 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (POS)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد؛ پایانه فروشگاهی یا دستگاه پوز نامیده می شود.
کلیه اشخاص مشمول این قانون، مکلفند به ترتیبی که سازمان مقرر می کند، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام نموده و مالیات متعلقه را بر حسب میزان درآمد خود پرداخت نمایند. در صورتی که فردی قصد داشته باشد، نسبت به استعلام پرونده مالیات کارتخوان خود با کد ملی اقدام نماید، می تواند همانند راهنمای تصویری قید شده، در قسمت قبلی مقاله از طریق دو سامانه my.tax.gov.ir و نیز، tax.gov.ir اقدام نموده و جزئیات پرونده مالیات کارتخوان خود را مشاهده نماید.
استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی
امروزه تقریبا کلیه کارهای مالیاتی به صورت آنلاین و به صورت الکترونکیی انجام گرفته و افراد می توانند اموری نظیر استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی را به صورت غیرحضوری انجام دهند. به این منظور، متقاضی می بایست به سایت میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی اینترنتی tax.gov.ir وارد شود. پس از آن متقاضی می بایست از قسمت سایر خدمات مالیاتی گزینه استعلام شماره اقتصادی (وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی)؛ را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، شخص باید یکی از اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و پس از درج کد امنیتی گزینه استعلام را برگزیند.
توجه به این نکته ضروری است که برای استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی از این طریق، متقاضی نیازی به ثبت نام در سایت نداشته و هر فردی می تواند با ورود به سامانه tax.gov.ir از وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی مطلع شود. نام تجاری، مرحله ثبت نام، شماره رهگیری و شماره اقتصادی از جمله اطلاعاتی است که فرد با استعلام پرونده مد نظر، می تواند به آن دسترسی یابد.
پیگیری و مشاهده پرونده مالیاتی با کد رهگیری
کد رهگیری در نظام مالیاتی یک کد یا شماره 10 رقمی است که پس از انجام مراحل ثبت نام کد رهگیری مالیاتی در سامانه مالیاتی tax.gov.ir به متقاضی اختصاص داده می شود. متقاضیان به منظور پیگیری و مشاهده پرونده مالیاتی با کد رهگیری، می بایست به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند.
پس از ورود به صفحه اصلی این سایت، متقاضی لازم است از منوی بالای صفحه، گزینه سایر خدمات را برگزیده و سپس، از صفحه نمایش داده شده، گزینه استعلام شماره اقتصادی (وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی) را انتخاب کند. در مرحله بعدی، متقاضی به صفحه استعلام پرونده مالیاتی هدایت شده و می تواند با درج کد رهگیری، نسبت به پیگیری و مشاهده پرونده مالیاتی با کد رهگیری اقدام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استعلام پرونده مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه استعلام پرونده مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به منظور، متقاضی باید به سایت tax.gov.ir وارد شود و از منوی سایر خدمات، گزینه وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی را انتخاب کند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.