برای مشاوره جزئیات سامانه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir
برای مشاوره جزئیات سامانه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir
مالیات ها در حقوق ایران به دو دسته مالیات مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند که یکی از انواع مالیات های غیر مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده می باشد. مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که مصرف کننده یا خریدار، در هنگام خرید کالاها و خدمات، آن را پرداخت نموده و فروشنده موظف است آن را از طریق تکمیل و ارسال اظهارنامه، به حساب خزانه دولت واریز نماید.
از آن جایی که عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در هر دوره مالیاتی توسط مودیان در سامانه مودیان ارزش افزوده، آن ها را مشمول پرداخت جریمه های مالیاتی سنگین می نماید، لازم است که افراد با سامانه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و همچنین، آدرس آن آشنا باشند. از طرف دیگر، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در این سامانه، مستلزم آشنایی با نحوه ورود به سایت نیز می باشد که این امر، به نوبه خود، بر اهمیت اطلاع از جزئیات سایت عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده می افزاید.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، در ابتدا، سامانه پرداخت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را معرفی نموده و آدرس دقیق آن را بیان نماییم، سپس در خصوص نحوه ورود به سایت evat.ir و ثبت نام در آن صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ نیز خدمات و امکانات ارائه شده در سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده را توضیح خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
برای ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده باید به سایت evat.ir مراجعه کنند.
معرفی سامانه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir
همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از انواع مالیات های غیر مستقیم در حقوق ایران، مالیات بر ارزش افزوده می باشد. مطابق با ماده 1 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، مالیات بر ارزش افزوده به ما به التفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید در یک دوره معین گفته می شود. اصل این مالیات، از خریداران و مصرف کنندگان کالا و خدمات اخذ می گردد و مبلغ آن، توسط فروشندگان به حساب خزانه دولت واریز می شود.
در گذشته کلیه مودیان مالیاتی، اعم از مودیان مالیات بر ارزش افزوده، می بایست برای انجام امور خود مانند تسلیم اظهارنامه های مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه می کردند، اما در حال حاضر با توجه به بسترهای اینترنتی مناسب و عملی شدن مفهوم دولت الکترونیک، نیاز به مراجعات حضوری برای انجام بعضی از امور مالیاتی کشور به حداقل رسیده است. در همین راستا نیز، سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده توسط اداره مالیات راه اندازی گردید. در بخش از مقاله قصد داریم به معرفی سامانه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir بپردازیم.
سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir، در چند سال اخیر و توسط سازمان امور مالیات کشور راه اندازی گردید. مودیان مالیاتی، از این پس می توانند بدون مراجعه به واحدهای خدمات مودیان یا بانک، از طریق سامانه evat.ir اقدام به تکمیل و صدور قبض مالیات و عوارض نموده و پس از دریافت شناسه قبض و شناسه پرداخت از طریق درگاه های "بانک ملی" شامل ATM، تلفن بانک، اینترنت بانک، POS اقدام به پرداخت مالیات و عوارض نمایند. لازم به ذکر است بعد از پرداخت قبض مذکور نیازی به ثبت آن در سامانه نمی باشد.
ذکر این نکته در این میان حائز اهمیت می باشد که از دی ماه سال گذشته، سامانه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir با تغییراتی رو به رو گردید و بعد از آن، باید تنها از طریق آدرس درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی برای پرداخت مالیات غیر مستقیم اقدام نمود. با این حال، خدمات و امکانات دیگر این سامانه، همچنان در دسترس می باشد و مودیان می توانند با ورود به این سامانه، از امکانات آن بهره مند گردند.
نحوه ورود به سایت پرداخت مالیات ارزش افزوده evat.ir
در قسمت گذشته، در رابطه با معرفی سامانه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که مودیان مالیاتی، از این پس می توانند بدون مراجعه به واحدهای خدمات مودیان یا بانک، از طریق سامانه evat.ir اقدام به تکمیل و صدور قبض مالیات و عوارض خود نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم، تا نحوه ورود به سایت پرداخت مالیات ارزش افزوده evat.ir و سامانه مودیان ارزش افزوده را بیان نماییم.
