برای مشاوره نحوه ثبت گواهی امضا الکترونیک برای ثبت شرکت
برای مشاوره نحوه ثبت گواهی امضا الکترونیک برای ثبت شرکت
به طور کلی؛ به هر تاییدی که به صورت الکترونیکی انجام شود، امضای الکترونیک گفته می شود. این تایید می تواند به صورت علامت، عدد، تصویر یا نشانی باشد. امروزه با توجه به مزایای متعدد امضای الکترونیک، استفاده از این امضا در بسیاری از ادارات و سازمان ها الزامی شده است.
در حال حاضر، با توجه به الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک در ثبت شرکت ها، ثبت گواهی امضا برای ثبت شرکت امری ضروری تلقی می شود. در این میان، برای بسیاری از اشخاص، این پرسش مطرح می شود که چطور می توانند گواهی امضا برای ثبت شرکت را دریافت نمایند.
از این رو؛ در این مقاله، ابتدا راجع به الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک در ثبت شرکت ها بحث می شود. سپس؛ مراحل و نحوه دریافت گواهی امضا برای ثبت شرکت آموزش داده می شود و بعد از آن؛ مراحل، راهنما و نحوه درج امضا الکترونیک در سامانه اداره ثبت شرکت ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص امضای الکترونیک ثبت شرکتها با ما همراه باشید.
الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک ثبت شرکتها
مطابق تعریف قانون تجارت الکترونیک، امضای الکترونیک عبارت است از هر نوع علامت منضم شده یا به نحو منطقی متصل شده به «داده پیام» که برای شناسایی امضاء کننده «داده پیام» مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین؛ بر اساس ماده 7 قانون مذکور، هرگاه قانون، وجود امضاء را لازم بداند؛ امضای الکترونیکی مکفی است.
استفاده از گواهی امضای الکترونیک مزایای متعددی همچون حفظ امنیت اطلاعات در شبکه، صحت سنجی و احراز هویت اشخاص، جلوگیری از وقوع جعل و تقلب در اسناد، تصدیق اصالت سند، صرفه جویی در زمان جهت انجام معاملات و ارتقای امنیت شبکه را با خود به همراه دارد.
با توجه به مزایای متعدد استفاده از امضای الکترونیک، بخشنامه الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک در ثبت شرکت ها (بخشنامه شماره ۱۴۰۲/۹۱۷۱۸ مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۷) توسط معاون امور سردفتران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ابلاغ شد. مطابق بخشنامه مذکور، استفاده از امضای الکترونیک در خدمات ثبت شرکت ها الزامی می باشد. متن این بخشنامه در خصوص الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک ثبت شرکتها در قسمت زیر، قابل مشاهده می باشد.
مدیران کل محترم ثبت اسناد و املاک استان ها
موضوع: اجرایی نمودن قابلیت امضای الکترونیک آگهی های تاسیس و تغییرات در سراسر کشور
سلام علیکم
با احترام در راستای منویات مقام عالی ریاست سازمان در نخستین همایش ملی ثبت شرکت ها مبنی بر اجرایی نمودن فرآیند پرداخت و امضاء الکترونیک در مرحله تایید ذی سمت در فرآیندهای ثبت تاسیس و تغییرات اشخاص حقوقی در تمامی ادارات و مراجع ثبت شرکت ها در سراسر کشور با عنایت به انجام موفق این فرآیند به صورت کامل در تهران و با عطف توجه به آموزش های صورت پذیرفته در کارگاه های آموزشی حضوری و وبیناری مقتضی است با لحاظ اولویت و فوریت امر دستور فرمایید اقدامات لازم بهمنظور اجرایی شدن آن در فاز اول به صورت آزمایشی (از ۲۱ تا ۳۱ مردادماه سال جاری) و در فاز دوم از یکم شهریور سال جاری به صورت اجباری صورت پذیرفته و مشکلات احتمالی و نتایج مربوطه را به اداره نظارت اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری گزارش نمایند. تعامل با کارشناسان و مسولین معاونت محترم فناوری در استان از ابزار موفقیت این طرح میباشد.
مراحل و نحوه دریافت گواهی امضا برای ثبت شرکت
همانطور که در قسمت قبلی مقاله بیان شد؛ مطابق بخشنامه الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک در ثبت شرکت ها، در حال حاضر، استفاده از امضای الکترونیک در خدمات ثبت شرکت ها الزامی می باشد، اما لازمه دریافت گواهی امضا برای ثبت شرکت، انجام مراحل و اقدامات لازم است. لذا؛ در این بخش از مقاله، مراحل و نحوه دریافت گواهی امضا برای ثبت شرکت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
با توجه به آن که در حال حاضر در کشور ایران دو نوع امضا سنتی و امضا الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد؛ در ادامه مراحل و نحوه دریافت گواهی امضا سنتی و الکترونیکی برای ثبت شرکت به تفکیک بررسی می شود.
جهت دریافت گواهی امضای سنتی، اشخاص متقاضی می بایست ابتدا به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و پس از ارائه کارت ملی و شناسنامه در حضور سر دفتر، سند مربوطه را امضا نمایند. پس از آن، سر دفتر، مشخصات شخص را در دفتر گواهی امضا، ثبت و در نهایت؛ امضای متقاضی را تصدیق می نماید. ذکر این نکته ضروری است که دریافت گواهی امضا برای اسنادی که به زبان خارجی تنظیم شده است؛ لازم است ابتدا این اسناد به صورت رسمی به زبان فارسی ترجمه شود.
