برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت موسسه مهاجرتی
برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت موسسه مهاجرتی


با توجه به افزایش مهاجرت به کشورهای دیگر؛ در حال حاضر؛ موسسات و شرکت هایی در کشور مشغول به فعالیت می باشند که به متقاضیان کمک نموده تا فرآیند مهاجرت خود را تسهیل نمایند. منظور از موسسه مهاجرتی؛ شرکت و دفاتری هستند که به طور قانونی در زمینه مهاجرت؛ به خارج از ایران فعالیت نموده و خدماتی از قبیل اخذ ویزا، اقامت و... را به متقاضیان ارائه می نماید.
با توجه به رشد قابل توجه مهاجرت به کشورهای خارجی، در عصر حاضر و نیز درآمد بالای دفاتر مهاجرتی، افراد زیادی خواهان تاسیس و ثبت شرکت در زمینه مهاجرت می باشند. متقاضیان قبل از هر گونه اقدام برای تاسیس دفتر مهاجرتی، در ابتدا؛ می بایست شرایط و ضوابط لازم در این خصوص را رعایت نموده و مدارک و اسناد مورد نیاز را تهیه نمایند.
از این رو، در این مقاله؛ ابتدا سامانه ثبت موسسه مهاجرتی معرفی شده و شرایط و مدارک لازم برای تاسیس آن بیان می گردد. در ادامه، به مراحل و نحوه ثبت موسسه مهاجرتی پرداخته شده و نمونه اساسنامه و هزینه تاسیس آن آورده می شود. در نهایت؛ استعلام، واگذاری و اخذ مجوز موسسات مهاجرتی توضیح داده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه ثبت موسسه مهاجرتی
علاقمندان به تاسیس شرکت مهاجرتی؛ به منظور آغاز فعالیت قانونی و بهره مندی از مزایا و تسهیلات آن، لازم است تا در صورت دارا بودن شرایط لازم، مطابق قوانین ثبت موسسات، برای ثبت کردن موسسه تجاری مورد نظر خود اقدام نموده و از آنجا که طی کردن این روند، از طریق سایت اختصاص یافته به آن می باشد، در این بخش، به معرفی سامانه ثبت موسسه مهاجرتی پرداخته خواهد شد.
هم زمان با گسترش راه اندازی سامانه های دولتی و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، سازمان ثبت شرکت ها، به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سایتی را با نام سامانه جامع ثبت شرکت ها، تاسیس نمود. این سایت که آدرس اینترنتی آن، irsherkat.ssaa.ir می باشد، امکان دریافت اکثر خدمات مرتبط با ثبت اشخاص حقوقی، اعم از موسسه مهاجرتی را نیز ارائه کرده است.
متقاضیان می توانند با ورود بخش ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی سایت جامع ثبت شرکت ها، موسسه مهاجرتی خود را ثبت رسانده و به طور قانونی به فعالیت بپردازند. علاوه بر تاسیس شخصیت حقوقی و ثبت موسسه، متقاضیان در این سامانه می توانند به منظور ثبت تغییرات شرکت، اظهارنامه پلمپ دفاتر، ثبت دفتر تجارتی و ... نیز اقدام نمایند.
شرایط تاسیس و ثبت موسسه و دفتر مهاجرتی
در قسمت گذشته، به معرفی سامانه ثبت موسسه مهاجرتی، پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که متقاضیان جهت ثبت این نوع شرکت و موسسه می بایست به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. در قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط تاسیس و ثبت موسسه و دفتر مهاجرتی بپردازیم که عبارت است از:
غیرتجاری بودن فعالیت موسسه
اخذ مجوز فعالیت شرکت
ثبت نام کلیه اعضای هیات مدیره موسسه در سامانه ثنا
داشتن شماره همراه به نام هر یک از اعضا
وجود دو نفر عضو بالای 18 سال برای تعیین به عنوان هیئت مدیره
تهیه سرمایه مورد نیاز
در صورتی که متقاضی بخواهند برای فعالیت در زمینه مهاجرت؛ شرکت تاسیس نماید؛ می بایست شرایط و ضوابط لازم برای تاسیس هر شرکت را نیز مورد رعایت قرار دهد. به طور مثال؛ برای ثبت شرکت مهاجرتی در قالب سهامی عام، افتتاح حساب به نام شرکت سهامی عام در نزد یکی از بانک ها و ارائه اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه نیز ضروری می باشد. علاوه بر این؛ تهیه و ارائه اسناد و مدارک از دیگر شرایط لازم برای ثبت موسسه مهاجرتی؛ می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
مدارک لازم برای ثبت و تاسیس مهاجرتی
همانطور که پیش تر بیان شد؛ یکی از شرایط لازم برای تاسیس موسسه، تهیه و ارائه اسناد مورد نیاز می باشد. در این میان؛ ممکن است که برخی افراد، با مدارک لازم برای ثبت و تاسیس مهاجرتی آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها؛ مطرح شود که اسناد موردنیاز برای تاسیس شرکت و موسسه مهاجرتی چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که اسناد مورد نیاز، برای ثبت موسسه عبارتند از: دو نسخه تقاضانامه، اساسنامه موسسه، دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین، دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره شرکت، فهرست اموال و ارزش تقویم شده آن (در صورتی که بخشی از سرمایه شرکت به صورت غیرنقدی باشد.)، معرفی نامه نمایندگان اشخاص حقوقی، مجوز فعالیت و وکالت نامه.
