برای مشاوره دریافت مجوز طلافروشی
برای مشاوره دریافت مجوز طلافروشی
طلافروشی همواره یکی از پرطرفدارترین مشاغل میان افراد جامعه محسوب می شود؛ زیرا تاسیس طلافروشی این امکان را به شخص می دهد که از این طریق، سود و درآمد بسیاری را به دست بیاورد. به همین خاطر؛ امروزه بسیاری از افراد در صدد تاسیس طلافروشی هستند.
اما باید توجه داشت مطابق قانون نظام صنفی، زمانی فعالیت مغازه طلافروشی قانونی شناخته می شود که شخص از اتحادیه آن صنف مربوطه، مجوز دریافت کرده باشد. از طرف دیگر، برای دریافت مجوز طلافروشی، شخص می بایست شرایطی را رعایت نموده و مدارک مورد نیاز را فراهم نماید. به همین خاطر؛ آشنایی با مراحل و نحوه دریافت این مجوز نیز حائز اهمیت می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای اخذ مجوز طلا و جواز کسب سکه فروشی، به این سوال بپردازیم که چگونه مجوز طلا فروشی بگیریم؟ سپس در خصوص مراحل و شرایط گرفتن آن و هزینه صدور این مجوز صحبت خواهیم کرد. در انتها؛ به امتحان جواز و پروانه کسب طلافروشی، نمونه ای از این جواز، نحوه استعلام و کارت مباشرت طلا فروش پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرایط گرفتن مجوز طلافروشی
برای اخذ مجوز طلافروشی، لازم است شرایط و ضوابطی توسط متقاضی مورد رعایت قرار گرفته تا شخص بتواند پروسه و فرآیند اخذ مجوز را با موفقیت طی کند. ضوابط و شرایط گرفتن مجوز طلافروشی برای متقاضیان به شرح زیر می باشد:
صاحب پروانه و یا مباشر قانونی وی در تمام ساعات فعالیت اماکن عمومی باید حضور داشته باشد.
متقاضی باید در هنگام فروش به مشتری فاکتور ارائه بدهد.
متقاضی در مغازه طلافروشی نباید از مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز (بدون داشتن پروانه اقامت و کار معتبر) استفاده کند.
قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب (پوشش متعارف) شاغلین و مراجعین (خدمات دهنده گان وخدمات گیرندگان) بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز.
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی.
درب ورودی به قفل مرکزی (برقی) باید مجهز باشد.
استفاده از قفل و حفاظ مناسب. (کرکره گردان یا درب آکاردئونی یا هرگونه تجهیزاتی که موجب ارتقاء ضریب امنیت و جلوگیری از سرقت شود.)
ارائه گواهی دوره آموزشی (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
تاییدیه اماکن عمومی.
متقاضی باید حداقل 18 سال سن داشته باشد.
مغازه طلا فروشی نباید در مکان های خلوت و کم تردد احداث شود.
همچنین تجهیز مغازه به شیشه های ضد سرقت، صندوق نسوز و عدم قرار گیری آن در معرض دید مراجعین، سیستم دزدگیر و آژیر خطر، نصب دوربین مداربسته، استفاده از قفل و حفاظ مناسب و پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی برای دریافت مجوز طلا فروشی الزامی می باشد.
مدارک لازم برای اخذ مجوز طلافروشی
در بخش قبلی شرایط دریافت مجوز طلافروشی بیان شد؛ حال یکی از سوالات متداولی که در این زمینه مطرح می شود؛ این است که مدارک لازم برای اخذ مجوز طلافروشی چه می باشد و چه اسنادی می بایست در این زمینه تهیه گردد. به منظور پاسخ به این پرسش، لیست مدارک لازم در قسمت زیر بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
کپی برابر اصل کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی
لازم به ذکر است که این مدارک باید در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار بارگذاری شود و نیازی به ارائه مدرک کاغذی یا مراجعه حضوری نخواهد بود. نکته دیگر این است که شخص می بایست در تهیه مدارک فوق دقت کافی داشته باشد؛ زیرا اگر مدارک وی کامل نباشد، درخواست وی توسط مرجع صدور مجوز رد می شود.
چگونه مجوز طلافروشی بگیریم
برای دریافت مجوز طلافروشی لازم است که شخص مراحلی را در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار طی نماید. حال ممکن است در ذهن متقاضیان؛ این سوال مطرح شود که چگونه مجوز طلافروشی بگیریم؛ که در این بخش، توضیحات مفصلی در خصوص آن ارائه می گردد.
