برای مشاوره شرایط و مدارک دریافت پروانه کسب خواربار فروشی
برای مشاوره شرایط و مدارک دریافت پروانه کسب خواربار فروشی
پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اتحادیه صنفی مربوط به هر کسب، صادر شده و مطابق با آن، به شخص اجازه داده می شود که در حوزه مشخص به فعالیت بپردازد. مطابق با قانون نظام صنفی کشور؛ خواربار فروشی نیز از جمله فعالیت هایی می باشد که متقاضی می بایست به منظور فعالیت در آن، از اتحادیه اصناف خواربار فروشان جواز کسب مربوطه را اخذ نماید.
برای دریافت مجوز کسب خواربار فروشی، متقاضی می بایست دارای شرایط و ضوابطی بوده تا اتحادیه اقدام به صدور جواز کسب نماید. هم چنین، داوطلبان به منظور دریافت این نوع پروانه، می بایست مدارک و اسناد لازم را در این خصوص تهیه نموده و به مراجع ذی صلاح ارائه نمایند که این امر به نوبه خود، بر اهمیت اطلاع از جزئیات پروانه کسب خواربار فروشی می افزاید.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که خواربار فروشی شامل چیست؛ پاسخ داده و شرایط، مدارک، هزینه، مراحل و نحوه دریافت آن توضیح داده شده است. در ادامه؛ به تفاوت خواربار فروشی با سوپرمارکت پرداخته و عکس جواز کسب خواربار فروشی ارائه می گردد. در قسمت پایانی مقاله نیز؛ توضیحاتی در خصوص تمدید پروانه کسب خواربار فروشی بیان می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با همراه باشید.
خواربار فروشی شامل چیست
در توضیح این که خواربار فروشی شامل چیست؛ می توان پاسخ داد که خواربار فروشی، یک مغازه یا فروشگاه کوچک می باشد که کالاهای خوراکی و عمدتا مواد غذایی در مقیاس خرد در آن به فروش می رسد. با توجه به آن که عموما در خواربار فروشی ها، مواد غذایی اساسی به فروش می رسد و غالبا مورد نیاز مردم می باشد؛ ریسک در این کسب و کار بسیار کم تر می باشد.
آنچه در خصوص خواربار فروشی حائز اهمیت می باشد؛ این است که خواربار فروشی با سوپرمارکت و هایپرمارکت متفاوت بوده و این دو مفهوم یکی نیستند. تفاوت خواربار فروشی با سوپرمارکت در این است که در خواربار فروشی، وسعت کمتری برای قرار دادن محصولات مورد نیاز می باشد. این امر در حالی است که فضای قابل بهره برداری در سوپرمارکت و هایپرمارکت بسیار بیشتر بوده و کالاهای با تنوع بالاتر نیز در آن به فروش می رسند.
به منظور تاسیس خواربار فروشی، متقاضی می بایست اقدامات مختلفی را صورت دهد که از جمله آن دریافت جواز این امر است. بدون دریافت این جواز، فعالیت شخص غیرقانونی تلقی شده و مطابق با مقررات به مجازات محکوم می شود. در قسمت های بعدی مقاله به بیان شرایط، مدارک و نحوه دریافت این جواز پرداخته می شود.
شرایط دریافت پروانه کسب خواربار فروشی
به منظور اخذ جواز کسب خواربار فروشی؛ متقاضی می بایست شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده را رعایت بوده تا موفق به کسب پروانه؛ از اتحادیه شود. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با شرایط دریافت پروانه کسب خواربار فروشی آشنایی نداشته باشند؛ در قسمت زیر، لیست شرایط لازم ارائه گردیده است:
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری شرکا
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی مربوط به: استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی، استفاده از قفل و حفاظ مناسب، عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز، قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب و....
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
دریافت تاییدیه اماکن عمومی
داشتن محدودیت سنی (حداقل 18 سال)
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
گواهی کار اتباع خارجی
هم چنین، رعایت الزامات بهداشتی، از دیگر شرایط دریافت پروانه کسب خواربار فروشی می باشد. این الزامات شامل ارائه گواهی نامه معتبر پایان دوره آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت برای متصدی و همه کارکنان مرتبط با موادغذایی، تاییدیه بهداشتی محیط، دارا بودن تهویه مناسب، داشتن آب شرب سالم، داشتن دیوار با ویژگی لازم و... می شود.
مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب خواربار فروشی
علاوه بر رعایت شرایط قید شده در قسمت قبلی مقاله؛ متقاضی می بایست مدارک و اسناد موردنیاز در این خصوص را نیز تهیه نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب خواربار فروشی آشنایی نداشته باشند؛ در این قسمت از مقاله به فهرست این اسناد و مدارک ارائه می گردد:
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
کارت معاینه بهداشتی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
ضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
توجه به این نکته ضروری است که ارائه مدارک به صورت کاملا غیرحضوری و آنلاین بوده و نیازی نیست که متقاضی جهت ارائه مدارک کاغذی به جایی مراجعه نماید. به متقاضیان توصیه می شود که قبل از ثبت درخواست، برای دریافت پروانه و جواز کسب خواربار فروشی، از کامل بودن مدارک و اسناد موردنیاز؛ اطمینان حاصل نمایند.
مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب خواربار فروشی
در خصوص پاسخ به این پرسش که مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب خواربار فروشی به چه صورت می باشد؛ می توان پاسخ داد که مراحل ثبت درخواست پروانه کسب، با مراجعه به سایت درگاه ملی مجوزها آغاز می گردد. به این منظور متقاضی، می بایست نشانی اینترنتی mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن؛ متقاضی می بایست مجوز مربوطه را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست شرایط و مدارک لازم برای اخذ پروانه خواربار فروشی را مطالعه نموده و گزینه "درخواست صدور مجوز" را انتخاب نماید.
