برای مشاوره نحوه درخواست وام صندوق توسعه ملی
برای مشاوره نحوه درخواست وام صندوق توسعه ملی
دولت برای حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی که صاحب کسب و کاری هستند و یا قصد اشتغال زایی دارند، صندوق ها و نهادهای حمایتی مختلفی راه اندازی کرده است. این صندوق ها با اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان، بخش بزرگی از نیازهای این اشخاص را مرتفع می سازند.
صندوق توسعه ملی یکی از بزرگ ترین نهادهای حمایتی کشور می باشد. این صندوق توانسته است در دوران فعالیت خود؛ وام های بسیاری به اشخاص واجد شرایط اعطا کند. افرادی که به دنبال دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی هستند، می توانند با کسب اطلاعات لازم در خصوص ضوابط و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات، فرآیند اخذ وام خود را از صندوق توسعه ملی تسریع نمایند.
لذا در این مقاله، ابتدا انواع وام های صندوق توسعه ملی به اشخاص حقوقی بررسی می شود. سپس سایت صندوق توسعه ملی و شرایط و مدارک دریافت وام از این صندوق مورد مطالعه قرار می گیرد. در ادامه، اطلاعاتی در مورد مراحل و نحوه ثبت نام وام صندوق توسعه ملی در اختیار کاربران قرار می گیرد و آنان می توانند با بانک های عامل صندوق آشنا شوند. در بخش بعدی؛ نرخ سود وام صندوق توسعه ملی مورد بررسی قرار گرفته و نمونه درخواست وام در متن مقاله قرار می گیرد. انتهای مقاله نیز به مطالعه تسهیلات اشتغال زایی و اساسنامه و موجودی صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.
انواع وام های صندوق توسعه ملی به اشخاص حقوقی
صندوق توسعه ملی نهادی دولتی است که در سال 1390 تاسیس شد. سرمایه موجود در این صندوق، از پول فروش نفت و گاز و فرآورده های نفتی تامین می شود. یکی از روش های حمایتی صندوق از متقاضیان، اعطای تسهیلات بانکی به آن ها می باشد.
تسهیلات مذکور و انواع وام های صندوق توسعه ملی به اشخاص حقوقی در دو دسته بندی وام های ارزی و ریالی به متقاضیان پرداخت می شود. افراد و شرکت هایی که واجد شرایط دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی هستند، می توانند با ثبت درخواست خود در بانک های عامل و اخذ تاییدیه های لازم، وام مورد نیاز خود را دریافت کنند.
یکی از دلایل اهمیت دریافت وام از صندوق توسعه ملی؛ بالا بودن مقدار واریزی در تسهیلات ارزی و ریالی می باشد؛ زیرا برخی از متقاضیان برای راه اندازی پروژه های خود نیاز به تسهیلات مبلغ بالا دارند، اما تامین مبالغ مورد نیاز از روش های دیگر به سختی امکان پذیر است.
سایت صندوق توسعه ملی
در راستای اجرایی شدن دولت الکترونیک و توسعه زیر ساخت های اینترنتی کشور، تمامی موسسات و نهادهای حمایتی اقدام به راه اندازی سامانه های اینترنتی خود نموده اند. صندوق توسعه ملی نیز از این قائده مستثنی نبوده و سامانه اینترنتی مختص به خود را ایجاد کرده است.
سایت صندوق توسعه ملی به نشانی اینترنتی ndf.ir در اختیار کاربران قرار گرفته است و متقاضیان می توانند از طریق این سامانه؛ از شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات صندوق مطلع گردند. البته؛ در حال حاضر، امکان ثبت درخواست دریافت وام از این سامانه وجود ندارد.
متقاضیانی که به دنبال دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی برای راه اندازی پروژه های خود هستند، می توانند ابتدا از طریق سامانه ndf.ir از شرایط تسهیلات ارزی و ریالی مطلع گردند. سپس، در زمانی که امکان ثبت درخواست وام در سامانه مذکور فراهم شد، می توانند درخواست خود را ثبت کنند.