برای ورود به سایت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متقاضی در ابتدا؛ می بایست نشانی این سامانه به آدرس evat.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
در گذشته، استفاده از خدمات سایت مالیات بر ارزش افزوده به این صورت بود که، متقاضیان در ابتدا می بایست در سامانه ثبت نام نموده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت می نمودند، اما در حال حاضر، استفاده از خدمات سایت عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده، بدون تشکیل حساب کاربری نیز امکان پذیر می باشد. به منظور انجام اقداماتی همانند ثبت نام، تسلیم اظهارنامه، صدور قبض، ثبت چک و ... لازم است که مودیان از طریق انتخاب گزینه "ایجاد پرونده ارزش افزوده"، وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک شده و سپس پرونده ارزش افزوده خود را انتخاب نمایند.
همانطور که پیش تر بیان شد، با تغییراتی که در سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir به وجود آمده است، از این پس، افراد باید تنها از طریق آدرس درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی برای پرداخت مالیات غیر مستقیم اقدام نمایند. بنابراین، پس از انتخاب گزینه ایجاد پرونده ارزش افزوده، شخص به درگاه ملی خدمات الکترونیک هدایت می شود.
بر خلاف سایت مالیات بر ارزش افزوده، استفاده از خدمات درگاه ملی الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور، تنها از طریق داشتن حساب کاربری امکان پذیر می باشد. بنابراین، افراد می بایست ابتدا به ثبت نام در این سامانه اقدام نموده و بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور، به پنل کاربری خود وارد شوند. پس از آن، برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، شخص باید فرم اظهارنامه مالیاتی را بدون مراجعه حضوری و به صورت کاملا اینترنتی، تکمیل و ارسال کند.
ثبت نام در سایت مالیات بر ارزش افزوده evat.ir
همانطور که در بخش پیشین مقاله به آن اشاره گردید، متقاضیان به منظور ورود به سایت مالیات بر ارزش افزوده می بایست آدرس این سامانه، به نشانی evat.ir را در مرورگر خود وارد نموده و از خدمات آن استفاده نمایند. سوالی که ممکن است در این میان، در ذهن برخی افراد مطرح شود این است که، آیا برای استفاده و بهره مندی از خدمات و امکانات سامانه مالیات بر ارزش افزوده، افراد می بایست در این سایت ثبت نام نمایند یا این که بدون نام نویسی هم می توان از خدمات سایت استفاده نمود. به جهت پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله به توضیح ثبت نام در سایت مالیات بر ارزش افزوده evat.ir اختصاص داده شده است.
در گذشته، سایت مالیات بر ارزش افزوده یا ایوت به این صورت بود که افراد می بایست پس از ورود به سایت، در آن ثبت نام نموده و نام کاربری و رمز عبور در یافت می نمودند و بدون نام نویسی در سایت، امکان استفاده از خدمات سامانه برای افراد فراهم نمی بود. در حال حاضر؛ این مسئله از سایت مالیات بر ارزش افزوده حذف گردیده و دیگر نیازی به ثبت نام و داشتن نام کاربری و رمز عبور، برای استفاده از خدمات سایت evat.ir نمی باشد.
با این که روند ثبت نام در فرآیند استفاده از خدمات و امکانات سایت مالیات بر ارزش افزوده حذف گردیده، اما مودیان برای انجام اقداماتی همانند ثبت نام، تسلیم اظهارنامه، صدور قبض، ثبت چک و ... لازم است وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک شده و سپس پرونده ارزش افزوده خود را انتخاب نمایند. انتخاب پرونده در درگاه ملی خدمات الکترونیک نیز مستلزم ثبت نام در سایت آن می باشد.
امکانات سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده evat.ir
در بخش های پیشین مقاله، به معرفی سامانه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی ایوت evat.ir پرداخته و نحوه ورود به این سایت را بیان نمودیم و توضیح دادیم که با تغییراتی که در سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده پدید آمده است، افراد از این پس باید برای ثبت نام، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده از طریق درگاه ملی الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور، اقدام نمایند.
در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده evat.ir یا ایوت، دارای چه خدمات و امکانات دیگری می باشد. به منظور آشنایی این افراد، در این بخش از مقاله به امکانات سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده evat.ir پرداخته خواهد شد و خدمات مختلف آن، به تفصیل ارائه خواهد گردید.