پس از آن؛ فرد می بایست نوع شخصیت حقوقی خود را انتخاب نموده و سایر مراحل مربوط به ثبت درخواست را طی نماید.
فرآیند صدور پروانه نیز به صورت پیامکی به متقاضی اطلاع رسانی می شود و شخص می تواند در کارپوشه خویش، در بالای صفحه فایل پروانه را دریافت کند. هم چنین، پروانه کسب خواربار فروشی، فقط یک فایل الکترونیکی بوده و شناسه یکتای آن به منزله مهر و امضای حکومت می باشد که در همه ادارات حکومتی قانونا معیار داشتن پروانه کسب است.
هزینه اخذ پروانه کسب خواربار فروشی
در قسمت های پیشین مقاله به بیان شرایط، مدارک و نحوه دریافت پروانه کسب خواربار فروشی پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که متقاضیان به منظور اخذ این جواز، می بایست به درگاه ملی مجوزهای کشور، مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله؛ قصد داریم تا به توضیح هزینه اخذ پروانه کسب خواربار فروشی بپردازیم.
هزینه اخذ پروانه کسب خواربار فروشی شامل پرداخت حق عضویت به اتحادیه می شود. این حق عضویت برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد.
علاوه بر حق عضویت، متقاضی می بایست هزینه صدور پروانه را نیز به مراجع ذی صلاح پرداخت نماید. براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، این هزینه، شش میلیون ریال در کلان شهرها، پنج میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، چهار میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.
تفاوت خواربار فروشی با سوپرمارکت
با توجه به گسترش مراکز فروش مواد غذایی و نیز محصولات خوراکی؛ متقاضیانی که قصد تاسیس این مراکز را دارند؛ می بایست با انواع فروشگاه های مختلف و نیز تفاوت بین آن ها آشنا باشند. در حال حاضر؛ مراکز فروش مواد غذایی و خوارکی، به سه صورت خواربار فروشی؛ هایپرمارکت و نیز سوپر مارکت تاسیس می شوند.
در بیان این که تفاوت خواربار فروشی با سوپرمارکت در چه می باشد؛ می توان توضیح داد که عمده تفاوت سوپرمارکت و نیز خواربارفروشی در متراژ و فضای قراردادن محصولات می باشد. به عبارت دیگر؛ تاسیس خواربار فروشی؛ به فضای کمتری نسبت به تاسیس سوپرمارکت احتیاج دارد.
این امر، سبب شده است که محصولات ارائه شده در سوپرمارکت ها دارای تنوع بیشتری نسبت به خواربار فروشی ها باشد.
عکس جواز کسب خواربار فروشی
مشاغل آزاد و واحد های صنفی برای شروع فعالیت تجاری خود نیازمند جواز کسب از مراجع مربوطه می باشند. هر صنف برای اخذ مجوز مربوطه به خود، می تواند از طریق اتحادیه صنفی خود اقدام نماید. در مورد مجوز خواربار فروشی، نیز این مجوز را اتحادیه خواربار فروشان صادر می کند. به منظور آشنایی متقاضیان، در قسمت زیر؛ نمونه عکس جواز کسب خواربار فروشی قرارداده شده است.
وقتی متقاضیان توانستند شرایط و مدرک لازم جهت اخذ مجوز خواربار فروشی را فراهم کنند، می توانند با مراجعه به صنف مورد نظر اقدام به درخواست مجوز کسب نمایند و پس از صدور، مغازه خود را تاسیس کنند. همانطور که مشاهده می شود، بر روی این مجوز، اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کدملی، نام پدر، تاریخ تولد و.... درج شده است.
تمدید پروانه کسب خواربار فروشی
زمان لازم برای صدور مجوز خواربار فروشی از زمان تایید مدارک؛ سه روز کاری می باشد. همچنین، مدت اعتبار این جواز پنج سال می باشد و متقاضی می بایست پس از پایان مدت اعتبار؛ به منظور تمدید پروانه اقدام نماید. به منظور آشنایی متقاضیان؛ در این قسمت، جزئیات تمدید پروانه کسب خواربار فروشی ارائه شده است.
به منظور تمدید پروانه کسب خوار بار فروشی متقاضی می بایست شرایطی نظیر ارائه گواهی صلاحیت بهداشت فردی و محیطی، کارت پایان خدمت دوره ضرورت یا معافیت دائم، انجام مراحل احراز هویت و... را رعایت نموده و مدارک و اسناد موردنظر را تهیه نماید. این مدارک شامل ارائه گواهی دوره آموزشی، ارائه رضایت نامه رسمی و محضری، گواهی صلاحیت بهداشت فردی و محیطی و گواهی کار اتباع خارجی می باشد.
توجه به این نکته ضروری است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ کلیه مجوزهای کاغذی بی اعتبار تلقی شده و سامانه های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمات، ارائه نمی دهند. بنابراین؛ اگر پروانه کسب خواربار فروشی متقاضیان به صورت کاغذی می باشد؛ می بایست جهت دریافت شناسه یکتا آن اقدام نموده که به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک دریافت پروانه کسب خواربار فروشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مدارک دریافت پروانه کسب خواربار فروشی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در بیان این که تفاوت خواربار فروشی با سوپرمارکت در چه می باشد؛ می توان توضیح داد که عمده تفاوت سوپرمارکت و نیز خواربارفروشی در متراژ و فضای قراردادن محصولات می باشد. به عبارت دیگر؛ تاسیس خواربار فروشی؛ به فضای کمتری نسبت به تاسیس سوپرمارکت احتیاج دارد.