برای مشاوره شرایط و مراحل اخذ کارت بازرگانی تولیدی
برای مشاوره شرایط و مراحل اخذ کارت بازرگانی تولیدی
کارت بازرگانی مجوزی است که با دریافت آن، تاجر می تواند اقدام به تجارت و واردات و صادرات کالا نماید. این کارت نوعی مجوز تجارت بین المللی برای اشخاص می باشد و از طریق اتاق بازرگانی وزارت صنعت معدن تجارت صادر می شود. کارت بازرگانی به عنوان شناسنامه تجاری نیز شناخته می شود.
کارت بازرگانی تولیدی یکی از انواع کارت بازرگانی است. اشخاص حقوقی که در حوزه تولید فعالیت می کنند؛ می توانند با دریافت این کارت، از مزایای متعدد آن بهره مند شوند.اشخاصی که قصد دریافت کارت بازرگانی تولیدی را دارند؛ باید ابتدا راجع به نحوه دریافت این کارت و شرایط آن اطلاعات کافی را کسب نمایند.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به پرسش کارت بازرگانی تولیدی چیست؟ راجع به مزایای کارت بازرگانی تولیدی صحبت می شود. سپس، شرایط جدید ثبت نام و اخذ کارت بازرگانی تولیدی و همچنین مدارک لازم برای صدور و دریافت این کارت مورد مطالعه قرار می گیرد و بعد از آن؛ به این پرسش پاسخ داده می شود که چگونه می توان مراحل درخواست کارت بازرگانی به صورت تولیدی نمود. در نهایت؛ پس از شناخت تغییرات شرایط کارت بازرگانی واحد های تولیدی، نکات مهم در خصوص اخذ کارت بازرگانی تولیدی بیان خواهد شد.
کارت بازرگانی تولیدی چیست
کارت بازرگانی انواعی دارد. کارت بازرگانی هوشمند اشخاص حقیقی، کارت بازرگانی اشخاص حقوقی، کارت بازرگانی شرکت های تعاونی، کارت بازرگانی تجاری، کارت بازرگانی موردی، کارت بازرگانی خدماتی و کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی از انواع کارت بازرگانی محسوب می شوند.
در این قسمت از مقاله؛ راجع به کارت بازرگانی تولیدی صحبت می شود و به این سوال پاسخ داده می شود که کارت بازرگانی تولیدی چیست. کارت بازرگانی تولیدی یکی از انواع کارت بازرگانی است که برای اشخاص حقوقی که فعالیت آن ها در زمینه تولید می باشد، صادر می شود.
در واقع اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری در حوزه تولیدی را دارند؛ می توانند با دریافت این کارت، تجهیزات کارگاه و مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کنند یا پس از تولید محصولات، اقدام به صادرات آنها نمایند. لازم به ذکر است مدت اعتبار کارت بازرگانی تولیدی یک تا پنج سال است و تمدید آن در تهران یا شهرستان ها از طریق سامانه اتاق بازرگانی می باشد.
مزایای کارت بازرگانی تولیدی
همانطور که بیان شد؛ کارت بازرگانی تولیدی یکی از انواع کارت بازرگانی است که برای اشخاص حقوقی که فعالیت آن ها در زمینه تولید می باشد؛ صادر می شود. دریافت این کارت برای اشخاص حقوقی مزایای متعددی به همراه دارد؛ لذا، در این بخش از مقاله مزایای کارت بازرگانی تولیدی مورد بحث قرار می گیرد.
امکان صدور ویزای کاری، امکان واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری، امکان صادرات کالا های تجاری مجاز به سایر کشور ها، امکان شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی و ارتباط با بازرگانان خارجی، ایجاد روابط تجاری، امکان ثبت نام تجاری به صورت لاتین از جمله مزایای دریافت کارت بازرگانی تولیدی محسوب می شود.
همچنین داشتن کارت بازرگانی برای انجام تمام مراحل ثبت سفارش تا ترخیص کالا الزامی می باشد و بدون داشتن این کارت امکان انجام این مراحل برای تجار وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است دریافت پروانه حق العمل کاری بدون اخذ کارت بازرگانی امکان پذیر نمی باشد.
