برای مشاوره نحوه اصلاح و ویرایش اطلاعات پرونده مالیاتی
برای مشاوره نحوه اصلاح و ویرایش اطلاعات پرونده مالیاتی
در بسیاری از مواقع؛ اطلاعات مودیان نظیر شماره تلفن همراه، آدرس، کد پستی و ... پس از ثبت در سامانه امور مالیاتی تغییر می کند یا حتی ممکن است مودیان هنگام ثبت اطلاعات خود در این سامانه؛ اشتباه کنند. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد؛ آن است که مطابق قانون، در صورتی که اطلاعات ثبت شده در سامانه مالیاتی با حقیقت مغایرت داشته باشد، جریمه مالیاتی به مودی تعلق خواهد گرفت.
در این حالت مودیان با این چالش مواجه می شوند که آیا ویرایش اطلاعات مالیاتی در سامانه امور مالیاتی امکان پذیر است یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، نحوه تغییر اطلاعات نظیر آدرس، کد پستی، تلفن همراه، شماره شبا و به طور کلی؛ ویرایش اطلاعات مالیاتی در سامانه امور مالیاتی به چه صورت می باشد؟
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به پرسش که آیا امکان ویرایش اطلاعات پرونده مالیاتی وجود دارد یا خیر؛ مراحل و نحوه ویرایش اطلاعات مالیاتی در سامانه آموزش داده می شود. سپس؛ نحوه تغییر کد پستی در پرونده مالیاتی، آدرس و شماره شبا در سامانه پرونده مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از ارائه مطالبی راجع به ویرایش و اصلاح اطلاعات مالیاتی کارتخوان؛ در قسمت پایانی مقاله، تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی مورد بحث قرار خواهد گرفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تغییر آدرس در سامانه مالیاتی با ما همراه باشید.
آیا امکان ویرایش پرونده مالیاتی وجود دارد
مودیان مالیاتی مکلف به ثبت اطلاعات مالیاتی خود در سامانه امور مالیاتی می باشند. گاه ممکن است مودیان مالیاتی پس از تشکیل پرونده، آدرس یا شماره همراه خود را عوض کنند یا حتی هنگام ثبت اطلاعات خود در سامانه امور مالیاتی دچار اشتباه شوند و اطلاعات خود را به درستی وارد نکنند. در این حالت، این سوال برای متقاضیان مطرح می شود که آیا امکان ویرایش پرونده مالیاتی وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که بله، سازمان امور مالیاتی، اصلاح و ویرایش اطلاعات مالیاتی مودیان را امکان پذیر کرده است و مودیان مالیاتی می توانند از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی پس از ثبت اظهارنامه، اطلاعات پرونده مالیاتی خود را ویرایش نمایند.
تغییر و اصلاح اطلاعات پایه، آدرس و تلفن همراه، تغییر شماره شبا، ویرایش و اصلاح اطلاعات مالیاتی کارتخوان و... از جمله مواردی است که ویرایش آن در سامانه مالیاتی امکان پذیر می باشد و به همین دلیل، در قسمت های بعدی مقاله؛ به تفصیل راجع به هر یک از این موارد؛ بحث خواهد شد.
مراحل و نحوه ویرایش اطلاعات مالیاتی در سامانه
مراحل و نحوه ویرایش اطلاعات مالیاتی در سامانه به این صورت است که مودیان مالیاتی، ابتدا؛ باید به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این نشانی؛ صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود. در این صفحه، اشخاص می بایست از قسمت بالای صفحه، بر روی آیکون آدمک کلیک نمایند.
در این صفحه مودیان می بایست حسب مورد شماره ملی/شناسه ملی/شماره فراگیر و همچنین کلمه عبور و تصویر امنیتی را وارد نمایند.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده؛ شخص وارد پرتال شخصی خود می شود و جهت ویرایش اطلاعات مالیاتی می بایست همانند تصویر؛ گزینه ویرایش اطلاعات ثبت نام را انتخاب نماید.
با نمایش این صفحه؛ لازم است که شخص، بر قسمت ویرایش اطلاعات پایه کلیک کند.
در این صفحه شخص می بایست همانند تصویر بر قسمت درخواست تغییر اطلاعات کلیک نماید.
