برای مشاوره مهلت و نحوه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
برای مشاوره مهلت و نحوه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
لیست بیمه تامین اجتماعی؛ فهرستی است که این سازمان از تمامی سوابق کاری کارکنانی که مطابق قرارداد، حقوق و مزایا دریافت می کنند؛ تهیه می کند. هر شخصی که در لیست بیمه تامین اجتماعی قرار داشته باشد؛ باید 7 درصد از حق بیمه خود را از حقوق ماهیانه پرداخته و 23 درصد الباقی بر عهده کارفرما می باشد.
در هنگام ارسال لیست بیمه ممکن است ایرادات و خطا های متعدی وجود داشته باشد که مانع ارسال لیست شود یا این خطاها بعدا برای شخص ایجاد مشکل نماید. لذا شناخت خطاهای موجود در لیست بیمه و نحوه اصلاح لیست بیمه ارسال شده و رفع این خطاها امری حائز اهمیت محسوب می گردد.
از این رو؛ در این مقاله، پس از شناخت انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی، روش های اصلاح و رفع اشتباهات لیست این بیمه آموزش داده می شود. سپس؛ مهلت و زمان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی و همچنین مدارک لازم برای اصلاح این لیست بیمه مورد بحث قرار گرفته و بعد از آن؛ به دو پرسش اساسی چگونه اشتباه موجود در لیست بیمه را ویرایش کنیم و نحوه اصلاح عنوان شغلی در لیست بیمه چگونه است؛ پاسخ داده می شود. در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، نمونه نامه اصلاح لیست ارسال شده بیمه تامین اجتماعی بعد از پرداخت و تایید نهایی ارائه می شود. جهت کسب اطلاع در خصوص اصلاح لیست بیمه ارسال شده و نامه به تامین اجتماعی جهت اصلاح لیست بیمه با ما همراه باشید.
انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی
مطابق قانون تامین اجتماعی، کارفرما مکلف است لیست بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. اشخاص ممکن است هنگام بارگزاری لیست بیمه به صورت آنلاین با پیام عدم تایید و خطاهایی مواجه شوند. لذا در ادامه؛ انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی؛ خطاهای احتمالی در لیست بیمه به دو دسته تقسیم می شوند. 1- خطاهایی که موجب عدم تایید و عدم ارسال لیست بیمه می شوند. (اصلاح این خطا راحت است چرا که شخص همان لحظه متوجه خطا شده و می تواند آن را رفع کند) 2- خطاهایی که مانع تایید و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی نمی شود؛ اما پس از پایان ارسال لیست بیمه، مشکلاتی را برای فرد ایجاد می کند. (اصلاح این خطاها دشوار است؛ چرا که در این حالت شخص برای اصلاح خطا بایستی به صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نماید.). انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی عبارت اند از:
کد خطای 003: این خطا که خطای غیر مغایرت شناخته می شود به این معناست که «شماره بیمه شده در اطلاعات بیمه شدگان کارگاه یافت نشده است». در واقع؛ شماره بیمه هر شخص بر اساس کد ملی وی تعیین می شود؛ فلذا این خطا زمانی اتفاق می افتد که اطلاعات هویتی فرد بیمه شده اشتباه باشد.
کد خطای 010: این خطا که خطای ترک شناخته می شود به این معناست که «تاریخ شروع/ترک کار با تاریخ عملکرد لیست مطابقت ندارد» تاریخ ترک کار حتما باید یک روز پس از پایان همکاری فرد با کارگاه باشد؛ لذا، این خطا زمانی رخ می دهد که خروج کارگر از کارگاه ثبت نشده باشد.
کد خطای 012: این خطا در صورتی رخ می دهد که تعداد روز کارکرد کارگر با تاریخ شروع و پایان کار او مطابقت نداشته باشد.
کد خطای 217: این خطا به این معناست که «دستمزد کارفرما مندرج در لیست ارسالی، با دستمزد قرارداد بیمه کارفرمایی/مشاغل ثابت مطابقت ندارد.» خطای 217 زمانی رخ می دهد که دستمزد کارفرما در کارگاه هایی که مشمول دستمزد مقطوع ثابت هستند، از حداکثر دستمزد مقطوع کارگاه کمتر اعلام شود.
کد خطای 035: این خطا به این معناست که «پیمان در محدوده تاریخ وارد شده معتبر نمی باشد» این خطا زمانی رخ می دهد که پایان تاریخ قرارداد شرکت با طرف مقابل، قبل از تاریخ ثبت لیست بیمه است. لازم به ذکر است چنانچه قراردادی دوباره بسته شود، پیمانکار باید یک نسخه از آن را به شعبه محل اجرای پیمان ارسال و کد کارگاهی و ردیف پیمان دریافت نماید.
