برای مشاوره نحوه ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت از جمله سامانه هایی است که به منظور جلوگیری از قاچاق کالا و ارز؛ در کشور ایجاد گردیده و از جمله اهداف این سامانه؛ این است که شفافیت در انجام معاملات را تحقق بخشیده و به بررسی دقیق کالاهای موجود در کشور، علی الخصوص کالاهای اساسی بپردازد. یکی از روش های دستیابی به این هدف؛ لزوم ثبت اظهارنامه تولید، توسط تولید کنندگان در این سامانه می باشد.
متقاضیان به منظور ثبت اظهارنامه تولید می بایست به نشانی سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir مراجعه نموده و از منوی حساب کاربری خود؛ به ثبت اظهارنامه تولید اقدام نمایند. ثبت اظهارنامه تولید؛ می بایست در مهلت مشخصی صورت گرفته و متقاضی می بایست در این راستا؛ با نحوه و راهنمای ثبت این اظهارنامه نیز آشنا باشد.
از این رو، در این مقاله، مهلت ارسال آمار و اظهار تولید در سامانه جامع تجارت بیان گردیده و مراحل آموزش، نحوه و راهنمای اظهار تولید در این سامانه؛ ارائه شده است. در انتهای این مقاله نیز به ثبت آمار و برنامه تولید در سامانه بهین یاب پرداخته شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مهلت ارسال آمار تولید در سامانه جامع تجارت
بنابر اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، کلیه تولیدکنندگان موظف می باشند که به ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت اقدام نمایند. در این میان؛ ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که زمان و مهلت ارسال آمار تولید در سامانه جامع تجارت به چه صورتی می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که حداکثر مهلت برای ارسال آمار تولید در سامانه جامع تجارت؛ سومین روز هر ماه می باشد در صورت عدم ثبت اطلاعات در زمان مذکور؛ تبعات و پیامدهای آن با تولیدکننده می باشد. بنابراین؛ متقاضیان می بایست هر ماه نسبت به ثبت اظهارنامه تولید خود در سامانه جامع تجارت اقدام نمایند. بنابر اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت، واحدهای تولیدی که اقدام به ثبت آمار تولید خود در سامانه جامع تجارت نکرده اند، با محدودیت تخصیص ارز مواجه خواهند شد.
علاوه بر ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت؛ شرکت های حمل و نقلی که به صورت بین المللی فعالیت نموده و بارنامه بین المللی صادر می نمایند؛ نیز موظف می باشند که بارنامه های مذکور را در سامانه جامع تجارت به ثبت برسانند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
نحوه ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت
در قسمت گذشته؛ به بیان مهلت و زمان اظهار تولید در سامانه جامع تجارت پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که تولیدکنندگان می بایست تا سومین روز هر ماه؛ نسبت به ثبت این اظهارنامه اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح نحوه ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت بپردازیم.
به منظور ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت؛ متقاضیان می بایست آدرس اینترنتی ntsw.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و سپس، نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت مشخص شده وارد نمایند.
پس از آن؛ متقاضی می بایست از منوی حساب کاربری خود؛ گزنیه عملیات تجارت داخلی و سپس، گزینه اظهار تولید را انتخاب نماید.
برای "اظهار تولید جدید" متقاضی می تواند به یکی از 2 روش ذیل اقدام نماید: 1- از طریق اکسل و مطابق با دستورالعمل آن 2- از طریق فرم اظهار تولید جدید.
به منظور ثبت اظهار تولید با فایل اکسل؛ متقاضی می بایست گزینه مربوطه را انتخاب نموده و فایل اکسل خود را مطابق نمونه در قسمت زیر بارگذاری نماید.
به منظور ثبت اظهار تولید در سامانه؛ پس از کلیک بر روی "اظهار تولید جدید" در صفحه "اظهار کالا" متقاضی می تواند شرح تولید خود را به صورت اختیاری وارد نموده و پس از تعیین محل انبار و تاریخ تولید، کالای تولیدی خود را درج نماید.
با استفاده از گزینه معرفی و ثبت انبار جدید و تکمیل اطلاعات درخواستی؛ متقاضی می تواند انبار خود را در سامانه جامع انبارها ثبت نماید.
پس از کلیک بر روی "افزودن کالا" متقاضی می تواند به 2 روش انتخاب (با گروه کالا یا شناسه کالا) اقدام به ثبت اظهار تولید نماید.
