برای مشاوره نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
در حال حاضر در کشور ایران بیش از دو میلیون تبعه خارجی زندگی می کنند. این اشخاص برای ادامه زندگی خود و خانواده خویش نیاز به شغل، درآمد و سرمایه گذاری دارند. در این راستا؛ بسیاری از این اتباع به تاسیس و به ثبت رساندن یک شرکت در ایران فکر می کنند.
اما چالش پر اهمیتی که در این رابطه، برای اتباع خارجی مطرح می شود؛ آن است که آیا ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر است؟ یا خیر؛ چنانچه پاسخ به این سوال مثبت است؛ چه هزینه هایی لازم است، در این راستا پرداخت شود؟ و چه شرایط و مدارک و مراحلی برای ثبت شرکت برای اتباع افغانی در ایران لازم است؟
جهت بررسی چالش های فوق؛ در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که آیا ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر است؟ سپس، راجع به مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران صحبت می شود و پس از آن قوانین، شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت توسط اتباع خارجی مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از آموزش مراحل و نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی، هزینه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی و همچنین اقامت ایران با ثبت شرکت توسط اتباع خارجی مطالبی ارائه می شود.
آیا ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر است؟
بسیاری از اتباع خارجی جهت سرمایه گذاری به ثبت شرکت در ایران فکر می کنند؛ اما آیا ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد بله، در حال حاضر به ثبت رساندن شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر می باشد.
مستند به ماده 1 قانون راجع به ثبت شرکت ها: «هر شرکتی که در ایران تشکیل و مرکز اصلی آن در ایران باشد، شرکت ایرانی محسوب است.» با توجه به این ماده اتباع خارجی؛ اعم از حقیقی و حقوقی نیز می توانند با ایجاد یک شخصیت حقوقی مستقل در ایران سرمایه گذاری نمایند.
همچنین مستفاد از آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی، سرمایهگذار خارجی به هر میزان که توانایی داشته باشد، میتواند سهام خریداری کند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. در واقع اتباع خارجی می توانند مالک کل یا بخشی از سهام در شرکتی که تاسیس کردند؛ باشند.
مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران
همانطور که بیان شد؛ ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران امکان پذیر می باشد؛ اما چرا باید اتباع خارجی به ثبت شرکت در ایران فکر کنند؟ به عبارت دیگر مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران چیست؟
ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران مزایای متعددی به همراه دارد. واگذاری شرکت به طور کامل به اتباع خارجی، جذب مشتری و ارتباط بهتر با مشتریان، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات، استفاده از تسهیلات، امکان انتقال سهام شرکت به غیر؛ از جمله مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران محسوب می شود.
علاوه بر موارد فوق الذکر، ثبت شرکت توسط اتباع خارجی و افغانی در ایران باعث بالا رفتن جایگاه علمی کشور می شود. همچنین؛ با افزایش شرکت در ایران زمینه صادرات بیشتر و واردات کمتر فراهم می شود. شایسته ذکر است؛ بر خلاف بسیاری از کشورها، در ایران اتباع خارجی می توانند 100 درصد سهام شرکت را خریداری نمایند.
قوانین و شرایط تاسیس و ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
به ثبت رساندن شرکت توسط اتباع خارجی مستلزم وجود شرایطی است. از این رو، در این قسمت از مقاله، قوانین و شرایط تاسیس و ثبت شرکت توسط اتباع خارجی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در حال حاضر؛ اغلب شرکت ها در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند که در ادامه راجع به شرایط ثبت هریک از این دو قالب به تفکیک بحث می شود.
شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن به قطعات سهم تقسیم می شود. در این قسم از شرکت، مسئولیت هر یک از شرکا محدود به مبلغ اسمی سهامشان است. همچنین سهام شرکت سهامی خاص قابلیت عرضه و خریدو فروش در بورس اوراق بهادار را ندارد. وجود حداقل سه نفر عضو، وجود حداقل دو بازرس، حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه از جمله قوانین و شرایط تاسیس و ثبت شرکت سهامی خاص محسوب می شود. لازم به ذکر است پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه اولیه به صورت نقدی برای ثبت این شرکت الزامی می باشد.
همچنین مطابق ماده 94 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل شده باشد؛ فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.
وجود حداقل دو نفر عضو، حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه از جمله شرایط شرایط تاسیس و ثبت شرکت با مسئولیت محدود محسوب می شود. لازم به ذکر است در شرکت با مسئولیت محدود تمام سرمایه اولیه بایستی در ابتدا پرداخت شود. علاوه بر موارد فوق الذکر، داشتن شماره همراه به نام، ثبت نام در سامانه ثنا، دریافت مجوزهای لازم و افتتاح حساب به نام شرکت؛ نیز از دیگر قوانین شرایط تاسیس و ثبت شرکت توسط اتباع خارجی است.
مدارک لازم ثبت شرکت برای اتباع افغانی در ایران
پس از شناخت مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران و شرایط تاسیس، در قسمت های پیشین مقاله؛ اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم ثبت شرکت برای اتباع افغانی در ایران مورد بررسی قرار میگیرد. مدارک لازم برای ثبت شرکت توسط اتباع خارجی عبارت اند از:
ارائه کد فراگیر و پاسپورت معتبر
تاییدیه گذرنامه
یک نسخه مصدق از اساسنامه شرکت
اظهارنامه ثبت شرکت
گواهی تایید شده اساسنامه
تاییدیه صورتجلسه
یك نسخه مصدق از اختیارنامه نماینده عمده شركت در ایران و در صورتی كه شركت چند نماینده مستقل در ایران داشته باشد یك نسخه مصدق از اختیارنامه هر یك از آن ها.
