برای مشاوره نحوه گرفتن جواز کسب خیاطی 1403
برای مشاوره نحوه گرفتن جواز کسب خیاطی 1403
فعالیت خیاطی نه تنها یک هنر بلکه یک حرفه تلقی می شود. از آنجا که این حرفه می تواند بسیار درآمد زا و سود آور باشد، اشخاص زیادی که این مهارت را دارند؛ به فکر راه اندازی کسب و کار خود می باشند. این اشخاص می توانند با شروع کسب و کار خود در زمینه خیاطی به درآمد خوبی برسند.
امروزه لازمه تاسیس و راه اندازی اکثر فعالیت ها دریافت مجوز است. شروع و راه اندازی کسب و کار خیاطی نیز این قاعده مستثنی نمی باشد. دریافت جواز کسب خیاطی مستلزم وجود شرایط، تهیه مدارک، پرداخت هزینه و انجام مراحلی خاص است که بدون اطلاع از آن، فرآیند دریافت این مجوز دشوار یا غیر ممکن می شود.
از این رو، در این مقاله، ابتدا انواع جواز کسب خیاطی معرفی و شرایط و مدارک لازم برای اخذ جواز کسب خیاطی ۱۴۰۳ ارائه می شود. سپس به این پرسش پاسخ داده می شود که برای گرفتن جواز کسب خیاطی به کجا مراجعه کنم و پس از آن؛ مراحل و نحوه دریافت جواز کسب خیاطی در سال 1403 آموزش داده می شود. در نهایت؛ پس از ارائه مطالبی راجع به قیمت و هزینه گرفتن جواز کسب خیاطی در سال ۱۴۰۳ و همچنین وام با جواز کسب خیاطی، در قسمت های پایانی مقاله، نمونه عکس جواز کسب خیاطی و لیست قیمت دوخت انواع لباس ۱۴۰۳ ارائه می شود.
انواع جواز کسب خیاطی
به طور کلی دریافت جواز کسب خیاطی بیانگر آن است که این فعالیت، قانونی است و صاحب کسب و کار، مجاز است حسب مورد به انواع فعالیت های مرتبط با خیاطی بپردازد. نظر به آن که جواز کسب خیاطی انواع مختلفی دارد؛ در این قسمت از مقاله، انواع جواز کسب خیاطی بیان می شود.
انواع جواز کسب خیاطی عبارت اند از: تعمیر و فروش انواع چرخ خیاطی و قطعات مربوطه، خرده فروشی لوازم خیاطی، نمایندگی فروش لوازم و وسایل خیاطی و گلدوزی و خرازی، تولید لوازم خیاطی فلزی، خرده فروشی لوازم یدکی انواع چرخ های خیاطی، خیاطی مردانه (سفارشی دوزی)، خیاطی زنانه (سفارشی دوزی)، تولید لوازم دوخت لباس (خیاطی)، عمده فروشی لوازم و وسایل خیاطی و گلدوزی، خرده فروشی و تعمیر لوازم یدکی چرخ های خیاطی، بافندگی و گلدوزی، تولید و تعمیر ابزار وسایل خیاطی و پرده دوزی، تعمیر انواع چرخ بافندگی، خیاطی و گلدوزی، تعمیر چرخ های خیاطی خانگی، خرده فروشی انواع چرخ های خیاطی و گلدوزی خانگی، تعمیرکار چرخ خیاطی و خیاطی لباس.
در حال حاضر؛ جواز کسب خیاطی از طریق درگاه ملی مجوزها صادر می شود. اشخاص حقیقی، حقوقی و اتباع خارجی حقیقی و حقوقی واجد شرایط می توانند دریافت کننده پروانه کسب خیاطی باشند. همچنین مدت زمان لازم برای صدور جواز کسب خیاطی 3 روز کاری از زمان تایید مدارک می باشد و این مجوز به مدت 5 سال معتبر است.