ضوابط و شرایط اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی
همانطور که پیش تر بیان شد، تسهیلات صندوق توسعه ملی در دو حالت ارزی و ریالی به متقاضیان اعطا می شود. ضوابط و شرایط تسهیلات این صندوق در حالت ارزی و ریالی متفاوت می باشد. لذا، در این بخش از مقاله، ضوابط و شرایط اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی بررسی می شود. مطابق نظام نامه صندوق توسعه ملی، شرایط دریافت تسهیلات ارزی به شرح زیر می باشد:
منابع صندوق در قالب قرارداد عاملیت و قوانین موجود به بخش های خصوصی، تعاونی و بنگاه های اقتصادی اختصاص می یابد.
تعیین چارچوب قراردادها با بانک های عامل و تعیین اختیارات بانک های عامل با هیات عامل می باشد.
محاسبات مالی به دلار آمریکا انجام می شود.
تسهیلات ارزی تعلق گرفته به هر طرح؛ معادل بخش ارزی هزینه های سرمایه گذاری طرح می باشد.
پرداخت تسهیلات فقط به صورت ارزی می باشد و متقاضیان اجازه تبدیل ارز به ریال را ندارند.
در صورتی که تسهیلات تلفیقی از منابع داخلی بانک و صندوق باشد، شرایط نظام نامه ناظر بر منابع صندوق می باشد. در مورد منابع داخل بانک عامل، قوانین همان بانک صدق می کند.
سقف های تسهیلاتی مجاز صندوق برای انواع شرکت ها و حقیقی در چارچوب مفاد قرارداد عاملیت می باشد.
رعایت مفاد قانون حداکثر استفاده از توان تولید کشور و حمایت از کالای ایرانی برای تمامی متقاضیان تسهیلات الزامی است.
منابع صندوق صرفا بر اساس اولویت های اعلام شده از سوی صندوق اختصاص می باید.
پرداخت تسهیلات به بنگاه های اقتصادی مرتبط با موسسات عمومی غیردولتی و شرکت های تابع، وابسته به سقف 20 درصد منابع صندوق می باشد.
لازم به ذکر است فعالیت هایی مانند طرح های نفت و گاز و پتروشیمی، طرح های ارز آور ناشی از صادرات، تولید خودرو در راستای نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل تجاری درون و برون شهری و غیره؛ در اولویت برای دریافت تسهیلات ارزی صندوق می باشند. همچنین اشخاص مجاز برای دریافت تسهیلات ارزی صندوق شامل تمامی اشخاص حقیقی ایرانی، اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبت شده در ایران، خریداران خارجی کالا های ایرانی در بازار صادرات، صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی و موارد مشابه می باشد. شرایط اعطای تسهیلات ریالی به شرح زیر است:
منابع صندوق در قالب قرارداد عاملیت و قوانین بودجه سنواتی توسط هیات عامل با بانک های عامل منعقد می شود.
واحد پولی محاسبات پول رسمی کشور، ریال می باشد.
صندوق موظف است 10% منابع خود را جهت پرداخت تسهیلات به طرح های دارای توجیه فنی اختصاص دهد.
معادل ریالی یک و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق نزد بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و... سپرده گذاری می شود.
در صورتی که تسهیلات به صورت تلفیقی از منابع داخلی بانک عامل و صندوق به متقاضیان پرداخت شود، صندوق صرفا موظف به قانون گذاری برای منابع مربوط به خود می باشد.
متقاضیان استفاده از منابع نسبت به ارائه طرح های خود به بانک های عامل اقدام می کنند.
بانک های عامل بر اساس اولویت های مندرج در نظام نامه نسبت به پذیرش و بررسی طرح ها در ارکان اعتباری خود اقدام می کنند.
اولویت پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش می باشد.
بانک عامل مسئول بررسی دقیق مقدار کل هزینه های طرح می باشد.
