برای مشاوره دریافت راهنمای ساخت برند کارفرمایی
برای مشاوره دریافت راهنمای ساخت برند کارفرمایی
زمانی که افراد، درصدد یافتن شغلی بر می آیند، از جمله مواردی که آن ها را به سمت انتخاب یک شرکت از میان شرکت های گوناگون سوق می دهد، برند کارفرمایی می باشد. برند کارفرمایی در واقع، شهرتی است که یک شرکت یا واحد اقتصادی با آن شناخته شده و کارکنان و متقاضیان شغل؛ آن شرکت را با آن ویژگی به خاطر می آورند.
برند کارفرمایی تاثیر چشم گیری در جذب نیروی کار ماهر و با استعداد داشته و به عنوان یک استراتژی موثر در جهت یافتن کارمند مناسب برای شرکت ها به حساب می آید. از همین رو، نیاز است که کارفرمایان و صاحبان شرکت ها با این مفهوم آشنا شده و از نحوه ساختن یک برند کارفرمایی موفق و قوی مطلع باشند.
از همین رو، در این مقاله، ابتدا، به این سوال که برند کارفرمایی چیست و برند کارفرمایی چه تفاوتی با برند تجاری دارد؛ پاسخ داده شده و در ادامه به توضیح رویداد و شاخص این نوع برند پرداخته می شود. در انتها؛ در خصوص راهنما و مراحل ساخت برند کارفرمایی موفق و قوی صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با ما همراه باشید.
برند کارفرمایی چیست
مطابق با حقوق ایران، برند در واقع حرف یا کلمه است که مشخص کننده محصول یا خدمات خاصی بوده و از طریق آن، از دیگر خدمات و محصولات جدا می شود. در کنار برند تجاری، نوع دیگری از برند نیز در فضای اشتغال؛ میان افراد مطرح می شود که از آن، با عنوان برند کارفرمایی یاد می شود.
در پاسخ به این پرسش که برند کارفرمایی چیست؛ می بایست بیان نمود که در واقع برند کارفرمایی یا Employer branding، شهرت یک شرکت در زمینه استخدام نیروی کار و نیز محیط فعالیت، در ذهن کارکنان داخلی و نیز متقاضیان شغل، می باشد.
به عبارت دیگر، برند کارفرمایی، ارزش ایجاد شده نزد کارکنان و نیز نیروی کار، از یک شرکت است. برند کارفرمایی در برگیرنده ارزش ها، فرهنگ و شخصیت یک شرکت می باشد و نهاد مذکور را به مکانی مناسب برای کارکنان و متقاضیان کار بدل می نماید.
در واقع؛ هر شرکتی شهرتی دارد و این شهرت می تواند در برگیرنده افکاری در مورد محصولات، خدمات، رهبران، اعضای تیم، تاریخچه و موارد دیگر شرکت باشد. شهرت شرکت یا برند کارفرمایی، می تواند در افرادی که تبلیغات شرکت را تماشا می کنند، از محصولات آن استفاده کرده و با دیگران درباره محصولات مذکور صحبت می کنند، یک برداشت خاص را ایجاد کرده و آشکار گردد.
برند کارفرمایی چه تفاوتی با برند تجاری دارد؟
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که برند کارفرمایی چیست و در این خصوص بیان نمودیم برند کارفرمایی؛ شهرت و ارزشی است که کارمندان و متقاضیان کار، برای شرکت و کیفیت محیط کاری آن، قائل می باشند. از دیگر، سوالات متداولی که در زمینه این نوع برند، برای افراد مطرح می شود؛ این است که برند کارفرمایی چه تفاوتی با برند تجاری دارد؟
به منظور مشخص شدن تفاوت های برند کارفرمایی با برند تجاری، نیاز است که در ابتدا؛ تعریف برند تجاری ارائه شود. مطابق با ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری؛ برند یا علامت تجاری؛ هر نشان قابل رویتی است که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا انواع شرکت ها را از هم متمایز سازد.
به عبارت دیگر؛ برند تجاری؛ یک نام، عبارت، طرح، نمادی است که مشخصکننده خدمات یا محصولی خاص باشد که به وسیله آن؛ محصولات شرکت از دیگر محصولات و خدمات مشابه شرکت های دیگر متمایز گردد. با توجه به تعریف فوق؛ می توان در تعریف تفاوت برند کارفرمایی از برند تجاری بیان نمود که:
برند تجاری، شهرت آن شرکت در زمینه تولید محصولات و یا ارائه خدمات می باشد؛ در حالی که برند کارفرمایی، شهرت یک شرکت در میان کارمندان یا نیروی کار در زمینه استخدام و محیط کاری است. تفاوت دیگر، برند تجاری با برند کارفرمایی در این است که شرکت، می بایست برند تجاری خود را در سازمان مالکیت معنوی به ثبت رسانده، اما برند کارفرمایی با ثبت در ارگان خاصی به دست نیامده، بلکه ذهنیتی است که در کارمندان و متقاضیان شغل شکل می گیرد.
رویداد برند کارفرمایی
قسمت های گذشته مقاله؛ به بیان چیستی و ماهیت برند کارفرمایی و نیز تفاوت آن با برند تجاری پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که برند تجاری به هیچ عنوان با برند کارفرمایی یکی نیست. در این بخش از مقاله؛ قصد داریم تا به توضیح رویداد برند کارفرمایی بپردازیم.
رویداد برند کارفرمایی در واقع، مجموعه و سلسله جلساتی است که با هدف بررسی چالش ها، الزامات و فرصت های سازمان ها و شرکت ها برای ساخت، تقویت و حفظ برند کارفرمایی، انتقال تجربه و واکاوی مفاهیم کاربردی و کلیدی در این زمینه؛ برگزار می شود.
