برای مشاوره ورود و ثبت نام در سامانه جامع انبارها
برای مشاوره ورود و ثبت نام در سامانه جامع انبارها


یکی از زیر مجموعه های سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارها می باشد که در سال 1395 توسط وزارت صمت با هدف مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جلوگیری از احتکار از طریق نظارت و رصد دقیق بر جریان کالا؛ در انبارهای کشور راه اندازی شده است.
به منظور نیل به این اهداف؛ دولت ثبت کردن اطلاعات مربوط به انبار در سامانه جامع انبارها را الزامی کرده است. به منظور ثبت کالا در این سایت؛ لازم است که شخص در ابتدا؛ با نحوه ورود و مراحل ثبت نام در آن سایت آشنایی داشته باشد. به همین دلیل، اطلاع از جزئیات این سایت، نظیر آدرس، نحوه ورود، مراحل ثبت نام به نظر امری ضروری می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که سامانه جامع انبارها چیست و چه کسانی باید در این سامانه ثبت نام کنند؛ به کالاهای مشمول ثبت در سامانه جامع انبارها nwms.ir بپردازیم. سپس در خصوص مراحل ورود و چگونگی ثبت نام در سامانه مذکور صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ ثبت کد پستی و استعلام از سامانه جامع انبارها و ثبت انبار در سامانه جامع تجارت را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
برای ورود به سامانه جامع انبارها کلیک کنید.
سامانه جامع انبارها چیست
در سال های گذشته کالاهای زیادی به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد کشور می شد که این عمل سبب هدر رفتن سرمایه های انسانی و کسب درآمدهای نامشروع و غیر قانونی می گردید. به همین خاطر؛ دولت نیز سیاست های خاصی را برای مقابله با آن در نظر گرفت که یکی از این تدابیر؛ راه اندازی سامانه جامع انبارها به نشانی اینترنتی nwms.ir می باشد.
گفتنی است که سامانه جامع انبارها در راستای بند 3 ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه اندازی شده است. در نتیجه می توان در پاسخ به این سوال که سامانه جامع انبارها چیست؛ این گونه بیان کرد که سامانه مذکور، وب سایتی است که از سوی وزارت صنعت و معدن راه اندازی شده و در آن اطلاعات تمامی انبارهای موجود در کشور به ثبت می رسد تا دولت با دسترسی به اطلاعات آن و نظارت بر این انبارها، گامی موثر در کاهش قاچاق و احتکار کالاهای اساسی مردم بردارد.
لازم به ذکر است که عواقب قانونی عدم ثبت انبار در سامانه جامع انبارها این است که بر اساس بند ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ افراد متخلف حقیقی تا یک سال از فعالیت محروم می شوند و افراد متخلف حقوقی هم تا شش ماه محروم از فعالیت تجاری می گردند. همچنین؛ امکان صدور بارنامه برخط برای کد پستی انبار ثبت شده در سامانه، توانایی ثبت بیمه های مورد نیاز برای انبار ثبت شده، امکان استعلام انبارها و صحت موجودی آن ها از جمله مزایای ثبت نام در سامانه جامع انبارها می باشد.
چه کسانی باید در سامانه جامع انبارها ثبت نام کنند
همانطور که در بخش قبلی نیز بیان کردیم؛ تمامی اطلاعات مربوط به انبار و کالاهای دریافتی و خروجی از آن می بایست در سامانه جامع انبارها به ثبت برسند. حال یکی از پرسش های رایج در خصوص سامانه مذکور؛ این است که چه کسانی باید در سامانه جامع انبارها ثبت نام کنند؟ لذا در این بخش، قصد داریم به این پرسش پرداخته و به آن، پاسخ دهیم.
در پاسخ به سوال فوق می بایست بیان داشت که صرفا بهره بردار یا صاحب انبار می تواند، اطلاعات مربوط به انبار را در سامانه جامع انبارها به ثبت برساند. منظور از بهره بردار هم شخص حقیقی یا حقوقی است که مسئولیت نگهداری، ورود و خروج کالا به/از انبار بر عهده او می باشد.
نکته قابل توجه در این خصوص این است که مالک کالا یا انباردار اجازه ثبت انبار در سامانه یاد شده را ندارند. همچنین مالک کالا با بهره بردار تفاوت دارد. در واقع تفاوت اصلی بین مالک کالا و بهره بردار در این است که مالک کالا، مالکیت قانونی بر روی کالای موجود در انبار دارد ولی بهره بردار صرفا اجازه استفاده از انبار را دارد.
