برای مشاوره اقدامات پس از گم شدن پروانه کسب
برای مشاوره اقدامات پس از گم شدن پروانه کسب
به موجب ماده 5 قانون نظام صنفی کشور، مصوب سال 1382؛ پروانه یا جواز کسب، مجوزی است که طبق مقررات این قانون به منظور شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه، به صورت موقت یا دائم، به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین اعطا شده و فعالیت صنفی فرد، به موجب این جواز، قانونی شناخته می شود.
در این میان، ممکن است که برخی افراد، به دلایل مختلف، نظیر سهل انگاری در حفظ پروانه، سرقت شدن جواز کسب و ... پروانه کسب خود را از دست داده و این سوال برای آن ها، مطرح شود که در صورت گم شدن پروانه کسب چه کار کنیم؟ و مراحل صدور مجدد جواز کسب، به دلیل مفقود شدن چه می باشد؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که در صورت گم شدن پروانه کسب چه کار کنیم؛ به فرآیند و مراحل صدور مجدد جواز کسب در صورت گم و مخدوش شدن بپردازیم. سپس توضیحاتی در خصوص تعهدنامه مفقود شدن پروانه كسب ارائه خواهد گردید و در نهایت، نمونه آگهی مفقودی و مدارک لازم جهت صدور المثنی این پروانه آورده خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
در صورت گم شدن پروانه کسب چه کار کنیم
براساس ماده 12 قانون نظام صنفی، کلیه افراد صنفی، موظف می باشند که قبل از تاسیس و ایجاد هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب مربوط به صنف خود اقدام نموده و از این جواز نگهداری نمایند. با این حال، در مواردی نیز پیش می آید که مالک جواز کسب؛ پروانه خود را مفقود نموده و بدین جهت، با مشکلات متعددی مواجه می گردد.
یکی از سوالات متداولی که در زمان مفقود شدن پروانه کسب برای متقاضیان، مطرح می شود؛ این است که در صورت مخدوش شدن و گم شدن پروانه کسب چه کار کنیم؟ در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که در صورتی که فرد، جواز کسب خود را مفقود نماید، می تواند به منظور اخذ المثنی آن اقدام نماید.
به منظور اخذ المثنی، متقاضی ابتدا؛ می بایست سه مرتبه، در روزنامه کثیرالانتشار، آگهی مفقودی پروانه کسب خود را چاپ نماید. این امر به این دلیل، صورت می گیرد که اگر شخصی به این آگهی اعتراض دارد آن را مطرح نموده و هم چنین، اگر شخصی تصادفا پروانه کسب گمشده را یافت، آن را به صاحب جواز برگرداند. به این ترتیب از طی نمودن مراحل صدور المثنی جلوگیری به عمل آمده و از اتلاف وقت خودداری خواهد شد.
پس از چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و عدم یافتن پروانه کسب اصلی، متقاضی می بایست به همراه مدارک هویتی و اسناد مربوط به پروانه کسب نظیر سند محل کسب و ...؛ به دادسرای قضایی و نیز کلانتری محل مندرج در جواز کسب مراجعه نموده و از این نهاد، نامه ای را خطاب به اتحادیه صنفی خود دریافت نماید.
پس از دریافت نامه از کلانتری، متقاضی می بایست به همراه نامه مزبور، به اتحادیه صدور جواز کسب خود مراجعه نموده و پس از قبول و امضای تعهدنامه مفقودی پروانه کسب و واریز هزینه های مربوطه، درخواست صدور پروانه کسب را در اتحادیه ثبت نماید. پس از تایید مجمع اتحادیه، پروانه کسب به متقاضی تعلق خواهد گرفت.
مراحل صدور مجدد جواز کسب در صورت گم شدن آن
در قسمت قبلی مقاله، به این پرسش پاسخ داده شد که در صورت گم شدن پروانه کسب چه کار کنیم و در این خصوص، بیان نمودیم که متقاضی در ابتدا، می بایست آگهی مفقودی پروانه کسب خود را، سه مرتبه، در روزنامه کثیرالانتشار چاپ نماید. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، در این قسمت؛ مراحل صدور مجدد جواز کسب در صورت گم شدن آن ارائه گردیده که به شرح زیر می باشد:
چاپ آگهی مفقودی جواز کسب در روزنامه کثیرالانتشار
مراجعه به دادسرای قضایی و کلانتری درج شده در پروانه کسب
اخذ نامه خطاب به اتحادیه از کلانتری
مراجعه به اتحادیه صنفی مربوطه
ثبت درخواست صدور المثنی در اتحادیه، واریز هزینه ها و قبول تعهدنامه
در نهایت، پس از انجام کلیه مراحل فوق، اتحادیه، در صورتی که شخصی به آگهی مفقودی جواز کسب اعتراضی ننموده و یا اصل پروانه کسب پیدا نگردد، موضوع را در مجمع اتحادیه مطرح نموده و پس از بررسی درخواست و نیز مدارک متقاضی، اقدام به صدور المثنی پروانه کسب می نماید.
