برای مشاوره درخواست تغییر آدرس پروانه کسب
برای مشاوره درخواست تغییر آدرس پروانه کسب


مطابق ماده 5 قانون اصلاح قانون نظام صنفی، پروانه کسب مجوزی است که به منظور شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه به صورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می شود. صاحب پروانه کسب می تواند تغییراتی در پروانه کسب خود ایجاد نمایند.
نشانی محل فعالیت در پروانه کسب درج می شود و در صورتی که صاحبان پروانه کسب، بعد از مدتی قصد قصد جا به جایی مکان فعالیت خود را داشته باشند؛ لازم است این تغییر نشانی را به ثبت برسانند. لذا؛ کسب اطلاعات راجع به تغییر آدرس پروانه کسب، امری حائز اهمیت محسوب می شود.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به این پرسش که نشانی پروانه کسب چیست؛ سامانه تغییر آدرس جواز کسب معرفی می شود. سپس؛ شرایط و مدارک لازم جهت تغییر آدرس پروانه کسب بررسی و پس از آن، مراحل و نحوه تغییر آدرس پروانه کسب آموزش داده می شود. در نهایت؛ در قسمت پایانی مقاله، راجع به هزینه درخواست تغییر آدرس پروانه کسب مطالبی ارائه خواهد شد.
نشانی پروانه کسب چیست
یکی از تغییراتی که می توان در پروانه کسب ایجاد کرد؛ تغییر در نشانی پروانه کسب است. به عبارت دیگر؛ اشخاص پس از آن که پروانه کسب خود را دریافت می کنند؛ ممکن است قصد جا به جایی محل فعالیت و کسب و کار خود را داشته باشند. در این صورت؛ باید نشانی پروانه کسب خود را تغییر دهند، اما سوالی که در این قسمت؛ مطرح می شود این است که، نشانی پروانه کسب چیست؟
در پاسخ به این پرسش، باید بیان کرد که نشانی پروانه کسب، آدرسی است که بر روی پروانه کسب درج شده است. در واقع مطابق قانون، پروانه کسب برای محلی مشخص صادر می شود، ولیکن دارنده این پروانه می تواند هر زمان که بخواهد آدرس محل فعالیت و کسب و کار خود را تغییر دهد.
اشخاص جهت تغییر آدرس محل فعالیت خود لازم است، این تغییر را به ثبت برسانند. تغییر نشانی پروانه کسب مستلزم ابطال پروانه کسب قبلی و صدور پروانه کسب جدید می باشد. در قسمت های بعدی مقالهریال مراحل و نحوه به ثبت رساندن تغییر آدرس پروانه کسب به طور مفصل آموزش داده می شود
سامانه تغییر آدرس جواز کسب
همانطور که در قسمت پیشین مقاله بیان شد؛ پروانه کسب برای محلی مشخص صادر می شود، ولیکن صاحب این پروانه می تواند هر زمان که بخواهد آدرس پروانه خود را تغییر دهد. متقاضی تغییر آدرس جواز کسب می بایست این تغییر را در سامانه تغییر آدرس جواز کسب، ثبت نماید.
صاحبان جواز کسب به منظور تغییر در آدرس جواز کسب خود، لازم است به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه و پس از انجام مراحل لازم در این سامانه؛ نسبت به ثبت درخواست تغییر نشانی جواز کسب اقدام نمایند.
لازم به ذکر است؛ در حال حاضر، مانند گذشته به منظور تغییر در آدرس جواز کسب، نیاز به مراجعه حضوری نمی باشد و متقاضی می تواند پس از ثبت درخواست در سامانه مذکور و ارسال مدارک از طریق این سامانه، نسبت به تغییر آدرس پروانه کسب اقدام نماید.