به عبارت دیگر؛ رویدادهای برند کارفرمایی تلاش می کنند که مدیران و صاحبان مرتبط با برند کارفرمایی گوناگون در کسب و کارهای مختلف را گرد هم آورده و شرایطی را فراهم کند که در آن، بهترین و موثرترین تجربه ها به اشتراک گذاشته شوند. توجه به این نکته ضروری است که رویداد برند کارفرمایی؛ توسط نهاد و موسسات گوناگون برگزار گردیده و متقاضیان و داوطلبان شرکت در این رویدادها؛ می توانند با اطلاع از زمان و مکان برگزاری جلسه، در آن حضور به عمل رسانند.
شاخص های برند کارفرمایی
بخش قابل توجهی از کارجویان؛ پیش از ثبت درخواست برای شغل موردنظر خود، برند کارفرمایی آن را در نظر گرفته؛ به همین منظور، بسیاری از شرکت ها به این موضوع توجه خاص دارند. برای تعیین میزان موفقیت برند کارفرمایی؛ متقاضیان می بایست معیارها و شاخص هایی را در نظر گرفته که به منظور آشنایی علاقمندان؛ در این قسمت، شاخص های برند کارفرمایی معرفی می گردد که به قرار زیر است:
نظرات کارمندانی که پیش تر در شرکت مشغول به کار بوده اند.
نرخ ارجاع کارمند
تجربه کارمندان در محیط کاری
تعداد آگهی های استخدامی
رضایت مدیر استخدام
نرخ پذیرش پیشنهاد شغلی
آگاهی از برند
منبع استخدام
کیفیت استخدامی ها
هزینه به ازای هر استخدام
علاوه بر شاخص های فوق، فرصت رشد، معنادار بودن کار، برخورداری از حقوق و مزایا، از دیگر معیارهای برند کارفرمایی به حساب می آید. شاخص های برند کارفرمایی؛ می بایست منحصر به فرد بوده تا نیروی کار ماهر و دارای استعداد را مشتاق کند تا شرکت مذبور را به عنوان محل کار خود برگزیند و نیز، کارمندان سابق را تشویق به ماندن در محیط کاری نماید.
راهنما و مراحل ساخت برند کارفرمایی موفق و قوی
با توجه به اهمیت و مزایای برند کارفرمایی، بسیاری از مدیران و صاحبان شرکت ها درصدد این می باشند که برند کارفرمایی خود را ایجاد کرده یا آن را بهبود بخشند. در این راستا، اغلب این پرسش برای متقاضیان، مطرح می شود که راهنما و مراحل ساخت برند کارفرمایی موفق و قوی چه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که کارفرمایان به منظور ساختن به یک برند کارفرمایی موفق؛ می بایست اقدامات و گام های مختلف را بردارند که به منظور آشنایی علاقمندان، این گام ها و مراحل، در قسمت زیر مورد اشاره قرار گرفته اند:
کنترل مداوم حقوق و دستمزد: ایجاد محدوده های پرداخت رقابتی، به کارگیری مداوم آن ها و توانایی توضیح نحوه تعیین دستمزد برای هر یک از اعضای تیم، از جمله مهم ترین، موارد ایجاد برند کارفرمایی موفق می باشد.
تعادل بین کار و زندگی کارمندان: کارمندانی که سازمان و شرکت آن ها، در خصوص زمان و مکان کار خود انعطاف پذیری دارند، بیشتر احتمال دارد که از کار در شرکت خود راضی باشند. هم چنین، این افراد بیشتر به دیگران توصیه می کنند که در شرکت آن ها کار نموده، که این امر به نوبه خود، باعث تقویت برندسازی کارفرما می شود.
پیشنهاد رشد شغلی: فراهم کردن و ایجاد فرصت هایی برای رشد شغلی، می تواند برند کارفرما را تقویت نموده و به وی کمک کند استعدادهای برتر را جذب و حفظ کند.
در اولویت قراردادن سلامت کارکنان: کارفرما می تواند با ارائه مواردی نظیر مزایای قوی، مرخصی با حقوق و اهداف واقع بینانه، رفاه کارکنان را در اولویت قرار دهد. شناخته شدن به عنوان شرکتی که به کارمندان خود اهمیت می دهد؛ می تواند به برند کارفرمایی فرد کمک زیادی کند.
هم چنین، مواردی نظیر ایجاد یک محیط کاری متنوع، عادلانه و فراگیر، بررسی روند استخدام، کنترل مداوم برند کافرمایی از بیرون و به اشتراک گذاشتن تصاویر فضاهای کاری و گردهمایی های گروهی به عنوان یک فرآیند مهم در مراحل ساخت برند کارفرمایی موفق و قوی شناخته می شوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون راهنمای ساخت برند کارفرمایی، در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون راهنمای ساخت برند کارفرمایی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. برند کارفرمایی یا Employer branding، شهرت یک شرکت در زمینه استخدام نیروی کار و نیز محیط فعالیت، در ذهن کارکنان داخلی و نیز متقاضیان شغل، می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. ایجاد محدوده های پرداخت رقابتی، به کارگیری مداوم آن ها و توانایی توضیح نحوه تعیین دستمزد برای هر یک از اعضای تیم، از جمله مهم ترین، موارد ایجاد برند کارفرمایی موفق می باشد.
پاسخ مشاور: باسلام. رضایت مدیر استخدام و نرخ پذیرش پیشنهاد شغلی از جمله شاخص های برند کارفرمایی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. رضایت مدیر استخدام و نرخ پذیرش پیشنهاد شغلی از جمله شاخص های برند کارفرمایی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.