برای مشاوره مراحل و سامانه ثبت شرکت ساختمانی
برای مشاوره مراحل و سامانه ثبت شرکت ساختمانی
با توجه به رشد جمعیت در دهه های اخیر و نیاز هر انسان به داشتن سرپناه برای سکونت و کار، فعالیت های ساختمان سازی نیز رو به افزایش می باشد. در عصر حاضر، افرادی که به فعالیت در حوزه ساخت و ساز مشغول هستند، به منظور بهره مندی از مزایای بیشتر می توانند فعالیت خود را در این حوزه به صورت شخصیت حقوقی یا شرکت به ثبت برسانند.
به طور کلی؛ فعالیت وسیع و درآمد مناسب شرکت های ساختمانی بسیاری از افراد را به ثبت شرکت در این حوزه راغب می کند. افرادی که قصد ثبت شرکت به طور قانونی در این حوزه را دارند؛ لازم است که در ابتدا اطلاعات جامعی راجع به شرایط، مدارک لازم، مراحل، هزینه ها و... به دست آورند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به انواع شرکت ساختمانی و مزایای ثبت آن پرداخته می شود. سپس سامانه ثبت شرکت ساختمانی معرفی و شرایط، مدرک تحصیلی و اسناد لازم جهت ثبت این شرکت ارائه می شود. در نهایت، پس از آموزش مراحل ثبت شرکت ساختمانی، در قسمت پایانی مقاله، راجع به هزینه راه اندازی ثبت این شرکت بحث خواهد شد.
انواع شرکت ساختمانی
به طور کلی شرکت های ساختمانی، اشخاص حقوقی هستند که در زمینه ساخت و ساز و تاسیسات و تجهیزات ساختمان، فعالیت می کنند. این شرکت ها به واسطه انعقاد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی تمامی اقدامات لازم جهت انجام پروژه های ساخت و ساز اعم از برنامه ریزی و اجرا را انجام می دهند.
با توجه به آن که شرکت های پیمانکاری ساختمان یا همان شرکت های ساختمانی انواع مختلفی دارند؛ در ادامه، انواع شرکت ساختمانی مورد مطالعه قرار می گیرند. شرکت های مهندسین مشاور، شرکت های خدمات شهری، شرکت های معماری و شهر سازی، شرکت های راه سازی، شرکت های تاسیسات ساختمان، شرکت های خدمات شهری و جاده ای، شرکت های مدیریت عمرانی و مهندسین مشاور و شرکت های معماری و دکوراسیون از انواع شرکت های ساختمانی محسوب می شوند.
طراحی، محاسبه، اجرا و نظارت بر پروژه های عمرانی، نقشه برداری، ساخت جاده و راه، سد سازی، تولید و عرضه مصالح ساختمانی مانند ماسه و میلگرد، آسفالت معابر و خیابان ها، ارائه خدمات مربوط به دکوراسیون داخلی اماکن اعم از طراحی و اجرا و نظارت بر آن، بازسازی اماکن، ارائه خدمات مرتبط با تاسیسات مکانیکی و برقی ساختمان ها و... نیز می توانند موضوع فعالیت شرکت های ساختمانی قرار گیرند.
مزایای ثبت شرکت ساختمانی
همانطور که بیان شد، شرکت های ساختمانی، اشخاص حقوقی هستند که در زمینه ساخت و ساز و تاسیسات ساختمان، فعالیت می کنند. این شرکت ها به واسطه انعقاد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی تمامی اقدامات لازم جهت انجام پروزه های ساخت و ساز اعم از برنامه ریزی و اجرا را انجام می دهند.
اما یکی از پرسش هایی که در این راستا برای بسیاری از افراد مطرح می شود؛ آن است که چرا بهتر است افراد؛ فعالیت ساختمانی خود را در قالب شرکت به ثبت برسانند؟ به عبارت دیگر مزایای ثبت شرکت ساختمانی چیست؟ لذا؛ در ادامه به این پرسش، پاسخ داده می شود.
به طور کلی کسب سود، برخورداری از وام و منابع و مالی، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات، دریافت کارت بازرگانی، جلب اعتماد مشتریان، افتتاح حساب بانکی برای شرکت و اخذ و اعطای نمایندگی برای شرکت از جمله مزایای ثبت شرکت ساختمانی به شمار می آید.
سامانه ثبت شرکت ساختمانی
با توجه به مزایای ثبت شرکت ساختمانی بسیاری از افراد تمایل به ثبت این شرکت دارند؛ اما یکی از پرسش های اساسی که برای آن ها مطرح می شود؛ آن است که در کجا و از چه طریق می توانند این شرکت را به ثبت برسانند؟ به عبارت دیگر سامانه ثبت شرکت ساختمانی کدام است؟
متقاضیان می بایست جهت ثبت شرکت ساختمانی به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه و پس از انجام مراحل و بارگذاری مدارک در این سامانه نسبت به ثبت این شرکت اقدام نمایند. همانطور که بیان شد؛ به ثبت رساندن شرکت ساختمانی در سامانه ثبت شرکتها مستلزم انجام مراحلی است که در قسمت های بعد، این مراحل به طور کامل آموزش داده می شود.
امروزه برای به ثبت رساندن شرکت ساختمانی نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها نمی باشد و اشخاص می توانند از طریق مراجعه به سامانه مذکور نسبت به ثبت این شرکت اقدام نمایند. سامانه جامع ثبت شرکت ها امکانات متعددی دارد. ثبت شرکت، ثبت و پیگیری صورت جلسات، ثبت انواع تغییرات در شرکت و... از جمله امکانات این سامانه محسوب می شود.
