برای مشاوره شرایط و مدارک وام کارگاه تولیدی سال 1404
برای مشاوره شرایط و مدارک وام کارگاه تولیدی سال 1404


نقش موثر تامین سرمایه در تاسیس و ادامه فعالیت کارگاه های تولیدی امری اجتناب ناپذیر است. در این راستا؛ دولت ها به منظور حمایت از تولید و فعالیت های اقتصادی، تسهیلات مختلفی را به کارگاه های تولیدی ارائه می دهند. این وام ها اصولا توسط بانک ها ارائه می شود و در تامین سرمایه کارگاه های تولیدی نقش موثری را ایفا می کند.
صاحبان کارگاه های تولیدی می توانند با استفاده از وام های کارگاه های تولیدی؛ کسب و کار خود را تاسیس و به آن رونق دهند؛ اما این تسهیلات و وام های اعطایی، خود انواع مختلفی دارد و دریافت آن، مستلزم وجود شرایط، تهیه مدارک لازم و انجام مراحلی است که متقاضیان قبل از هر اقدامی باید اطلاعات جامعی راجع به این موضوع کسب نمایند.
لذا؛ در این مقاله، ابتدا انواع وام کارگاه های تولیدی صنعت و معدن معرفی می شود و پس از آن، شرایط، مدارک و مراحل و نحوه دریافت وام کارگاه تولیدی سال ۱۴۰۴ مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، راجع به سقف مبلغ وام کارگاه تولیدی کوچک سال 1404 صحبت خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
انواع وام کارگاه های تولیدی
وام کارگاه های تولیدی انواع مختلفی دارد و بانک های مختلفی این نوع از تسهیلات را به متقاضیان ارائه می دهند. بانک رفاه کارگران، بانک ملی، بانک ملت، بانک کشاورزی، بانک سینا و پست بانک، صادرات و مهر ایران در شمار بانک هایی هستند که به واحد های تولیدی کوچک و کارگاه های تولیدی وام اعطا می کنند.
در پاسخ به این سوال که انواع وام کارگاه های تولیدی صنعت و معدن کدام اند؛ باید بیان کرد که وام راه اندازی کارگاه های تولیدی، وام توسعه کارگاه های تولیدی، وام سرمایه در گردش و... از انواع وام کارگاه های تولیدی محسوب می شوند. به هر کارگاه تولیدی در زمان آغاز فعالیت خود و تامین بخشی از سرمایه تاسیس، وام راه اندازی کارگاه های تولیدی اختصاص داده می شود. این وام به منظور تامین هزینه خرید ماشین آلات، ایجاد خط تولید و ساختمان های کارگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
وام توسعه کارگاه تولیدی، به منظور توسعه و بهبود فرایندها و به منظور خرید ماشین آلات پیشرفته، توسعه خط تولید و بهبود کارخانه به متقاضیان واجد شرایط، تخصیص داده می شود. وام سرمایه در گردش کارگاه تولیدی، زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به خرید مواد اولیه و منابع دیگر وجود داشته، اما سرمایه در گردش کاهش یافته باشد.
شایسته ذکر است اشخاص به منظور دریافت وام کارگاه تولیدی ابتدا لازم است نسبت به اخذ مجوز از درگاه ملی مجوزها اقدام نمایند. همچنین موضوع فعالیت کارگاه های تولیدی متقاضی دریافت وام می تواند امور مختلفی مانند تولید پوشاک، صنایع دستی، چرم، پارچه بافی، قالی بافی، نخ ریسی و.... باشد.