کالاهای مشمول ثبت در سامانه جامع انبارها nwms.ir
بر اساس اطلاعیه ای که توسط ستاد تشدید مبارزه با احتكار منتشر شده است، ثبت کردن برخی از کالاها در سامانه جامع انبارها الزامی می باشد. حال به جهت آشنایی کاربران در این قسمت از مقاله، لیست کالاهای مشمول ثبت در سامانه جامع انبارها nwms.ir بیان می گردد؛ که عبارت است از:
غلات (گندم خوراکی، گندم دامی، جو و برنج سفید)
کالاهای اساسی (روغن نباتی ساخته شده، روغن خام، شکر خام، شکر سفید، کره)
مواد پروتئینی (گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و شیر خشک صنعتی)
نهاده ها (جوجه یک روزه، تخم مرغم نطفه دار، ذرت دامی، کنجاله سویا، سبوس گندم و دانههای روغنی شامل سویا، آفتابگردان، کلزا و کانولا)
مواد اولیه تولید
حبوبات
کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه
انواع پودر شوینده
مصالح ساختمانی (محصولات فلزی پرمصرف و سیمان)
لازم به ذکر است که پس از ترخیص کالاهای فوق از گمرک؛ شخص می بایست به جهت بازرسی و نظارت بیشتر بر آن، برای ثبت کالا در سامانه جامع انبارها اقدام نماید. همچنین؛ ثبت نکردن کالاهای مذکور در سامانه جامع انبارها، حسب مورد در حکم احتکار یا قاچاق بوده و برای شخص ضمانت اجرای کیفری در برخواهد داشت.
مراحل و نحوه ورود به سامانه جامع انبارها nwms.ir
افرادی که قبلا در سامانه جامع انبارها ثبت نام کرده اند، با ورود به پرتال خود می توانند رسید ورود و حواله خروج کالا را ثبت کرده و در صورت نیاز اطلاعات ثبت شده را مشاهده یا ویرایش نمایند. حال به منظور آشنایی کاربران، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه ورود به سایت جامع انبارها nwms.ir، اختصاص داده شده است.
در ابتدا شخص می بایست در مرورگر خود سامانه جامع انبارها به نشانی nwms.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت گزینه ورود به سامانه را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی شخص باید در کادر اول کد ملی خود و در کادر دوم رمز عبوری که در هنگام ثبت نام تعیین کرده است را وارد نماید و پس از آن بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کند.
لازم به ذکر است؛ در مواردی که متقاضی رمز عبور خود را فراموش کرده باشد، با کلیک بر روی گزینه، بازیابی کلمه کاربری، می تواند به راحتی رمز عبور خود را به دست بیاورد. البته باید توجه داشت که بازیابی رمز عبور، صرفا در صورتی امکان پذیر است که متقاضی، به کد ملی یا کد فراگیر خود، دسترسی داشته باشد. همچنین امکان ویرایش موبایل و مدیر عامل شرکت نیز فراهم می باشد.
مراحل و نحوه ثبت نام در سامانه جامع انبارها nwms.ir
همانطور که گفته شد؛ ثبت نام واحد در سامانه جامع انبارها امری اجباری می باشد. در این میان ممکن است که عده ای از افراد از مراحل ثبت نام در این سامانه اطلاع نداشته و از خود سوال نمایند که مراحل و نحوه ثبت نام در سامانه جامع انبارها nwms.ir چگونه می باشد که در این قسمت؛ مراحل آن به همراه راهنمای تصویری ارائه می گردد.
در ابتدا شخص می بایست در مرورگر خود سامانه جامع انبارها به نشانی nwms.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت بر روی ثبت واحد کلیک کند.
در مرحله بعدی شخص باید شماره ملی و شماره تلفن همراه خود را وارد نموده و پس از وارد نمودن کد امنیتی بر روی گزینه تایید و مرحله بعد کلیک نماید.
سپس یک کد ۶ رقمی به شماره تلفن همراه شخص، ارسال می شود که متقاضیان باید آن را در قسمت مربوطه وارد و بر روی گزینه تایید کد و مرحله بعد کلیک نمایند.
پس از تعیین نوع شخصیت، فرد باید اطلاعات هویتی خود را وارد نماید.در مرحله بعدی؛ متقاضی باید اطلاعات مربوط به انبار را وارد کند. این اطلاعات شامل کد پستی واحد، نام واحد، استان، دسته صنفی مورد فعالیت، رشته فعالیتی در صنف، مجوز فعالیت معتبر نظیر پروانه کسب، شناسه قبض برق یا گاز برخی اطلاعات دیگر می باشد. بعد از تکمیل تمامی اطلاعات مورد نیاز شخص باید بر روی گزینه ثبت نام کلیک کند.
در نهایت؛ پس از انجام مراحل فوق، متقاضی ظرف مدت یک ماه فرصت دارد که با در دست داشتن مدارک هویتی، مجوز بهره برداری انبار و سند مالکیت یا اجاره نامه انبار به اداره صنعت،معدن، تجارت استان مراجعه کرده تا انبار مورد نظر تایید شود. در غیر این صورت؛ پس از گذشتن یک ماه، انبار به صورت خودکار غیرفعال می شود.
