برای مشاوره نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت، از جمله سامانه های زیرمجموعه وزارت صنعت؛ معدن و تجارت محسوب می شود که امکانات و خدمات متعددی من جمله ثبت فاکتور، ثبت سفارش و ... را فراهم نموده است. در این میان، یکی از الزامات و خدماتی که به تازگی در این سامانه در نظر گرفته شده است؛ ثبت بارنامه می باشد.
از آن جا که ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت، امری الزامی در فرآیند اظهارنامه گمرکی تلقی می شود، متقاضیان و شرکت های حمل و نقل می بایست با شرایط و مدارک لازم برای ثبت بارنامه در این سامانه، آشنا بوده و از مراحل و نحوه ثبت آن در سایت مطلع باشند.
از این رو؛ در این مقاله، ابتدا الزام به ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت توضیح داده شده و بعد از آن؛ شرایط و مدارک لازم برای آن ارائه می گردد. در نهایت، در قسمت پایانی مقاله، مراحل و نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت و نحوه تایید و رد آن، توضیح داده خواهد شد.
الزام به ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت
شرکت های حمل و نقل؛ شرکت هایی می باشند که در زمینه حمل بار، مسافر، بسته، محموله و … از یک نقطه به نقطه دیگر را بر عهده دارند. این شرکت ها به ازاء بارهایی که حمل نموده، سندی را تحت عنوان بارنامه صادر می نماید. بارنامه؛ سند قانونی است که توسط شرکت حمل و نقل برای فرستنده صادر می شود و در آن؛ اطلاعاتی نظیر نوع، مقدار و مقصد بار مشخص شده است.
مطابق با اعلام وزارت صمت، شرکت های حمل و نقلی که به صورت بین المللی فعالیت نموده و بارنامه بین المللی صادر می نمایند؛ موظف می باشند که بارنامه های مذکور را در سامانه جامع تجارت به ثبت برسانند. ثبت بارنامه بین المللی در سامانه مذکور، می بایست برای چهار روش حمل (حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی و دریایی) صورت گیرد.
در صورتی که متقاضی بارنامه های مذکور را در سامانه جامع تجارت به ثبت نرساند و قانون الزام به ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت رعایت ننماید؛ امکان ثبت اظهارنامه واردات در سامانه جامع تجارت و انجام عملیات ترخیص کالا، را نخواهد داشت. در قسمت های بعدی مقاله؛ به شرایط، مدارک و نحوه ثبت بارنامه بین المللی در سامانه جامع تجارت، پرداخته خواهد شد.
شرایط و مدارک لازم برای ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت
در قسمت پیشین مقاله به بیان لزوم ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که در صورت عدم ثبت این سند؛ متقاضی امکان ثبت اظهارنامه واردات و یا ترخیص کالا از گمرک را نخواهد داشت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط و مدارک لازم برای ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت بپردازیم.
از جمله شرایط لازم برای ثبت بارنامه این است که شخص در سامانه بارفرابران به نشانی اینترنتی barfarabaran.ir مراجعه نموده و مراحل ثبت نام را تکمیل نماید. پس از تکمیل مراحل تشکیل حساب کاربری، متقاضی می تواند نسبت به ثبت بارنامه در این سایت اقدام نماید.
از جمله مدارک لازم برای نام نویسی و ثبت بارنامه در این سایت، می توان به اطلاعات شرکت حمل و نقل (نظیر نام، شناسه ملی، شماره تلفن و...) و نیز اطلاعات بار اشاره نمود. کاربرانی که پیش از این؛ اقدام به ثبت نام در سایت بارفرابران نموده اند؛ نیاز به ثبت نام مجدد نخواهند داشت.
مراحل و نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت
در بخش های پیشین مقاله به توضیح الزام به ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت پرداخته و شرایط و مدارک لازم برای آن را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت بپردازیم که به شرح زیر می باشد:
مطابق با اعلام سازمان صمت در سامانه جامع تجارت؛ متقاضیان و شرکت های حمل و نقل بین المللی؛ می بایست بارنامه های صادر شده خود را در ابتدا؛ در سامانه بارفرابران، ثبت و عملیات واگذاری بارنامه به صاحب کالا (ظهرنویسی) را برای هر چهار روش حمل در این سامانه انجام دهند و سپس برای ثبت اظهارنامه واردات و یا ترخیص به سامانه جامع تجارت مراجعه نمایند.
به این منظور ثبت بارنامه بین المللی، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی سامانه بارفرابران به آدرس barfarabaran.ir مراجعه نموده و گزینه ثبت نام را از بالای صفحه برگزیند.
