برای مشاوره دریافت جواز کسب شیرینی فروشی
برای مشاوره دریافت جواز کسب شیرینی فروشی
منظور از شغل قنادی یا شیرینی پزی؛ درست کردن شیرینی تر، خشک، شکلات و کیک و … و فروش آن به متقاضیان می باشد. از آن جا که در عصر حاضر؛ کیک و شیرینی از جمله خوراکی های پرمصرف در کشور محسوب می شوند؛ افراد زیادی خواستار ورود به این صنف و فعالیت در زمینه قنادی و شیرینی پزی می باشند.
در حال حاضر؛ افراد در صنف های مختلف من جمله شیرینی پزان و قنادان؛ برای قانونی شدن کسب و کار خود باید اقدام به دریافت پروانه کسب کنند تا به حوزه فعالیت خود اعتبار قانونی بخشیده و از تعطیلی فعالیت، به دلیل غیر قانونی بودن جلوگیری به عمل آورند. دریافت مجوز شیرینی فروشی؛ مستلزم آشنایی با مراحل و نحوه دریافت این مجوز و هزینه صدور آن می باشد.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا؛ به بررسی سامانه دریافت، شرایط و مدارک لازم برای گرفتن مجوز شیرینی فروشی پرداخته و سپس؛ صفر تا صد مراحل و نحوه اخذ جواز کسب شیرینی پزی و نیز هزینه آن آورده می شود. در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، پروانه راه اندازی شیرینی فروشی بدون کارگاه ارائه می گردد.
سامانه دریافت جواز کسب شیرینی فروشی
مانند هر کسب و کار دیگری، تاسیس و راه اندازی شیرینی فروشی نیز نیازمند دریافت مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه می باشد. در این میان، ممکن است که این پرسش در ذهن برخی افراد ایجاد شود که آیا سامانه ای برای ثبت نام و اخذ این مجوز راه اندازی گردیده است یا خیر؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان سامانه دریافت جواز کسب شیرینی فروشی اختصاص داده شده است.
در مورد سایت ثبت نام پروانه کسب شیرینی فروشی باید گفت که شخص متقاضی باید به سایت درگاه ملی مجوزها مراجعه نموده و با جست و جوی مجوز مدنظر خود، مراحل ثبت نام و اخذ مجوز را طی نماید. هم چنین در این سامانه؛ امکان مشاهده شرایط، مدارک و هزینه های مربوط به صدور جواز کسب شیرینی فروشی نیز ارائه گردیده است.
متقاضیان با ورود به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور می توانند، بدون نیاز به مراجعه حضوری و یا ارسال فیزیکی مدارک و مستندات؛ ثبت نام خود را انجام داده و مستندات خود را بارگذاری کنند و به صورت الکترونیکی جهت دریافت، تمدید و سایر خدمات مربوط به مجوز شیرینی فروشی اقدام نمایند.
حداقل متراژ، شرایط بهداشتی و ضوابط گرفتن مجوز کسب شیرینی پزی
شیرینی پزی و قنادی، از جمله مشاغل مهم در مناطق شهری و روستایی محسوب شده و یکی از کسب و کارهایی است که در ایران، متقاضیان زیادی خواستار ورود به آن می باشند. داوطبان به منظور تاسیس کارگاه و مغازه تولید شیرینی باید واجد شرایطی باشد. از آن جا که ممکن است برخی افراد با حداقل متراژ، شرایط بهداشتی و ضوابط گرفتن مجوز کسب شیرینی پزی آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله؛ به بیان این ضوابط اختصاص داده شده که عبارت است از:
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی)
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی مربوط به: استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی، استفاده از قفل و حفاظ مناسب، استقرار در حریم اماکن طبقه بندی، ضرورت حضور صاحب پروانه و یا مباشر قانونی وی در تمام ساعات فعالیت اماکن عمومی، عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز، قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب (پوشش متعارف) شاغلین و مراجعین (خدمات دهنده گان وخدمات گیرندگان) بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی(
داشتن محدودیت سنی (حداقل 18 سال)
گواهی کار اتباع خارجی
گواهی صلاحیت و مهارت فنی و حرفه ای یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور جهت اشتغال در واحد صنفی
رعایت الزامات بهداشتی تعیین شده نظیر تاییدیه بهداشتی محیط، دارا بودن تهویه مناسب و ...
تهیه و ارائه مدارک و اسناد موردنیاز
حداقل متراژ مورد نیاز جهت راه اندازی کارگاه شیرینی پزی و قنادی به عوامل گوناگونی همچون تعداد دستگاه های مورد استفاده در کارگاه و میزان فضای مورد نیاز برای افراد بستگی دارد. با توجه به تمامی این موارد، حداقل متراژ مورد نیاز جهت شروع کار 20 الی 30 متر مربع می باشد.
توجه به این نکته ضروری است که، در صورت گران فروشی، کم فروشی و تقلب برای بار پنجم (پس از طی ترتیبات لازم در مراتب قبلی توسط مراجع ذیربط)، به مدت شش ماه پروانه کسب تعلیق و محل کسب تعطیل می شود. هم چنین؛ در صورت عدم فعالیت بیش از 6 ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر و یا انقضای آن؛ پروانه کسب باطی می گردد.
