برای مشاوره دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
برای مشاوره دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
مطابق با ماده 1 آیین نامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال؛ منظور از سکوهای داخلی؛ بستر یا زیرساختی است که امکان حضور یا مشارکت برخط مصرف کنندگان و عرضه کنندگان متکثر کالا و خدمات و محتوا را بر روی شبکه ملی اطلاعات فراهم می نماید و دارای قواعد و سازوکارهای شفاف و بدون تبعیض است.
با توجه به افزایش روزافزون فعالیت و کسب و کارهای مختلف؛ در بستر فضای مجازی؛ دولت تصمیم گرفته است که به منظور حمایت از آن دسته از فعالیت هایی که در سکوی داخلی صورت می پذیرند، مبلغی را به عنوان تسهیلات اعطا نماید. متقاضیان دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی می بایست از شرایط و مدارک لازم برای اخذ این وام مطلع بوده و از سامانه ثبت نام آن آگاه باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که منظور از سکوهای داخلی چیست و مشمولان دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی چه کسانی می باشند؛ به سامانه ثبت نام، شرایط و مدارک لازم برای دریافت این وام بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ جدول میزان و سقف وام 500 میلیونی و نیز؛ زمان و نحوه بازپرداخت ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
منظور از سکوهای داخلی چیست
زمانی که صحبت از وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی به میان می آید برای بسیاری از افراد این سوال به وجود خواهد آمد که منظور از سکوهای داخلی چیست؟ در این بخش به پاسخ این سوال پرداخته خواهد شد.
در پاسخ به این سوال لازم است ذکر شود که بر اساس آیین نامه حمایت از سکوها و کسب و کار های دیجیتال منظور از سکوهای داخلی یعنی: بستر یا زیرساختی كه امكان حضور یا مشاركت برخط مصرف كنندگان و عرضه كنندگان متكثر كالا و خدمات و محتوا را بر روی شبكه ملی اطلاعات، فراهم می نماید و دارای قواعد و سازوكارهای شفاف و بدون تبعیض است.
به زبان ساده تر این بستر می تواند برنامه ای قابل نصب یا یک سایت ایرانی باشد که فرد عرضه کننده و فرد خریدار از طریق آن سایت برای برقراری یک معامله در تعامل با یکدیگرند، به این سایت یا پلتفرم که توسط فرد ایرانی ساخته شده و هیچگونه مالکیت خارجی نداشته سکوهای داخلی گفته می شود. حال این سکوهای داخلی باید دو اصل مهم را رعایت کرده باشند اول این که بر اساس مقرارات و قوانین کشور ایجاد و ثبت شده باشند و دوم این که بیش از 50 درصد مالکیت آن برای ایرانیان باشد.
مشمولان دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
به منظور ایجاد انگیزه برای حضور کسب و کارها در سکوهای داخلی؛ سازمان فناوری اطلاعات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات مطابق با آیین نامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال مصوب سال 1401؛ به کسب و کارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور، تسهیلات اعطا می نماید.
در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان؛ مطرح شود که مشمولان دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی چه افرادی می باشند و این وام به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که این وام به آن دسته از کسب و کارهای حقیقی، شرکت ها و صنفی تعلق می گیرد که حداقل سه ماه سابقه فعالیت در زمینه فروش کالا و یا ارائه خدمات در روی سکوهای داخلی را داشته باشند.
توجه به این نکته ضروری است که کلیه کسب و کارهایی که تاکنون در بستر سکوهای داخلی ایجاد گردیده، مشمول این تسهیلات نشده و این وام؛ تنها به سکوهایی تعلق می گیرد که از سوی وزارت ارتباطات تایید شده و فهرست آن ها، به صورت عمومی منتشر گردیده است.
سامانه دریافت وام ۵۰۰ میلیونی کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
در قسمت گذشته، به معرفی مشمولان دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی؛ پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که کلیه کسب و کارهای حقیقی، حقوقی و صنفی که حداقل سه ماه سابقه فعالیت در زمینه فروش کالا و یا ارائه خدمات در روی سکوهای داخلی را داشته باشند؛ مشمول این تسهیلات می گردند.
متقاضیان به منظور مشاهده شرایط و مدارک لازم برای اخذ این تسهیلات می بایست؛ به نشانی اینترنتی ۱۶۴۹.ir مراجعه نمایند. پایگاه و مرکز تماس 1649؛ به منظور ایجاد ارتباط با کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال و اطلاع رسانی از آخرین مصوبات و بخشنامه های دستگاه های ذیربط ایجاد گردیده است.
هم چنین؛ داوطلبان به منظور ثبت نام و دریافت این تسهیلات می بایست به نشانی اینترنتی irantavanafarin.ito.gov.ir مراجعه نمایند. مراجعان با جست و جوی نشانی اینترنتی irantavanafarin.ito.gov.ir به صفحه اصلی سامانه دریافت وام ۵۰۰ میلیونی کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی وارد شده و می توانند با انتخاب گزینه "متقاضیان دریافت تسهیلات" مراحل نام نویسی را طی نمایند.