فعالیت های مرتبط با صنعت و معدن، گردشگری، آب و کشاورزی و محیط زیست و ... برای دریافت تسهیلات در اولویت هستند. اشخاص مجاز برای دریافت این تسهیلات شامل تمامی اشخاص حقیقی ایرانی، اشخاص حقوقی، خصوصی و تعاونی ها، موسسات و شرکت هایی که به صورت مشترک با سرمایه گذاران خارجی فعالیت می کنند و اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ده هزار نفر جمعیت می باشد.
مدارک لازم برای دریافت وام از صندوق توسعه ملی
افرادی که به دنبال سرمایه گذاری و یا راه اندازی پروژه های بزرگ هستند؛ به تسهیلات با مبلغ بالا احتیاج دارند. در نتیجه؛ صندوق توسعه ملی به عنوان یک نهاد حمایتی در این میان به متقاضیان واجد شرایط وام که اسناد موردنیاز را فراهم نموده باشند؛ وام پرداخت می کند. مدارک لازم برای دریافت وام از صندوق توسعه ملی به شرح زیر است:
مدارک هویتی (شناسنامه، کارت ملی)
اسناد مربوط به انجام خدمت نظام وظیفه نظیر کارت پایان خدمت
اسناد و مدارک هویتی مربوط به ضامنین
فرم درخواست وام
طرح توجیهی
اقرارنامه
متقاضی دریافت وام در هنگام مراجعه به بانک های عامل برای تکمیل مراحل ثبت نام باید مدارک مذکور را به همراه داشته باشد. در این زمان بانک نمونه ای از طرح را به همراه مدارک موجود برای صندوق ارسال کرده و در صورت تایید، وام به اشخاص واجد شرایط پرداخت می شود.
مراحل و نحوه ثبت نام وام صندوق توسعه ملی
صندوق توسعه ملی، تسهیلات خود را به دو صورت ارزی و ریالی به متقاضیان اعطا می کند. البته تسهیلات صندوق توسعه از طریق بانک های عامل دولتی و غیردولتی و یا صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی پرداخت می شود. مراحل و نحوه ثبت نام وام صندوق توسعه ملی برای تسهیلات ارزی و ریالی متفاوت می باشد:
فرآیند ثبت نام و اعطای تسهیلات ریالی از محل سپرده گذاری منابع صندوق توسعه ملی:
مرحله اول: درخواست بانک ها از صندوق توسعه ملی برای انجام سرمایه گذاری از محل منابع صندوق در بانک های متقاضی
مرحله دوم: بررسی درخواست بانک ها در صندوق بر اساس عملکرد و قوانین و انجام سپرده گذاری ریالی در بخش های مختلف در بانک های سپرده گذار
مرحله سوم: مراجعه متقاضیان تسهیلات ریالی به شعب بانک های سپرده پذیر
مرحله چهارم: بررسی درخواست متقاضیان توسط ارکان اعتباری بانک مطابق با قرارداد فی مابین صندوق و بانک عامل و مقررات داخلی آن بانک
پس از انجام کلیه مراحل فوق، تسهیلات ریالی به حساب متقاضی واریز خواهد شد. همانطور که پیش تر بیان شد؛ علاوه بر تسهیلات ریالی، تسهیلات ارزی نیز توسط صندوق توسعه ملی به داوطلبان پرداخت می شود که در ادامه، مراحل و نحوه دریافت آن آموزش داده شده است:
فرآیند ثبت نام و اعطای تسهیلات ارزی:
مرحله 1: ارائه درخواست تسهیلات به بانک عامل برای اجرای طرح یا انجام فعالیت
مرحله 2: بررسی درخواست در چارچوب قرارداد عاملیت و نظام نامه ضوابط و شرایط اعطای تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی
مرحله 3: بررسی توجیه فنی، مالی و اقتصادی طرح به انضمام مستندات لازم به صندوق
مرحله 4: تطبیق مندرجات شناسنامه اعتباری و یا ظوابط اعطای تسهیلات ارزی در چهارچوب قرارداد عاملیت
مرحله 5: اعلام وصول شناسنامه اعتباری به بانک عامل جهت انجام اقدامات بعدی در خصوص تقاضا های منطبق با ضوابط صندوق
مرحله 6: انعقاد قرارداد با متقاضی و ارسال تصاویر قرارداد، اقرارنامه درک و پذیرش ریسک نوسانات قیمت ارز به انضمام جدول زمان بندی بازپرداخت تسهیلات و مستندات واریز کارمزد تعهد به حساب صندوق توسعه ملی
مرحله 7: اعلام مسدودی مبلغ مورد درخواست به بانک مرکزی پس از اطمینان از صحت مستندات دریافتی توسط صندوق
مرحله 8: صدور سند مسدودی و اعلام آن به بانک عامل و صندوق
مرحله 10: پرداخت تسهیلات
پس از این که متقاضیان دریافت تسهیلات ریالی و ارزی مطابق مراحل مربوطه، اقدام به ثبت درخواست در بانک عامل کردند، درخواست آنان توسط صندوق توسعه ملی و بانک بررسی خواهد شد. در صورتی که خواسته آنان مورد تایید قرار گیرد، می توانند وام مورد نظر خود را دریافت کنند.
بانک های عامل صندوق توسعه ملی
منظور از بانک های عامل صندوق توسعه ملی، بانک هایی هستند به با صندوق مذکور قرارداد عاملیت منعقد کرده اند و در پرداخت تسهیلات به متقاضیان با این نهاد همکاری دارند. قرارداد عاملیت به بانک مذکور اجازه بررسی طرح توجیهی متقاضیان را می دهد تا در صورت مناسب بودن به صندوق معرفی گردند.
از آنجایی که صندوق توسعه ملی به طور مستقیم به شخص یا سازمان و موسسه ای وام اعطا نمی کند، بانکی به عنوان بانک عامل مسئول بررسی شرایط و درخواست متقاضیان است. بانک های عامل صندوق شامل بانک پاسارگاد، ملی، صنعت و معدن، ملت، پارسیان، صادرات، توسعه صادرات، توسعه تعاون، تجارت، انصار، کشاورزی، سینا، سرمایه، کارآفرین، رفاه، اقتصاد نوین، سامان و خاورمیانه هستند.
لازم به ذکر است هر کدام از بانک های مذکور به طور اختصاصی؛ مسئول بررسی طرح ها هستند. به این صورت که صندوق توسعه ملی با هر یک از این بانک ها در حوزه های خاصی قرارداد عاملیت منعقد کرده و متقاضیان دریافت وام در هر حوزه باید به بانک مربوطه مراجعه کنند.
نرخ سود وام صندوق توسعه ملی
بانک ها و موسسات مختلف برای حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی تحت شرایط به خصوصی به متقاضیان تسهیلات بانکی اعطا می کنند. صندوق توسعه ملی نیز به عنوان یکی از بزرگترین نهادهای حمایتی کشور از سال 1390 شروع به فعالیت و خدمت رسانی به اشخاص حقیقی و حقوقی کرده است.
دریافت کنندگان وام از این موضوع مطلع هستند که هر تسهیلاتی، سود بانکی مختص به خود را دارد. در نتیجه؛ متقاضی علاوه بر پرداخت اصل وام، ملزم به پرداخت سود آن نیز می باشد. نرخ سود وام صندوق توسعه ملی بین 12 تا 14 درصد اعلام شده است.
بر اساس مصوبه های صندوق توسعه ملی، بانک های عامل باید برای سرمایه گذاری های ریالی تا 50 درصد آورده و سهم داشته باشند. همچنین لازم به ذکر است یکی از مهم ترین شرط ها در دریافت وام های ارزی و ریالی بدهکار نبودن متقاضیان است.
نمونه درخواست وام از صندوق توسعه ملی
در سال های اخیر؛ نهادهای حمایتی متعددی در راستای کمک به مشاغل ایجاد شده اند. صندوق توسعه ملی نیز یکی از این نهاد ها است که از سال 1390 مشغول اعطای تسهیلات بانکی با مبالغ بالا به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط است.
