برای مشاوره استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده
برای مشاوره استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده
به طور کلی؛ جرایم مالیاتی، جرایمی هستند که به صاحبان مشاغل و شرکت هایی که به تعهدات مالیاتی خود عمل نمی کنند؛ تعلق می گیرد. به عبارت دیگر؛ زمانی که شخص مالیات تعلق گرفته را در مهلت مشخص شده پرداخت ننماید؛ از سوی سازمان مالیات، به پرداخت جریمه محکوم می شود.
ممکن است گاهی مودیان مالیاتی در راستای پرداخت جریمه مالیاتی خود، بنا بر اشتباه یا هر علت دیگر، مبلغی اضافه بر میزان جریمه تعلق گرفته؛ پرداخت نمایند. سوالی که در این میان، ممکن است برای متقاضیان مطرح شود این است که آیا آن ها می توانند نسبت به استرداد اضافه جریمه پرداختی مالیات اقدام نمایند؟ اگر پاسخ مثبت است؛ استرداد اضافه جریمه پرداختی مالیات چه شرایطی دارد و به چه نحوی صورت می گیرد؟
در راستای حل چالش های موضوع استرداد جرایم مالیاتی؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که آیا اضافه جریمه پرداختی به مالیات قابل استرداد است؟ سپس شرایط و همچنین نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، بخشنامه موضوع استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده ارائه خواهد شد.
آیا اضافه جریمه پرداختی به مالیات قابل استرداد است
در پاسخ به این پرسش که آیا اضافه جریمه پرداختی به مالیات قابل استرداد است یا خیر؛ می توان پاسخ داد که بله؛ اضافه جریمه پرداختی به مالیات قابل استرداد می باشد. بر اساس قوانین و مقررات این حوزه، در مواردی که اصل مالیات قابل استرداد تشخیص داده شود؛ استرداد جرایم متعلقه نیز امکان پذیر می باشد و در این جرائم بخشودگی فاقد موضوعیت می باشد.
بر اساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده، «در صورت من غیر حق بودن مطالبه اصل مالیات، در صورتی که بخشودگی جرایم در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور باشد، می بایست نسبت به استرداد جرایم مذکور به درخواست مودی یا منظور نمودن به حساب مالیات دوره یا دوره های بعدی اقدام شود.»
همچنین؛ این سازمان می تواند بنا بر درخواست مودی، اضافه جریمه پرداختی مالیات را به حساب مالیات دوره با دوره های بعدی منظور نماید. لازم به ذکر است استرداد اضافه جریمه پرداختی مالیات، شرایطی دارد که در ادامه مقاله به تفصیل راجع به این شرایط و ضوابط صحبت خواهد شد.
شرایط استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی
همانطور که در قسمت قبل گفته شد؛ بر اساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده، در صورت من غیر حق بودن مطالبه اصل مالیات، می بایست به درخواست مودی، جریمه مذکور به حساب وی برگردانده شده یا به حساب مالیات دوره یا دوره های بعدی منظور شود.
اما استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی؛ مستلزم وجود شرایطی است. از همین رو؛ در ادامه، شرایط استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. از جمله شرایط اساسی استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی؛ آن است که اصل مالیات قابل استرداد تشخیص داده شود. در واقع زمانی که زمانی که اصل مالیات قابل استرداد تشخیص داده شود؛ استرداد جرایم متعلقه نیز امری بدیهی است.
علاوه بر شرط مذکور، مطابق بخشنامه استرداد جرایم مالیاتی، اثبات من غیر حق بودن مطالبه اصل مالیات، درخواست از جانب مودی و همچنین قبولی درخواست از جانب سازمان امور مالیاتی کشور از دیگر شرایط استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی به شمار می آید.
نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی
در پاسخ به این پرسش که نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی به چه صورت است؛ میبایست بیان داشت که این امر؛ یکی از موضوعات پر اهمیتی است که افرادی که قصد استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق را دارند؛ باید از آن اطلاع داشته باشند. لذا در ادامه، راجع به نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی صحبت می شود.
نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی به این صورت است که متقاضی ابتدا می بایست درخواستی مبنی بر استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق تنظیم و به سازمان امور مالیاتی تقدیم نماید. پس از ارائه این درخواست، سازمان امور مالیاتی درخواست مذکور را مورد برررسی قرار می دهد.
در صورتی که سازمان امور مالیاتی با درخواست مودی مبنی بر استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق؛ موافقت نماید، ظرف 3 ماه از تاریخ درخواست مبلغ اضافه دریافت، به حساب مودی واریز می نماید. ذکر این نکته ضروری است چنانچه شخص مودی در سازمان امور مالیاتی بدهی قطعی داشته باشد؛ این بدهی از اضافه پرداختی کسر و مابقی به شخص مودی مسترد خواهد شد.
بخشنامه موضوع استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده
پس از صحبت راجع به استرداد اضافه جریمه پرداختی مالیات، شرایط و همچنین نحوه استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده من غیر حق از مودی در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این بخش از مقاله؛ بخشنامه موضوع استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده ارائه می شود.
بخشنامه مذکور در تاریخ 1403/02/10 و در راستای اجرای دادنامه شماره 2080 دیوان عدالت اداری تنظیم شده است. بر اساس این بخشنامه، سازمان امور مالیاتی مکلف است در خصوص استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده است؛ نسبت به استرداد جرایم مالیاتی به درخواست مودی و یا منظور کردن اضافه جریمه پرداختی مالیات را به حساب مالیات دوره با دوره های بعدی اقدام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از استرداد جرایم مالیاتی دریافت شده پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بخشنامه مذکور در تاریخ 1403/02/10 و در راستای اجرای دادنامه شماره 2080 دیوان عدالت اداری تنظیم شده است. بر اساس این بخشنامه، سازمان امور مالیاتی مکلف است در خصوص استرداد جرایم مالیاتی که من غیر حق از مودی دریافت شده است؛ نسبت به استرداد جرایم مالیاتی به درخواست مودی و یا منظور کردن اضافه جریمه پرداختی مالیات را به حساب مالیات دوره با دوره های بعدی اقدام نماید.