شرایط دریافت جواز کسب خیاطی ۱۴۰۳
همانطور که در قسمت قبل بیان شد؛ شرایط کلی دریافت جواز کسب خیاطی بیانگر آن است که این فعالیت، قانونی بوده و صاحب کسب و کار مجاز است، حسب مورد به انواع فعالیت های مرتبط با خیاطی بپردازد، اما برای دریافت این جواز شرایطی لازم است. لذا در این بخش، شرایط دریافت جواز کسب خیاطی 1403 ارائه می شود. شرایط دریافت جواز کسب خیاطی ۱۴۰۳ عبارت اند از:
حداقل سن 18 سال
قبول تعهد نامه مجوزهای صنفی: عدم نگهداری، فروش و ورود هرگونه حیوان اهلی و خانگی از قبیل سگ و گربه و...
قبول تعهد نامه مجوزهای صنفی: مشخص بودن نام واحد صنفی برای عموم با استفاده از نام و خط فارسی و مضامین موافق عفت عمومی
قبول تعهد نامه مجوزهای صنفی: استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی
قبول تعهد نامه مجوزهای صنفی: قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب شاغلین و مراجعین بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی (سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه، قراردادهای رسمی یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) لازم به ذکر است در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
ارائه گواهی دوره آموزشی
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی و انواع شرکت ها)
گواهی کار اتباع خارجی
ذکر این نکته ضروری است در صورت گران فروشی، کم فروشی و تقلب برای بار پنجم (پس از طی ترتیبات لازم توسط مراجع ذی ربط) به مدت شش ماه پروانه کسب تعلیق و محل کسب تعطیل می شود. همچنین در صورت عدم فعالیت بیش از شش ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر و انقضای تاریخ پروانه کسب، پروانه کسب واحد صنفی ابطال می شود.
مدارک لازم برای اخذ جواز کسب خیاطی 1403
در بخش های قبل؛ انواع جواز کسب خیاطی شناخته شد و همچنین شرایط دریافت این مجوز در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفت. اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم برای اخذ جواز کسب خیاطی 1403 ارائه می شود. مدارک لازم برای اخذ جواز کسب خیاطی ۱۴۰۳ عبارت است از:
گواهی نامه مهارت فنی از سازمان فنی و حرفه ای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستور العمل آموزش (موضوع بند ن ماده 30 قانون نظام صنفی)
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی. (در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.)
رضایت نامه محضری سایر شرکا برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکا
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
شایسته ذکر است مدارک لازم جهت دریافت انواع جواز خیاطی کمی متفاوت است. علاوه بر موارد مذکور، صدور مجوز خیاطی مستلزم انجام استعلامات بین دستگاهی می باشد. در این راستا؛ مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
برای گرفتن جواز کسب خیاطی به کجا مراجعه کنیم
یکی از پرسش های متداول و پر اهمیتی که برای بسیاری از متقاضیان دریافت جواز کسب خیاطی مطرح می شود؛ آن است که برای گرفتن جواز کسب خیاطی به کجا مراجعه کنیم؟ لذا در ادامه به این پرسش، پاسخ داده می شود. در پاسخ به پرسش مذکور باید بیان کرد در حال حاضر جهت ثبت درخواست اخذ جواز کسب خیاطی، ارائه مدرک کاغذی یا مراجعه حضوری به جایی نیاز نیست.
اشخاص به منظور اخذ جواز کسب خیاطی لازم است ابتدا گواهی مهارت فنی را دریافت و پس از تهیه مدارک لازم به درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه و نسبت به ثبت درخواست صدور مجوز اقدام نمایند. در نهایت صدور مجوز از طریق ارسال پیامک به شخص متقاضی اطلاع داده می شود.