شرایط و مدارک لازم جهت تغییر ادرس پروانه کسب
تغییر آدرس پروانه کسب مستلزم وجود شرایط و تهیه و ارائه مدارکی است. از این رو؛ در این قسمت از مقاله، شرایط و مدارک لازم جهت تغییر آدرس پروانه کسب مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. شرایط و مدارک لازم جهت تغییر آدرس پروانه کسب عبارت اند از:
ارائه فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
ارائه گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
ارائه فتوکپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی، نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
سه قطعه عکس 3*4
ارائه فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی
ارائه فتوکپی سند مالکیت یا قرارداد اجاره مکان کسب و کار
ارائه اصل پروانه کسب قبلی
ارائه گواهی تایید کد پستی مکان کسب و کار توسط اداره پست
پرداخت هزینه های لازم از جمله هزینه حق عضویت سالانه اتحادیه
لازم به ذکر است؛ در صورت داشتن شریک برای کسب و کار، ارائه رضایت نامه محضری نیز الزامی می باشد. همچنین؛ متقاضیان می بایست نسبت به ثبت نام کد اقتصادی جدید اقدام و پس از آن، با مراجعه به اداره دارایی، آدرس جدید و کد رهگیری پیش ثبت نام را به این اداره اعلام نمایند.
مراحل و نحوه تغییر آدرس پروانه کسب
مراحل و نحوه تغییر آدرس پروانه کسب؛ بدین صورت است که متقاضیان تغییر آدرس پروانه کسب، ابتدا می بایست به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه نمایند. امکان استعلام پروانه کسب نیز از این سامانه وجود دارد. پس از مراجعه به این سامانه، صفحه مطابق تصویر ذیل نمایش داده می شود.
شخص متقاضی تغییر آدرس پروانه کسب؛ لازم است ابتدا در این سامانه ثبت نام نماید. با انتخاب گزینه ورود در قسمت بالای صفحه، صفحه ای مانند تصویر ذیل باز می شود که شخص می بایست اطلاعات خواسته شده را در کادرهای مربوطه وارد نماید.
متقاضی پس از مراجعه به سامانه ایرانیان اصناف می بایست درخواست تغییر آدرس پروانه کسب را ثبت و کد رهگیری دریافت نماید. پس از دریافت درخواست توسط مرجع صدور پروانه کسب، این مرجع مکلف است حداکثر ظرف 15 روز نظر خود را مبنی بر رد یا قبولی تقاضا اعلام نماید. لازم به ذکر است؛ عدم اعلام نظر ظرف مهلت مذکور به منزله به معنای پذیرش درخواست تغییر آدرس پروانه کسب می باشد.
چنانچه مرجع صدور پروانه کسب، درخواست تغییر آدرس پروانه کسب را قبول کند؛ نسبت به اخذ استعلام از دستگاه های مربوطه اقدام می نماید. این دستگاه ها مکلفند حداکثر ظرف مدت زمان 15 روز از تاریخ دریافت استعلام، اعلام نظر نمایند. لازم به ذکر است عدم اعلام نظر دستگاه های مربوطه در مهلت مقرر؛ به معنای نظر مثبت آن هاست.
پس از انجام مراحل فوق الذکر، متقاضی تغییر آدرس پروانه کسب می بایست حداکثر ظرف مدت 3 ماه مدارک لازم را از طریق سامانه اصناف ارسال نماید. در نهایت؛ مرجع صدور پروانه کسب پس از بررسی مدارک حداکثر طرف مدت 15 روز پروانه کسب الکترونیکی را صادر و به متقاضی تسلیم می نماید.
هزینه درخواست تغییر آدرس پروانه کسب
در قسمت های پیشین مقاله؛ به این سوال پاسخ داده شد که نشانی پروانه کسب چیست و سامانه تغییر آدرس جواز کسب معرفی شد. همچنین شرایط، مدارک، مراحل و نحوه تغییر آدرس پروانه کسب مورد بررسی قرار گرفت و اکنون؛ در قسمت پایانی مقاله، راجع به هزینه درخواست تغییر آدرس پروانه کسب بحث می شود.
متقاضیان به منظور درخواست تغییر آدرس پروانه کسب، لازم است ابتدا؛ نسبت به پرداخت حق عضویت های معوقه اقدام نمایند و سپس حق عضویت سالانه اتحادیه را پرداخت نمایند. لازم به ذکر است؛ این اشخاص به منظور پرداخت هزینه حق عضویت سالانه اتحادیه می بایست به سامانه ایرانیان اصناف مراجعه و از طریق این سامانه نسبت به پرداخت هزینه اقدام نمایند.
همچنین بر اساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی هزینه صدور پروانه در کلان شهرها شش میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها پنج میلیون ریال و در سایر شهر ها چهار میلیون ریال می باشد همچنین هزینه صدور پروانه موقت یک ساله به میزان 50 درصد ارقام مذکور است.