شرایط جدید ثبت نام و اخذ کارت بازرگانی تولیدی
همانطور که بیان شد؛ صدور کارت بازرگانی تولیدی تنها برای اشخاص حقوقی که زمینه فعالیت آن ها تولیدی است؛ امکان پذیر می باشد. ثبت نام و اخذ کارت بازرگانی تولیدی مستلزم وجود شرایطی می باشد. لذا؛ در ادامه این شرایط مورد بررسی قرار می گیرد. شرایط جدید ثبت نام و اخذ کارت بازرگانی تولیدی به شرح ذیل می باشد:
وجود حداقل سن بیست سال تمام برای مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضای مجاز شرکت
عدم وجود محکومیت موثر کیفری و همچنین ورشکستگی به تقصیر یا تقلب برای مدیر عامل و صاحبان امضای مجاز شرکت
عدم اشتغال مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره در هیچ یک از مشاغل دولتی به صورت تمام وقت، پاره وقت یا مشاوره ای
ارائه دفاتر قانونی و اظهارنامه ثبتی
ارائه گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیاتی
وجود حساب بانکی جاری برای شرکت
عدم وجود بدهی گمرکی
کارت بازرگانی واحدهای تولیدی حداقل یک سال و حداکثر 5 سال اعتبار دارند و بعد از انقضای مدت؛ قابل تمدید می باشند. هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد. شایسته ذکر است مدیر عامل باید بر اساس نوع مدرک تحصیلی در کلاس های آموزشی شرکت کند.
مدارک لازم برای صدور و دریافت کارت بازرگانی تولیدی
در قسمت پیشین مقاله؛ شرایط جدید ثبت نام و اخذ کارت بازرگانی تولیدی مورد بررسی قرار گرفت و بیان شد که هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد. در این بخش از مقاله؛ مدارک لازم برای صدور و دریافت کارت بازرگانی تولیدی ارائه می شود. مدارک لازم برای صدور و دریافت کارت بازرگانی تولیدی عبارت اند از:
ارائه اصل شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
اسکن تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل
دو قطعه عکس جدید، تمام رخ، رنگی و پشت سفید
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل
ارائه اصل اظهارنامه ثبت نام در شرکت بازرگانی (این اظهارنامه بایستی در اداره ثبت شرکت ها گواهی شده باشد)
ارائه گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکت ها
ارائه گواهی بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی
ارائه روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت
ارائه اصل مدرک تحصیلی (حداقل مدرک تحصیلی دیپلم) همچنین مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش می باشد.
ارائه کپی اظهارنامه برای شرکت های سهامی خاص یا عام ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها
ارائه کپی تقاضا نامه و شرکت نامه رسمی ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها برای شرکت های با مسئولیت محدود
علاوه بر موارد مذکور؛ ارائه سند شش دانگ به نام شرکت و یا ارائه اجاره نامه به صورت محضری یا با کد رهگیری از دیگر مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی تولیدی محسوب می شود. لازم به ذکر است مدیر عامل یا نماینده قانونی او می بایست در برابر با اصل کردن مدارک حضور داشته باشند. همچنین در صورتی که مدیر عامل یا صاحبان امضای مجاز شرکت از اتباع خارجی باشند؛ ملزم به ارائه پروانه کار و اقامت معتبر می باشند.
چگونه می توان مراحل درخواست کارت بازرگانی به صورت تولیدی نمود؟
برای بسیاری از اشخاصی که قصد دریافت کارت بازرگانی تولیدی را دارند؛ این پرسش مطرح می شود که چگونه می توان مراحل درخواست کارت بازرگانی به صورت تولیدی نمود؟ متقاضیان به منظور درخواست کارت بازرگانی تولیدی ابتدا باید به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به نشانی sso.iccima.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود. اشخاص متقاضی ابتدا می بایست در این سامانه ثبت نام نمایند.
پس از آن، متقاضی می بایست فرم ثبت نام را تکمیل نموده و سپس، گزینه ورود به سامانه را برگزیند.
سپس، متقاضی می بایست نسبت به وارد کردن اطلاعات و اسکن مدارک خواسته شده و همچنین تایید فرم های مورد نیاز اقدام نماید. در نهایت پس از تکمیل اطلاعات خواسته شده و تایید نهایی درخواست، مراحل درخواست کارت بازرگانی به صورت تولیدی به پایان می رسد.
تغییرات شرایط کارت بازرگانی برای واحدهای تولیدی
در راستای اجرای مصوبه شماره ۲۶۳۱۹۹/ ت ۶۰۸۹۲ ه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ هیئت وزیران در خصوص اصلاح ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، تغییراتی در شرایط کارت بازرگانی واحدهای تولیدی ایجاد شده است. لذا در ادامه راجع به تغییرات شرایط کارت بازرگانی برای واحدهای تولیدی بحث می شود. این تغییرات عبارت اند از:
برقراری امکان انتخاب «مدت اعتبار کارت بازرگانی» برای واحدهای تولیدی و صادرکنندگان برتر (واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری، در صورتی که در فرم درخواست کارت بازرگانی، گزینه تولیدی می باشم را انتخاب نمایند، می توانند مدت اعتبار کارت بازرگانی خود را از یک تا ۵ سال انتخاب نمایند.)
