برای مشاوره جزئیات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir
برای مشاوره جزئیات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir
مطابق با ماده 3 قانون "مقررات صادرات و واردات" مصوب سال 1310؛ مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری؛ مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی می رسد. بررسی و تایید کارت بازرگانی توسط سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها؛ تنها در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری صورت می گیرد.
از آن جایی که تایید و بررسی صدور کارت بازرگانی برای متقاضی، تنها در این سامانه صورت گرفته و این بررسی، مبنای استعلام سامانه جامع تجارت و دیگر سامانه های تجاری کشور قرار دارد؛ متقاضی می بایست به جزئیات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری و آدرس آن آشنا شده و از خدمات و امکانات آن مطلع باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از معرفی سامانه ملی یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir؛ به مراحل و نحوه ورود به سایت آن بپردازیم. سپس در خصوص امکانات و خدمات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ دستورالعمل شاخص های سامانه یكپارچه اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
برای ورود به سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری باید به سایت mvcrs.ir مراجعه کنند.
معرفی سامانه ملی یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir
در معرفی سامانه ملی یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir، می بایست بیان نمود که مطابق با بند «ت» ماده 6 قانون قاچاق کالا و ارز؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است، با ایجاد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری برای تجارت داخلی و خارجی، با همکاری ستاد و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ اقدام به صدور، تمدید و ابطال کارت بازرگانی از طریق سامانه فوق با هدف پیشگیری از بروز تخلفات و قاچاق کالا و ارز نماید. بند «پ» ماده 4 آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص کارکرد این سامانه بیان می دارد:
صدور، تمدید و ابطال کارت بازرگانی هوشمند
جلوگیری از سوء استفاده از کارت بازرگانی از طریق کنترل رشته، میزان فعالیت و سقف اعتباری متناسب با رتبه اعتباری مربوطه
تهیه، تنظیم و اعلام شاخص های مورد نیاز جهت اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری برای تجارت داخلی و خارجی
در راستای اجرای این مسئولیت؛ دستگاه های ذیربط مکلفند بر اساس شاخص های تعیین شده، اطلاعات لازم جهت اعتبارسنجی اشخاص حقیقی و حقوقی را به صورت سیستمی و برخط از طریق سامانه جامع تجارت برای سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری ارسال نمایند. هم اکنون، این سامانه به نشانی اینترنتی mvcrs.ir در خدمت کاربران قرار دارد.
مراحل و نحوه ورود به سایت یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی کارت بازرگانی mvcrs.ir
در قسمت قبلی مقاله به معرفی سامانه ملی یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری به آدرس اینترنتی mvcrs.ir پرداخته و بیان شد که این سامانه، در راستای بررسی و تایید درخواست های صدور کارت بازرگانی ایجاد گردیده است. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ورود به سایت یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی کارت بازرگانی mvcrs.ir بپردازیم.
به منظور ورود به سایت یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی کارت بازرگانی، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی mvcrs.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و از منوی بالای صفحه گزینه ورود را انتخاب نماید.
پس از انتخاب گزینه مذکور، کاربر می تواند از طریق درج نام کاربری و رمز عبور خود، و هم چنین، کد امنیتی به امکانات سامانه دسترسی یابد.
توجه به این نکته ضروری است که بخش ورود در سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری، تنها برای ورود کارشناسان و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفته شده است. بازرگانان به منظور مشاهده اطلاعات رتبه بندی، می توانند به سامانه جامع تجارت مراجعه نموده و از منوی عملیات رتبه بندی و مالی، و سپس انتخاب بخش مدیریت رتبه بندی، این اطلاعات را مشاهده نمایند.
امکانات و خدمات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir
در بخش های پیشین مقاله؛ سایت یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری و آدرس آن معرفی شد و مراحل و نحوه ورود به سایت مورد بررسی قرار گرفت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بیان امکانات و خدمات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir بپردازیم.
به منظور اطلاع از امکانات و خدمات سامانه یکپارچه اعتبار سنجی می بایست به ماده 4 آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مراجعه شود. متن این ماده در خصوص هدف و کارکرد این سامانه برای متقاضیان بیان می دارد: «به منظور ساماندهی امر صدور، تمدید و ابطال کارت های بازرگانی و جلوگیری از سوءاستفاده از آن ها از طریق کنترل رشته و میزان فعالیت و سقف اعتباری آن ها متناسب با رتبه اعتباری مربوط و همچنین تهیه، تنظیم و اعلام شاخص های مورد نیاز جهت اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری برای تجارت داخلی و خارجی، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاه های موضوع بند (ت) ماده (۶) قانون و .....، "سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری" را برای تجارت داخلی و خارجی تهیه و اجرا نموده و مورد بهره برداری قرار دهد.»
بنابراین، می توان خدمات و امکانات این سامانه را در سه دسته بندی عمده قرار داد که شامل صدور، تمدید و ابطال کارت های بازرگانی، کنترل رشته و میزان فعالیت و سقف اعتباری، و هم چنین، تهیه، تنظیم و اعلام شاخص های اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری می شود.
دستورالعمل شاخص های سامانه يكپارچه اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری
همانطور که بیان شد، از جمله خدمات و کارکردهای سامانه یكپارچه اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری؛ تهیه، تنظیم و اعلام شاخص های مورد نیاز جهت اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری برای تجارت داخلی و خارجی می باشد. در این راستا، وزارت صنعت، معدن و تجارت، در تاریخ 1397/05/10، دستورالعمل شاخص های سامانه یكپارچه اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری را تنظیم و تصویب نمود. به منظور آشنایی متقاضیان با مندرجات این دستورالعمل؛ فایل آن به صورت pdf در جدول زیر قرار گرفته است.
- نویسنده: وزارت صنعت، معدن و تجارت
- حجم: 278 KB
- منبع: سامانه ملی قوانین و مقررات
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری mvcrs.ir پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. صدور، تمدید و ابطال کارت های بازرگانی، کنترل رشته و میزان فعالیت و سقف اعتباری از جمله امکانات این سامانه می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.