با انجام مراحل فوق الذکر؛ مودیان مالیاتی می توانند اطلاعات مالیاتی خود را در سامانه امور مالیاتی ویرایش نمایند. لازم به ذکر است در قسمت های بعدی این مقاله؛ نحوه تغییر اطلاعاتی نظیر کد پستی، آدرس، شماره شبا، اطلاعات مالیاتی کارتخوان و تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی به طور اختصاصی آموزش داده می شود.
نحوه تغییر کد پستی در سامانه مالیاتی
ممکن است پس از تشکیل پرونده مالیاتی کد پستی شخص مودی تغییر کند. در این صورت او مکلف است کد پستی خود را در سامانه مالیاتی اصلاح نماید. در این راستا؛ در این بخش از مقاله نحوه تغییر کد پستی در سامانه مالیاتی آموزش داده می شود.
مودیان به منظور تغییر کد پستی پرونده مالیاتی لازم است که متقاضیان به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این نشانی؛ صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود. در این صفحه اشخاص می بایست از قسمت بالای صفحه بر آیکون آدمک کلیک نمایند.
در این صفحه، متقاضی می بایست شماره ملی/شناسه ملی/شماره فراگیر و همچنین کلمه عبور و تصویر امنیتی را وارد نموده و به این سایت وارد شود.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده؛ شخص وارد پرتال شخصی خود شده و می تواند جهت ویرایش اطلاعات مالیاتی همانند تصویر؛ گزینه ویرایش اطلاعات ثبت نام را انتخاب نماید.
پس از آن، لازم است که شخص، بر قسمت ویرایش اطلاعات پایه کلیک کند.
در این مرحله، شخص می تواند همانند تصویر زیر، بر قسمت درخواست تغییر اطلاعات کلیک نماید.
لازم به ذکر است؛ مودیان می توانند جهت ثبت تغییر کد پستی خود به صورت حضوری نیز به سازمان امور مالیاتی مراجعه نمایند. در این صورت؛ فرد می بایست اصل و کپی سند مالکیت و یا اصل و کپی اجاره نامه معتبر و همچنین تاییدیه کد پستی را همراه خود داشته و به این سازمان ارائه نماید.
تغییر و اصلاح آدرس در سامانه مالیاتی
فرایند تغییر و اصلاح آدرس در سامانه مالیاتی نیز همانند ویرایش کد پستی در این سامانه می باشد. به منظور تغییر و اصلاح آدرس در سامانه مالیاتی مودیان می بایست ابتدا در سامانه سازمان امور مالیاتی وارد حساب کاربری خود شوند. سپس، کاربران می بایست بر روی گزینه ویرایش اطلاعات کلیک نمایند.
در صفحه ای که نمایش داده می شود؛ شخص باید در قسمت اطلاعات اقامتگاه قانونی، گزینه ویرایش را انتخاب نماید و نسبت به تغییر اطلاعات مربوط به آدرس محل سکونت خود، اقدام کند.
هم چنین، مودیان می توانند جهت ثبت تغییر آدرس خود نیز به صورت حضوری نیز به سازمان امور مالیاتی مراجعه نمایند. پرداخت مالیات توسط شرکت ها، مستلزم آشنایی اشخاص حقوقی با انواع مالیات و نحوه پرداخت آن می باشد که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
ثبت تغییر شماره شبا در سامانه مالیاتی
همانطور که در قسمت قبل بیان شد؛ سازمان امور مالیاتی، اصلاح و ویرایش اطلاعات مالیاتی مودیان را امکان پذیر کرده است و مودیان مالیاتی می توانند از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی پس از ثبت اظهارنامه، اطلاعات پرونده مالیاتی خود را ویرایش نمایند.