صندوق مذکور؛ تسهیلات بانکی خود را در قالب طرح های تسهیلاتی ریالی و ارزی به متقاضیان اعطا می کند. در نتیجه اشخاص حقیقی و حقوقی بر اساس نوع پروژه و سرمایه گذاری خود می توانند از این طرح ها بهره مند شوند؛ اما لازم به ذکر است، این تسهیلات نه توسط خود صندوق، بلکه به واسطه بانک های عامل پرداخت می شود.
منظور از بانک های عامل صندوق توسعه ملی، همان بانک هایی هستند که قرارداد عاملیت با این نهاد منعقد کرده و مسئول رسیدگی و بررسی طرح ها و شرایط درخواست کنندگان وام هستند. برای این که متقاضیان بتوانند درخواست خود را به درستی ثبت کنند، نمونه درخواست وام از صندوق توسعه ملی در ادامه پیوست شده است.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 341 KB
- منبع: آشاثبت
الیته توجه به این نکته ضروری است که بسیاری از بانک ها به منظور اعطای وام، فرم درخواست مخصوص به خود را داشته و نیازی نیست که متقاضی متن درخواست خود را تنظیم نماید. بلکه می تواند از به مراجعه حضوری به شعب بانک موردنظر یا ثبت درخواست اینترنتی، به تکمیل فرم اخذ وام، اقدام نماید.
تسهیلات اشتغالزایی صندوق توسعه ملی
همانطور که قبلا بیان شد؛ صندوق توسعه ملی یکی از نهادهای حمایتی و دولتی می باشد که توجه به درآمدهای نفت و فرآورده های نفتی کشور ایجاد شده است. این نهاد با اعطای تسهیلات بانکی، با همکاری بانک های عامل خود، بخش بزرگی از مشکلات مالی متقاضیان را مرتفع می کند.
تسهیلاتی که صندوق ارائه می دهد؛ به طور کلی به دو دسته بندی ارزی و ریالی تقسیم بنده شده است؛ اما یکی از تسهیلات قابل توجه که متقاضیان می توانند از این نهاد دریافت کنند، وام اشتغال زایی است. تسهیلات اشتغالزایی صندوق توسعه ملی به جهت حمایت از طرح های برتر اشتغال زایی به افراد واجد شرایط اعطا می شود.
در واقع این صندوق با همکاری بانک های عامل بخش بزرگی از هدف گذاری های ایجاد اشتغال در کشور را محقق می کند. علاقه مندان می توانند با ثبت درخواست خود در بانک های عامل مربوطه و همچنین ارائه طرح توجیهی و مدارک مورد نیاز، در صورت تایید، از این وام بهره مند شوند. این وام عموما برای حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری هزینه می شود.
اساسنامه و موجودی صندوق توسعه ملی
صندوق توسعه ملی نهادی حمایتی است که تحت نظارت مستقیم دولت جمهوری اسلامی ایران بخشی از عواید ناشی از فروش نفت، گاز، میعانات گازی و فرآورده های نفتی را به ثروت های ماندگار تبدیل می کند. محل استقرار صندوق در تهران می باشد و هیچ شعبه دیگری ندارد.
برای این که متقاضیان دریافت تسهیلات ارزی و ریالی از این صندوق بتوانند اطلاعات جامع تری از آن بدست آورند، در این بخش از مقاله، اساسنامه و موجودی صندوق توسعه ملی مورد مطالعه قرار گرفته و همچنین فایل اساسنامه شرکت و صندوق در ادامه پیوست می شود.
- نویسنده: صندوق توسعه ملی
- حجم: 544 KB
- منبع: سایت صندوق توسعه ملی
بر اساس بیانات و اظهارات مدیران صندوق توسعه ملی، دارایی های فعلی صندوق به میزان 170,000,000,000 دلار ذکر شده است. متقاضیان با توجه به میزان دارایی ها می توانند از طریق بانک های عامل، به مقدار مورد نیاز خود وام دریافت کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درخواست وام صندوق توسعه ملی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه درخواست وام صندوق توسعه ملی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام.اگر واجد شرایط باشید بله.