برای مشاوره شرایط و هزینه ثبت شرکت در عراق
برای مشاوره شرایط و هزینه ثبت شرکت در عراق
کشور عراق با نام جمهوری عراق؛ کشوری در خاورمیانه و غرب آسیا است که از شرق با ایران همسایه می باشد. به دلیل نزدیکی این کشور با ایران، بسیاری از افراد به دنبال ثبت شرکت در عراق بوده تا ضمن کسب درآمد از این طریق، بتوانند به فعالیت خود، وجهه رسمی بخشیده و از مزایای سرمایه گذاری در آن، نیز بهره مند شوند.
برای ثبت قانونی شرکت در کشور جمهوری عراق، متقاضی لازم است که مدارکی را از پیش تهیه نموده و با میزان هزینه آن آشنایی داشته باشد. هم چنین، ثبت شرکت و واحد اقتصادی در عراق؛ مراحل و فرآیند خاص خود را داشته که همین امر، اهمیت پرداختن به جزئیات ثبت شرکت در کشور عراق را دو چندان می نماید.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که در ابتدا؛ به این سوال پاسخ داده شود که ثبت شرکت در عراق برای ایرانیان امکان پذیر است یا خیر؛ و سپس به مزایا، معایب و مالیات شرکت ها در این کشور پرداخته می شود. در ادامه، شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت ایرانی در عراق و همچنین نحوه و چگونگی آن مورد بررسی قرار می گیرد. سپس توضیحاتی در خصوص این پرسش که ثبت شرکت در عراق چقدر هزینه دارد؛ ارائه شده و به امکان اقامت و مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت پرداخته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
ثبت شرکت در عراق برای ایرانیان امکان پذیر است
با توجه به همسایه بودن کشور ایران و عراق و نیز، کمک های آن ها به یکدیگر، در طی مبارزه با تروریسم، بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان کالاها و خدمات ایرانی به عراق، با بهره گیری از این موقعیت، درصدد تشکیل کسب و کار خود در کشور عراق برآمده و این سوال برای آن ها، مطرح شده است که آیا ثبت شرکت در عراق برای ایرانیان امکان پذیر است یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که طبق قانون تجارت کشور عراق، ثبت شرکت با مالکیت صد در صد اتباع خارجی در این کشور وجود داشته و در این خصوص، محدودیت خاصی برای افراد خارجی، من جمله ایرانیان، وضع نگردیده است. این امر به این معناست که، متقاضیان ایرانی می توانند بدون نیاز به وجود شریک عراقی، شرکت خود را در این کشور به ثبت برسانند.
با ثبت شرکت در کشور عراق، فرد می تواند فعالیت قانونی و رسمی خود را در این کشور آغاز نموده و اعتبار و حوزه کاری خود را گسترش دهد. هم چنین، کشور عراق در طی سال های اخیر، رشد قابل توجهی در زمینه تجارت، اقتصاد و جذب سرمایه گذار خارجی داشته که همین امر، فعالیت در این کشور را پرسودتر می نماید.
مزایا، معایب و مالیات شرکت ها در عراق
از جمله روش های افزایش جذب سرمایه گذار خارجی به داخل کشور، در نظر گرفتن مزایا و امکاناتی است که فرد را تشویق به انتقال سرمایه به داخل و شروع فعالیت اقتصادی می نماید. کشور عراق نیز به منظور جذب شرکت ها و بنگاه های اقتصادی به داخل کشور خود و تشویق آن ها به سرمایه گذاری در این کشور، مزایا و امکاناتی را در نظر گرفته است. به منظور آشنایی علاقمندان، در این قسمت، مزایا، معایب و مالیات شرکت ها در عراق مورد مطالعه قرار گرفته و عبارت است از:
امکان افتتاح حساب در بانک های کشور عراق
سهولت در صادرات کالا از عراق به کشورهای دیگر
امکان عضویت در اتحادیه ها و تشکیل های صنعتی و اقتصادی
شرکت در مناقصات و مزایدات خرید و ساخت و ساز
به نام زدن خانه، دفتر کار، خودرو و .....
اخذ اقامت و دریافت ویزا
پیگیری بهتر مطالبات پولی و بانکی از خریداران شرکت
واحد پولی ارزشمند دینار
نفت خیز و ثروتمند بودن کشور عراق
برخورداری از معافیت مالیاتی شرکت ها
ثبت شرکت در عراق، ممکن است معایب و مشکلاتی نیز در کنار مزایای آن به همراه داشته باشد. اولین مشکل این است که زیرساخت های تجاری در این کشور در سطح پایینی قرار دارد و همچنین زبان رسمی کشور عراق، عربی بوده که همین امر، ممکن است مراوده با مردم این کشور، را برای ایرانیان با مشکل مواجه کند. علاوه بر این، ثبت شرکت در این کشور، مشمول پرداخت مالیات بوده و میزان پرداخت مالیات بر درآمد در آن؛ پانزده درصد از سود سالیانه می باشد و در این میان، هیچ تفاوتی میان سرمایه گذاران داخلی و خارجی وجود ندارد.