شماره شبا یکی از اطلاعاتی است که می توان آن را در سامانه مالیاتی تغییر داد. شماره شبا یک کد 24 رقمی است که با IR شروع می شود. این کد توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و در جهت شناسایی حساب های بانکی و تسهیل و استاندارد سازی مبادلات بین بانکی و بین المللی بانک های کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
شماره شبا به عنوان شماره حساب بانکی مودی در اظهارنامه مالیاتی معرفی می شود و در قسمت اطلاعات بانکی اظهارنامه مالیاتی قرار می گیرد. چنانچه مودی شماره شبا خود را در اظهارنامه مالیاتی وارد نکند؛ مجبور می شود مالیات خود را یه صورت نقدی به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید. به منظور ثبت تغییر شماره شبا در سامانه مالیاتی، متقاضی می بایست به سایت درگاه ملی مجوزها همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله وارد شده و پس از انتخاب پرونده مالیاتی موردنظر خود، گزینه درخواست تغییر اطلاعات را برگزیده و برای ارسال درخواست و تغییر شماره شبا اقدام نماید.
ویرایش اطلاعات مالیاتی کارتخوان
پس از بررسی ثبت تغییر شماره شبا در سامانه مالیاتی در قسمت قبل، در این بخش از مقاله؛ ویرایش و اصلاح اطلاعات مالیاتی کارتخوان مورد بحث قرار می گیرد. در راستای اجرای ماده 11 قانون پایانه های فروشگاهی، سازمان امور مالیاتی با همکاری بانک مرکزی امکان مشاهده، اصلاح و ویرایش اطلاعات مالیاتی کارتخوان را فراهم کرده است.
شایسته ذکر است ویرایش و اصلاح اطلاعات مالیاتی کارتخوان، به صورت آنلاین و از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir امکان پذیر می باشد. اصلاح اطلاعات مالیاتی کارتخوان در صورت تغییر اطلاعات، مانع تعلق جرایم مالیاتی به مودی می شود.
مودیان مالیاتی می توانند به منظور مشاهده، ویرایش، اصلاح و یا حتی الصاق دستگاه های کارتخوان بانکی و غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان خود ابتدا به سامانه سازمان امور مالیاتی مراجعه و سپس از قسمت حساب کاربری خود وارد بخش پایانه های فروش شوند و نسبت به الصاق دستگاه های کارتخوان بانکی و یا درگاه های پرداخت الکترونیکی خود به پرونده های موجود یا ایجاد پرونده جدید و یا درخواست غیر فعال سازی دستگاههای مطروحه اقدام کنند.
تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی
مودیان مالیاتی جهت تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی لازم است به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه نمایند. پس از آن همانند تصویر ذیل اطلاعات خواسته شده را در کادر مربوطه وارد و بر قسمت ورود به درگاه ملی کلیک نمایند.
در این صفحه مودی، می بایست ابتدا گزینه داشبورد مالیاتی را انتخاب و سپس بر قسمت پرونده های الکترونیک کلیک نماید.
در این مرحله پرونده های شخص مودی همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود و شخص می بایست جهت تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی خود گزینه جزئیات پرونده را انتخاب نماید.
پس از نمایش این صفحه، لازم است که شخص گزینه ورود و ویرایش را از قسمت بالای صفحه انتخاب شود.
در این صفحه نواقص پرونده نمایش داده می شود. پس از تکمیل موارد خواسته شده، نواقص برطرف می شود.
پس از تکمیل اطلاعات خواسته شده، وضعیت پرونده وارد گام ثبت نام کامل و استفاده از خدمات مالیاتی می شود.
به منظور الصاق درگاه های پرداخت به پرونده مالیاتی مودی می بایست ابتدا وارد قسمت ساماندهی پذیرنده های بانکی شود و پس از آن بر قسمت پایانه های فروش کلیک نماید.
با نمایش این صفحه لازم است مودی دستگاه های متعلق به خود را انتخاب و به پرونده مالیاتی خود الصاق نماید. لازم به ذکر است در این صفحه ممکن است دستگاه های بیشتری نمایش داده شود، اما مودی تنها می بایست دستگاه خود را انتخاب و الصاق نماید.
در نهایت با انتخاب گزینه "الصاق" مراحل تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی به پایان می رسد. شایسته تحریر است در صورتی که مودی قصد غیر فعال سازی دستگاه کارتخوان خود را داشته باشد می تواند در این قسمت گزینه درخواست غیر فعال سازی را انتخاب نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اصلاح و ویرایش اطلاعات پرونده مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اصلاح و ویرایش اطلاعات پرونده مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مودیان به منظور تغییر کد پستی پرونده مالیاتی لازم است که متقاضیان به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند