برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور الکترونیکی در سامانه مودیان
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور الکترونیکی در سامانه مودیان
سازمان امور مالیاتی با هدف شفاف سازی اطلاعات مالیاتی و فرار مالیاتی افراد؛ سامانه ای را تحت عنوان سامانه مودیان تاسیس و راه اندازی نموده است. تمام افراد حقیقی یا حقوقی که فعالیت اقتصادی داشته و مشمول پرداخت مالیات هستند، باید صورتحساب های الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال و ثبت نمایند.
بر اساس قانون، عدم ارسال فاکتور فروش به سامانه مودیان مشمول جریمه خواهد شد. لذا؛ مودیانی که موظف به ارسال این فاکتور در سامانه می باشند؛ می بایست اطلاعات جامعی راجع به مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان، نحوه تایید فاکتور خرید در این سامانه و .... داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، پس از بررسی مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان، صفر تا صد ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در سامانه مودیان بیان می شود. سپس نحوه تایید فاکتور خرید در این سامانه آموزش داده می شود و پس از آن، به این پرسش پاسخ داده می شود که ارسال فاکتور به سامانه مودیان بدون نرم افزار امکان پذیر است یا خیر. در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، بخشنامه و دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان ارائه خواهد شد.
مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان
در حال حاضر، تمامی فروشندگان کالا و خدماتی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند؛ موظف می باشند که فاکتور خرید را در سامانه مودیان به ثبت برسانند. برای ثبت فاکتور و صورتحساب الکترونیک در این سامانه مهلت زمانی مشخص در نظر گرفته شده است.
در این راستا؛ ممکن است برای بسیاری از صاحبان مشاغل و کسب و کارها، این پرسش مطرح شود که در چه مدت زمانی می توانند نسبت به ثبت فاکتور در سامانه مودیان اقدام نمایند؟ به عبارت دیگر؛ مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان چقدر است؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که اطلاعیه شماره ۲۱ مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مورخ 1402/12/02 مهلت قانونی صدور تا ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان را بیان کرده است. بر اساس این اطلاعیه، فاصله زمانی تاریخ و زمان صدور صورتحساب با ارسال آن به سامانه مودیان، نباید بیشتر از یک هفته باشد.
صفر تا صد ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در سامانه مودیان
در قسمت پیشین مقاله؛ مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان مورد بررسی قرار گرفت و بیان شد که بر اساس اطلاعیه شماره ۲۱ مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان؛ فاصله زمانی تاریخ و زمان صدور صورتحساب با ارسال آن به سامانه مودیان، نباید بیشتر از یک هفته باشد.
اکنون در این بخش از مقاله، صفر تا صد ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در سامانه مودیان بیان می شود. تاسیس و راه اندازی سامانه مودیان مزایای متعددی را به همراه دارد. افزایش شفافیت، جلوگیری از فرار مالیاتی، کاهش مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی کشور و صرفه جویی در زمان و هزینه از جمله مزایای این سامانه محسوب می شود.
مودیان مالیاتی به منظور ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در سامانه مودیان ابتدا لازم است در این سامانه ثبت نام نمایند. پس از ثبت نام در سامانه مودیان می بایست اطلاعات خواسته شده اعم از اطلاعات هویتی، اطلاعات مرتبط با فعالیت، اطلاعات مربوط به حساب های بانکی و اطلاعات مرتبط با اشخاص ثالث وارد نمایند. در نهایت؛ پس از دریافت و درج کد فعال سازی و همچنین فعال سازی حساب کاربری مودیان می توانند با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه مودیان شوند.
پس از وارد شدن به سامانه مودیان به نشانی ttms33.tax.gov.ir اشخاص می توانند به تکمیل اطلاعات خواسته شده، پرداخته و نسبت به ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در سامانه مودیان اقدام نمایند. به این منظور، متقاضی می بایست نشانی ttms33.tax.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت مشخص شده وارد نماید.
پس از ورود به سامانه ارسال معاملات فصلی خرید و فروش، گزینه های موجود در صفحه سامانه برای متقاضی نمایان می شوند. حال شخص باید با توجه به ثبت گزارش فروش خود، گزینه «گزارش فروش» را انتخاب کند.
در صفحه جدید، اطلاعات مربوط به گزارش های قبلی و اطلاعات کاربری آن وجود دارد. متقاضی به منظور ثبت گزارش جدید مربوط به معاملات خود؛ باید گزینه «ایجاد» در پایین صفحه را انتخاب کند.
در صفحه جدید، متقاضی باید اولین گزینه یعنی «ثبت رکورد جدید» را انتخاب کرده تا امکان وارد کردن اطلاعات برای وی فراهم شود.
در این مرحله؛ شخص وارد بخش مربوط به فرم ارسال گزارش می شود. در این قسمت، متقاضی باید اطلاعات خود را در کادرهای تعیین شده وارد کرده و خرید، فروش و یا معاملات خود را با دقت ثبت کند. پس از وارد کردن اطلاعات به صورت کامل، شخص باید آن ها را تایید کند و گزینه ثبت نهایی را بر گزیند.
