برای مشاوره ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳
برای مشاوره ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳
«اظهارنامه مالیاتی» یک سند و مدرکی است که کلیه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی برای محاسبه مالیات خود می بایست به اداره امور مالیاتی تقدیم کنند. به عبارت دیگر؛ کلیه اشخاص از جمله اشخاص حقوقی ( اعم از شرکت ها، موسسات و نهادها) موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند.
همچنین؛ اگر اشخاص حقوقی در موعد مقرر اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود نکنند، مشمول جریمه غیرقابل بخشش می شوند. به همین خاطر؛ اشخاص حقوقی باید اطلاعات کاملی از سامانه، آخرین مهلت و مراحل و نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم که در ابتدا؛ به معرفی سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳ بپردازیم. سپس در خصوص زمان و آخرین مهلت ارسال این اظهارنامه صحبت خواهیم کرد. در انتها نیز، مراحل و نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1403 را ارائه خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
در ابتدا باید گفت که کلیه موسسات، نهادها و شرکت ها وظیفه دارند که هر ساله اظهارنامه مالیاتی خود را حداکثر تا چهار ماه پس از اتمام سال مالیاتی به ثبت برسانند. ماده 110 قانون مالیات های مستقیم در این خصوص مقرر می دارد:«اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه وحساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکا و سهامداران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخصحقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند.»
بنابراین شرکت ها تکلیف دارند که میزان سود، زیان، هزینه و... خود را به اداره مالیاتی اعلام نمایند. حال پرسشی که در این خصوص مطرح می شود؛ این است که موسسات و شرکت ها اظهارنامه مالیاتی خود را در کدام سامانه باید به ثبت برسانند؟ به عبارت دیگر سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی چه می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق؛ باید گفت که سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، درگاه ملی خدمات مالیاتی است که نشانی آن my.tax.gov.ir می باشد. در واقع سازمان امور مالیاتی کشور این سامانه را به منظور ارائه خدمات الکترونیکی مالیاتی راه اندازی کرده است. البته افراد باید توجه داشته باشند که ثبت اظهارنامه در درگاه ملی خدمات مالیات مستلزم داشتن حساب کاربری و انجام ثبت نام در سامانه یاد شده می باشد. نکته دیگر این است که درگاه ملی خدمات مالیاتی علاوه بر ثبت اظهارنامه خدمات دیگری نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد که از جمله آن می توان به استعلام بدهی مالیاتی، پرداخت قبض مالیات، ارائه برگ تشخیص مالیاتی، صدور صورت حساب الکترونیکی و . . . اشاره نمود.
زمان و آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳
اطلاع از زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1403 اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا شرط برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیت های مالیاتی منوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور در موعد مقرر قانونی است. به همین خاطر؛ در این قسمت از مقاله، زمان و آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳ بیان می شود.
بر اساس ماده 110 قانون مالیات های مستقیم، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی 4 ماه پس از اتمام سال مالیاتی شرکت می باشد. همچنین، منظور از سال مالی شرکت، یک دوره 12 ماهه است که از آن برای ارائه گزارش های مالی و محاسبه درآمد، سود و زیان سالانه استفاده می شود. از سوی دیگر، سال مالیاتی برای محاسبه و پرداخت مالیات به دولت استفاده می شود.
بنابراین؛ اگر سال مالی یک شرکت از فروردین شروع شود، آن شرکت تا 31 تیر ماه سال بعد فرصت دارد که اظهارنامه مالیاتی خود را از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نماید. در غیر این صورت؛ شرکت مشمول جریمه شده و مالیات آن به صورت علی الراس محاسبه شود. نکته دیگر این است که در مواردی که سال مالی اشخاص حقوقی، متفاوت از سال مالیاتی آن ها باشد، در مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی، سال مالی ملاک خواهد بود.
مراحل و نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
همانطور که در بخش های قبلی نیز گفته شد؛ اشخاص حقوقی مکلف هستند که در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نمایند. حال در این قسمت از مقاله؛ به مراحل و نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی به همرای راهنمای تصویری پرداخته شده است.
در مرحله اول، شخص باید آدرس سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و پس از ورود به سایت گزینه "اظهارنامه الکترونیک" از صفحه اصلی سایت انتخاب کند.
سپس، تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که لازم است بر روی گزینه اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی را انتخاب کند.
در مرحله بعد؛ فرد به صفحه جدیدی منتقل می شود که می بایست پس از مطالعه اطلاعات مورد نیاز، از پایین صفحه گزینه ورود به اظهارنامه حقوقی را انتخاب کند.
پس از آن شخص باید شناسه ملی و کلمه عبور خود را در کادر مربوطه وارد نماید.