در روش اظهار با گروه کالایی پس از تعیین گروه، طبقه و شناسه کالای مورد نظر و تعیین فیلد مقدار، متقاضی در صورتی که میخواهد شناسه های دیگری را نیز اضافه نماید؛ بر روی دکمه "ثبت و بعدی" کلیک نماید. در نهایت متقاضی باید به هنگام ثبت اخرین کالا بر روی دکمه "ثبت و تمام" کلیک نماید.
در روش اظهار با شناسه کالا متقاضی می تواند با وارد نمودن شناسه کالای مورد نظر؛ پس از تعیین مقدار کالا اقدام به ثبت کالا نماید.
پس از افزودن کالا، متقاضی می تواند در صفحه "اظهار کالا" میتواند اقلام کالایی را که به لیست اظهار خود افزوده است را حذف یا ویرایش نماید. سپس فرد باید بر روی کلید "بعدی" کلیک نماید تا به گام بعدی از ویزارد اظهار کالا برود.
در گام بعدی ویزارد "اظهار کالا" در صورتی که اطلاعات کالاهای اظهار شده؛ مشمول شناسه رهگیری باشند، متقاضی می بایست مطابق با دستور العمل موجود در فایل "اکسل نمونه" اقدام به اظهار شناسه رهگیری نموده و پس از بارگذاری فایل، دکمه "استعلام شناسه های رهگیری" را کلیک نماید.
در مرحله بعد نیز؛ در صورت تایید شناسه های اظهار شده، بر روی کلید "ثبت" کلیک نماید.
در نهایت نیز، متقاضی باید گزینه ثبت نهایی را انتخاب کند.
در صورتی که مالک کالا قصد تولید کالا به صورت حق العمل کاری را دارد، می بایست مواد اولیه را از طریق فرم "انتقال مکان" به شخص/شرکت تولید کننده کالا منتقل نماید، سپس شخص/شرکت تولید کننده کالا می بایست پس از تولید کالا از طریق فرم "اظهار تولید" نسبت به ثبت تولید اقدام نماید و از طریق فرم "انتقال مالکیت و مکان" نسبت به انتقال مالکیت و مکان کالای تولید شده به مالک کالا اقدام نماید.
ثبت اظهار تولید در سامانه بهین یاب
در قسمت های گذشته مقاله توضیحات جامع و کاملی در خصوص مهلت ارسال آمار و اظهار تولید در سامانه جامع تجارت و نیز مراحل و نحوه ثبت آن ارائه گردید و بیان شد که متقاضیان می توانند تا سوم هر ماه، نسبت به ثبت اظهار تولید ماه قبل خود، اقدام نمایند. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح ثبت آمار و برنامه تولید در سامانه بهین یاب بپردزایم.
در گذشته، متقاضیان به منظور ثبت اظهار تولید و نیز آمار آن می بایست به سامانه بهین یاب مراجعه می نمودند. سامانه بهین یاب، وبسایتی است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ثبت درخواست و اخذ مجوزاتی مانند پروانه بهره برداری، جواز تاسیس و... ایجاد شده و مورد استفاده کاربران قرار می گیرد.
با این حال مدتی است که این خدمت از میز خدمات سامانه بهین یاب حذف گردیده است. با توجه به این که سامانه بهین یاب برای ثبت آمار تولید؛ در حال حاضر غیر فعال می باشد؛ تولید کنندگان مکلفند ارسال آمار تولید را از طریق سایت جامع تجارت ایران ثبت و ارسال آن را به سامانه های مرتبط انجام دهند.
در این راستا؛ متقاضیان می بایست ضمن مراجعه به سامانه جامع تجارت و دریافت نقش تولیدی، نسبت به مراجعه به بخش عملیات شناسه کالا و ثبت کالای جدید اقدام نمایند. در این راستا؛ کاربر باید با معرفی کالای خود شناسه کالا ۱۳ رقمی دریافت نماید. سپس متقاضی می تواند با این کد در بخش اظهار تولید، میزان یا تعداد تولید خود را اعلام نماید. در بخش ارسال آمار تولید به بهین یاب نیز، در نهایت می بایست اطلاعات مورد درخواست بهین یاب درج شود. به عبارت دیگر، ارسال اظهار تولید به سامانه بهین یاب؛ شامل سه مرحله دریافت شناسه کالا از بخش عملیات شناسه کالا ۲- اظهار تولید با همان شناسه ۳- ارسال آمار تولید به بهین یاب
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.