در ابتدا؛ شخص باید برای دریافت تایید اماکن عمومی اقدام کند و برای این امر، لازم است یک سری شرایط و ضوابطی مانند داشتن سیستم دزدگیر و آژیر خطر و . . . را مورد رعایت قرار بگیرد. پس از آن شخص می بایست به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir مراجعه نموده و درخواست خود را برای دریافت مجوز طلافروشی ارائه دهد.
در مرحله بعدی، شخص می بایست مدارکی مانند صفحات شناسنامه وگواهی آمورشی و . . . را در درگاه ملی مجوزها بارگذاری نماید. سپس مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است که اقدام به استعلام اصالت گذرنامه و گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم کند و مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید. در نهایت اگر تمام مراحل فوق به درستی انجام شده باشد، صدور پروانه به صورت پیامکی به شخص اطلاع داده میشود.
مراحل گرفتن و نحوه دریافت آنلاین مجوز طلا و سکه فروشی
همانطور که پیش تر اشاره گردید، افراد به منظور دریافت مجوز طلافروشی می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه نمایند. حال در این قسمت از مقاله، مراحل گرفتن و نحوه دریافت آنلاین مجوز طلا و سکه فروشی در این سامانه، به همراه راهنمای تصویری آن ارائه می گردد.
در ابتدا شخص می بایست در مرورگر خود درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir را جستجو نموده و وارد سایت شود.
پس از آن شخص باید در کادر مربوطه عبارت طلافروشی را وارد کرده و سپس گزینه جستجو را انتخاب نماید.
در مرحله بعد، شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که باید از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی فروشندگی طلا کلیک کند.
سپس، شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که می بایست از پایین صفحه گزینه درخواست مجوز را انتخاب کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود می بایست یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند
پس از این که شخص مراحل صدور مجوز در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار را به اتمام رساند، کارشناس مربوطه ظرف 7 روز اطلاعات و مدارک متقاضی را بررسی می کند و در صورت تایید توسط دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور برای شخص مجوز طلافروشی صادر می گردد. این مجوز به مدت 5 سال اعتبار دارد که پس از انقضای مدت شخص برای تمدید آن می بایست اقدام کند.
هزینه جواز کسب طلا فروشی
در قسمت های گذشته در خصوص شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز طلافروشی صحبت شد و همچنین مراحل و نحوه دریافت این مجوز از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها مورد بررسی قرار گرفت. حال در این قسمت؛ به هزینه جواز کسب طلا فروشی اشاره می شود.
در درگاه ملی مجوزها دو هزینه برای مجوز طلافروشی قید شده است که شامل هزینه حق عضویت و صدور پروانه می شود. در خصوص حق عضویت باید گفت که پرداخت حق عضویت برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استانها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال؛ برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد.
لازم به ذکر است که هزینه صدور پروانه براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، شش میلیون ریال در کلان شهرها، پنج میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، چهار میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.
امتحان جواز کسب طلافروشی
یکی از شرایط اساسی برای دریافت جواز طلافروشی، شرکت در آزمون کسب طلا فروشی و اخذ نمره قبولی است. حال ممکن است که عده ای با جزئیات این آزمون آشنایی نداشته باشند که در این بخش مطالبی در خصوص امتحان جواز کسب طلافروشی ارائه می گردد.
افرادی که قصد دارند؛ مجوز طلافروشی دریافت کنند، می بایست در این شاخه، مدرک معتبر دریافت نمایند. به همین خاطر؛ علاوه بر گذراندن دوره های فنی و حرفه ای؛ شخص باید در آزمون مربوطه نیز شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند. در واقع شرکت در آزمون سازمان فنی حرفه ای برای دریافت مجوز طلافروشی ضروری می باشد.
همچنین این آزمون از دو بخش تئوری و عملی تشکیل می شود که در صورت قبولی در آزمون تئوری، متقاضی می تواند در آزمون عملی شرکت کند. لازم به ذکر است که آزمون تئوری 4 گزینه ای بوده که در صورت قبولی در هر دو امتحان، جواز کسب برای متقاضی صادر می شود.
نمونه جواز کسب طلا فروشی
در بخش های قبلی در خصوص شرایط و مدارک مورد نیاز برای صدور جواز طلافروشی و مراحل دریافت آن صحبت شد. حال ممکن است که بعضی از کاربران با ظاهر جواز طلافروشی آشنایی نداشته باشند که در این قسمت؛ برای استفاده کاربران، نمونه جواز کسب طلا فروشی آورده شده است.