کسب مجوز های لازم در رابطه با موضوع شرکت
دو نسخه از فرم تقاضا نامه که به امضا شرکا رسیده باشد
تنظیم نامه عملیات انجام شده در شرکت
تفاهم نامه شرکت
لازم به ذکر است؛ چنانچه مراحل ثبت شرکت توسط وکیل انجام شود؛ وکالت نامه وکیل نیز در شمار مدارک قرار دارد. همچنین؛ در صورتی که نسخه اصلی مدارک فوق به زبان فارسی نباشد؛ لازم است این مدارک به این زبان ترجمه شده و نسخه برابر اصل آن به زبان فارسی همراه با مدارک ارسال شود.
مراحل و نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
مراحل و نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی بدین صورت است که متقاضیان بایستی پس تهیه مدارک لازم به سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. با ورود به این سامانه، صفحه ای مطابق تصویر ذیل ارائه می شود. که می بایست گزینه تاسیس شخصیت حقوقی انتخاب شود.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای تبعه خارجی به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، اتباع خارجی به صفحه اطلاعات عمومی شرکت هدایت می گردند. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، تبعه خارجی می بایست مشخصات هویتی خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، اتباع خارجی می بایست موضوع فعالیت شرکت را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کنند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه، سهام شرکت و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، تبعه خارجی باید اطلاعات موسسان شرکت، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت ، می رسد. اتباع خارجی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده است را درج نمایند. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات اتباع خارجی متقاضی ثبت شرکت را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
هزینه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
هزینه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی چقدر است؟ این پرسش یکی از دغدغه های مهمی است که در این راستا برای اتباع خارجی ایجاد می شود. لذا در ادامه این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد. همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ امروزه اصولا شرکت ها در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت به ثبت می رسند.
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت به صورت سهامی خاص و با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می باشد که در شرکت با مسئولیت محدود؛ بایستی کل سرمایه اولیه همان ابتدا پرداخت شود و در شرکت سهامی خاص حداقل 35 درصد سرمایه اولیه ابتدا پرداخت می شود.
همچنین هزینه های مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک از طریق پست، هزینه ورود سیستمی اوراق و حق الوکاله در صورت وجود وکیل از دیگر هزینه هایی است که اتباع خارجی متقاضی ثبت شرکت باید پرداخت نمایند.
اقامت ایران با ثبت شرکت توسط اتباع خارجی
در قسمت های پیشین مقاله راجع به مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی در ایران بحث شد. همچنین شرایط، مدارک، مراحل و نحوه ثبت و هزینه های لازم جهت ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اکنون در قسمت پایانی مقاله در رابطه با اقامت ایران با ثبت شرکت توسط اتباع خارجی توضیحاتی ارائه می شود.
اخذ اقامت در ایران آرزوی بسیاری از اتباع خارجی است. اما آیا اقامت ایران با ثبت شرکت توسط اتباع خارجی امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد از آن جا که اتباع خارجی با به ثبت رساندن شرکت در ایران سرمایه فراوانی را به کشور وارد می کنند در ازای آن؛ کشور ایران نیز مزایایی را برای این عمل در نظر می گیرد.
یکی از این مزایا اعطای اقامت ایران به اتباع خارجی است. در واقع اتباع خارجی می توانند اقامت ایران را با به ثبت رساندن شرکت در این کشور دریافت نمایند. شایسته ذکر است سرمایه گذار خارجی می تواند صد در صد سهام یک شرکت را داشته باشد و در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد.
مطابق ماده 4 قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران، اقامت اتباع خارجه در ایران بر دو قسم است: اقامت موقت و اقامت دائم. اقامت دائم در صورتی است که خارجی در خاک ایران اقامتگاه قانونی اختیار نموده باشد و در غیر این صورت؛ اقامت خارجی در ایران موقت محسوب می شود.
به طور کلی؛ مدت زمان اقامت ایران با ثبت شرکت متغیر است، اما با به پایان رسیدن مدت اعتبار ویزا، تمدید آن امکان پذیر می باشد. همچنین بر اساس شیوه نامه اعطای مجوز اقامت پنج ساله به سپرده گذاران و سرمایه گذاران خارجی، حداقل مبلغ مورد نیاز برای اعطای مجوز اقامت برای سرمایه گذار و یا سپرده گذار به همراه همسر، فرزندان پسر زیر 18 سال و دختر مجرد و پدر و مادر معادل 250 هزار دلار یا معادل آن به ارزهای دیگر مورد قبول بانک مرکزی می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت شرکت توسط اتباع خارجی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران مزایای متعددی به همراه دارد. واگذاری شرکت به طور کامل به اتباع خارجی، جذب مشتری و ارتباط بهتر با مشتریان، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات، استفاده از تسهیلات، امکان انتقال سهام شرکت به غیر؛ از جمله مزایای ثبت شرکت برای اتباع خارجی و افغانی در ایران محسوب می شود.