شرایط دریافت وام کارگاه تولیدی
به طور کلی؛ همه ی صاحبین کارگاه های تولیدی، واجد شرایط دریافت وام کارگاه های تولیدی نیستند. در واقع لازمه دریافت این وام، وجود شرایطی در متقاضی است. لذا در این بخش از مقاله، شرایط دریافت وام تولیدی صنعت و معدن بیان می شود. معمولا شرایط دریافت وام کارگاه تولیدی به شرح ذیل می باشد:
سن 18 تا 50 سال برای متقاضی
نداشتن بیمه شغلی
نداشتن حقوق بازنشستکی
عدم اشتغال متقاضی در سازمان های دولتی و غیر دولتی و بیکار بودن او
عدم دریافت وام خود اشتغالی از نهادی دیگر
وجود کارت پایان خدمت برای آقایان
عدم سوء پیشینه
عدم وجود چک برگشتی و اقساط معوقه بانکی
دریافت مجوزهای مربوطه
گفتنی است بازنشسته های دولتی، دارندگان مدرک فنی و حرفه ای، کار آفرینان و ایده پردازان کار آفرینی، برندگان مسابقه های مهارت های دولتی و مخترع ها در صورت وجود سایر شرایط می توانند نسبت به دریافت این وام اقدام نمایند. همچنین همانطور که گفته شد؛ بانک رفاه کارگران، بانک ملی، بانک ملت، بانک کشاورزی، بانک سینا و.... در شمار بانک هایی هستند که به واحد های تولیدی کوچک و کارگاه های تولیدی وام اعطا می کنند.
مدارک لازم برای اخذ وام کارگاه تولیدی
اخذ وام تولیدی صنعت و معدن نیز مانند هر وام دیگری، مستلزم وجود شرایط و تهیه مدارکی می باشد. در قسمت پیشین مقاله؛ شرایط دریافت وام کارگاه تولیدی مورد بررسی قرار گرفت، اکنون در این بخش از مقاله، مدارک لازم برای اخذ وام کارگاه تولیدی بیان می شود. مدارک لازم برای اخذ وام کارگاه تولیدی عبارت اند از:
ارائه جواز واحد تولیدی و سایر مجوزهای لازم نظیر جواز تاسیس
سند مالکیت و یا اجاره نامه واحد تولیدی
مدارک هویتی وام گیرنده و ضامن
کارت پایان خدمت برای آقایان
ارائه گواهی معتبر مبنی بر وجود مهارت لازم در در کسب و کار مربوطه
تکمیل فرم های مربوطه
معرفی ضامن و یا سند رهنی در صورت لزوم
ذکر این نکته ضروری است که برای دریافت وام کارگاه تولیدی از برخی از بانک ها؛ ارائه سند ملک نیز ضروری می باشد. البته؛ ارائه سند ملک، در صورتی الزامی است که مبلغ وام بیش از 50 میلیون تومان باشد. همچنین در صورتی که مبلغ وام بیشتر از 50 میلیون تومان باشد؛ متقاضی دریافت وام معمولا می بایست 2 ضامن به بانک معرفی نماید. متقاضیان می توانند پس از تهیه مدارک مذکور درخواست خود را مبنی بر دریافت وام خود اشتغالی کارگاه های تولیدی به ثبت برسانند.
مراحل و نحوه دریافت وام کارگاه تولیدی
چالشی که برای بسیاری از متقاضیان دریافت وام کارگاه تولیدی به وجود می آید؛ این است که مراحل و نحوه دریافت وام کارگاه تولیدی به چه صورت است؟ لذا؛ در ادامه راجع به این موضوع توضیح داده می شود. اولین قدم برای دریافت وام کارگاه تولیدی، اخذ مجوز می باشد. در واقع متقاضیان دریافت این وام، باید قبل از هر اقدامی، نسبت به اخذ جواز تاسیس و سایر مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح اقدام نمایند.
متقاضی دریافت وام کارگاه تولیدی می تواند پس از اطمینان از واجد شرایط بودن و همچنین تهیه مدارک مورد نیاز؛ نسبت به ثبت نام جهت دریافت وام کارگاه تولیدی از طریق بانک یا نهاد وام دهنده مد نظر اقدام نماید. لازم به ذکر است که ممکن است برای اخذ وام کارگاه تولیدی از برخی نهادها، ارائه یک معرفی نامه از سازمان ها و نهاد هایی مانند کمیته امداد، بنیاد شهید و... ضروری باشد که این معرفی نامه نیز می بایست به بانک ارائه شود.
در نهایت؛ درخواست متقاضی توسط کارشناسان مربوطه بررسی خواهد شد و در صورت تایید شرایط و مدارک و همچنین تایید در جلسه مصاحبه حضوری، وام کارگاه تولیدی به شخص متقاضی اعطا خواهد شد. لازم به بیان است که چنانچه بعد از اخذ وام، کارشناسان مربوطه متوجه شوند که وام در غیر از موضوع مدنظر به مصرف رسیده است؛ نه تنها وام گیرنده به استرداد مبلغ وام ملزم می شود؛ بلکه به او جریمه نیز تعلق خواهد گرفت.
