برای مشاوره نحوه ابطال صورت جلسه شرکت
برای مشاوره نحوه ابطال صورت جلسه شرکت
به نوشته ای که حاوی اطلاعات جلسات شرکت نظیر مذاکرات و تصمیمات جلسه، تاریخ و محل برگزاری، غائبین و حاضرین در جلسه و.... باشد؛ صورت جلسه شرکت گفته می شود. صورت جلسه اصولا از جلسات رسمی شرکت تهیه می شود و پس از قرائت به امضا حاضرین در جلسه می رسد.
شرکت ها مکلفند در روند تاسیس و تصمیم گیری، مقررات مربوطه را رعایت نمایند. رعایت این قوانین و مقررات به قدری حائز اهمیت است که در صورت عدم رعایت آن، ضمانت اجراهایی نظیر ابطال صورت جلسه و تصمیمات اتخاذ شده در نظر گرفته شده است.
از این رو؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که ابطال صورتجلسه شرکت به چه معناست؟ سپس راه های ابطال تصمیمات و صورت جلسه مجمع عمومی شرکت بیان می شود و بعد از آن، نمونه رای وحدت رویه بطلان صورتجلسه مجمع عمومی و همچنین نمونه دادخواست ابطال صورتجلسه شرکت ارائه می شود و در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، مطالبی راجع به ابطال مصوبه و صورتجلسه هیئت مدیره ارائه خواهد شد.
ابطال صورتجلسه شرکت به چه معناست
در پاسخ به این سوال که ابطال صورتجلسه شرکت به چه معناست؛ باید بیان کرد که گاهی ممکن است شرکت ها در روند تشکیل و اتخاذ تصمیمات خود، مقررات مربوطه را رعایت نکنند. در این صورت، تحت شرایطی دادگاه تصمیمات اتخاذ شده را باطل اعلام می نماید.
در واقع عدم رعایت قوانین مربوطه منجر به اعتباری صورتجلسه و در نتیجه ابطال آن توسط دادگاه می شود. به عبارت دیگر، ابطال صورتجلسه شرکت بدین معناست که مقررات قانونی راجع به تشکیل و تصمیمات در شرکت رعایت نشده در نتیجه دادگاه حکم به ابطال صورتجلسه شرکت صادر کرده است.
مستفاد از ماده 270 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، در صورتی که مقررات قانونی در مورد تشکیل، تصمیم گیری و عملیات شرکت سهامی رعایت نشود؛ هر ذی نفع می تواند تقاضای بطلان شرکت یا عملیات و یا تصمیمات مذکور را از دادگاه داشته باشد.
راه های ابطال تصمیمات و صورت جلسه مجمع عمومی شرکت
در قسمت پیشین مقاله؛ بیان شد که عدم رعایت قوانین مربوطه، منجر به اعتباری صورتجلسه و در نتیجه ابطال آن توسط دادگاه می شود. به منظور ابطال صورتجلسه مجمع عمومی شرکت، روش ها و طرق گوناگونی قابل تصور می باشد. به صورت کلی، راه های ابطال تصمیمات و صورت جلسه مجمع عمومی شرکت عبارت است از:
در صورتی که در صورتجلسه مجمع عمومی امضای یک یا چند نفر از اعضای هیئت مدیره جعل شده باشد.
در صورتی که صورتجلسه مجمع عمومی با تهدید و اجبار به امضای یک یا چند نفر از اعضای هیئت مدیره یا مدیر عامل رسیده باشد.
در صورتی که حد نصاب های قانونی در تشکیل و تصمیم جلسات مجمع عمومی رعایت نشده باشد.
در صورتی که مقررات دعوت از مجامع عمومی در دعوت جلسه مجمع رعایت نشده باشد.
در صورتی که مصوبات مجمع عمومی برخلاف قوانین آمره باشد.
در صورتی که مصوبات مجمع عمومی بر خلاف اساسنامه شرکت باشد.
لازم به ذکر است دعوای ابطال تصمیمات و صورت جلسه شرکت دعوایی غیر مالی است و خواهان مکلف است هزینه دادرسی مربوطه را پرداخت نماید. لازم به ذکر است طرح این دعوا مهلت معینی ندارد و گذشت زمان و همچنین ثبت صورتجلسه در اداره ثبت شرکت ها مانع پذیرش دعوای ذی نفع نخواهد بود.
نمونه رای وحدت رویه ابطال صورتجلسه مجمع عمومی
در قسمت های قبلی مقاله، به این سوال پاسخ داده شد که ابطال صورتجلسه شرکت به چه معناست و همچنین، راه های ابطال تصمیمات و صورت جلسه مجمع عمومی شرکت بیان گردید. اکنون در این بخش از مقاله، نمونه رای وحدت رویه ابطال صورتجلسه مجمع عمومی ارائه می شود.
