برای مشاوره نحوه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی
برای مشاوره نحوه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی
به موجب قانون تجارت ایران، کلیه تاجران به استثنای کسبه جز مکلف شده اند؛ که چهار دفتر دفتر روزنامه، کل، دارایی و کپیه را تهیه نموده و صورت معاملات و اموال خود را در آن ثبت نمایند. این دفاتر در صورتی دارای اعتبار می باشند که مطابق با قوانین و مقررات تهیه و تنظیم شده باشند و توسط اداره ثبت شرکت ها پلمپ گردند.
در این میان، ممکن است که برخی افراد به منظور پلمپ دفاتر قانونی خویش اقدام کرده و قصد پیگیری پلمپ آن را داشته باشند. پیگیری پملپ دفاتر در حال حاضر، به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه ای که به این منظور ایجاد شده صورت می گیرد. متقاضیان به منظور پیگیری درخواست پلمپ دفاتر خود می بایست با آدرس این سایت آشنا بوده و از مراحل و نحوه آن مطللع باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به معرفی سامانه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی پرداخته و سپس، مراحل و نحوه آن را بیان می نماییم. در ادامه، به استعلام پلمپ دفاتر با کد رهگیری و از اداره پست پرداخته و در نهایت؛ کد رهگیری درخواست پلمپ دفاتر اداره ثبت شرکتها، استعلام شماره پلمپ دفاتر قانونی و راهنمای بازیابی کد رهگیری پلمپ دفاتر ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
سامانه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی
در گذشته، متقاضیان به منظور پلمپ دفاتر خود و نیز پیگیری آن، می بایست به صورت حضوری، به اداره ثبت شرکت ها مراجعه می نمودند. در راستای صرفه جویی در وقت و هزینه متقاضیان و نیز، سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به درخواست پیگیری پلمپ دفاتر، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور؛ سامانه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی را راه اندازی نمود.
در پاسخ به این پرسش که سامانه پیگیری پملپ دفاتر چیست و آدرس آن چه می باشد؛ می بایست بیان نمود که سامانه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی در واقع همان سامانه ثبت شرکت ها به آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir می باشد. متقاضیان به منظور ورود به این سامانه، می بایست نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و گزینه پیگیری درخواست را انتخاب نمایند.
علاوه بر امکان پیگیری درخواست پلمپ دفاتر قانونی، متقاضیان در این سامانه می توانند نسبت به پیگیری ثبت صورتجلسه تغییرات، ثبت و تاسیس شرکت، استعلام نام مناطق آزاد و پیگیری اظهارنامه ثبت دفتر تجارتی نیز اقدام نمایند. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که داشتن کد رهگیری برای پلمپ دفاتر امری الزامی می باشد.
مراحل و نحوه پیگیری اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری
در قسمت گذشته به معرفی سامانه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی؛ پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که متقاضیان به منظور پیگیری درخواست خود می بایست به سامانه irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با فرآیند پیگیری این درخواست آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه پیگیری اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری پرداخته شده است.
به منظور پیگیری درخواست پلمپ دفاتر قانونی، متقاضیان می بایست نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شوند.
پس از آن، فرد می بایست از منوی بالای سایت، گزینه پیگیری درخواست را انتخاب نماید.
در نهایت، شخص می تواند با درج اطلاعات خواسته شده؛ درخواست خود را پیگیری نماید.
به منظور پیگیری پلمپ دفاتر، متقاضی می بایست نوع درخواست خود (پلمپ دفاتر تجاری) را مشخص نموده و شماره پیگیری را نیز در این قسمت درج نماید. شماه پیگیری؛ کدی نوزده رقمی است که پس از ثبت اظهارنامه پلمپ به درخواست متقاضی اختصاص داده شده و وی می تواند از طریق آن، نسبت به پیگیری درخواست اقدام نماید.