شرایط ثبت شرکت در عراق
ثبت شرکت در کشور عراق مستلزم رعایت شرایط و ضوابطی است که از سوی مراجع قانون گذاری این کشور ایجاد گردیده است. بدون وجود شرایط مذکور، فرد قادر به ثبت شرکت خود در عراق نبوده و نمی تواند از مزایای در نظر گرفته شده برای آن استفاده نماید. از این رو، به جهت آشنایی متقاضیان با شرایط ثبت شرکت در عراق، مهم ترین این ضوابط و شرایط؛ در قسمت زیر ارائه گردیده که عبارتند از:
برخواردی از سن هجده سال تمام
استطاعت اولیه برای پرداختن سرمایه شرکت و هزینه های موردنیاز برای تشکیل شرکت
ارائه مدارک موردنیاز
امکان حضور در عراق برای انجام مراحل ثبت شرکت
انجام کلیه مراحل قانونی ثبت شرکت در این کشور
از آن جایی که ثبت شرکت در کشور عراق توسط شخص متقاضی، به صورت حضوری صورت می گیرد، لازم است که فرد بتواند به این کشور مسافرت نموده و ممنوعیتی از این جهت، متوجه وی نباشد. همچنین، خروج از کشور و حضور در کشور عراق تنها با داشتن گذرنامه معتبر و سایر مدارک مورد نیاز امکان پذیر می باشد که به جهت اطلاع علاقمندان، در قسمت بعدی مقاله، این اسناد و مدارک، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت در عراق
برای این که شخص بتواند مراحل و فرآیند ثبت انواع شرکت در عراق را با موفقیت به اتمام برساند، لازم است که مدارک و اسنادی را نیز تهیه نماید. به جهت اطلاع علاقمندان، از مدارک لازم جهت ثبت شرکت در عراق در این قسمت، لیست این اسناد و مدارک ارائه داده شده که به شرح زیر می باشد:
اصل و کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه، پاسپورت معتبر و عکس متقاضی و کلیه شرکا شرکت
ارائه درخواست جهت ثبت و تاسیس شرکت در برگیرنده نام، نوع، فعالیت های شرکت، آدرس و شماره تلفن، نام و امضای درخواست کننده
صورتجلسه مجمع جهت تاسیس شرکت
اخذ تاییدیه از اتاق بازرگانی
اخذ تاییدیه از بانک که در آن به سرمایه شرکت اشاره شده باشد
قرارداد تایید شده اجاره محل شرکت
اخذ رضایت نامه جهت آن دسته از شرکت هایی که نیاز به رضایت نامه دارند.
قبض مربوط به پرداخت هزینه های شرکت
علاوه بر مدارک فوق، متقاضی می بایست با طی نمودن مراحل مورد نیاز، مدارکی نظیر گواهی تایید از سندیکای وکلا، گواهی تایید از سندیکای حسابداران و نیز گواهی تایید از سندیکای مهندسان را به همراه قرارداد کار تاییده شده را نیز تهیه نماید. در قمست بعدی مقاله، مراحل و چگونگی ثبت شرکت در عراق ارائه خواهد گردید.
مراحل و چگونگی ثبت شرکت در عراق
در قسمت های پیشین مقاله، پیرامون مزایا، مدارک و شرایط ثبت شرکت در کشور عراق توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت در این کشور، نیازمند حضور فیزیکی متقاضی در این کشور، به منظور انجام مراحل اداری ثبت می باشد. در این میان، ممکن است برخی افراد در خصوص چگونگی ثبت شرکت در کشور عراق مطلع نبوده و ندانند که فرد می بایست در این راستا، چه فرآیندی را طی نماید. از این رو، در ادامه مقاله، به بیان مراحل و چگونگی ثبت شرکت در عراق یه پرداخته شده که به شرح زیر می باشد:
انتخاب نوع شرکت: اولین قدم برای ثبت شرکت در عراق، تصمیم گیری در مورد ساختار و نوع شرکتی است که به بهترین وجه با نیازهای تجاری فرد مطابقت داشته باشد. برخی انواع اصلی شرکت ها در عراق عبارتند از: شرکت تضامنی عمومی، شرکت با مسئولت محدود، شرکت سهامی و ...
انتخاب یک نام برای شرکت: در این مرحله، متقاضی باید یک نام شرکت منحصر به فرد را برای شرکت خود انتخاب کند که قبلا توسط شرکت دیگری در عراق استفاده نشده است. برای بررسی در دسترس بودن نام شرکت مورد نظر، متقاضیان می توانند از سایت جستجوی آنلاین ثبت شرکت های عراقی استفاده کنند.
