برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت


فاکتور از جمله اسنادی است که در تجارت، به هنگام خرید و فروش کالا؛ توسط فروشنده صادر شده و در آن، جزئیات کالا و یا خدمات، اعم از موضوع مورد معامله، مقدار، قیمت توافق شده، تاریخ و ... درج می شود. مطابق با مصوبه سازمان اتاق اصناف ایران، ثبت فاکتور الکترونیک در سامانه جامع تجارت توسط فروشندگان الزامی گشته و خریداران نیز موظفند که آن را تایید نمایند.
از آن جایی که عدم ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت، مصداق احتکار و قاچاق کالا محسوب می شود؛ فروشندگان می بایست این سند را در این سامانه به ثبت رسانند. در این میان، ممکن است که برخی افراد با نحوه ثبت فاکتور در این سامانه آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که نحوه ثبت فاکتور، در سامانه جامع تجارت به چه صورت می باشد و دارای چه مراحلی می باشد.
از این رو، در این قسمت از مقاله، ابتدا به معرفی سامانه ثبت فاکتور فروش پرداخته و الزام قانونی آن را بیان خواهیم نمود. پس از آن، به نحوه و آموزش ثبت فاکتور و پیش فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت و پیامک آن پرداخته خواهد شد و در نهایت؛ ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت برای وام ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
سامانه ثبت فاکتور فروش
سامانه ثبت فاکتور فروش، در واقع همان سامانه جامع تجارت، به نشانی ntsw.ir می باشد. این سامانه؛ توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و به منظور ثبت اطلاعات مربوط به فروش و واردات کالا و در راستای عمل به تکالیف قانونی از جمله ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با هدف یکپارچگی، تسهیل تجارت و پیشگیری از وقوع تخلف در حوزهی تجارت خارجی و داخلی ایجاد گردیده است.
این سامانه از زیرسامانه های مختلفی تشکیل شده است که از جمله آن می توان به سامانه تجارت داخلی، سامانه تجارت خارجی، سامانه نیما، سامانه شناسه کالا، سامانه مقررات تجاری، گواهی امضا الکترونیکی، سامانه انبارها، سامانه مجوزها، سامانه شناسه رهگیری، گذرگاه سرویس های سامانه جامع تجارت و سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری اشاره نمود.
به منظور استفاده از خدمات و امکانات سامانه جامع تجارت، متقاضی ابتدا، می بایست در این سامانه ثبت نام نموده؛ و نام کاربری و رمز عبور دریافت نماید. هم چنین،داشتن خط تلفن همراه به نام و مطابقت اطلاعات هویتی فرد با مشخصات وی در سازمان ثبت احوال، برای تایید ثبت نام، امری ضروری قلمداد می گردد.
الزام ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت
در قسمت گذشته، به معرفی سامانه فاکتور پرداخته و بیان نمودیم که متقاضیان به منظور ثبت فاکتور فروش خود می بایست به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم که به توضیح الزام ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت بپردازیم.
الزام به ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت، در نامه شماره 7/09/3493 مورخ 1401/03/09 توسط رئیس اتاق اصناف به اتحادیه های صنفی ابلاغ گردید. به موجب این نامه، کلیه مشمولان موظف گردیدند که از پانزدهم اردیبهشت ماه سال 1401؛ فاکتورهای خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند.
هم چنین، به موجب نامه مذکور، از تاریخ الزام به ثبت فاکتور، مبنای تمامی استعلامات بانکی، سامانه جامع تجارت و فاکتورهای ثبت شده در آن خواهد بود و به متقاضیان بهره مندی از انواع تسهیلات، که اطلاعات خویش را در این سامانه ثبت نکرده اند، خدماتی ارائه نخواهد گردید.
نحوه و آموزش ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت
نحوه و آموزش ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت به این صورت می باشد که ابتدا، متقاضی می بایست آدرس سامانه تجارت، به نشانی ntsw.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با راهنمای تصویری زیر، نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت مشخص شده درج کرده و گزینه ورود را برگزیند.
پس از ورود به سامانه متقاضی می بایست، یکی از نقش های تجارت داخلی خود را از قسمت نقش های جاری انتخاب نماید. پس از انتخاب نقش، کاربر می تواند از منوی "موجودی کالا"، کالاهای در مالکیت خود را مشاهد نماید که در این صفحه، فرد باید به منظور مشاهده کالاهای خود بر اساس شناسه کالا و شرح تجاری آن، بر روی کلید “جزئیات” گروه کالایی مورد نظر خود کلیک کند.
در صفحه جزئیات موجودی کالا؛ فرد باید موجودی کالا را بر اساس مکان انبار مورد نظر خود فیلتر نموده و سپس با انتخاب کالاهای مورد نظر؛ برای انتقال مالکیت، بر روی کلید “انتقال مالکیت/فروش” کلیک نماید.
در فرم "انتقال مالکیت/فروش"، متقاضی باید کد ملی خریدار را وارد نموده و نقش تجاری وی را انتخاب نماید. در فیلد “توضیح” شخص می تواند به طور اختیاری، برای سند انتقال مالکیت، شرح مختصری یادداشت نماید. سپس، وی باید در جدول کالاهای مورد نظر برای انتقال مالکیت، با توجه به موجودی خود، مقدار دلخواه برای انتقال مالکیت را تکمیل نموده و بر روی کلید “ثبت”، کلیک نماید.