پیگیری پلمپ دفاتر با کد رهگیری اداره ثبت شرکتها
همانطور که پیش تر بیان گردید؛ کد رهگیری سامانه ثبت شرکت ها، شماره نوزده رقمی منحصر به فردی است که پس از ثبت اظهارنامه (اعم از ثبت شرکت، ثبت تغییرات، ثبت دفتر تجارتی و ...) به درخواست متقاضی اختصاص داده می شود و وی می تواند از طریق آن، اقدام به پیگیری و بررسی روند پذیرش درخواست خود نماید.
در خصوص این که امکان پیگیری پلمپ دفاتر با کد رهگیری اداره ثبت شرکتها نیز وجود دارد یا خیر؛ می بایست بیان نمود که بله؛ متقاضیان می توانند از طریق کد رهگیری اظهارنامه پملپ، اقدام به پیگیری درخواست نمایند. به این منظور؛ متقاضی می بایست مطابق با راهنمای تصویری بیان شده، در قسمت های قبلی مقاله به سامانه ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir وارد شده و گزینه پیگیری درخواست را وارد نماید.
با وارد شدن به صفحه پیگیری درخواست، شخص می بایست کد رهگیری و نوع درخواست را درج کرده و کد امنیتی را وارد نماید. ذکر این نکته در این میان، حائر اهمیت است که در صورتی که متقاضیان به هر دلیلی، کد رهگیری خود را فراموش کرده باشند؛ می توانند از طریق گزینه "شماره پیگیری خودرا فراموش کرده ام" اقدام به بازیابی شماره پیگیری درخواست نمایند. شماره ملی/شناسه ملی، سال، ماه و روز مالی، شماره تلفن همراه متقاضی برای بازیابی شماره پیگیری الزامی است.
پیگیری دفاتر قانونی از اداره پست
ازآن جا که دفاتر قانونی (دفتر روزنامه و دفتر کل) پس از پلمپ الکترونیکی به آدرس قانونی شخص ارسال می شوند؛ ممکن است که این پرسش؛ برای متقاضیان مطرح شود که آیا امکان پیگیری دفاتر قانونی از اداره پست امکان پذیر می باشد و یا خیر؛ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که پس از این که شخص، اظهارنامه پلمپ دفاتر را در سایت تکمیل نمود، می بایست رسید پذیرش درخواست خود را از سایت گرفته و به همراه سایر مدارک مورد نیاز، از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. بعد از ارسال مدارک و اسناد موردنیاز، شخص می بایست مجددا به سایت اداره ثبت مراجعه کرده و بارکد پستی که از اداره پست دریافت نموده و نیز تاریخ تحویل مدارک را در این سایت تکمیل نماید. بارکد پستی می بایست در قسمت بازیابی درخواست سایت اداره ثبت وارد شود.
پس از درج بارکد پستی در سامانه، وضعیت پلمپ دفاتر با عبارت «ارسال مدرک شده» برای متقاضی نمایش داده می شود. پس از تایید کارشناس و پایان کار پلمپ دفاتر قانونی، این دفاتر به اداره پست ارسال می گردند و برای متقاضی پست می شوند. در صورتی که متقاضی دفاتر پلمپ شده خود را به هر دلیلی دریافت ننماید؛ می تواند به همراه بارکد پستی و مهر شرکت یا موسسه خود، به اداره پست منطقه مراجعه نموده و اقدام به پیگیری دفاتر قانونی از اداره پست نماید.
در صورت برگشت مرسوله پستی متقاضی می تواند ضمن درخواست و ارائه مستندات قانونی، به متصدی باجه و بدون پرداخت هزینه، درخواست نماید که مرسوله مذکور، مجددا به آدرس درج شده ارسال شود. از تحویل دستی به منظور جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی خودداری به عمل می آید. توجه به این نکته ضروری است که دفاتر پلمپ شده به آدرسی که شخص در سامانه ثبت شرکت ها مشخص نموده است؛ ارسال می شوند. بنابراین لازم است که آدرس به صورت صحیح و دقیق در فیلد مربوط به نشانی ثبت شود.