- نویسنده: دیوان عالی کشور
- حجم: 200 KB
شایسته تحریر است بر اساس ماده 272 لایحه اصلاحی قانون تجارت، دادگاهی که دعوای بطلان نزد آن اقامه شده، می تواند به درخواست خوانده، مهلتی حداکثر شش ماهه جهت رفع موجبات بطلان تعیین نماید. (ابتدای مهلت مذکور از تاریخ وصول پرونده از دفتر به دادگاه در نظر گرفته می شود) در نهایت چنانچه ظرف مهلت مقرر موجبات بطلان برطرف نشده باشد؛ دادگاه حکم مقتضی صادر خواهد کرد.
همچنین وفق ماده 273 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، در صورت صدور حکم قطعی بر بطلان شرکت یا بطلان عملیات یا تصمیمات شرکت کسانی که مسئول بطلان هستند، متضامنا مسئول خساراتی خواهند بود که از آن بطلان به صاحبان سهام و اشخاص ثالث متوجه شده است.
نمونه دادخواست ابطال صورتجلسه شرکت
مطابق ماده 270 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، هرگاه مقررات قانونی در مورد تشکیل شرکت سهامی یا عملیات آن یا تصمیماتی که توسط هر یک از ارکان شرکت اتخاذ می گردد، رعایت نشود؛ بر حسب مورد، بنا به درخواست هر ذی نفع، بطلان شرکت یا عملیات یا تصمیمات مذکور به حکم دادگاه اعلام خواهد شد. در این قسمت از مقاله، نمونه دادخواست ابطال صورتجلسه شرکت ارائه می شود.
با سلام احتراما به استحضار میرساند اینجانب خواهان …………… به عنوان یکی از سهامداران شرکت سهامی عام که دارای حق تقدم در خرید سهام جدید که قابلیت نقل و انتقال را نیز دارد اخیرا متوجه شدم که مجمع عمومی طبق صورتجلسه و تصویب نامه ای انتقال سهم را منوط به موافقت اعضای هیات مدیره و مدیر عامل می نماید که این امر مخالف نص صریح مواد ۴۱و۱۶۶ لایحه اصلاحی می باشد.
حال با تقدیم این دادخواست تقاضای ابطال تصمیم مجمع عمومی در خصوص محدود نمودن حق نمودن انتقال حق تقدم در خرید سهام جدید مورد استدعاست.
امضا – مهر – اثر انگشت
نمونه فرم دادخواست ابطال مصوبه و صورتجلسه شرکت به شرح زیر می باشد که در آن، اطلاعات خواهان، خوانده، موضوع خواسته، دلائل و منضمات آن و ... درج می گردد:
همانطور که بیان شد؛ طرح دعوای ابطال صورتجلسه مجامع شرکت، مهلت معینی ندارد و گذشت زمان و همچنین ثبت صورتجلسه در اداره ثبت شرکت ها مانع پذیرش دعوای ذی نفع نخواهد بود. به منظور اطلاع علاقمندان، از جزئیات مجمع عمومی عادی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
ابطال مصوبه و صورتجلسه هیئت مدیره
اعضای هیئت مدیره مهم ترین رکن اجرایی شرکت هستند. این اعضا توسط مجمع عمومی شرکت از میان سهامداران و یا شرکای واجد شرایط انتخاب می شوند و وظیفه اداره امور شرکت و همچنین اجرای مصوبات مجامع را بر عهده دارند. هیئت مدیره موظف است در اولین جلسه خود از میان اعضا یک رئیس و یک نائب رئیس را انتخاب نماید.
اعضای هیئت مدیره مکلفند در تمامی جلسات خود، قوانین آمره، مفاد اساسنامه همچنین قواعد و مقررات راجع به دعوت اعضا، حد نصاب های لازم جهت تشکیل و تصمیم در جلسات و... را رعایت نمایند. لازم به ذکر است مفاد تصمیمات اتخاذ شده در جلسات هیئت مدیره باید منطبق با حدود صلاحیت آن ها باشد.
از کلیه جلسات هیئت مدیره می بایست صورتجلسه ای تنظیم شود و به امضا اعضای حاضر در جلسه برسد. در این صورتجلسه باید تمامی قوانین و مقررات مربوطه رعایت شود. عدم رعایت مقررات مربوطه منجر به بی اعتباری و ابطال مصوبه و صورتجلسه هیئت مدیره خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ابطال صورت جلسه شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ابطال صورت جلسه شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. این نمونه متن مقاله قرار داده شده است.