پس از ثبت سند انتقال مالکیت، در بخش "اسناد صادره"، سندی با وضعیت “در انتظار خریدار” ایجاد می شود. معادل این سند، در بخش اسناد وارده برای خریدار درکارتابل وی قابل مشاهده است و کاربر میتوان با کلیک بر روی کلید “جزئیات” اطلاعات مربوط به آن سند را نیز مشاهده نماید.
توجه به این نکته ضروری اتس که خریدار بایستی پیش تر در سامانه جامع تجارت ثبت نام نموده و نقش تجاری دریافت کرده باشد. پس از تایید سند انتقال مالکیت توسط خریدار، وضعیت سند "انتقال مالکیت/فروش” در بخش “اسناد صادره” فروشنده به “تایید شده” تغییر یافته و موجود کالای مورد نظر از کارتابل فروشنده به کارتابل خریدار انتقال پیدا می کند.
مراحل و نحوه ثبت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت
در قسمت گذشته به بیان نحوه ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت پرداخته و توضیحات لازم را در این خصوص بیان نمودیم. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ثبت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت بپردازیم که به شرح زیر می باشد:
به منظور ثبت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت؛ متقاضی می بایست نام کاربری و رمز عبور خود را در سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir وارد نموده و به حساب کاربری خود وارد شود.
به منظور ثبت پیش فاکتور پس از ورود به سامانه جامع تجارت و انتخاب نقش بازرگان حقیقی یا حقوقی، از قسمت عملیات تجارت خارجی، متقاضی باید به قسمت مدیریت پیش فاکتور و سپس قسمت پیش فاکتور های ثبت شده مراجعه نماید.
در این قسمت، متقاضی می بایست گزینه پیش فاکتور جدید را انتخاب نماید.
با کلیک روی گزینه پیش فاکتور جدید، پنجره ای مطابق تصویر زیر نمایش داده می شود که متقاضی می بایست اطلاعات آن را تکمیل نموده و گزینه بعدی را انتخاب کند.
پس از انتخاب نوع فروشنده و انتخاب گزینه بعدی، متقاضی می بایست مراحلی از قبیل فرم اطلاعات گمرکی و حمل و نقل، اطلاعات مالی و بانکی، کالاهای پیش فاکتور را طی نموده تا این سند در کارتابل وی ثبت گردد. به منظور مشاهده راهنمای کامل ثبت پیش فاکتور؛ متقاضیان می توانند به دانلود و مطالعه فایل راهنمای سامانه تجارت، بخش مدیریت پیش فاکتور که در جدول زیر آمده است، اقدام نمایند.
- نویسنده: وزارت صنعت، معدن و تجارت
- حجم: 2.96 MB
- منبع: سامانه جامع تجارت
هم چنین، متقاضیان می توانند پس از ثبت پیش فاکتور خود، آن را ابطال یا ویرایش نمایند. علاوه بر این، با توجه به سطح دسترسی انتخاب شده فوق و دسترسی تعریف شده برای نمایندگان سطح پایین تر، این پیش فاکتور برای آن ها نیز قابل دسترس خواهد بود.
ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت برای وام
همانطور که پیش تر بیان شد، از زمان لازم الاجرا شدن قانون الزام به ثبت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت، کلیه استعلامات بانکی، بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع تجارت خواهد بود و متقاضیانی که خواهان دریافت تسهیلات بوده، اما اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نکرده اند، خدماتی در این خصوص دریافت نخواهند نمود.
در این راستا، تامین مالی زنجیره ای و تسهیلات مبتنی بر صورت حساب الکترونیک، که یکی از برنامه دولت در جهت حمایت از کسب و کارها می باشد؛ به شرطی به متقاضیان تعلق خواهد گرفت که فاکتورهای تجاری در سامانه جانمع تجارت ثبت شده باشند.
هم چنین، روش پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورت حساب و فاکتورهای ثبت شده در سامانه جامع تجارت؛ موجب کاهش اتلاف منابع گردیده و علاوه بر این، با کمک ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت برای وام؛ فاکتور و فاکتورهای جعلی بدون تولید شناسایی گردیده و بروکراسی های اداری کاهش قابل توجهی می یابد.
پیامک ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت
در بخش های پیشین مقاله؛ توضیحات جامع و کاملی در خصوص ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت ارائه گردید و بیان شد که آدرس سامانه و نحوه ثبت آن به چه صورت می باشد. در این میان، ممکن است که برخی افراد پیامکی مبنی بر ثبت فاکتور به نام خود در این سامانه دریافت نموده و این سوال برای آن ها مطرح شود که این پیامک به چه معنا می باشد؟
در خصوص پیامک ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت، می توان بیان داشت که این پیامک برای کلیه اشخاصی که در بخش تجارت داخلی سامانه جامع تجارت؛ سندی در انتظار تایید داشته باشند؛ فرستاده می شوند. دریافت کنندگان پیامک می توانند به سه روش نسبت به تایید و یا عدم تایید اسناد مذکور اقدام نمایند که این سه روش شامل:
ورود به سامانه تجارت و مشاهده اسناد؛ مراجعه به اپلیکیشن سامانه جامع تجارت و نیز؛ شماره گیری کد دستوری #7777*4* می گردد. متقاضیان می توانند با توجه به راهنمایی که در خود پیامک ارسالی درج گردیده، یکی از روش ها را انتخاب نموده و بعد از بررسی اسناد، نسبت به تایید یا عدم تایید آن اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. نحوه و آموزش ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت به این صورت می باشد که ابتدا، متقاضی می بایست آدرس سامانه تجارت، به نشانی ntsw.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به این سایت وارد شود که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.