استعلام شماره پلمپ دفاتر قانونی
برخی اشخاص ملزم به تهیه دفاتر قانونی از جمله دفاتر کل و روزنامه می باشند. برای تهیه این دفاتر اشخاص باید با مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به صورت اینترنتی اقدام نمایند. حین ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، سامانه یک کد پیگیری به اشخاص ارائه می نمایند که پس از آن هربار با وارد نمودن شماره پیگیری پلمب دفاتر می توانند اقدام به مشاهده مجدد اظهارنامه خود نمایند.
برای بررسی صحت و استعلام شماره پلمپ دفاتر قانونی می توان با مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir اقدام نمود. به این منظور متقاضیان ابتدا وارد سامانه اصلی ثبت شرکت ها می شوند.
پس از ورود به سامانه، متقاضیان باید از فهرست بالای صفحه گزینه پیگیری درخواست را انتخاب نمایند.
پس از انتخاب گزینه پیگیری درخواست صفحه ای مطابق تصویر زیر برای افراد نمایش داده می شود که با انتخاب گزینه اظهارنامه پلمب الکترونیک از فهرست نوع درخواست، متقاضی می تواند کد پیگیری خود را در کادر مربوط به شماره پیگیری و کد امنیتی را وارد کرده و در آخر از گزینه بازیابی درخواست اقدام نماید.
در صورتی که کد پیگیری اظهارنامه پلمب دفاتر به درستی وارد شده و صحت داشته باشد، اظهارنامه برای مقاضی نمایان می شود. برای تنظیم و ثبت نهایی اظهارنامه پلمب دفاتر قانونی سامانه مهلت مشخصی را برای کاربران در نظر گرفته است و اگر چنانچه در آن موعد مشخص اقدام به تکمیل و تایید نهاییی اظهارنامه نشود، اظهارنامه منقضی بوده و دیگر امکان تکمیل آن وجود نخواهد داشت و باید اقدام به تنظیم اظهارنامه مجدد با کد پیگیری جدید شود.
بازیابی کد رهگیری پلمپ دفاتر
به هنگام استفاده از سامانه ثبت شرکت ها و تکمیل اظهارنامه پلمب دفاتر قانونی ممکن است کد پیگیری اظهارنامه فراموش شده و به آن دسترسی نباشد. سامانه ثبت شرکت ها این امکان را فراهم کرده است که در صورت فراموشی این کد پیگیری امکان بازیابی کد رهگیری پلمپ دفاتر قانونی فراهم باشد. در ادامه راهنمای تصویری بازیابی کد رهگیری پلمپ دفاتر ارائه شده است.
به این منظور ابتدا باید افراد وارد سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir شوند.
پس از ورود به سامانه اشخاص باید از فهرست بالای صفحه سمت گزینه پیگیری درخواست را انتخاب نمایند.
سپس مطابق تصویر گزینه شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام را انتخاب نمایند.
در مرحله بعدی صفحه ای مانند تصویر زیر برای فرد نمایش داده می شود که باید اطلاعات متقاضی از قبیل شماره ملی یا شناسه ملی، شماره موبایل متقاضی، سال و روز مالی و.. را وارد نموده و سپس بر روی گزینه جستجو کلیک نمایند تا تمام شماره پلمب های خود را بر حسب تاریخ و اعتبار مشاهده نمایند.
تاجران، اعم از حقیقی و حقوقی، پس از اخذ دفاتر قانونی خود، می بایست اقدام به اخذ دفاتر تجارتی نمایند. به این منظور می بایست از طریق سامانه ثبت شرکت ها اقدام به تنظیم اظهارنامه ثبت تجارتی نمایند. نکته مهم آن جاست که تنها در صورتی می توان اظهارنامه ثبت تجارتی ثبت نمود که، دفاتر قانونی از جمله کل و روزنامه به روز را دریافت نموده و فرایند پلمب دفاتر به صورت اینترنتی مختومه شده باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه پیگیری پلمپ دفاتر قانونی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سامانه جامع ثبت شرکت ها