ثبت کدپستی در سامانه جامع انبارها nwms.ir
کد پستی یکی از مهم ترین اطلاعات مورد نیاز برای ثبت انبار در سامانه جامع انبارها می باشد. به همین خاطر؛ در این قسمت از مقاله مقاله قصد داریم تا مراحل و نحوه ثبت کدپستی در سامانه جامع انبارها nwms.ir را به همراه راهنمای تصویری آن ارائه نماییم.
پس از طی نمودن مراحل ثبت نام (مطابق با راهنمای موجود در قسمت قبلی مقاله) که شامل واردن نمودن کد ملی و شماره تلفن همراه، اعتبار سنجی شماره همراه، ثبت اطلاعات هویتی می شود، شخص باید در قسمت ثبت اطلاعات؛ کد پستی واحد مورد نظر خود را وارد کرده و پس از آن بر روی تایید کلیک کند.
لازم به ذکر است که در این مرحله صرفا می بایست کدپستی ۱۰ رقمی واحد مورد نظر وارد شود و کدپستی که متعلق به منزل یا دفتر مرکزی است در این مورد نیاز نمی باشد. همچنین در صورتی که واحد، کدپستی نداشته باشد، شخص می تواند آن را از اداره پست دریافت نماید. نکته دیگر هم این است که پس از این که شخص کد پستی را به درستی وارد کرد، اطلاعات دیگر انبار مانند آدرس، شهر، استان و . . . را می بایست وارد و تکمیل کند.
استعلام کد پستی در سامانه جامع انبارها nwms.ir
یکی از ویژگی های مهم سامانه جامع انبارها، استعلام واحد می باشد که از این طریق آن می توان از ثبت بودن انبار در این سامانه؛ اطمینان حاصل پیدا کرد. حال به جهت آشنایی کاربران، با این فرآیند، در این بخش از مقاله، به مراحل و نحوه استعلام از سامانه جامع انبارها nwms.ir به همراه راهنمای تصویری آن پرداخته شده است.
در ابتدا؛ شخص می بایست در مرورگر خود سامانه جامع انبارها به نشانی nwms.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت بر روی استعلام واحد کلیک کند.
سپس شخص با وارد کردن کد پستی و کد کلی یا کد فراگیر، می تواند بر روی گزینه استعلام کلیک کند.
بنابراین؛ همانطور که مشاهده می شود، اطلاعات مورد نیاز برای استعلام واحد مورد نیاز شامل کد پستی و کد ملی یا شناسه ملی می شود. البته باید توجه داشت که صرفا با وارد نمودن کد پستی می توان از ثبت بودن واحد مورد نظر در سامانه جامع انبارها مطمئن شد و وارد کردن کد/شناسه ملی کاملا اختیاری می باشد.
ثبت انبار در سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت امکانات متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد که از جمله مهم ترین آن ثبت کردن انبار می باشد. حال به منظور آشنایی خوانندگان محترم، این قسمت از مقاله به بیان نحوه و مراحل ثبت انبار در سامانه جامع تجارت، اختصاص داده شده است
در ابتدا شخص می بایست در مرورگر خود سامانه جامع تجارت را جستجو کرده و پس از ورود به سایت نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نماید.
پس از دریافت نقش تاجر حقیقی/حقوقی، شخص می بایست از منوی سمت راست گزینه "عملیات لجستیک داخلی" و بعد از آن "مدیریت واحد های انبار" را انتخاب کند.
سپس؛ شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که می بایست با کلیک بروی گزینه “به روز رسانی” لیست انبارهای از سامانه انبارها به نمایش گذاشته می شوند. در لیست نمایش داده شده می توان نام انبار، کد پستی، آدرس و بهره بردار بودن یا نبودن آن را مشاهده کرد. لازم به ذکر است در صورتی که نام انبار در لیست نباشد، شخص باید گزینه “افزودن انبار جدید” را انتخاب کند.
پس از آن باید کد پستی را وارد کند و بر روی گزینه جستجو کلیک نماید. لازم به ذکر است که کد پستی از سامانه انبارها استعلام می شود.
در مرحله بعد با فعال کردن گزینه "معرفی و ثبت انبار جدید در سامانه جامع انبارها"، باید اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کند
پس از تکمیل اطلاعات مورد نیاز، پیغام زیر برای فرد به نمایش گذاشته می شود.
لازم به ذکر است که امکان تغییر نام انبار در سامانه جامع تجارت وجود دارد؛ اما این نام در سامانه انبارها تغییری نمی کند. علاوه بر این؛ امکان یکسان سازی موجودی کالا در سامانه جامع انبارها و سامانه جامع تجارت با استفاده از گزینه "اصلاح موجودی" فراهم گردیده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ورود و ثبت نام در سامانه جامع انبارها در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ورود و ثبت نام در سامانه جامع انبارها پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: سامانه جامع انبارها، وب سایتی است که از سوی وزارت صنعت و معدن راه اندازی شده و در آن اطلاعات تمامی انبارهای موجود در کشور به ثبت می رسد که توضیحات بیشتر در متن مقاله آمده است.