همچنین اشخاص می توانند در کارپوشه خویش، فایل پروانه را دریافت نمایند. از سال 1403 پروانه کسب صرفا یک فایل الکترونیکی است و شناسه یکتای آن به منزله مهر و امضای حکومت می باشد و این فایل الکترونیکی و شناسه یکتای آن در تمام ادارات قانونا معیار داشتن پروانه کسب است.
مراحل و نحوه دریافت جواز کسب خیاطی در سال ۱۴۰۳
مراحل و نحوه دریافت جواز کسب خیاطی در سال 1403 بدین شرح است که متقاضیان ابتدا می بایست به درگاه ملی مجوز ها به نشانی mojavez.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این درگاه، صفحه ای همانند تصویر ذیل نمایش داده می شود. در کادر مربوطه در این صفحه لازم است اشخاص عبارت مجوز خیاطی را جست و جو نمایند.
با جست و جو عبارت مجوز خیاطی، انواع مجوزهای خیاطی ارائه می شود که اشخاص متقاضی می توانند حسب مورد یکی از این مجوزها را انتخاب نمایند.
با انتخاب یکی از این مجوزها (مثلا خیاطی زنانه) صفحه راهنمای دریافت پروانه کسب آن مجوز نمایش داده می شود که در قسمت پایین این صفحه لازم است شخص، گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب نماید.
با نمایش این صفحه، اشخاص باید نوع شخصیت (اعم از حقیقی ایرانی، حقوقی و یا اتباع خارجی حقیقی) را انتخاب نمایند.
در نهایت؛ پس از انجام اقدامات و مراحل فوق الذکر و انتخاب نوع شخصیت، اشخاص متقاضی لازم است وارد حساب کاربری خود شوند و با وارد کردن اطلاعاتی نظیر شماره تلفن همراه، کد امنیتی و سایر اطلاعات خواسته شده، درخواست خود را مبنی بر دریافت مجوز خیاطی ثبت نمایند.
قیمت جواز کسب خیاطی زنانه و مردانه در سال 1403
قیمت و هزینه گرفتن جواز کسب خیاطی یکی از دغدغه های مهمی است که برای اشخاص متقاضی دریافت این مجوز ایجاد می شود. از این رو؛ در این بخش از مقاله، قیمت جواز کسب خیاطی زنانه و مردانه در سال 1403 مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. درخواست صدور جواز کسب خیاطی در سال 1403 مستلزم پرداخت هزینه حق عضویت و همچنین هزینه صدور پروانه می باشد.
هزینه حق عضویت جهت درخواست صدور مجوز با توجه به نوع مجوز خیاطی متفاوت بوده، اما به طور کلی، این هزینه در سال 1403 مبلغ 20,000,000 ریال می باشد. لازم به ذکر است پرداخت حق عضویت به اتحادیه برای سال اول در کلان شهر ها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. همچنین حق عضویت واحد های صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذی ربط می باشد.
هزینه صدور پروانه جهت درخواست صدور مجوز در سال ۱۴۰۳ مبلغ 6,000,000 ریال می باشد. ذکر این نکته ضروری است؛ این مبلغ، شش میلیون ریال در کلان شهر ها، پنج میلیون ریال در سایر مراکز استان ها و چهار میلیون ریال در سایر شهر ها می باشد همچنین هزینه صدور پروانه موقت یک ساله، 50 درصد ارقام مذکور است.
وام با جواز کسب خیاطی
دریافت وام با جواز کسب خیاطی یکی از روش های تامین مالی کسب و کار خیاطی محسوب می شود. سقف وام با جواز کسب خیاطی در بانک های مختلف، متفاوت بوده و این مبلغ بسته به نوع و سابقه فعالیت، میزان گردش مالی متقاضی و... بین 50 تا 500 میلیون تومان متغیر می باشد.
جهت دریافت وام با جواز کسب خیاطی وجود شرایطی لازم است. این شرایط عبارت اند از: 1- داشتن جواز کسب خیاطی 2- عدم سابقه چک برگشتی 3- دارا بودن حداقل یک سال سابقه فعالیت تجاری 4- داشتن گردش مالی که نشانگر توان متقاضی برای بازپرداخت وام باشد.