شرایط دریافت وام 500 میلیونی کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
متقاضیان به منظور ثبت نام وام و دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی می بایست شرایط و ضوابط مذکور در این خصوص را مورد رعایت قرار دهند. از جمله شرایط دریافت وام ۵۰۰ میلیونی کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی عبارت است از:
حداقل سه ماه فعالیت در سکوهای داخلی (نظیر ایتا، روبیکا، سروش پلاس، شیپور، کسبینو، آی گپ و بله و...)
تاریخ آغاز فعالیت روی سکوهای داخلی می بایست از ابتدای 1401 به بعد باشد.
ثبت درخواست وام در سامانه
میزان آورده متقاضی برای کسب و کارهای حقوقی و صنفی می بایست 15 درصد باشد (میزان آورده ای برای متقاضیان و کسب و کارهای حقیقی در نظر گرفته نشده است.)
ارائه تاییدیه و معرفی نامه از سوی سکوی مشمول
نداشتن تخلف احراز شده و یا حداقل 60 درصد رضایت مشتریان قابل استعلام از سکوی مشمول
ارائه کد بیمه صاحب کسب و کار درکسب و کارهای حقیقی (خود اشتغالی)
ایجاد حداقل یک اشتغال جدید توسط کسب و کارهای مشمول حقوقی و صنفی
ارائه مجوز صنف مربوطه توسط کسب وکارهای مشمول صنفی
کسب وکارهای حقوقی و صنفی جهت دریافت تسهیلات مرحله دوم می بایست از نظر تعداد تراکنش و یا حجم تراکنش حداقل 20 درصد رشد داشته باشند و تخلف احراز شده ای در ارائه خدمات خود نداشته باشند.
علاوه بر شرایط مذکور؛ الزامات اختصاصی نیز برای دریافت این تسهیلات در نظر گرفته شده است که از جمله آن می توان به داشتن حداقل تعداد 30 تراکنش موفق ماهیانه یا داشتن حداقل 15میلیون تومان حجم تراکنش ماهیانه (برای سه ماه آخر) و داشتن حداقل 1000 دنبال کننده بر بستر سکوی مشمول (برای سکوهایی که امکان ارایه آمار دنبال کننده را ندارند، کسب و کار می بایست حداقل 10 آگهی (post) ماهیانه برای 3 ماه آخر داشته باشند.)
هم چنین، کسب وکارهای صنفی و حقوقی حداکثر بایستی از ابتدای سال 1401 نیروی انسانی تعهد شده را به کار گرفته باشند و برای کسب و کارهای حقیقی؛ نیز حداکثر از ابتدای سال، 1401 خود اشتغالی ایجاد شده و بیمه وی تایید شده باشد. نیروهای انسانی جذب شده نیز نباید در 6 ماهه منتهی به جذب، دارای سابقه بیمه در آن شرکت باشند.
مدارک لازم برای دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
علاوه بر رعایت شرایط و ضوابط در نظر گرفته در این خصوص؛ متقاضی می بایست مدارک لازم برای دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی را نیز فراهم آورد. اسناد و مدارک موردنیاز برای اخذ وام کسب و کار سکوهای داخلی عبارت است از:
آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی شرکت برای اشخاص حقوقی
آگهی آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی
اساسنامه شرکت برای اشخاص حقوقی
روزمه کاری برای کلیه متقاضیان
طرح توجیهی کسب و کار برای کلیه متقاضیان
لیست بیمه
معرفی مدیرعامل به عنوان نماینده جهت پیگیری امور برای اشخاص حقوقی
معرفی صاحب کسب وکار حقیقی/صنف به عنوان نماینده جهت پیگیری امور برای اشخاص حقیقی و اصناف
آخرین اظهارنامه مالیاتی و یا فروش فصلی چهار دوره گذشته برای اشخاص حقوقی و صنفی
ارائه مدارک مثبته و گردش حساب یک سال اخیر جهت اعلام میزان مبلغ تراکنش های صورت گرفته بر بستر سکوی داخل
ارائه مدارک مثبته جهت اعلام تعداد تراکنش صورت گرفته بر بستر سکوی داخلی
ارائه مدارک مثبته مبنی بر عدم وجود تخلف احراز شده یا میزان رضایت مشتریان
ارائه مدارک مثبته جهت اعلام تعداد دنبال کننده ها بربستر سکوی مشمول
ارائه مدارک مثبته جهت اعلام تعداد آگهی های منتشره بر بستر سکوی مشمول
ارائه مجوز صنف مربوطه (نظیر پروانه کسب) توسط کسب وکارهای مشمول صنفی
توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که متقاضی مدارک خلاف واقع ارائه نماید؛ تسهیلات ارائه شده بر اساس تصمیم کارگروه تخصصی وجوه اداره لغو شده با متقاضی برخورد خواهد شد. در قسمت بعدی مقاله به مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت این تسهیلات پرداخته خواهد شد.
مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
همانطور که پیش تر بیان شد؛ متقاضیان به منظور ثبت نام وام کسب و کار سکوهای داخلی می بایست به سایت irantavanafarin.ito.gov.ir مراجعه نمایند. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان؛ این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی اختصاص داده شده است.
در ابتدا؛ متقاضیان می بایست نشانی اینترنتی irantavanafarin.ito.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شوند و سپس؛ گزینه "متقاضیان دریافت تسهیلات" را انتخاب کند.
پس از آن؛ فرد باید نوع شخصیت خود را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، شخص باید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند؛ به این سایت وارد شود.
به منظور دریافت تسهیلات؛ متقاضی می بایست از منوی حساب کاربری خودگزینه اقتصاد دیجیتال را انتخاب کند.
سپس فرد باید نوع شخصیت خود اعم از حقیقی یا حقوقی را مشخص کند.
در مرحله بعد، می بایست گزینه دریافت تسهیلات اقتصاد انتخاب شود.
سپس؛ شخص باید اطلاعات خود را در این قسمت وارد نموده و گزینه ثبت را برگزیند.
پس از آن؛ نوبت به درج اطلاعات تماس متقاضی می رسد.
سپس، متقاضی می بایست فرم پیش شرط وام را تکمیل نموده و مبلغ درخواستی را درج کند.
در قسمت بعدی، می بایست کاربرگ ویژه شماره یک توسط متقاضی تکمیل شود.
پس از آن؛ فرد لازم است که کاربرگ ویژه شماره دو را تکمیل کند.
در مرحله بعدی؛ نوبت به تکمیل اطلاعات طرح می رسد.
در نهایت، متقاضی می بایست مدارک و اسناد درخواستی را تکمیل نماید.
سرانجام؛ اشخاص صنفی نیز می بایست مدارک و اسناد خود را بارگذاری نمایند.
لازم به ذرک است که مدت زمان موردنیاز برای پرداخت تسهیلات توسط بانک عامل؛ حداکثر 15روز کاری در صورت کامل بودن مدارک می باشد. نحوه پرداخت تسهیلات نیز برای کسب و کارهای حقوقی و صنفی در طی دو مرحله و برای کسب و کارهای حقیقی؛ طی یک مرحله صورت می گیرد. پس از ارسال و تکمیل فرم، ارزیابی اولیه توسط کارشناسان، درخواست متقاضی به ادارات کل ارتباطات استانی موردنظر ارسال شده و پس از مشخص شدن نتیجه نهایی، به بانک عامل جهت پرداخت، ارسال می گردد.
جدول میزان و سقف وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
در قسمت های پیشین مقاله؛ توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک و سامانه اخذ وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی ارائه گردید و مراحل و نحوه ثبت نام توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح جدول میزان و سقف وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی بپردازیم که به شرح زیر است:
جدول میزان و سقف وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی | |
کسب و کارهای حقوقی | 5 میلیارد ریال |
کسب و کارهای صنفی | 3 میلیارد ریال |
کسب و کارهای حقیقی | 2 میلیارد ریال |
همانطور که در جدول فوق مشاهده می شود، میزان و سقف وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی با توجه به نوع شخصیت متقاضی متفاوت بوده و از دو میلیارد ریال تا پنج میلیارد ریال متغیر می باشد. توجه به این نکته ضروری است که مبالغ مذکور؛ در جدول فوق، سقف میزان وام بوده و این امکان برای متقاضی وجود دارد که مبلغ کمتر از این مقدار را نیز دریافت نماید.
زمان و نحوه بازپرداخت تسهیلات کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
یکی از سوالات متدوالی که در زمینه تسهیلات وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی مطرح می شود؛ این است که زمان و نحوه بازپرداخت تسهیلات کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی به چه صورت می باشد و متقاضی می بایست در طی چند ماه اقساط وام خود را پرداخت نماید؟
در پاسخ به این پرسش؛ می توان بیان نمود که بازپرداخت تسهیلات کلیه کسب و کارها 48 ماهه و با شش ماه تنفس می باشد و از این نظر؛ تفاوتی میان اشخاص حقیقی، صنفی، حقوقی وجود ندارد. هم چنین؛ توجه به این نکته ضروری است که نرخ سود تسهیلات 15/33 درصد می باشد.
خصوص نحوه بازپرداخت تسهیلات نیز می بایست بیان نمود که متقاضیان می توانند به صورت اینترنتی؛ از طریق اینترنت بانک، اپلیکیشن های پرداخت و نیز سایت بانک عامل نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام نموده و یا به صورت حضوری؛ با مراجعه به شعب بانک یا دستگاه های ATM اقساط وام را پرداخت نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از دریافت وام کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.