انتقال پروانه کسب به شهر دیگر
چنانچه صاحبان حرف و مشاغل قصد جابجایی محل کسب خود را داشته باشند باید اقدام به انتقال پروانه کسب به شهر مقصد نمایند. در این صورت متقاضی تغییر آدرس پروانه کسب میبایست درخواست خود را به اطلاع اتحادیه صنفی خود رسانده و در صورت اعلام موافقت اتحادیه، پروانه کسب منتقل میشود.
انتقال پروانه کسب به شهر دیگر در دو فرض قابل بررسی میباشد: فرض اول زمانی است که محل کسب متقاضی در همان استانی که از ابتدا پروانه گرفته است تغییر یافته باشد و فرض دوم زمانی است که جابجایی متقاضی به استان دیگری می باشد. اگر جابجایی پروانه در یک استان واحد باشد دارنده پروانه میتواند به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه نوین ایرانیان اصناف اقدام به ثبت درخواست انتقال پروانه با عنوان درخواست تغییر آدرس بنماید.
همچنین اگر چنانچه تغییر و جابجایی محل کسب به استان دیگری باشد متقاضی میبایست حتما به صورت حضوری به اتحادیه صنفی خود مراجعه نموده و تاییدیه کتبی دریافت نماید. چراکه وفق ماده 21 قانون نظام صنفی کشور واحد های صنفی در هر اتحادیه دارای ظرفیت مشخص بوده و هنگامی که متقاضی قصد جابجایی دارد باید مشخص شود که آیا شهر مقصد ظرفیت واحد صنفی جدیدی را دارد یا خیر. در صورت موافقت با درخواست انتقال، کد پستی پروانه ویرایش شده و سپس پروانه منتقل می گردد.
تغییر کد پستی پروانه کسب
برای تغییر کد پستی پروانه کسب زمانی اقدام می شود که دارنده پروانه اقدام به جابجایی محل کسب خود نموده باشد. به این منظور و برای تغییر کد پستی پروانه کسب اصناف میتوان به صورت غیر حضوری و اینترنتی و از طریق سامانه نوین ایرانیان اصناف با ارائه مدارک و مستندات اقدام نمود.
در صورتی که پروانه کسب منقضی شده یا مدت زمان کمی از اعتبار آن مانده باشد و دارنده پروانه خواهان تغییر محل کسب باشد، می بایست در ابتدا تغییر آدرس کد پستی در پرونده مالیاتی انجام شود و هنگامی که کد پستی پرونده مالیاتی اصلاح شد اقدام به تمدید پروانه با اطلاعات درست نماید چرا که از جمله مدارک مورد نیاز برای درخواست تغییر کد پستی پروانه کسب ارائه پرونده مالیاتی با کد پستی محل کسب جدید میباشد.
از جمله مهمترین مسائل در تغییر کد پستی پروانه کسب این است که دارنده پروانه قبل از تغییر کد پستی پروانه کسب میبایست به ممیز مالیاتی خود مراجعه نماید تا در اسرع وقت کد پستی پرونده مالیاتی مرتبط با پروانه کسب نیز اصلاح شود. اگر دارنده پروانه شخص حقیقی است میبایست به صورت حضوری به اداره مالیات حوزه خود مراجعه نماید و اگر شخص حقوقی باشد میتواند به صورت غیر حضوری و از طریق درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی برای اصلاح آدرس محل کسب اقدام نماید.
پس از ارسال درخواست تغییر کد پستی پروانه به اتحادیه صنفی مورد نظر، در صورت تایید ظرفیت شهر مقصد و موافقت با درخواست تغییر کد پستی، پروانه اصلاح شده و کد پستی دارنده پروانه تغییر می یابد. در ادامه برای توضیح بیشتر برای اطلاع بیشتر از نحوه استعلام اطلاعات مندرج در پرونده مالیاتی از جمله کد پستی، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد درخواست تغییر آدرس پروانه کسب در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون درخواست تغییر آدرس پروانه کسب پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: متقاضیان به منظور درخواست تغییر آدرس پروانه کسب، لازم است ابتدا؛ نسبت به پرداخت حق عضویت های معوقه اقدام نمایند و سپس حق عضویت سالانه اتحادیه را پرداخت نمایند که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.