پرداخت و درخواست استرداد وجوه خروج از کشور:
در این قسمت، کلیه افراد می توانند درخواست خود را مبنی بر پرداخت عوارض خروج از کشور ثبت نموده و آن را پرداخت نمایند. همچنین، افرادی که در سال جاری، اقدام به پرداخت عوارض خروج از کشور نموده؛ اما قصد استفاده از آن را در زمان باقی مانده سال ندارند، می توانند مبالغ خود را به صورت الکترونیک استرداد کنند. هم چنین، امکان پیگیری درخواست استرداد وجوه و عوارض خروج از کشور نیز برای افراد در این قسمت وجود دارد.
بررسی ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده:
افراد می توانند به منظور استعلام داشتن پرونده در خصوص پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، از طریق سایت evat.ir اقدام نمایند. به این منظور شخص می بایست از اطلاعاتی نظیر عنوان مودی، شماره اقتصادی جدید و قدیم، شماره ملی، شناسه ملی و شماره ثبت آگاه بوده و پس از درج این اطلاعات، در قسمت های خواسته شده، به استعلام و بررسی ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده اقدام نماید.
فهرست مودیان ثبت نام شده فاقد اعتبار به دلیل صدور صورت حساب غیر واقعی:
به منظور جلوگیری سوء استفاده اشخاصی که اقدام به صدور فاکتورهای صوری می نمایند و همچنین ممانعت از تضییع حقوق مودیان، فهرست مودیان ثبت نام شده فاقد اعتباری که تاکنون توسط معاونت مالیات بر ارزش افزوده شناسایی گردیده اند، جهت اطلاع و رعایت مقررات قانونی، در سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir درج گردیده است.
توجه به این نکته ضروری است که پذیرش اعتبار خرید فعالان اقتصادی از مودیان فاقد اعتبار برای دوره های قبل از درج فهرست، منوط به احراز اصالت معامله بر اساس حسابرسی مالیاتی خواهد بود و صرفا ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده و دریافت گواهی ثبت نام شرط لازم و کافی برای احراز اصالت معامله نخواهد بود، بلکه پذیرش اعتبار مالیاتی (مالیات و عوارض پرداختی در زمان خرید کالا و خدمات) علاوه بر داشتن گواهینامه ثبت نام نظام مالیات برارزش افزوده، منوط به انجام رسیدگی های مالیاتی و احراز اصالت معامله است.
آخرین اخبار و اطلاعیه ها:
در این قسمت؛ آخرین اخبار و اطلاعیه های مربوط به مالیات بر ارزش افزوده به خصوص زمان و مهلت ارسال اظهارنامه و تمدید آن و همچنین، بخشنامه ها و آیین نامه های تازه مصوب شده، برای آگاهی بیشتر مودیان و علاقمندان درج می گردد که افراد می توانند با ورود به آن، از این اخبار، مطلع شوند.
پرداخت قبوض مالیاتی:
به منظور تسهیل امر پرداخت قبض مالیات و بدهی های مالیاتی، دولت اقدام به ایجاد روش های پرداخت الکترونیکی و اینترنتی نموده است که یکی از این روش ها، مراجعه به سایت مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir می باشد. به این منظور شخص می بایست با داشتن اطلاعات مربوطه (نظیر شناسه 30 رقمی نسیم) به این سامانه مراجعه کرده و قبوض مالیاتی خود را به صورت برخط و آنلاین پرداخت نماید.
راهنمای تصویری و دوره های آموزشی:
به منظور آشنایی متقاضیان با نحوه استفاده از خدمات این سایت، راهنماهایی تصویری مربوط به برخی خدمات مانند ثبت اطلاعات چك، تکمیل اظهارنامه و ثبت قبض و پرداخت الکترونیکی در این قسمت درج شده است. در صورتی که اشخاص به نحوه انجام فرآیند های مذکور آشنایی ندارند، می توانند از راهنمای تصویری قرار داده شده، استفاده نمایند. همچنین، امکان ثبت درخواست شرکت در دوره های آموزشی (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) در این قسمت، فراهم گردیده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه مالیات بر ارزش افزوده evat.ir پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.