برای مشاوره دریافت وام با کارت بازرگانی
برای مشاوره دریافت وام با کارت بازرگانی
کارت بازرگانی، جوازی است که به دارنده خود، (اعم از شخص حقیقی و حقوقی) اجازه می دهد که به صورت قانونی، اقدام به تجارت و صادرات و واردات کالا نماید. کارت بازرگانی، توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر شده و به تایید وزارت بازرگانی میرسد.
داشتن کارت بازرگانی، ضمن سهولت در ثبت سفارش، ترخیص و واردات کالا، مزایای دیگری را نیز برای دارنده خود به همراه دارد، که از جمله آن می توان به دریافت انواع تسهیلات و وام های بانکی اشاره نمود. دریافت تسهیلات با کارت بازرگانی، مستلزم اطلاع از انواع و نحوه پرداخت آن می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که انواع تسهیلات جدید برای دارندگان کارت بازرگانی چه می باشد؛ به مراحل و نحوه پرداخت وام به دارندگان کارت بازرگانی بپردازیم. سپس در خصوص وام مشارکت مدنی با کارت بازرگانی صحبت خواهیم کرد و توضیحات لازم را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
انواع تسهیلات جدید برای دارندگان کارت بازرگانی
بر اساس ماده 3 قانون صادرات و واردات مصوب ۱۳۷۲/۰۷/۰۴، برای این که شخص بتواند به صورت تجاری، اقدام به صادرات و واردات کالا نماید، لازم است که از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و ایران، کارت بازرگانی که به تایید وزارت بازرگانی رسیده است را دریافت نماید.
به عبارت دیگر، داشتن کارت بازرگانی هوشمند، نوعی شناسنامه بوده که در برگیرنده هویت تجاری دارنده آن می باشد و شخص (اعم از حقیقی و حقوقی) می تواند با کمک آن، از تسهیلات ویژه ای بهره مند شود که در حالت عادی، دریافت آن، برای وی مقدور نیست.
در این میان، ممکن است که این سوال، در ذهن برخی افراد مطرح شود که انواع تسهیلات جدید برای دارندگان کارت بازرگانی چیست و شامل چه مواردی می شود؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که تسهیلات ارائه شده به دارندگان کارت بازرگانی، شامل موارد مختلفی می شود که از جمله آن می توان به وام مشارکت مدنی و وام ارز مبادله ای اشاره نمود.
به منظور توضیح وام مشارکت مدنی، در ابتدا، می بایست تعریفی از مشارکت مدنی ارائه گردد. منظور از مشارکت مدنی، در هم آمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیر نقدی، به نحو مشاع برای انجام کارهای انتفاعی (تولیدی، بازرگانی و خدماتی) برای مدت مشخص، براساس مفاد قرارداد، توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی دارنده سهم می باشد.
با توجه به تعریف فوق؛ می توان چنین بیان داشت که وام مشارکت مدنی، به نوعی تامین سرمایه در گردش، برای واحدهای تولیدی بوده و متقاضی می تواند با کمک آن و ضمن عقد قرارداد مشارکت مدنی با بانک، اقدام به اخذ تسهیلات نماید. وام مشارکت مدنی می تواند در حوزه های مختلف نظیر واردات، صادرات و بازرگانی ارائه شده و اشخاص می توانند با اخذ آن، اقدام به واردات و صادرات کالا از طریق کارت بازرگانی خود نمایند.
ارز دولتی یا ارز مبادله ای، نوعی ارز می باشد که توسط بانک مرکزی، با نرخی کم تر از نرخ ارز در بازار آزاد، به متقاضیان ارائه می گردد. با توجه به تفاوت بالای میزان نرخ ارز دولتی و ارز آزاد، دولت این امکان را برای واردکنندگان دارای کارت بازرگانی فراهم نموده تا با استفاده از ارز مبادله ای یا ارز دولتی، اقدام به وارد نمودن کالا نموده تا از این طریق، قیمت تمام شده این محصولات در کشور کاهش یابد.
مراحل و نحوه پرداخت وام به دارندگان کارت بازرگانی
در قسمت گذشته به توضیح انواع تسهیلات جدید برای دارندگان کارت بازرگانی، پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که وام ارز مبادله ای و وام مشارکت مدنی، از انواع این تسهیلات می باشند. در این قسمت از مقاله؛ قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه پرداخت وام به دارندگان کارت بازرگانی بپردازیم.
انواع وام های ارائه شده به دارندگان کارت بازرگانی (وام ارز مبادله ای و وام مشارکت مدنی)، توسط بانک ها و ارگان های مختلف ارائه می شود که از جمله آن می توان بانک تجارت، بانک مسکن، بانک رفاه، بانک ملی و... اشاره نمود. به منظور اخذ وام با کارت بازرگانی، متقاضی ابتدا، می بایست در بانک مورد نظر افتتاح حساب نماید. البته ممکن است که برخی بانک ها بدون افتتاح حساب نیز، اقدام به ارائه تسهیلات نمایند، اما اغلب شرط افتتاح حساب در بانک ها، برقرار می باشد.
پس از افتتاح حساب، متقاضی می تواند درخواست خود را به منظور اخذ وام با کارت بازرگانی، نزد بانک ثبت نماید. ثبت این درخواست، به دو صورت حضوری و اینترنتی امکان پذیر می باشد. به منظور اخذ وام با کارت بازرگانی به شیوه حضوری، متقاضی می بایست به یکی از شعب بانک موردنظر مراجعه نموده و درخواست خود را مستقیما نزد کارشناس شعبه مطرح نماید. در صورتی که سیستم بانکداری اینترنتی بانک، امکان ثبت درخواست به صورت آنلاین را برای متقاضی فراهم نموده باشد، وی می تواند به شیوه غیرحضوری و آنلاین هم درخواست خود را در بانک مورد نظر ثبت نماید. مراحل و نحوه ثبت درخواست در هر بانک، با توجه به روند اداری آن، ممکن است اندکی با یکدیگر متفاوت باشد.
وام مشارکت مدنی با کارت بازرگانی
همانطور که در بخش های پیشین مقاله، اشاره گردید، وام مشارکت مدنی، از جمله انواع وام هایی است که اشخاص می توانند با کارت بازرگانی خود آن را دریافت نمایند. وام مشارکت مدنی با کارت بازرگانی از بانک های مختلف قابل دریافت می باشد که از جمله آن می توان به بانک ملی، بانک تجارت، بانک رفاه کارگران، بانک پاسارگاد و ... اشاره نمود. هر یک از این بانک ها، ممکن است که شرایط خاص خود را برای ارائه وام مشارکت مدنی با کارت بازرگانی برای متقاضیان در نظر گیرد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن کارت بازرگانی معتبر و کد اقتصادی شرکت
ارائه تاییدیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی یا گواهی تایید صلاحیت از مراجع ذی صلاح
ارائه تضامین وثایق کافی
نداشتن تعهد ارزی سررسید گذشته و تسویه نشده
معمولا در وام های مشارکت مدنی، سهم بانک از تامین سرمایه بیشتر بوده و به تبع، این امر موجب می شود، درصد بیشتر سود به دست آمده از فعالیت نیز، به بانک تعلق گیرد. هم چنین، این مشارکت می توان در حوزه های مختلف صورت گیرد که از جمله آن می توان به مشارکت مدنی خرید، مشارکت مدنی صادراتی، واردات کالا به قصد فروش، بازرگانی داخلی و... اشاره نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت وام با کارت بازرگانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از دریافت وام با کارت بازرگانی پاسخ دهند.