روش های اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
پس از شناخت انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی؛ در قسمت قبل، در این قسمت، روش های اصلاح و رفع اشتباهات لیست بیمه تامین اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد. به طور کلی؛ اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی به دو روش انجام می شود که در ادامه هر یک از این روش ها به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرند.
اصلاح لیست بیمه به صورت آنلاین و از طریق سامانه تامین اجتماعی: اشخاص می توانند قبل از تایید نهایی و ارسال لیست بیمه از طریق نرم افزار لیست دیسک، اشتباهات خود را از طریق سامانه یکپارچه تامین اجتماعی و بدون مراجعه حضوری به شعبه بیمه اصلاح و نسبت به ارسال لیست بیمه اقدام نمایند.
اصلاح لیست بیمه از طریق مراجعه حضوری به سازمان تامین اجتماعی: در صورتی که لیست بیمه تایید نهایی و ارسال شده باشد و یا مهلت ارسال لیست بیمه به پایان رسیده باشد؛ اشخاص می توانند برای رفع خطا و اصلاح لیست بیمه به صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایند.
زمان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین سازمان تامین اجتماعی برای اصلاح لیست بیمه مدت زمان معینی را در نظر گرفته است. لذا پرسشی که در این قسمت مطرح می شود؛ آن است که کارفرمایان تا چه زمانی می توانند نسبت به اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی اقدام نمایند؟ به عبارت دیگر مهلت و زمان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟
در پاسخ به پرسش مذکور باید بیان کرد مطابق ماده 101 قانون تامین اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی تنها ۶ ماه پس از ارسال لیست می تواند لیست اصلاح شده را از کارفرما بخواهد. بر اساس این قانون سازمان مکلف است به صورت مزد ارسالی از طرف کارفرما ظرف مدت شش ماه از تاریخ وصول رسیدگی کند و درصورتی که از لحاظ تعداد بیمه شدگان یا میزان مزد یا حقوق یا مدت کار اختلافی مشاهده نماید؛ مراتب را به کارفرما ابلاغ کند.
لازم به ذکر است؛ مطابق رای شماره 849 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، سازمان تامین اجتماعی نمی تواند پس از انقضای مهلت 6 ماهه نسبت به بررسی و اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی اقدام نماید. در واقع بر اساس این رای اصلاح لیست بیمه بعد از مهلت مذکور غیر قانونی می باشد.
هم چنین، مطابق با ماده 39 قانون بیمه تامین اجتماعی، کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را؛ حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین؛ صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آئین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید.
مدارک لازم برای اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
پس از شناخت مهلت و زمان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی در قسمت قبل، اکنون در این بخش از مقاله؛ مدارک لازم برای اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی بیان می شود. مدارک لازم در زمان مراجعه حضوری برای اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی عبارت اند از:
ارائه کپی مهر و امضا شده لیست اصلاحی
ارائه لیست خطاها به همراه علت وقوع آن ها بر روی سر برگ شرکت
ارائه یک حلقه CD از لیست بیمه اصلاح شده
اشخاص هنگام مراجعه حضوری به واحد درآمد سازمان تامین اجتماعی جهت اصلاح لیست بیمه و یا اصلاح از طریق سامانه؛ لازم است مدارک فوق را با خود به همراه داشته باشند. لازم به ذکر است اصلاح لیست بیمه و ارائه آن در لیست جدید (بیمه متمم) کارفرما را مشمول جریمه خواهد کرد.