سقف مبلغ وام کارگاه تولیدی سال ۱۴۰۴
در قسمت های پیشین مقاله انواع وام تولیدی صنعت و معدن شناخته شد. همچنین راجع به شرایط، مدارک لازم و مراحل و نحوه دریافت وام کارگاه تولیدی به تفصیل صحبت شد و اکنون در بخش پایانی مقاله، به این پرسش پاسخ داده می شود که سقف مبلغ وام کارگاه تولیدی سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
مبلغ وام کارگاه تولیدی سال 1404، می بایست بیان نمود که این مبلغ، میزان ثابتی نبوده و با توجه به بانک و نهاد وام دهنده متغیر می باشد. با این حال؛ مطابق با نامه بانک مرکزی به بانک ها در خصوص شرایط کلی اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی مطابق با آخرین دوره، می توان بیان نمود که سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی به 150 میلیون تومان و سقف کارفرمایی به ازای به کارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا 4 میلیارد تومان تعیین شده است.
هم چنین، سقف فردی تسهیلات برای رسته های اعلامی مدنظر دستگاه های ذی نفع؛ در صورت تایید رسته های شغلی توسط کمیسیون پولی و اعتباری بانک مرکزی، 300 میلیون تومان و سقف جمعی این رسته ها ۴۰ درصد از کل منابع اختصاص یافته به دستگاه تعیین شده است.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک وام کارگاه تولیدی سال 1404 در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مدارک وام کارگاه تولیدی سال ۱۴۰۴ پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: مبلغ وام کارگاه تولیدی سال 1403، می بایست بیان نمود که این مبلغ، میزان ثابتی نبوده و با توجه به بانک و نهاد وام دهنده متغیر می باشد. با این حال؛ مطابق با نامه بانک مرکزی به بانک ها در خصوص شرایط کلی اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی در سال ۱۴۰۳، می توان بیان نمود که سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی به 150 میلیون تومان و سقف کارفرمایی به ازای به کارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا 4 میلیارد تومان تعیین شده است.
پاسخ مشاور: عدم دریافت وام خود اشتغالی از نهادی دیگر و وجود کارت پایان خدمت برای آقایان از جمله شرایط دریافت وام کارگاه تولیدی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام.خیر. وام تولیدی به افراد دارای سابقه اعطا نمی گردد.
پاسخ مشاور: مبلغ وام کارگاه تولیدی سال 1403، می بایست بیان نمود که این مبلغ، میزان ثابتی نبوده و با توجه به بانک و نهاد وام دهنده متغیر می باشد. با این حال؛ مطابق با نامه بانک مرکزی به بانک ها در خصوص شرایط کلی اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی در سال ۱۴۰۳، می توان بیان نمود که سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی به 150 میلیون تومان و سقف کارفرمایی به ازای به کارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا 4 میلیارد تومان تعیین شده است.
پاسخ مشاور: برای ثبت نام وام پلن خورشیدی به سامانه کاتب مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: وام راه اندازی کارگاه های تولیدی، وام توسعه کارگاه های تولیدی، وام سرمایه در گردش و... از انواع وام کارگاه های تولیدی محسوب می شوند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: سند مالکیت و یا اجاره نامه واحد تولیدی و مدارک هویتی وام گیرنده و ضامن از جمله مدارک لازم برای اخذ وام کارگاه تولیدی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: عدم دریافت وام خود اشتغالی از نهادی دیگر و وجود کارت پایان خدمت برای آقایان از جمله شرایط دریافت وام کارگاه تولیدی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. مبلغ وام کارگاه تولیدی سال 1403، می بایست بیان نمود که این مبلغ، میزان ثابتی نبوده و با توجه به بانک و نهاد وام دهنده متغیر می باشد. با این حال؛ مطابق با نامه بانک مرکزی به بانک ها در خصوص شرایط کلی اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی در سال ۱۴۰۳، می توان بیان نمود که سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی به 150 میلیون تومان و سقف کارفرمایی به ازای به کارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا 4 میلیارد تومان تعیین شده است.