برای مشاوره اطلاع از حسابداری مالیاتی
برای مشاوره اطلاع از حسابداری مالیاتی


در عصر حاضر، حسابداری در کسب و کارهای مختلف به موضوعی تخصصی تبدیل شده است و هر کدام از حسابداران شرکت و کسب و کارها؛ بخشی از کار حسابداری مربوط به مجموعه را انجام می دهند. یکی از انواع حسابداری؛ حسابداری مالیاتی می باشد که بررسی و حسابداری مربوط به امور مالیاتی شرکت می پردازد.
با توجه به این که حسابداری من جمله حسابداری مالیاتی، در کسب و کارهای مختلف، نقش بسیار موثری در سودآوری و تصمیم گیری مالی مدیران و صاحبان کسب و کار دارد؛ متقاضیان می بایست ضمن آشنایی با چیستی و ماهیت حسابداری مالیاتی tax accounting، با وظایف حسابدار مالیاتی و نیز، روش محاسبه آن آشنا باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا؛ به این سوال که حسابداری مالیاتی tax accounting چیست؛ به وظایف حسابدار مالیاتی و هدف آن پرداخته می شود. سپس، روش محاسبه مالیات در حسابداری مالیاتی و نیز؛ صفر تا صد آموزش رایگان حسابداری مالیاتی pdf بررسی می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آموزش حسابداری مالیاتی pdf و صفر تا صد حسابداری مالیاتی رایگان با همراه باشید.
حسابداری مالیاتی tax accounting چیست
حسابداری؛ به فرآیندی گفته می شود که در آن اطلاعات مالی شرکت و کسب و کار ثبت، ذخیره، تجزیه و تحلیل گردیده و به صورت گزارش به مدیران و صاحبان کسب و کار ارائه می گردد. حسابداری شامل انواع مختلفی می گردد که از جمله آن می توان به حسابداری مالی، حسابداری قانونی، حسابداری مدیریتی و ... اشاره نمود.
یکی از پرکاربردترین انواع حسابداری، حسابداری مالیاتی می باشد. در پاسخ به این پرسش که حسابداری مالیاتی tax accounting چیست؛ می توان پاسخ داد که حسابداری مالیاتی، نوعی از حسابداری بوده که در آن حسابدار، بر تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت آن از سوی شرکت و کسب و کار تمرکز می نماید.
با توجه به تدوین و تصویب قوانین مالیاتی در سال های گذشته و وقوع تغییرات فراوان در آن، و نیز لزوم پرداخت مالیات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، اشخاص می بایست با حسابداری مالیاتی آشنا بوده تا ضمن مشخص نمودن میزان مالیات تعلق گرفته، نسبت به پرداخت آن در مهلت معین شده، اقدام نمایند.
وظایف حسابدار مالیاتی
در قسمت گذشته به بیان تعریف و چیستی حسابداری مالیاتی یا tax accounting پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که در حسابداری مالیاتی، امور مالیاتی اشخاص مورد تنظیم و رسیدگی قرار می گیرد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح وظایف حسابدار مالیاتی شرکت بپردازیم که عبارت است از:
محاسبه مالیات شرکت
اطلاع از روش های حسابداری
اطلاع از قوانین مالیاتی و نیز معافیت مالیاتی شرکت ها
بررسی سیستم های حسابداری
بررسی و تنظیم صورت های مالی
برنامه ریزی و تنظیم برای بودجه مجموعه
سازماندهی سوابق مالی
برقراری ارتباط با مشتریان
علاوه بر موارد فوق الذکر؛ ارائه راهکارهای مالیاتی، تنظیم لایحه مالیاتی، تحریر دفاتر قانونی، تنظیم مالیات دستمزد و حقوق و نیز تهیه و ارائه گزارش های کاربردی و شفاف از بدهی های شرکت، هزینه ها، درآمدها و طلب ها از جمله دیگر وظایف حسابدار مالیاتی شرکت به حساب می آید.
هدف حسابداری مالیاتی
در خصوص پاسخ به این پرسش که هدف حسابداری مالیاتی چیست؛ می بایست بیان نمود که هدف حسابداری مالیاتی، رسیدگی به امور مالیاتی کسب و کارها نظیر معافیت های مالیاتی، مالیات حقوق، مالیات بر درآمد، رسیدگی به جرائم مالیاتی و.... می باشد. به منظور نیل به این اهداف، حسابدار مالیاتی می بایست با قوانین و مقررات حوزه مالیات آشنایی کامل داشته باشد.