امکان ثبت فاکتور، به صورت غیر برخط نیز برای متقاضیان فراهم می باشد. در روش غیر برخط (offline)؛ مودیانی که از سیستم های رایانه ای خرید و فروش استفاده می نمایند، می توانند در سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی قالب مورد نظر این سازمان را با هماهنگی متخصصین مربوطه به ویژه تولید کنندگان این گونه نرم افزارها به طور مستقیم از سیستم کامپیوتری خود دریافت و در قالب مذکور وارد (Import) نمایند، و با استفاده از نرم افزار کنترلی و ارسال اطلاعات با اتصال به شبکه اینترنت مبادرت به ارسال اطلاعات به طور یک جا نموده و رسید دریافت نمایند.
نحوه ثبت و تایید فاکتور خرید در سامانه مودیان
با استفاده از سامانه مودیان، صاحبان مشاغل و کسب و کار ها می توانند به راحتی نسبت به ثبت فاکتور، صورت حساب ها و اظهارنامه های مالیاتی خود اقدام نمایند. ثبت فاکتور در این سامانه و تایید آن مستلزم انجام مراحلی است. از این رو؛ در این بخش از مقاله، نحوه ثبت و تایید فاکتور خرید در سامانه مودیان مورد بررسی قرار می گیرد.
به منظور ثبت و تایید فاکتور خرید در سامانه مودیان اشخاص می بایست ابتدا به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این صفحه ای مطابق تصویر ذیل نمایش داده می شود که اشخاص لازم است بر قسمت صورت معاملات فصلی الکترونیکی کلیک نمایند.
در این صفحه لازم است که شخص، همانند تصویر ذیل بر قسمت صورت معاملات کلیک کند.
جهت ورود به سامانه ثبت فاکتور های خرید برای مالیات، در این مرحله شخص می بایست نام کاربری، کلمه عبور، نقش کاربری و تصویر امنیتی را وارد نماید. لازم به ذکر است مودی مالیاتی قبلا باید در این سامانه ثبت نام و نام کاربری و کلمه عبور دریافت کرده باشد.
پس از آن، شخص به صفحه حساب کاربری خود در سامانه مودیان وارد شده و می تواند اقدام به ثبت و تایید فاکتورهای خرید خود از طریق سامانه نماید. نحوه ثبت فاکتور خرید نیز همانند فاکتور فروش بوده و متقاضی می تواند به منظور مشاهده مراحل آن، راهنمای تصویری قید شده در قسمت قبلی مقاله مراجعه نماید. لازم به ذکر است که ثبت فاکتور خرید از طریق نرم افزارهای مخصوص نیز امکان پذیر می باشد.
ارسال فاکتور به سامانه مودیان بدون نرم افزار امکان پذیر است؟
همانطور که قبلا بیان شده است؛ ثبت فاکتور خرید از طریق نرم افزار های مخصوص امکان پذیر می باشد. این نرم افزارها به درگاه های اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور متصل می باشد. از جمله پرسش هایی که در این قسمت مطرح می شود، آن است که آیا ارسال فاکتور به سامانه مودیان بدون نرم افزار امکان پذیر است؟
در پاسخ به این پرسش باید بیان کرد بله، ارسال فاکتور به سامانه مودیان بدون نرم افزار نیز امکان پذیر می باشد. ارسال فاکتور های الکترونیکی به سامانه مودیان به روش های مختلف، امکان پذیر می باشد. این روش ها عبارت اند از: 1- شرکت های معتمد مالیاتی 2- خرید نرم افزار از سامانه مودیان 3- استفاده از نرم افزارهای حسابداری با قابلیت ارسال فاکتورهای الکترونیکی و ارسال فاکتور از طریق سامانه مودیان مالیاتی.
مودیان مالیاتی می توانند از این نرم افزارها هم به صورت رایگان و هم با پرداخت هزینه استفاده کنند. علاوه بر این؛ مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به شرکت های معتمد مالیاتی و پرداخت هزینه، نسبت به ارسال صورت حساب های الکترونیکی خود اقدام نمایند. در صورتی که متقاضی، به نرم افزارهای ارسال فاکتور به سامانه مودیان دسترسی نداشته و یا به هر علت؛ قصد استفاده از آن ها را ندارد می تواند با مراجعه به شرکت های معتمد مالیاتی و یا از طریق سامانه مودیان به نشانی ttms33.tax.gov.ir نسبت به ارسال فاکتور فروش خود اقدام نماید.
بخشنامه و دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان
در قسمت های قبل؛ مهلت ثبت فاکتور در سامانه مودیان و صفر تا صد ثبت و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی در این سامانه بیان شد. همچنین؛ نحوه تایید فاکتور خرید در سامانه مودیان مورد بررسی قرار گرفت و مطالبی راجع به ارسال فاکتور به سامانه مودیان بدون نرم افزار گفته شد. اکنون در بخش پایانی مقاله؛ بخشنامه و دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان ارائه می گردد و متقاضیان، جهت دانلود می توانند از جدول زیر استفاده نمایند.
- نویسنده: سازمان مالیات
- حجم: 2.87 MB
- منبع: سایت سازمان مالیات
دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در راستای پیاده سازی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و جمع آوری صورتحساب های الکترونیکی مودیان و ایجاد وحدت رویه در صورتحساب های الکترونیکی صادره و کاهش موارد خطا، قالب و الزامات مورد نظر سازمان در این سند تبیین شده است. این دستورالعمل به بیان اقلام، چارچوب های فنی و چگونگی صدور صورتحساب های الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان میپردازد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت فاکتور الکترونیکی در سامانه مودیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت فاکتور الکترونیکی در سامانه مودیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.