مدارک لازم برای گرفتن مجوز راه اندازی کارگاه شیرینی فروشی
همانطور که در قسمت گذشته، بیان گردید، از جمله شرایط لازم برای صدور پروانه کسب شیرینی فروشی؛ تهیه و ارائه مدارک موردنیاز می باشد. لیست و فهرست مدارک لازم برای گرفتن مجوز راه اندازی کارگاه شیرینی فروشی به شرح زیر می باشد:
کارت معاینه بهداشتی
گواهی مهارت فنی از سازمان فنی و حرفهای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
توجه به این نکته ضروری است که مرجع اصلی صادرکننده مجوز شیرینی فروشی، یعنی اتحادیه صنفی شیرینی فروشان؛ موظف است که کلیه مدارک لازم را صدور این جواز را به متقاضی اعلام نموده و آن ها را به صورت کاملا الکترونیکی و برخط از وی دریافت نماید. ارائه حضوری مدارک کاغذی یا مراجعه حضوری متقاضی به جایی، در این روند، موردنیاز نیست.
صفر تا صد مراحل و نحوه اخذ جواز کسب شیرینی پزی
در مورد مراحل، نحوه و چگونگی گرفتن جواز شیرینی فروشی و پاسخ به سوال چگونه جواز کسب شیرینی پزی و قنادی بگیرم، باید گفت که مراحل گرفتن جواز کسب در سراسر کشور یکسان است و نیاز می باشد تا شخص متقاضی یک سری مراحل را انجام دهد تا بتواند جواز خود را مطابق قانون دریافت کند. به منظور آشنایی متقاضیان در قسمت زیر؛ صفر تا صد مراحل و نحوه اخذ جواز کسب شیرینی پزی ارائه گردیده است.
به منظور اخذ جواز کسب شیرینی پزی؛ متقاضی می بایست نشانی اینترنتی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و در قسمت جست و جو؛ عبارت شیرینی پزی را وارد کند.
پس از آن، فرد باید گزینه "قنادی و شیرینی پزی" را برگزیند.
در مرحله بعدی؛ متقاضی می بایست گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب کند.
در ادامه؛ داوطلب می بایست نوع شخصیت خود (اعم از حقیقی، حقوقی و نیز اتباع بودن) را برگزیند.
مطابق با ماده 2 آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب، مرجع صدور پروانه كسب موظف است حداكثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت تقاضا، پاسخ متقاضی را مبنی بر رد یا قبولی تقاضا به وی ابلاغ كند. عدم اعلام نظر در مدت یادشده به منزله پذیرش محسوب می گردد.
هزینه اخذ جواز کسب شیرینی و کیک پزی
هزینه اخذ جواز کسب شیرینی و کیک پزی، شامل هزینه حق عضویت و نیز هزینه صدور پروانه می باشد. پرداخت حق عضویت به اتحادیه براساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد.
حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد. هزینه صدور پروانه براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، شش میلیون ریال در کلان شهرها، پنج میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، چهار میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.
هم چنین، توجه به این نکته ضروری است که زمان لازم برای صدور مجوز شیرینی پزی و قنادی از زمان تایید مدارک؛ سه روز کاری بوده و این پروانه به مدت پنج سال معتبر می باشد. هم چنین، متقاضی می بایست پس از اتمام این مهلت؛ نسبت به تمدید آن اقدام نمایند.
پروانه راه اندازی شیرینی فروشی بدون کارگاه
معمولا واحد های قنادی فعال در سطح کشور؛ از دو واحد جداگانه کارگاه شیرینی پزی و شیرینی فروشی تشکیل می شوند. در واحد شیرینی پزی کارهای مربوطه به پخت و تولید شیرینی صورت گرفته و در قسمت شیرینی فروشی؛ محصولات تولید شده به فروش می رسند. با این حال در چند سال گذشته، به دلیل محدودیت های موجود؛ برخی کسبه اقدام به راه اندازی شیرینی فروشی بدون کارگاه نموده اند.
منظور از راه اندازی شیرینی فروشی بدون کارگاه؛ شیرینی فروشی های می باشند که صرفا به فروش انواع شیرینی پرداخته و در خود تولید کننده شیرینی نمی باشند. بنابراین؛ در شیرینی فروشی بدون کارگاه؛ فرد صرفا فروشنده شیرینی بوده و سود به دست آمده از کارگاه، نیز به واسطه همین فروشندگی می باشد.
شیرینی فروشی های بدون کارگاه، معمولا با عنوان بوتیک شیرینی نیز شناخته شده و متقاضی می بایست پروانه راه اندازی شیرینی فروشی بدون کارگاه را دریافت نماید. به منظور دریافت پروانه کسب خرده فروشی انواع شیرینی (شیرینی فروشی بدون کارگاه)، متقاضی باید به سایت درگاه ملی مجوزها مراجعه نموده و پس از جست و جوی مجوز خود؛ مراحل و فرآیند مربوط به ثبت درخواست را طی نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت جواز کسب شیرینی فروشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت جواز کسب شیرینی فروشی پاسخ دهند
پاسخ مشاور: باسلام. هزینه اخذ جواز کسب شیرینی و کیک پزی، شامل هزینه حق عضویت و نیز هزینه صدور پروانه می باشد. پرداخت حق عضویت به اتحادیه براساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد.