برای مشاوره نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی
برای مشاوره نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی


برگ خرید یا فاکتور، از جمله اسنادی می باشد که در معاملات تجاری، توسط فروشنده برای خریدار کالا و خدمات صادر گردیده و در آن، نوع محصول یا خدمات، مقدار، قیمت و جزئیات مربوط به معامله درج می گردد. فاکتور می تواند به دو صورت رسمی و غیررسمی صادر شود.
فاکتور رسمی، به فاکتوری گفته می شود که مطابق با قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده و هم چنین مورد تایید دارایی باشد. در فاکتور رسمی موارد مختلفی درج می شود که از جمله آن، شماره اقتصادی یا کد اقتصادی خریدار و نیز فروشنده می باشد. از آن جایی که عدم درج اطلاعات لازم نظیر شماره اقتصادی در فاکتور، با اعمال جریمه همراه می باشد، متقاضیان می بایست با نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی و نیز فروش فاکتور رسمی با کد اقتصادی آشنایی داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به توضیح مراحل و نحوه صدور فاکتور رسمی پرداخته و صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی جدید ارائه خواهد گردید. در نهایت، متن و محتوای بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی در صدور فاکتور فروش و نیز فاکتور رسمی مازاد چیست، آورده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
نحوه صدور فاکتور رسمی
مراحل و نحوه صدور فاکتور رسمی، به این صورت می باشد که در ابتدا، متقاضی می بایست فرم چاپی فاکتور را تهیه نمایند. این فرم می بایست حاوی تمام اطلاعات لازم برای صدور فاکتور رسمی باشد. اطلاعات مندرج در فاکتور رسمی و موردتایید وزارت دارایی شامل مشخصات کامل فروشنده و خریدار، کد اقتصادی، شماره سریال، جزئیات کامل کالا یا خدمات، شرایط مازاد فروش و نحوه انجام معامله، مهر و امضای خریدار و فروشنده می باشد.
علاوه بر موارد فوق الذکر، تاریخ فروش، شماره فاکتور منحصر به فرد و نیز شناسه یکتای مالیاتی نیز می بایست به همراه سایر اطلاعات در فاکتور قید شود. پس از آن، متقاضی می بایست بر اساس اطلاعات خریدار و فروشنده و نیز خدمت یا کالای مورد معامله این فاکتور را به دقت تکمیل نماید.
هم چنین، با توجه به اعلام سازمان مالیات، از ابتدای فروردین ماه سال 1402، ثبت و ارسال فاکتور فروش، در سامانه مودیان، برای کلیه شرکت ها و اشخاص حقیقی الزامی گشته و افراد مذکور موظفند که فاکتور صادره خود را در کارپوشه سامانه مودیان به ثبت رسانند.
صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی جدید
همانطور که پیش تر بیان گردید، فروشندگان می بایست به منظور صدور فاکتور رسمی، کد اقتصادی خود و طرف معامله (خریدار) را در فاکتور قید نمایند. در این راستا، سازمان امور مالیات، به منظور اجرای ماده 6 و 7 آیین نامه اجرایی تبصره سه ماده 169 قانون مالیات های مستقیم در خصوص صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی جدید، بخشنامه ای را تحت عنوان "بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱" صادر نمود.
مطابق با این بخشنامه، مودیان مالیاتی موظفند که از این پس، به منظور صدور فاکتور رسمی، شماره اقتصادی جدید را درج نموده و کد اقتصادی قدیم را حذف نمایند. مطابق با بخشنامه شماره ۲۳۰/۳۳۸۹۹/د صادره در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۲۹ شماره اقتصادی اشخاص حقوقی با پیش شماره ۴۱۱ حذف و به جای آن شناسه ملی برای اشخاص حقوقی جایگزین گردیده است.