پس از وارد شدن به درگاه ملی صفحه ذیل برای کاربر نمایش داده می شود که "داشبود مالیاتی" نام دارد و خلاصه هایی از کلیه اطلاعات مالیاتی موجود را نشان می دهد. برای ثبت اظهارنامه می بایست، از منوهای سمت راست گزینه "فهرست پرونده های مالیاتی" را انتخاب کند.
با انتخاب گزینه "فهرست پرونده های مالیاتی" صفحه زیر برای شخص نمایش داده می شود. می بایست بر روی "پرونده های عملکرد و ارزش افزوده" کلیک نماید. همچنین؛ برای مشاهده هر کدام از پرونده ها می بایست، گزینه "جزئیات پرونده "را انتخاب نماید.
سپس برای ثبت اظهارنامه، شخص می بایست بر روی ورود به اظهارنامه اشخاص حقوقی (شرکت ها) کلیک کند.
سپس؛ شخص در صفحه بعد باید بر روی ثبت اظهارنامه جدید کلیک کند.
سپس در صورتی که شخص اظهارنامه جدیدی ثبت نکرده باشد در این صفحه باید برروی " ایجاد اظهارنامه جدید" کلیک کند تا به صفحات تکمیل فرم های اظهارنامه هدایت شود.
سپس باید اطلاعات هویتی شخصیت حقوقی از نظیر شماره اقتصادی، تاریخ ثبت شرکت، تابعیت و . . . وارد و تکمیل شود.
سپس اطلاعات حساب های بانکی مربوط به فعالیت شخص حقوقی می بایست تکمیل شود.
سپس باید مشخصات مدیرعامل و اعضای هیات مدیره تکمیل شود.
سپس در فرم بعدی باید اطلاعات مربوط به تعداد کارکنان مودی باید وارد شود.
فرم بعدی مربوط به اطلاعات اختصاصی شخص حقوقی می شود که بیشتر سوالات آن به صورت بلی و خیر باید جواب داده شود.
فرم بعدی در مورد اطلاعات مجوزهای فعالیت های اقتصادی مودی می باشد که در صورت ثبت پاسخ "بلی" برای سوال مربوطه در جدول اطلاعات اختصاصی، این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری می باشد.
فرم بعدی در مورد اطلاعات دفاتر قانونی مودی است. اطلاعات این جدول بر اساس اطلاعات دریافتی از اداره ثبت شرکت ها تکمیل می شود و مودی قادر به ویرایش اطلاعات درصورت لزوم می باشد. تکمیل فیلدهای اطلاعاتی نوع دفتر، مرجع صدور و تاریخ ثبت در این جدول الزامی می باشد.
سپس تکمیل فیلدهای وضعیت پذیرش بورس سهام پذیرفته شده در نوع بورس، در این جدول الزامی می باشد.
در فرم بعدی اطلاعات مربوط به مالک/مالکین وارد می شود، برای اضافه نمودن اطلاعات مالک جدید از دکمه اضافه در بخش عملیات جدول باید استفاده شود.
جدول بعدی مربوط به فهرست واردات و صادرات می باشد. پس از تکمیل این مرحله، شخص باید بر روی دکمه ذخیره و ادامه کلیک کند.
جدول بعدی مربوط به موجودی مواد و کالا می شود. پس از تکمیل این مرحله، روی گزینه ذخیره و ادامه می بایست کلیک شود.
پس از تکمیل اطلاعات فروش، درآمد ناخالص پیمانکاری باید بهای تمام شده کالای فروش می بایست طبق تصویر زیر تکمیل شود.
سپس شخص باید جداول بعدی مربوط به بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری، درآمدهای اتفاقی، صورت سود و زیان، گردش حساب سود، صورت وضعیت مالی، درآمدهای معاف از مالیات، معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی، مالیات های پرداختی در اجرای قوانین موافقت نامه های اجتناب از اخذ مالیات مضاعف با دیگر کشور ها، مالیات های پرداختی در سایر کشورها و درآمدهایی که مالیات آن ها قبلا به صورت مقطوع پرداخت شده است را تکمیل کند. بعد از انجام مراحل فوق، مالیات فرد محاسبه می شود.
در مرحله بعدی؛ لازم است که فرد مشخصات خود را به عنوان تهیهکننده اظهارنامه مالیات شرکت ها وارد کرده و پس از آن اطلاعات مربوط به مدیر امور مالی و حسابرسی مودی را وارد کند.
در نهایت پیش نمایش اظهارنامه به نمایش گذاشته می شود.
پس از این که پیش نمایش اظهارنامه مورد تایید نهایی قرار گرفت، شخص یک کد رهگیری دریافت می کند و اطلاعات اظهارنامه مالیات شرکت ها برای وی نمایش داده خواهد شد. همچنین؛ باید توجه داشت که بر اساس ماده 192 قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشش می شوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳ در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1403 پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1403 درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir می باشد که جزئیات آن در متن مقاله آمده است.