برقراری امکان انتخاب گزینه های «شرکت دانش بنیان»، «شهرک صنعتی» و «دارای ۲ سال سابقه تسلیم اظهارنامه مالیاتی (متقاضیان دارای مجوز تولیدی دانش بنیان، با انتخاب گزینه مربوطه و در صورت تایید سیستمی مرجع ذی ربط، از شرط محل کسب مستثنی هستند. همچنین متقاضیان دارای دفترچه قرارداد با شهرک صنعتی، با انتخاب گزینه مربوطه و در صورت تایید سیستمی مرجع ذی ربط، محل کسب آن ها معتبر شناخته خواهد شد.)
شایان ذکر است، در این صورت، می بایست شماره قرارداد در فرم درخواست کارت بازرگانی درج شود. همچنین؛ متقاضیان دارای حداقل ۲ سال سابقه تسلیم اظهارنامه مالیاتی، با انتخاب گزینه مربوطه و مشروط بر آن که مبلغ فروش کالا و خدمات آن ها در سال قبل؛ بیشتر از حداقل یک برابر نصاب معاملات بزرگ اعلامی در ابتدای هر سال باشد، از شرط محل کسب مستثنی هستند.
برقراری امکان معرفی ملک متعلق به صاحبین امضا مجاز به عنوان محل کسب برای اشخاص حقوقی (اشخاص حقوقی که محل کسب آن ها متعلق به یکی از صاحبین امضا مجاز شرکت باشد، می بایست اطلاعات ملک و فرد مربوطه را در فرم درخواست کارت بازرگانی درج نمایند.
اضافه شدن فیلد های «شناسه یکتای سند مالک» و «کد ملی مالک» به نوع ملک استیجاری برای محل کسب (برای املاک استیجاری، می بایست شناسه یکتای سند و کد ملی مالک در فرم درخواست کارت بازرگانی به منظور استعلام اصالت از مرجع ذی ربط درج گردد.)
علاوه بر موارد فوق الذکر، حذف شرط داشتن کارت پایان خدمت، کاهش حداقل سن دریافت کارت بازرگانی به ۲۰ سال تمام و همچنین حذف شرط عدم داشتن چک برگشتی از دیگر تغییرات ایجاد شده در شرایط کارت بازرگانی واحدهای تولیدی به شمار می آید.
نکات مهم در خصوص اخذ کارت بازرگانی تولیدی
پس از شناخت کارت بازرگانی تولیدی و مزایای آن و همچنین؛ بحث راجع به شرایط، مدارک لازم و نحوه دریافت کارت بازرگانی تولیدی و بررسی تغییرات شرایط کارت بازرگانی واحدهای تولیدی در قسمت های قبلی مقاله، اکنون در قسمت پایانی مقاله، نکات مهم در خصوص اخذ کارت بازرگانی تولیدی بیان می شود. نکات مهم در خصوص اخذ کارت بازرگانی تولیدی به شرح ذیل می باشد:
ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای اخذ کارت بازرگانی تولیدی الزامی است.
کلیه مدارک مورد نیاز جهت اخذ کارت بازرگانی تولیدی در اتاق بازرگانی برابر اصل می شوند.
متقاضیانی که سن آنان ۵۱ سال تمام باشد؛ از ارائه پایان خدمت معاف می باشند.
برای هر واحد ملکی تنها یک کارت بازرگانی قابل اخذ است.
دارندگان کارت بازرگانی نمی توانند این کارت را جهت استفاده از مزایای آن به اشخاص دیگر واگذار نمایند.
هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها می تواند یک کارت بازرگانی داشته باشد.
مدت اعتبار کارت بازرگانی برای واحدهای تولیدی حداقل یک سال و حداکثر 5 سال است و مجددا قابل تمدید می باشد.
کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی اجازه اخذ کارت بازرگانی را ندارد.
لازم به ذکر است؛ صدور کارت بازرگانی در صورتی امکان پذیر است که بازرگانان موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت رسانده باشند. لذا؛ بازرگانانی که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارند؛ لازم است ابتدا؛ موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت برسانند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل اخذ کارت بازرگانی تولیدی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل اخذ کارت بازرگانی تولیدی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. اصل شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل، اسکن تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل، دو قطعه عکس جدید، تمام رخ، رنگی و پشت سفید و گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل و... از مدارک لازم برای صدور و دریافت کارت بازرگانی تولیدی به شمار می آیند که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.