پس از انتقال به صفحه ثبت نام؛ متقاضی باید اطلاعات مورد نیاز را جهت احراز هویت شرکت حمل و نقل وارد نماید. پس از تایید اطلاعات، متقاضی به صفحه بعدی منتقل خواهد شد.
در این قدم با مشاهده کد شرکت و حصول اطمینان از صحت آن؛ شخص باید شناسه ملی خود را وارد نموده و بر روی گزینه استعلام کلیک کند.
در صورت صحت شناسه ملی وارد شده، فرد به قدم بعدی منتقل خواهد شد. در این قدم؛ فرد باید مشخصات مورد نیاز جهت ثبت نام را وارد نماید.
پس از تکمیل مشخصات در گام قبلی و کلیک بر روی گزینه "پیش نمایش ثبت نام"، شخص وارد فرم بعدی مطابق شکل زیر خواهد شد. در این قدم در صورت نیاز؛ متقاضی میتواند اطلاعات وارد شده را ویرایش نماید.
در صورت فشردن گزینه "تایید ثبت نام"، اخطاری توسط شکل زیر به کاربر مبنی بر تایید ثبت نهایی ثبت نام صادر می شود. در صورت تایید نهایی؛ متقاضی به قدم آخر منتقل شده و ثبت نام وی تکمیل می گردد.
در انتها نیز تایید ثبت نام و پیغام انتظار برای تایید از ناحیه سازمان راهداری نمایش داده می شود.
پس از تکمیل مراحل ثبت نام؛ متقاضی می تواند با ورود به حساب کاربری خود، نسبت به ثبت بارنامه در این سامانه اقدام نماید. همانطور که پیش تر بیان شد؛ در صورتی که نام نویسی و ثبت بارنامه در سامانه بارفرابران مطابق با عملیات فوق صورت نگرفته باشد، امکان ثبت اظهار واردات در سامانه جامع تجارت و انجام عملیات ترخیص کالا وجود نخواهد داشت.
تایید یا رد بارنامه در سامانه جامع تجارت
در برخی موارد؛ ممکن است که افراد، پیامکی را با این مضمون که "تعداد n بارنامه به عنوان فرستنده/گیرنده به نام شما ثبت شده است" را از سامانه جامع تجارت دریافت نموده و این سوال برای آن ها مطرح شود که چگونه می توانند به تایید یا رد بارنامه در سامانه جامع تجات اقدام نمایند؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که افراد به منظور تایید یا رد بارنامه در سامانه جامع تجارت، متقاضی ابتدا می بایست در سامانه جامع تجارت ثبت نام نماید. بعد از ورود به سایت و انتخاب نقش تاجر، افراد باید در منو مدیریت لجستیک داخلی و زیر منوی مدیریت اسناد حمل داخلی و با فیلتر کردن بازه مورد نظر اطلاعات بارنامه را مشاهده نمایند. توجه به این نکته ضروری است که بارنامه ها به دلیل این که؛ برای شخص مدیر عامل صادر می شود؛ فقط با نقش تاجر حقیقی قابل مشاهده است.
به منظور ثبت نام در سامانه جامع تجارت الکترونیک، داوطلب می بایست در ابتدا، نشانی این سایت به آدرس ntsw.ir را در مرورگر خود وارد نموده و بر روی گزینه "ثبت نام" کلیک نماید. به منظور اطلاع علاقمندان از نحوه و مراحل ثبت نام در سامانه جامع تجارت؛ مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سامانه جامع تجارت
پاسخ مشاور: باسلام. به منظور ثبت بارنامه بین المللی، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی سامانه بارفرابران به آدرس barfarabaran.ir مراجعه نموده و گزینه ثبت نام را از بالای صفحه برگزیند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. به منظور ثبت بارنامه بین المللی، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی سامانه بارفرابران به آدرس barfarabaran.ir مراجعه نموده و گزینه ثبت نام را از بالای صفحه برگزیند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که افراد به منظور تایید یا رد بارنامه در سامانه جامع تجارت، متقاضی ابتدا می بایست در سامانه جامع تجارت ثبت نام نماید. بعد از ورود به سایت و انتخاب نقش تاجر، افراد باید در منو مدیریت لجستیک داخلی و زیر منوی مدیریت اسناد حمل داخلی و با فیلتر کردن بازه مورد نظر اطلاعات بارنامه را مشاهده نمایند. توجه به این نکته ضروری است که بارنامه ها به دلیل این که؛ برای شخص مدیر عامل صادر می شود؛ فقط با نقش تاجر حقیقی قابل مشاهده است.