مدارک لازم جهت دریافت وام جواز کسب خیاطی عبارت اند از: 1- جواز کسب خیاطی 2- اصل شناسنامه 3- ارائه گواهی اشتغال به کار متقاضی 4- ارائه گواهی گردش حساب بانکی متقاضی 5- ارائه فرم تعهد نامه 6- کپی سند مالکیت یا اجاره محل کسب و کار 7- درخواست دریافت وام.
شخص متقاضی دریافت وام با جواز کسب خیاطی می بایست مدارک لازم را تهیه و به بانک یا موسسه مالی و اعتباری مد نظر ارائه دهد. پس از تکمیل فرم های مربوطه توسط متقاضی، بانک یا موسسه مالی و اعتباری، مدارک و درخواست وام را بررسی می کند. درصورتی که این مدارک به تایید بانک برسد؛ متقاضی باید قرارداد وام را با بانک یا موسسه مالی و اعتباری منعقد کرده و در نهایت نسبت به دریافت وام خود اقدام نماید.
نمونه عکس جواز کسب خیاطی
در قسمت های پیشین مقاله، انواع جواز خیاطی شناخته شد و شرایط، مدارک و نحوه دریافت این مجوز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین مطالبی راجع به قیمت و هزینه گرفتن جواز کسب خیاطی در سال ۱۴۰۳ و دریافت وام با این مجوز بیان شد و اکنون؛ در قسمت پایانی مقاله نمونه عکس جواز کسب خیاطی ارائه می شود.
ذکر این نکته ضروری است، مرجع صدور و نظارت پسینی بر جواز کسب خیاطی، دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور و اتاق اصناف ایران می باشند و همچنین مراجع مذکور و اتحادیه استان/شهرستان مجری صدور این مجوز به شمار می آیند.
لیست قیمت و نرخنامه دستمزد اتحادیه دوخت لباس زنانه ۱۴۰۳
در قیمت دریافتی برای دوخت لباس لازم به ذکر است که نوع پارچه، کیفیت و سال دوخت پارچه در تعیین قیمت آن تاثیر مستقیم دارد. بر اساس اطلاعیه جدید، اتحادیه صنف خیاطان، لیست قیمت دوخت انواع لباس ۱۴۰۳ و نرخ خیاطی 1403 را اعلام می کند. در ادامه لیست قیمت و نرخنامه دستمزد اتحادیه دوخت لباس زنانه 1403 ارائه شده است:
لیست قیمت و نرخنامه دستمزد اتحادیه دوخت لباس زنانه ۱۴۰۳ | |
شومیز ساده | 790 - 1200 |
پیراهن نخی | 791 - 1200 |
پیراهن مجلسی | 792 - 1200 |
لباس عروس | 793 - 1200 |
شلوار کمر دار | 794 - 1200 |
دامن کمر کش | 795 - 1200 |
دامن مجلسی | 796 - 1200 |
مانتو ساده | 797 - 1200 |
مانتو مجلسی | 798 - 1200 |
کت و شلوار | 799 - 1200 |
مانتو شلوار اداری | 800 - 1200 |
علاوه بر خیاطی اصناف دیگر نیز سالانه بر اساس اطلاعیه اتحادیه های ذی ربط دستمزد ها و نرخنامه های جدید خود را اعلام می نمایند. اگر چنانچه واحد های صنفی مبلغ دستمزد را بیشتر از مصوبه اتحادیه دریافت نمایند باید با آن ها برخورد شود و افرادی ذی نفع حق شکایت خواهند داشت.
در ادامه بخوانید : مجوز آرایشگاه زنانه
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه گرفتن جوازکسب خیاطی ۱۴۰۳ در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه گرفتن جواز کسب خیاطی 1403 پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. میزان دقیق این هزینه در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفته است.