توجه به این نکته ضروری است که ارائه وکالت نامه زمانی ضروری می باشد که وکیل به عنوان امضا کننده دفاتر در سامانه جامع ثبت شرکت ها معرفی گردد. هم چنین؛ زمانی که متقاضی قصد تاسیس شرکت در زمینه مهاجرت را داشته باشد؛ می بایست علاوه بر مدارک فوق؛ اسناد مورد نیاز متناسب با نوع شرکت را نیز تهیه نماید. به طور مثال، ارائه طرح اعلامیه پذیره نویسی شرکت برای ثبت شرکت مهاجرتی در قالب سهامی عام الزامی است.
مراحل و نحوه ثبت موسسه مهاجرتی
در قسمت های پیشین مقاله به معرفی سامانه ثبت موسسه مهاجرتی پرداخته و شرایط و مدارک لازم برای آن را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ثبت موسسه مهاجرتی در سامانه جامع ثبت شرکت ها بپردازیم.
به منظور ثبت کلیه موسسات مهاجرتی، شخص در ابتدا می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد شود. پس از آن، داوطلب لازم است که بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که بر روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نموده و گزینه ادامه که در پایین صفحه قرار گرفته را انتخاب نماید.
پس از آن، نوبت به انتخاب نوع شخصیت حقوقی می رسد. در صورتی که داوطلب تمایل به ثبت موسسه مهاجرتی را دارد، می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده؛ بر روی گزینه "موسسه غیر تجاری" کلیک نماید.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی موسسه مهاجرتی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات موسسه مهاجرتی وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه ها به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات داوطلب است.
درگام بعدی، فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت موسسه را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام موسسه لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت موسسه مهاجرتی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین شود. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می گردد. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در قسمت مربوطه وارد گردد.
پس از آن در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت موسسات مهاجرتی به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد. همچنین در صورتی که مدیران شرکت در این قسمت حساب کاربری ثنا نداشته باشند، امکان ورود به مرحله بعد برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود.
پس از درج اطللاعات مدیران، شخص لازم است که اطلاعات مربوط به شعب، نام روزنامه کثیرالانتشار و اساسنامه شرکت را نیز تکمیل نموده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال دارد. با ارسال اطلاعات، سامانه جامع ثبت موسسات غیر تجاری، یک کد پیگیری منحصر به فرد به درخواست متقاضی اختصاص داده که می توان از طریق آن، برای پیگیری امور اقدام نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت موسسات غیر تجاری فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت موسسه مهاجرتی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. به موجب ماده 7 آیین نامه اصلاحی ثبت تشكیلات و موسسات غیر تجاری، در صورتی كه ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد كه تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد، دفتر اداره ثبت موسسات مهاجرتی به متقاضی اخطار می دهد كه نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع كند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از این پس، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
چنانچه در ظرف مدت مذكور، متقاضی اقدامی برای رفع نواقص نكند و یا اصولا تقاضای ثبت غیر قابل قبول باشد، رئیس اداره ثبت شركت ها اقدام به رد آن خواهد كرد در شهرستان ها این اقدام بر عهده ادارات ثبت می باشد. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت موسسات مهاجرتی را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت موسسه مهاجرتی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب صفر تا صد مراحل ثبت موسسه مهاجرتی به اتمام رسد.