هم چنین، یکی از اهداف مهم حسابدار مالیاتی، جلوگیری و پیشگیری ارتکاب جرایم سنگین مالیاتی و به تبع، اعمال مجازات های سنگین، بر مودی و کسب و کارها می باشد. در این راستا؛ حسابدار شرکت می بایست از اهمیت حسابداری مالیاتی در شرکت مطلع بوده و در جهت حفظ مناف مالیاتی شرکت اقدام نماید.
حسابداری انبار نوع دیگری از حسابداری بوده و به فرآیندی گفته می شود که در رابطه با مدیریت و کنترل موجودی کالا در انبار صورت می گیرد. در واقع این روش شامل ثبت ورود و خروج کالاها، بررسی دقیق موجودی و کیفیت کالاها و ارزش ریالی موجودی انبار می باشد. به جهت اطلاع علاقمندان، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
روش و نحوه محاسبه مالیات در حسابداری مالیاتی
در قسمت های قبلی مقاله؛ به توضیح این پرسش که حسابداری مالیاتی tax accounting چیست؛ پاسخ داده و وظایف حسابدار مالیاتی و هدف این نوع حسابداری توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح روش و نحوه محاسبه مالیات در حسابداری مالیاتی پرداخته و جزئیات آن را توضیح دهیم.
در خصوص این که مالیات در حسابداری مالیاتی چگونه محاسبه می شود؛ می بایست بیان نمود که مالیات انواع مختلفی داشته و حسابدار می بایست با توجه به نرخ و میزان مالیات تعلق گرفته به هر یک از انواع مالیات؛ این هزینه را محاسبه نماید. به طور مثال، میزان مالیات مشاغل با توجه به ماده 131 قانون مالیات مستقیم محاسبه می شود. روش و نحوه محاسبه مالیات، مطابق با این ماده، به شرح زیر می باشد:
تا میزان دو میلیارد (2,000,000,000) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (15%)
نسبت به مازاد دو میلیارد (2,000,000,000) ریال تا میزان چهار میلیارد (4,000,000,000) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (20%)
نسبت به مازاد چهار میلیارد (4,000,000,000) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (25%)
هم چنین، روش و نحوه محاسبه مالیات شرکت ها ثابت بوده و معادل بیست و پنج درصد درآمد (پس از کسر معافیت ها) می باشد. هم چنین، روش و نحوه محاسبه حقوق بگیران، سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده 84، در سال ۱۴۰۴، مبلغ 288 ملیون تومان می باشد. مازاد بر این مبلغ، متناسب به میزان افزایش مشمول مالیات به نرخ های گوناگونی می شود که عبارت است از: نسبت به مازاد دویست و هشتاد و هشت میلیون تا سی صد و شصت میلیون، 10 درصد؛ نسبت به مازاد سی صد و شصت میلیون تا چهارصد و پنجاه و شش میلیون، 15 درصد، نسبت به مازاد چهارصد و پنجاه و شش میلیون تا ششصد میلیون، 20 درصد؛ نسبت به مازادششصد میلیون تا هشتصد میلیون، 25 درصد و نسبت به مازاد هشتصد میلیون، 30 درصد می باشد.
صفر تا صد آموزش رایگان حسابداری مالیاتی pdf
همانطور که پیش تر بیان شد؛ حسابداری مالیاتی یکی از انواع حسابداری می باشد که به رسیدگی و پیگیری امور مالیاتی شرکت و کسب و کارها می پردازد. به جهت اطلاع علاقمندان با حسابداری مالیاتی، در جدول زیر، صفر تا صد آموزش رایگان حسابداری مالیاتی pdf توضیح داده شده است.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 757 KB
- منبع: آشاثبت
به منظور انجام صفر تا صد حسابداری مالیاتی، متقاضی می بایست مراحل و فرآیندهای مختلفی را طی نماید که شامل اطلاع از رویدادهای مالی، تحلیل و ثبت این رویدادها، تهیه گزارش صورت مالی، انتقال رویدادهای مالی به دفاتر، تهیه تراز آزمایشی و تراز آزمایشی اصلاحی، بستن حساب های موقت، تهیه تراز آزمایشی اختتامی و نیز محاسبه مالیات بر اساس درصدهای مشخص شده می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حسابداری مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از حسابداری مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در خصوص این که مالیات در حسابداری مالیاتی چگونه محاسبه می شود؛ می بایست بیان نمود که مالیات انواع مختلفی داشته و حسابدار می بایست با توجه به نرخ و میزان مالیات تعلق گرفته به هر یک از انواع مالیات؛ این هزینه را محاسبه نماید