چگونه اشتباه موجود در لیست بیمه را ویرایش کنیم؟
از جمله سوالاتی که برای بسیاری از اشخاصی که هنگام ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی با خطا مواجه می شوند؛ به وجود می آید، این است که چگونه اشتباه موجود در لیست بیمه را ویرایش کنیم؟ به منظور آشنایی داوطلبان، در جدول ذیل؛ انواع اشتباهات لیست بیمه تامین اجتماعی و همچنین نحوه اصلاح آن نشان داده شده است:
اشتباهات لیست بیمه تامین اجتماعی | نحوه اصلاح |
از قلم افتادن یک نفر از لیست بیمه |
در این حالت حسابدار بایستی به واحد درآمد سازمان، شعبه مربوط به کارگاه خود مراجعه و نسبت به اصلاح لیست بیمه اقدام نماید. |
اصلاح تاریخ ترک کار در لیست بیمه |
در صورتی که ترک کار برای کارگران کارگاه در سیستم ثبت نشده است، اما کارفرما حق بیمه آن ها را در لیست محاسبه و پرداخت نموده است. دو حالت وجود دارد: 1- چنانچه کارگران در جای دیگری مشغول به فعالیت نشده باشند امکان استرداد واریزی اشتباه تامین اجتماعی وجود ندارد. 2- اگر کارگران در این زمان در محل دیگری مشغول خدمت باشند و بازرس بیمه با مراجعه به کارگاه از این موضوع اطلاع پیدا کند، امکان ثبت درخواست استرداد یا انتقال وجه وجود دارد. |
خطای 9108 لیست بیمه |
برای رفع این خطا اشخاص می توانند به سایت خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه و از بخش منوی کارفرمایان و بخش لیست بیمه، مشاهده سوابق ارسالی و بخش جزئیات، این خطا را رفع نمایند. |
پرداخت اشتباه بیمه تامین اجتماعی |
در این حالت شخص بایستی فیش واریزی و پرینت حساب را به امور مالی سازمان تامین اجتماعی تحویل دهد. در این حالت کارشناسان موضوع را بررسی می کنند و در صورت عدم وجود بدهی معوقه یا مبلغ را به شخص مسترد می کنند و یا فیش مذکور را به ماه های بعد انتقال می دهند. |
اشخاص ممکن است هنگام بارگزاری لیست بیمه به صورت آنلاین با پیام عدم تایید و خطا هایی مواجه شوند. در جدول فوق بخشی از این خطاها و اشتباهات و نحوه اصلاح ان ارائه شده است. لازم به ذکر است چنانچه پس از انجام اقدامات مذکور در جدول، خطا رفع نشود؛ اشخاص می توانند با شماره 1420 تماس حاصل نمایند.
نحوه اصلاح عنوان شغلی در لیست بیمه چگونه است؟
بر اساس ماده 10 قانون کار، «نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد» یکی از مواردی است که در قرارداد کار باید درج شود. لذا سمت و عنوان شغلی کارگر یکی از مواردی است که لازم است به طور صحیح و دقیق در قرارداد کار بیان شود.
چنانچه کارفرمایان به هر دلیل عنوان شغلی کارگران را به طور صحیح در لیست بیمه درج ننمایند؛ کارگران می توانند نسبت به اصلاح عنوان شغلی خود اقدام نمایند. پرسشی که در قسمت مطرح می شود؛ آن است که نحوه اصلاح عنوان شغلی در لیست بیمه چگونه است؟
کارگران به منظور اصلاح عنوان شغلی خود در لیست بیمه، لازم است؛ ابتدا نسبت به طرح شکایت علیه کارفرما در مراجع حل اختلاف اداره کار اقدام نمایند. چنانچه رای صادره به نفع کارگر باشد؛ لازم است کارگر رای را جهت اصلاح عنوان شغلی خود به سازمان تامین اجتماعی تحویل دهد.
کارگران جهت شکایت از کارفرمای خود لازم است ابتدا به سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه صفحه ای همانند تصویر ذیل ارائه می شود. لازم به ذکر است اشخاص می بایست ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور بر گزینه ورود کلیک نمایند.
پس از ورود به سامانه جامع روابط کار صفحه ای همانند تصویر زیر باز می شود که اشخاص می توانند با کلیک بر روی باکس پنجره واحد خدمات وارد صفحه زیر جهت ثبت دادخواست بدوی خود شوند.
پس از انتخاب پنجره واحد خدمات؛ افراد وارد صفحه زیر شده و با زدن کلید نمایش وارد پنجره خدمات می شوند.
در این صفحه؛ لازم است که افراد از باکس اداره کل روابط کار؛ روی گزینه «ثبت دادخواست بدوی» کلیک نموده تا صفحه ثبت دادخواست بدوی باز شود.
پس از انجام مراحل مذکور، شخص کارگر می بایست اطلاعات خواسته شده را وارد مدارک مثبت ادعای خود را بارگزاری نماید. در نهایت؛ پس انجام مراحل مقتضی شخص می تواند نسبت به ثبت دادخواست خود در رابطه با اصلاح عنوان شغلی در لیست بیمه اقدام نماید.
نمونه نامه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
در قسمت های پیشین مقاله؛ انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی و روش های اصلاح و رفع اشتباهات این لیست شناخته شد. همچنین؛ مهلت و زمان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی و مدارک لازم برای اصلاح این لیست مورد مطالعه قرار گرفت و نحوه اصلاح و ویرایش اشتباهات موجود در لیست بیمه و اصلاح عنوان شغلی آموزش داده شد. اکنون در این بخش از مقاله نمونه نامه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی ارائه می شود تا متقاضیان با محتوای نامه به تامین اجتماعی جهت اصلاح لیست بیمه آشنا شوند.