هزینه ثبت و درآمد دفتر و موسسه مهاجرتی
از جمله مهم ترین سوالاتی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس موسسه و دفتر مهاجرتی را دارند، با آن مواجه شوند، این سوال است که برای ثبت شرکت و موسسه مورد نظر خود، می بایست چه هزینه هایی را، متقبل شوند و این هزینه ها چه انواعی دارد. به همین منظور، این بخش از مقاله، هزینه ثبت و درآمد دفتر و موسسه مهاجرتی پرداخته شده است.
از جمله هزینه های ثبت شرکت و موسسه مهاجرتی شامل هزینه حق الثبت، هزینه اخذ مجوز، هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست، هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار، هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت و نیز تهیه سرمایه اولیه موردنیاز می باشد.
درآمد دفتر و موسسه مهاجرتی نیز بستگی به نرخ ارائه خدمات، کمیت مشتریان و هزینه های اداره دفتر داشته و یک میزان ثابت و دائمی نمی باشد. با این حال؛ می بایست بیان نمود که در حال حاضر؛ تاسیس شرکت و دفتر مهاجرتی، از جمله شغل های پردرآمد در سراسر جهان من جمله ایران، به حساب آمده و سود فراوانی را نصیب موسسان خود می نماید.
دانلود نمونه فرم اساسنامه موسسه مهاجرتی
اساسنامه؛ سندی است که قوانین حاکم بر مدیریت، اداره و مالکیت شرکت از جمله میزان سرمایه، موضوع فعالیت، هدف و وظایف اعضای شرکت و... را مشخص نموده و به عبارتی خط مشی آن به حساب می آید. از آن جایی که تهیه و ارائه اساسنامه شرکت و موسسه مهاجرتی، برای ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها الزامی می باشد، در قسمت زیر، امکان دانلود نمونه فرم اساسنامه موسسه مهاجرتی فعال در زمینه اعزام دانشجو ارائه گردیده است.
- نویسنده: سازمان امور دانشجویان
- حجم: 135 KB
- منبع: سایت سازمان امور دانشجویان
توجه به این نکته ضروری است که اعضای شرکت می توانند حتی پس از نگارش و تصویب نمونه اساسنامه، در صورت لزوم آن را اصلاح نمایند. این امر می تواند از طریق اصلاح مواد اساس نامه به موجب تنظیم صورت جلسه و همچنین، تصویب اساسنامه جدید، رخ دهد.
استعلام، واگذاری و اخذ مجوز موسسات مهاجرتی
همانطور که پیش تر بیان شد؛ یکی از شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مهاجرتی، تهیه مجوز فعالیت و ارائه آن به مراجع ذی صلاح می باشد. به منظور آشنایی متقاضیان؛ در این قسمت از مقاله، توضیحاتی راجع به استعلام، واگذاری و اخذ مجوز موسسات مهاجرتی ارائه می گردد.
متقاضیان به منظور اخذ مجوز موسسات مهاجرتی می بایست با توجه به موضع فعالیت موسسه مهاجرتی به وزارت امور خارجه، وزارت علوم و تحقیقات و یا وزارت کار مراجعه نمایند. هم چنین، با توجه به گسترش ثبت این گونه موسسات؛ متقاضیان می توانند جهت استعلام قانونی بودن فعالیت و پیگیری مجوز شرکت های مهاجرتی به سامانه استعلام شناسه ملی به آدرس اینترنتی ilenc.ssaa.ir یا سامانه ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir و یا سایت روزنامه رسمی rrk.ir مراجعه نماید.
اگر چه در سامانه مذکور؛ اطلاعات و جزئیات مجوز برای متقاضی نمایش داده نمی شود؛ اما وی می تواند از فعال بودن یا نبودن و آخرین تغییرات شرکت مذکور مطلع شده و اطلاعات عمومی شرکت را مشاهده نماید. همچنین؛ داوطلبان به هیچ وجه امکان واگذاری مجوز مهاجرتی را نداشته و نمی توانند آن را به فروش رسانده یا به دیگری منتقل نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط تاسیس و ثبت موسسه مهاجرتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط تاسیس و ثبت موسسه مهاجرتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سایت ثبت شرکت ها