تهیه مدارک مربوط به ثبت شرکت نظیر پیش نویس اساسنامه و تفاهم نامه: پس از انتخاب ساختار و نام شرکت، داوطلب باید اساسنامه و تفاهم نامه شرکت خود را تهیه کند. این اسناد باید شامل اطلاعاتی در مورد هدف شرکت، ساختار مدیریتی و و نحوه توزیع سرمایه باشد.
ارسال درخواست برای ثبت شرکت به اداره ثبت شرکت های عراق: در این مرحله، متقاضی باید اساسنامه و تفاهم نامه شرکت خود را به همراه فرم ثبت نام تکمیل شده و مدارک اضافی مورد نیاز برای تایید، به اداره ثبت شرکت های عراق ارسال کند. اداره ثبت شرکت درخواست متقاضی را بررسی می کند و در صورت تایید، گواهی ثبت را صادر می کند.
دریافت شماره شناسایی مالیاتی (TIN): شخص باید پس از ثبت نام در اداره ثبت شرکت های عراق، یک شماره شناسایی مالیاتی (TIN) برای شرکت خود دریافت کند. این مرحله را می توان با درخواست به کمیسیون عمومی مالیات عراق انجام داد.
ثبت نام در تامین اجتماعی: در مرحله بعد، متقاضی باید شرکت خود را در وزارت کار و امور اجتماعی عراق برای دریافت کمک های تامین اجتماعی ثبت کند.
افتتاح حساب بانکی: در این مرحله، متقاضی باید یک حساب بانکی شرکتی در عراق برای شرکت خود باز کند. این امر مستلزم ارائه گواهی ثبت شرکت، TIN و مدارک شناسایی مدیران شرکت به بانک است.
توجه به این نکته ضروری است که ثبت شرکت در عراق، نظیر ثبت شرکت در ایران، به معنای دریافت مجوز فعالیت نخواهد بود، بلکه، فرد باید بسته به فعالیت های تجاری خود، نیاز به دریافت پروانه ها و مجوزهای اضافی برای فعالیت در عراق داشته باشد.
ثبت شرکت در عراق چقدر هزینه دارد
ثبت شرکت در عراق مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد و این امر، یک مسئله مهم برای اشخاص، قبل از سرمایه گذاری است. در پاسخ به این سوال که ثبت شرکت در عراق چقدر هزینه دارد؛ می توان بیان نمود که؛ هزینه های ثبت شرکت در عراق بسته به ساختار و نوع شرکت انتخابی و سایر عوامل متفاوت است.
هزینه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها (برابر 200,000 دینار عراقی)، هزینه افتتاح حساب بانکی جاری عراق، هزینه اجاره نامه معتبر برای دفتر مرکزی شرکت در عراق و هزینه بررسی محل دفتر شرکت مطابق اجاره نامه توسط کارکنان بازرسی، از جمله هزینه های ثبت شرکت در عراق به شمار می آید.
به طور کلی، این هزینه ها می تواند از 500,000 دینار عراق تا 2,500,000 دینار عراق متغیر باشد. بازه زمانی ثبت شرکت در عراق نیز بسته به پیچیدگی درخواست و ساختار نوع شرکت انتخابی؛ می تواند بین 4 تا 12 هفته طول بکشد.
اقامت و مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت
همانطور که گفته شد؛ ثبت شرکت در عراق مزایای ویژه ای دارد که یکی از این مزیت ها، امکان دریافت اقامت این کشور می باشد. از همین رو، تعداد کسانی که به این کشور مهاجرت می کنند، روز به روز بیشتر می شود. بنابراین، برای آشنایی کاربران، در این قسمت؛ اقامت و مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت مورد مطالعه قرار می گیرد.
از جمله روش هایی که فرد از طریق آن می تواند موفق به دریافت اقامت کشور عراق شود؛ ثبت شرکت و ایجاد یک واحد اقتصادی در کشور عراق می باشد. در این راستا، متقاضی می تواند با ثبت شرکت و کسب خود در کشور عراق، اقامت موقت این کشور را به دست آورد.
به علاوه شخص می تواند پس از گذشت مدتی، مشمول اقامت دائم کشور عراق شده و به طور دائم در این کشور، اقامت نماید. در صورت اخذ اقامت دائم عراق، شخص می تواند پاسپورت عراق را اخذ نموده و در نهایت پس از طی مراحلی، تابعیت کشور عراق را نیز کسب کند. همچنین ثبت شرکت در این کشور، این امکان را به متقاضی می دهد که برای همسر و فرزندان زیر سن قانونی خود نیز اقامت اخذ نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقامت و مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از اقامت و مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.اولین قدم برای ثبت شرکت در عراق، تصمیم گیری در مورد ساختار و نوع شرکتی است که به بهترین وجه با نیازهای تجاری فرد مطابقت داشته باشد. برخی انواع اصلی شرکت ها در عراق عبارتند از: شرکت تضامنی عمومی، شرکت با مسئولت محدود، شرکت سهامی و ...