نمونه نامه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی
ریاست محترم...
احترما اینجانب،.......... فرزند،.......... به کد ملی،.......... از تاریخ .../..../... تا .../..../... در کارگاه.......... در سمت،.......... برای جناب آقای،.......... کار کرده و با وجود اینکه عنوان شغلی بنده،.......... بوده و در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار می گیرد و علی رغم اینکه بر اساس ماده 01 قانون کار، کارفرما موظف به درج صحیح عنوان شغلی در قرارداد و به تبع در لیست بیمه است، ایشان عنوان شغلی بنده را،.......... درج کرده و در لیست بیمه، عنوان شغلی بنده .......... است. به همین سبب، اکنون که موعد بازنشستگی است، نمی توانم از قوانین مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی استفاده کنم و حق اینجانب، مورد تضییع قرار گرفته است. لذا خواهشمند است آن مقام محترم با استناد به ادله ابرازی اینجانب که به پیوست تقدیم می گردد و با توجه به شرح آنچه رفت، رای مقتضی را صادر نماید.
همانطور که بیان شد؛ اشخاص می توانند از طریق دو روش اصلاح لیست بیمه به صورت آنلاین از طریق سامانه تامین اجتماعی و همچنین؛ اصلاح لیست بیمه از طریق مراجعه حضوری به سازمان تامین اجتماعی نسبت به اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی اقدام نمایند.
اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی بعد از پرداخت
در خصوص پاسخ به این پرسش که آیا امکان اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی بعد از پرداخت وجود دارد یا خیر، می بایست بیان نمود که اگر شخصی لیست بیمه را ارسال نموده و این لیست نهایی گردیده، و بعدا به هر دلیلی قصد حذف و جایگزینی لیست جدید را داشته باشد؛ می تواند لیست خود را اصلاح نماید.
در چنین، مواردی متقاضی مزبور می بایست به شعب بیمه تامین اجتماعی به سراسر کشور، مراجعه نموده و لیست جدید را جایگزین لیست قبلی نماید. پس از مراجعه به صورت حضوری به سازمان بیمه و ثبت درخواست کتبی اصلاح لیست بیمه، کارشناس مربوطه نسبت به حذف یا اصلاح فیش اقدام خواهد نمود.
حذف لیست بیمه تایید نهایی شده
در قسمت های پیشین مقاله به توضیح انواع خطاهای موجود در لیست بیمه تامین اجتماعی، پرداخته و انواع روش های رفع خطا و اشتباه و نیز مهلت و زمان آن را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح حذف لیست بیمه تایید نهایی شده بپردازیم.
حذف لیست بیمه تنها پیش از تمام شدن مهلت ارسال لیست امکان پذیر می باشد. در صورتی که لیست تایید نهایی نشده باشد، امکان حذف آن به صورت آنلاین و به صورت الکترونیکی برای متقاضی وجود دارد. در صورتی که لیست تایید نهایی شده باشد، متقاضی برای برای حذف آن باید یه سازمان بیمه تامین اجتماعی مراجعه و درخواست حذف لیست را به مسئول باجه ارائه نموده و لیست اصلاحی را جایگزین لیست حذفی کند.
مطابق قانون بیمه تامین اجتماعی، شرکت هایی که در این سازمان دارای پرونده بیمه می باشند و کد کارگاهی اخذ نموده اند، می بایست دفاتر قانونی خود را به نحو صحیح تنظیم نموده و در زمان حسابرسی بیمه تامین اجتماعی در اختیار بازرسان این سازمان قرار دهند. حسابرسی بیمه تامین اجتماعی یکی از فرآیند های اداری سازمان بیمه تامین اجتماعی بوده که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت و نحوه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مهلت و نحوه اصلاح لیست بیمه تامین اجتماعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: با سلام. در این حالت شخص بایستی فیش واریزی و پرینت حساب را به امور مالی سازمان تامین اجتماعی تحویل دهد. در این حالت کارشناسان موضوع را بررسی می کنند و در صورت عدم وجود بدهی معوقه یا مبلغ را به شخص مسترد می کنند و یا فیش مذکور را به ماه های بعد انتقال می دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. برای رفع این خطا اشخاص می توانند به سایت خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir مراجعه و از بخش منوی کارفرمایان و بخش لیست بیمه، مشاهده سوابق ارسالی و بخش جزئیات، این خطا را رفع نمایند.
پاسخ مشاور: باسلام.در این حالت حسابدار بایستی به واحد درآمد سازمان، شعبه مربوط به کارگاه خود مراجعه و نسبت به اصلاح لیست بیمه اقدام نماید.