تعهدنامه مفقود شدن پروانه كسب
همانطور که پیش تر اشاره گردید؛ یکی از مراحل صدور المثنی برای پروانه کسب گم و مخدوش شده، قبول و امضای تعهدنامه مفقود شدن پروانه كسب می باشد. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با محتوا و مندرجات، این تعهدنامه آشنایی نداشته باشند، متن این تعهدنامه در قسمت زیر قرار گرفته است:
اینجانب:........................................فرزند:.......................... صادره از:...................... متولد:................... كدملی: ........................... شماره شناسنامه:................... ساكن:...........................................................تلفن:.......................... به نشانی واحد صنفی واقع در:.................................................................................. پلاك آبی قبلی:................... و پلاك آبی فعلی: ..................... در رسته شغلی:........................................................................... بدینوسیله اقرار می نمایم پروانه كسب اینجانب به نشانی واحد صنفی مذكور به شماره: ............................. صادره مورخ: ......................... مفقود گردیده است. لذا عالما و بدون اكراه و اجبار كلیه مسئولیت های حقوقی و جزایی ناشی از مفقود شدن پروانه كسب مزبور را شخصا قبول و عهده دار گردیده و متعهد میگردم راسا در مراجع قانونی و محاكم صالحه پاسخگوی پیامدهای مترتب بر آن به هر عنوان باشم و این تعهدنامه جهت ارائه و تسلیم به اتحادیه صنف ..... شهرستان .... تنظیم گردید كه با گواهی امضاء اینجانب از سوی دفاتر اسناد رسمی در ذیل، ضمن قبول مراتب فوق حق هرگونه ادعا و اعتراضی را نیز از خود سلب و ساقط مینمایم.
امضاء
همانطور که در متن فوق، مشاهده می شود؛ درج اطلاعاتی نظیر نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، شماره تلفن، آدرس، تاریخ صدور پروانه کسب و... در متن تعهدنامه مفقودی پروانه کسب الزامی بوده و در ضمن، فرد می بایست دارای گواهی امضا ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی نیز باشد. به منظور آشنایی متقاضیان با مراحل و نحوه دریافت گواهی امضا، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
نمونه آگهی مفقودی جواز کسب
از جمله مراحل مهم در ثبت درخواست و صدور المثنی پروانه کسب، درج آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار می باشد. این آگهی می بایست سه مرتبه در روزنامه مزبور به چاپ رسیده تا به درخواست فرد در اتحادیه، رسیدگی شود. به جهت اطلاع علاقمندان، در قسمت زیر، یک نمونه آگهی مفقودی جواز کسب ارائه گردیده است:
در مواردی که با درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، پروانه کسب مفقود شده، مجددا پیدا می شود، مالک پروانه باید این موضوع را به اداره ثبت اعلام نماید. در صورتی که با المثنی جواز کسب معامله ای انجام نشده باشد، المثنی به اداره ثبت تحویل و باطل شده و پروانه کسب اصلی، دارای اعتبار خواهد بود.
اما، در صورتی که مالک جواز، با المثنی پروانه، معامله کرده باشد، می بایست سند اصلی پروانه کسب، به اداره ثبت تحول داده شده و سپس باطل گردد. ذکر این نکته، در این میان، نیز حائز اهمیت می باشد که اتحادیه، زمانی اقدام به صدور مجدد جواز کسب می نماید که تا ده روز پس از درج آگهی در روزنامه، پروانه کسب اصلی پیدا نشده و یا کسی به آگهی مفقودی، اعتراضی ننموده باشد.
مدارک لازم جهت صدور المثنی پروانه كسب
در قسمت های قبلی مقاله، مراحل صدور مجدد جواز کسب در صورت گم شدن مورد مطالعه قرار گرفته و به متن تعهدنامه مفقودی جواز کسب و نیز، نمونه آگهی آن، پرداخته شد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح مدارک لازم جهت صدور المثنی پروانه كسب بپردازیم که به قرار زیر است:
مدارک هویتی متقاضی، نظیر اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی، سه قطعه عکس سه در چهار جدید پشت نویسی شده و تمام رخ
اسناد و مدارک مربوط به شرکت در زمانی که متقاضی صدور پروانه، شخص حقوقی می باشد (این مدارک شامل آگهی آخرین تغییرات شرکت، آگهی تاسیس، اساسنامه شرکت و ... می شود.)
درخواست کتبی صاحب پروانه کسب به منظور صدور جواز کسب جدید
گواهی و اظهارنامه مالیاتی
تعهدنامه محضری مبنی بر پذیرش تبعات سوء مفقودی پروانه کسب برای باقیمانده مدت اعتبار جواز
کارت معاینه پزشکی دارای اعتبار
اخذ رضایت و موافقت (گواهی امضاء شده) شریک/شرکاء/ سایر ورثه جهت صدور مجدد پروانه کسب به نام صاحب پروانه کسب در صورت مشارکت
گواهینامه آموزشی برای آن دسته از افرادی که پیش از این، دوره آموزشی را نگذرانده اند.
فیش پرداخت حق عضویت ها در اتحادیه
یک نسخه قبض تلفن
هم چنین، به منظور صدور پروانه کسب مجدد، اتحادیه؛ بازرسی را به منظور تهیه گزارش از محل واحد صنفی به محل مزبور اعزام نموده تا از فعال بودن واحد صنفی، تغییر شغل ندادن مالک، واگذار نشدن پروانه و نیز عدم تغییر مکان محل کسب اطمینان حاصل کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقدامات پس از گم شدن پروانه کسب در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اقدامات پس از گم شدن پروانه کسب پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. این نمونه در متن مقاله موجود است.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که در صورتی که فرد، جواز کسب خود را مفقود نماید، می تواند به منظور اخذ المثنی آن اقدام نماید که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.