برای مشاوره اطلاع از خوشه و گروه در ثبت و تغییرات شرکت
برای مشاوره اطلاع از خوشه و گروه در ثبت و تغییرات شرکت
انجام فرآیند ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، از جمله مراحل مهم برای راه اندازی کسب و کار و ایجاد یک شخصیت حقوقی محسوب می شود. این فرآیند، از مراحل و قسمت های مختلفی تشکیل شده است که از جمله موارد آن، وارد نمودن خوشه و گروه در فرم تایید نام شرکت می باشد.
انتخاب خوشه و گروه مناسب، در زمان ثبت شرکت، از جمله نکاتی است که اگر متقاضی، در هنگام ثبت به آن توجه نکند، با مشکلات و محدودیت های فراوان در فعالیت خود مواجه خواهد شد. از جمله سوالات متداولی که در این میان، برای اکثر متقاضیان مطرح می شود؛ این است که منظور از خوشه در ثبت شرکت چیست؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که منظور از خوشه در ثبت شرکت چیست؛ به بیان خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت بپردازیم. سپس در خصوص خوشه در شرکت های سهامی خاص، با مسئولیت محدود و تضامنی صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
منظور از خوشه و گروه در ثبت شرکت چیست
طبقه بندی اشخاص حقوقی در سامانه جامع ثبت شرکت ها، بر حسب خوشه و گروه می باشد، لذا کلیه اشخاص حقوقی و متقاضیان ثبت شرکت دارای مجوز از دستگاه ها و مراجع ذی صلاح، مکلفند نسبت به تعیین خوشه مربوطه در سامانه irsherkat.ssaa.ir اقدام نمایند.
با توجه به مطلب فوق، در پاسخ به این سوال که منظور از خوشه و گروه در ثبت شرکت چیست؛ می توان بیان نمود که خوشه، در واقع سردسته فعالیت شخص حقوقی و گروه، زیردسته فعالیت به حساب می آید. موسسین شرکت مکلفند که در زمان ثبت شرکت، با توجه به نوع و موضوع فعالیت، خوشه و گروه مناسب را انتخاب نمایند.
در صورتی که شخصیت حقوقی و شرکت متقاضی ثبت، در ردیف هیچ یک از خوشه های پیش بینی شده در سامانه قرار نمی گیرد، بایستی گزینه "سایر" را انتخاب از میان خوشه و گروه انتخاب نماید. بدیهی است که مسئولیت هر گونه مغایرت در انتخاب "خوشه و گروه" مربوطه بر عهده متقاضی می باشد.
خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت
در قسمت پیشین مقاله، به سوال منظور از خوشه و گروه در ثبت شرکت چیست؛ پاسخ داده و در این خصوص بیان نمودیم که خوشه سردسته فعالیت و گروه زیردسته فعالیت می باشد. از آن جایی در هنگان ثبت تغییرات نیز متقاضی می بایست خوشه و گروه را در فرم ثبت تغییرات وارد نماید، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که آیا خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت با خوشه و گروه در ثبت شرکت متفاوت است؟ و اگر پاسخ به این پرسش، مثبت است، این تغییرات چه می باشند؟
در پاسخ به پرسش فوق، می بایست بیان نمود که خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت، از لحاظ تعریف و ماهیت هیچ تفاوتی با خوشه و گروه در ثبت شرکت نداشته و متقاضیان می بایست با توجه موضوع فعالیت خود، خوشه و گروه متناسب را انتخاب نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که با خوشه و گروه، هم در تغییرات شرکت و هم در ثبت شرکت، با توجه به نوع شرکت و موضوع فعالیت آن تغییر کرده و این دو مورد (خوشه و گروه) در همه انواع ثبت شرکت و تغییرات آن یکسان نمی باشند.
خوشه و گروه در شرکت های سهامی خاص، با مسئولیت محدود و تضامنی
همانطور که پیشتر بیان گردید، خوشه و گروه در ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت و موضوع فعالیت آن، متغیر می باشند. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با دسته بندی آن، در شرکت های مختلف آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان خوشه و گروه در شرکت های سهامی خاص، با مسئولیت محدود و تضامنی اختصاص داده شده است.
خوشه و گروه در شرکت های سهامی خاص:
شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است. این نوع شرکت ها، در هنگام تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین می گردد. خوشه و گروه در شرکت سهامی خاص شامل خوشه بانک مرکزی (گروه: لیزینگ و صرافی)، خوشه سازمان بورس و اوراق بهادار (گروه: تامین سرمایه، سرمایه گذاری، سبدگردان، پردازش اطلاعات مالی، هدلینگ، گروه خدمات بازار سرمایه، رتبه بندی، مشاور سرمایه گذاری)، خوشه شرکت دولتی (گروه: شرکت دولتی)، کارگروه صندوق های پژوهش و نوآوری (گروه: صندوق پژوهش و فناوری) و خوشه سایر (گروه: سایر) می شود.
خوشه و گروه در شرکت با مسئولیت محدود:
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد؛ فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است. خوشه و گروه در شرکت با مسئولیت محدود تنها شامل خوشه سایر و گروه سایر می شود.
خوشه و گروه در شرکت تضامنی:
شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود و اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. خوشه و گروه در شرکت تضامنی شامل خوشه سایر (گروه: سایر) و خوشه بانک مرکزی (گروه: صرافی) می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون خوشه و گروه در ثبت و تغییرات شرکت، در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون خوشه و گروه در ثبت و تغییرات شرکت پاسخ دهند.