شرایط ثبت شرکت ساختمانی
تاسیس و به ثبت رساندن شرکت ساختمانی نیز مانند هر شرکت دیگری، مستلزم وجود شرایطی است. لذا؛ در این بخش از مقاله، شرایط ثبت شرکت ساختمانی مورد بررسی قرار می گیرد. امروزه شرکت های ساختمانی عمدتا به صورت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند.
از آنجا که شرایط ثبت شرکت ساختمانی در هر یک از قالب های شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود متفاوت می باشد؛ در ادامه، شرایط ثبت هر کدام از این شرکت ها به تفکیک بیان می شود. شرایط ثبت شرکت ساختمانی سهامی خاص عبارت اند از:
وجود حداقل 3 نفر عضو
وجود حداقل دو نفر بازرس
حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه و پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه اولیه به صورت نقدی
ذکر این نکته ضروری است مطابق لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن به قطعات سهم تقسیم می شود و مسئولیت هر یک از شرکا محدود به مبلغ اسمی سهامشان است. سهام این شرکت قابلیت عرضه و خریدو فروش در بورس اوراق بهادار را ندارد. شرایط ثبت شرکت ساختمانی با مسئولیت محدود عبارت اند از:
وجود حداقل سرمایه 100 هزار تومان سرمایه اولیه
پرداخت تمام سرمایه اولیه
وجود حداقل دو نفر عضو
همچنین مطابق ماده 94 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است. هم چنین، داشتن شماره همراه به نام، ثبت نام ثنا، تکمیل مراحل ثبت شرکت و نیز ارائه مدارک لازم از دیگر شرایط ثبت شرکت ساختمانی محسوب می شود.
مدارک تحصیلی و اسناد لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی
پس از شناخت شرایط ثبت شرکت ساختمانی در قسمت قبل، اکنون در این بخش از مقاله؛ مدارک تحصیلی و اسناد لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی مورد مطالعه قرار می گیرد. همانطور که بیان شد، امروزه شرکت های ساختمانی عمدتا به صورت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. لذا در ادامه اسناد و مدارک لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی در هر یک از قالب های شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به تفکیک بیان می شود. اسناد و مدارک لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی به صورت با مسئولیت محدود عبارت است از:
رونوشت شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای شرکت
گواهی عدم سوء پیشینه
رونوشت اقرار نامه که به امضا شرکا شرکت رسیده باشد
دو نسخه از فرم تقاضا نامه که به امضا شرکا رسیده باشد
دو نسخه از فرم اساسنامه شرکت که به امضا شرکا رسیده باشد
مجوز از مراجع ذی صلاح
وکالت نامه در صورت وجود وکیل
اسناد و مدارک لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی در قالب شرکت سهامی خاص عبارت اند از:
کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا
گواهی عدم سوء پیشینه
کپی اقرار نامه که به امضاء سهامداران شرکت رسیده باشد
مجوز از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد
وکالت نامه در صورت وجود وکیل
تاسیس شرکت مهندسی و ساختمانی مستلزم ارائه مدرک تحصیلی مرتبط با موضوع فعالیت شرکت می باشد. حداقل مدرک تحصیلی لازم، کارشناسی است که این مدرک باید مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور باشد. شایسته تحریر است در شرکت هایی که در عنوان آن ها از واژه مهندسین استفاده شده است، بیش از یک نفر از اعضا باید مدرک کارشناسی مهندسی داشته باشند و همچنین شرکت هایی که از عنوان گروه مهندسین استفاده می کنند؛ همه شرکا باید مدرک مهندسی داشته باشند و در سایر شرکت های ساختمانی و فنی و مهندسی ارائه مدرک کارشناسی مهندسی یکی از اعضا کفایت می کند.
مراحل ثبت شرکت ساختمانی
مراحل ثبت شرکت ساختمانی بدین صورت است که اشخاص متقاضی ثبت این شرکت باید ابتدا به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نماید. پس از ورود به این سامانه، صفحه ای مطابق تصویر ذیل، نمایش داده می شود که شخص می بایست بر قسمت پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت ساختمانی در قالب سهامی خاص، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت ساختمانی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت ساختمانی به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت ساختمانی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت ساختمانی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت ساختمانی از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه، سهام شرکت و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت ساختمانی، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت ساختمانی آن را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت ساختمانی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسس راجع به تشکیل شرکت ساختمانی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت ساختمانی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت ساختمانی به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت ساختمانی، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
هزینه راه اندازی ثبت شرکت ساختمانی
هزینه راه اندازی ثبت شرکت ساختمانی چه قدر است؟ این پرسشی است که ذهن بسیاری از متقاضیان ثبت شرکت ساختمانی را به خود مشغول می کند. لذا؛ در ادامه، به این پرسش پاسخ داده می شود. همانطور که بیان شد؛ در حال حاضر، عمدتا شرکت های ساختمانی به صورت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند.
بر اساس قانون تجارت، حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت ساختمانی به صورت سهامی خاص و با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می باشد که در شرکت با مسئولیت محدود بایستی کل سرمایه اولیه همان ابتدا پرداخت شود و در شرکت سهامی خاص حداقل 35 درصد سرمایه اولیه ابتدا پرداخت می شود.
همچنین هزینه های مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک از طریق پست، هزینه ورود سیستمی اوراق و حق الوکاله در صورت وجود وکیل از دیگر هزینه هایی است که متقاضیان ثبت شرکت ساختمانی باید آن را در نظر بگیرند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و سامانه ثبت شرکت ساختمانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل و سامانه ثبت شرکت ساختمانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. سامانه ثبت شرکت ها