بنابراین، اشخاص حقوقی و شرکت ها می بایست از این پس، به جای شماره اقتصادی قدیم (پیش شماره 411)، کد اقتصادی جدید خود را که در واقع همان شناسه ملی می باشد را وارد نمایند. هم چنین، شماره اقتصادی جدید اشخاص حقیقی نیز شماره ملی وی به اضافه سه رقم شناسه پرونده مالیاتی تخصیص یافته از سوی سازمان مالیات و شماره اقتصادی مشارکت های مدنی نیز، شناسه مشارکت مدنی تخصیص یافته از سوی سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی در صدور فاکتور فروش
در بخش های پیشین مقاله، به بیان نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی پرداخته و الگوریتم شماره اقتصادی جدید در فاکتورهای رسمی توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی در صدور فاکتور فروش را ارائه نماییم که به شرح زیر می باشد:
بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱
موضوع: اطلاع رسانی تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی از ابتدای مهرماه سال جاری
باسلام و احترام
همانگونه که استحضار دارید در اجرای ماده (۶) و (۷) آیین نامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم و با هدف آماده سازی زیرساخت های لازم برای پیاده سازی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان؛ این سازمان از ابتدای مهرماه سال جاری اقدام به تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی نموده است.
بر این اساس مودیان مالیاتی از ابتدای مهرماه مکلفند در صورتحساب های فروش کالا و ارائه خدمات (حسب مورد الکترونیکی یا فیزیکی)، قراردادها و سایر اسناد مشابه، شماره اقتصادی جدید خود و خریدار را درج نمایند. الگوریتم شماره اقتصادی اختصاص یافته به مودیان مالیاتی به شرح ذیل می باشد:
اشخاص حقوقی: شناسه ملی ۱۱ رقمی اشخاص حقوقی تخصیص یافته از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
اشخاص حقیقی: شماره ملی شخص حقیقی به اضافه سه رقم شناسه پرونده مالیاتی تخصیص یافته از سوی سازمان امور مالیاتی کشور
مشارکت های مدنی: شناسه مشارکت مدنی تخصیص یافته از سوی سازمان امور مالیاتی کشور
با عنایت به موارد فوق و به منظور رفع ابهام ذی حساب ها و سایر افراد ذیربط در سراسر کشور؛ خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به نحو مقتضی، اطلاع رسانی گردد.
مدیر کل دفتر امور مودیان و خدمات مالیاتی
ماده 169 قانون مالیات مستقیم در خصوص ضمانت اجرای عدم صدور فاکتور رسمی و نیز شماره اقتصادی در آن، بیان می دارد: «اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی می شوند، مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحساب ها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند.
عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، حسب مورد مشمول جریمه ای معادل دو درصد (۲%) مبلغ مورد معامله می شود.»
فاکتور رسمی مازاد چیست
در قسمت های پیشین مقاله به توضیح نحوه صدور فاکتور رسمی به چه صورتی است، پرداخته شده و صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی جدید و نیز بخشنامه تخصیص شماره اقتصادی جدید به فعالان اقتصادی در صدور فاکتور فروش ارائه گردید. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح این سوال بپردازیم که فاکتور رسمی مازاد چیست.
در خصوص پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که فاکتور رسمی، یک سند تجاری غیر برواتی است که برای تایید یک معامله بین فروشنده و خریدار صادر می شود و مازاد، به دارایی گفته می شود که از میزان استفاده فراتر باشد. به عبارت دیگر، مازاد به حالتی گفته می شود که در آن، میزان بدهی ها با میزان دارایی ها، تفاوت داشته و میزان دارایی ها از میزان بدهی ها بیشتر باشد.
سازمان امور مالیاتی کشور به منظور شفاف سازی اطلاعات مالیاتی و فرار مالیاتی افراد؛ سامانه ای را تحت عنوان سامانه مودیان تاسیس نمود و از تمام افراد حقیقی یا حقوقی که فعالیت اقتصادی داشته و مشمول پرداخت مالیات هستند، درخواست نموده تا باید صورتحساب های الکترونیکی و فاکتور خود را به سامانه مودیان ارسال نمایند که جهت کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه صدور فاکتور رسمی با کد اقتصادی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: فروش فاکتور رسمی با کد اقتصادی ممکن است.