همچنین جهت دریافت گواهی امضای الکترونیکی، لازم است اشخاص متقاضی ابتدا به سامانه مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام به نشانی gica.ir مراجعه نمایند. با ورود به این سامانه، صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود. در این صفحه، اشخاص می بایست در پایین صفحه گزینه "درخواست صدور گواهی الکترونیکی و تهیه توکن" را انتخاب نمایند.
در این مرحله شخص بایستی ابتدا گزینه ثبت نام را انتخاب و سپس اطلاعات خواسته شده را تکمیل نماید.
پس از وارد کردن مشخصات خواسته شده، دریافت رمز یک بار مصرف و تکمیل اطلاعات، شخص متقاضی وارد حساب کاربری خود می شود.
به منظور اطلاع کامل علاقمندان از نحوه ثبت و دریافت گواهی امضای الکترونیکی به صورت حضوری و غیرحضوری در قسمت زیر، فرآیند و مراحل آن به صورت کامل آورده شده که متقاضیان می توانند به دانلود و مطالعه آن اقدام نمایند.
- نویسنده: سامانه مرکز صدور گواهی میانی عام
- حجم: 2.55 MB
- منبع: سامانه مرکز صدور گواهی میانی عام
پس از ثبت درخواست گواهی الکترونیکی، سامانه یک کد رهگیری برای شخص صادر می کند. در این مرحله، شخص متقاضی می بایست به صورت حضوری به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و با ارائه کد رهگیری و مدارک هویتی خود؛ نسبت به دریافت گواهی امضای الکترونیکی خود اقدام نماید.
راهنمای درج امضا الکترونیک در سامانه اداره ثبت شرکت
با عنایت به الزامی شدن استفاده از امضای الکترونیک در ثبت شرکت ها؛ در این بخش از مقاله، مراحل، راهنمای امضای الکترونیک ثبت شرکتها مورد بررسی قرار می گیرد. به منظور درج امضا الکترونیک در اداره ثبت شرکت ها، صاحب امضا دفتر قانونی شرکت لازم است پس از تایید گواهی تاسیس شرکت، در بخش درون سازمانی به سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه و از طریق گزینه پیگیری درخواست و سپس، نوع درخواست و شماره پیگیری، به سامانه امضای الکترونیکی ثبت شرکت ها وارد شود.
سپس متقاضی می بایست وارد قسمت پیش نویسی آگهی شود.
در این مرحله متقاضی می بایست نسبت به پرداخت الکترونیکی حقوق دولتی محاسبه شده برای گواهی تاسیس اقدام نماید.
با انتخاب گزینه پرداخت در صفحه قبل، درگاه پرداخت برای متقاضی باز می شود.
در این مرحله عبارت "جهت امضا الکترونیک لطفا دکمه امضای روبرو را بزنید" مقابل عنوان "پیش نویس آگهی" قابل مشاهده می باشد.
پس از آن؛ متقاضی می بایست به سامانه ثبت من به نشانی my.ssaa.ir مراجعه و پس از ثبت نام در این سامانه وارد حساب کاربری خود شود.
در این صفحه؛ شخص باید در قسمت سمت چپ بالای صفحه گزینه پیام های جدید را انتخاب و یا مراجعه به قسمت ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری و سپس اسناد قابل امضا مستندات آماده شده را مشاهده نماید.
در این صفحه با انتخاب گزینه در انتظار امضا، مدارک قابل امضا شخص قابل مشاهده می باشد.
در این صفحه شخص می بایست گزینه امضا سند را انتخاب تا فرایند امضا آغاز شود.
در این مرحله شخص می تواند از 3 طریق، امضای خود را به ثبت برساند که شامل: 1- نصب نرم افزار کلید ثبت من بر روی گوشی هوشمند و به ثبت رساندن امضا از طریق این نرم افزار 2- دریافت توکن سخت افزاری حاوی گواهی الکترونیک و نصب نرم افزار دسینه بر روی سیستم شخصی (رایانه) 3- باز کردن سامانه ثبت من بر روی سیستم شخصی (رایانه) و نصب نرم افزار کلید ثبت من بر روی گوشی هوشمند و اسکن QRCode نمایش داده شده در رایانه از طریق گوشی هوشمند.
پس از انتخاب یکی از روش های مذکور و انجام اقدامات مقتضی آن روش، در این قسمت، مراحل درج امضای الکترونیک انجام می شود. به منظور آشنایی متقاضیان با مراحل کامل نحوه درج امضا الکترونیکی در سامانه ثبت شرکتها، فایل راهنمای آن در جدول زیر قرار داده شده است.
- نویسنده: کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه
- حجم: 1.02 MB
- منبع: سامانه کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه
همچنین؛ متقاضی می تواند با مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، و جستجوی مجدد شماره پیگیری درخواست مربوطه، عبارت "این مدرک به صورت الکترونیکی امضاء گردیده است " در مقابل عنوان پیش نویس آگهی مشاهده نماید.
در نهایت با انجام اقدامات فوق الذکر، مراحل، راهنما و نحوه درج امضا الکترونیک در اداره ثبت شرکت ها به پایان می رسد. لازم به ذکر است متقاضی می تواند پس از به پایان رساندن مراحل فوق، نسخه چاپی اگهی تاسیس را از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها دریافت نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت گواهی امضا الکترونیک برای ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت گواهی امضا الکترونیک برای ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: امضای الکترونیک ثبت شرکتها الزامی است.