همانطور که مشاهده می شود؛ مجوز طلافروشی فقط 5 سال اعتبار دارد و اتحادیه صنفی مکلف است با انقضای مدت اعتبار پروانه کسب، اخطاریه یک ماهه برای تبدیل پروانه موقت به پروانه دائم یا تمدید پروانه را صادر نماید و در صورت عدم تبدیل یا تمدید پروانه، واحد صنفی در حکم واحد بدون پروانه تلقی می شود.
استعلام جواز طلا فروشی
پس از دریافت مجوز طلافروشی ممکن است بعضی از اشخاص قصد داشته باشند که از اصالت این مجوز مطمئن شوند و نیاز به استعلام از آن داشته باشند. حال در این قسمت از مقاله؛ به منظور آشنایی کاربران؛ به مراحل و نحوه استعلام جواز طلافروشی پرداخته می شود.
نکته ای که باید به آن توجه داشت؛ این است که در حال حاضر، مجوز طلا فروشی از سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار صادر می شود، اما این سایت، هیچ گونه امکانی مبنی بر استعلام مجوز طلا فروشی را تا زمان نگارش این مقاله، ایجاد ننموده است؛ ولی با این وجود امکان استعلام جواز طلافروشی از طریق سایت ایرانیان اصناف وجود دارد.
افراد برای استعلام جواز طلا فروشی، می توانند در مرورگر خود سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت، گزینه ورود را از قسمت بالای سایت انتخاب نمایند.
سپس، شخص باید شماره موبایل و کد ملی، خود را در این قسمت درج کرده و تصویر کد امنیتی را وارد نماید.
پس از انجام مراحل فوق الذکر در سامانه ایرانیان اصناف و همچنین وارد شدن به حساب کاربری در این سایت، متقاضی می تواند نسبت به استعلام پروانه کسب؛ اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که استعلام پروانه از سایت ایرانیان اصناف؛ مستلزم ثبت نام در سامانه می باشد.
کارت مباشرت طلا فروشی
دارنده جواز طلافروشی ممکن است شخصی را به عنوان مباشر انتخاب کند که این فرد همانند مالک واحد صنفی، باید در این خصوص مجوز دریافت کند. حال ممکن است که برای عده ای از اشخاص این سوال مطرح شود که منظور از کارت مباشرت طلا فروش چیست که پاسخ آن به شرح زیر است:
در ابتدا باید گفت که منظور از مباشر همان مسئول اداره امور واحد صنفی است. در واقع اگر دارنده دارای جواز کسب چندین واحد صنفی داشته باشد یا شرایطش به گونه ای باشد که امکان حضور در محل کسب و کار خود را نداشته باشد؛ در این صورت می تواند یک مباشر برای خود تعیین کند.
بنابراین، مباشر شخصی است که در نبود صاحب واحد صنفی و به نیابت از آن، در محل کسب و کار حاضر می شود تا اداره و امور مربوط به واحد را انجام دهد. از طرف دیگر؛ مطابق با ماده 18 آیین نامه قانون نظام صنفی، تعیین مباشر، جهت صدور بیش از یک پروانه کسب و دریافت شناسه صنفی، برای یک شخص صنفی، الزامی است و مباشر طلافروش هم می بایست با مراجعه به اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر برای دریافت کارت مباشرت خود اقدام کند.
گرفتن جواز سکه فروشی
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص جواز کسب طلافروشی ارائه گردید و شرایط، مدارک و مراحل آن توضیح داده شد. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که شرایط و مراحل گرفتن جواز سکه فروشی به چه صورتی می باشد و سامانه دریافت آن چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور دریافت جواز کسب خرده فروشی سکه طلا نیز می بایست به سایت درگاه ملی مجوزها به نشانی اینترنتی mojavez.ir مراجعه نمایند. به منظور متقاضی می بایست مطابق با راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله، به سایت mojavez.ir وارد شده و پس از جست و جوی عبارت "خرده فروشی سکه طلا"، مراحل ثبت درخواست را طی نماید.
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی، ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی، رعایت الزامات اماکن عمومی، ارائه گواهی دوره آموزشی، ارائه گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی از جمله شرایط و مدارک لازم برای گرفتن جواز کسب سکه فروشی می باشد. زمان لازم برای صدور این مجوز از زمان تایید مدارک، هفت روز کاری می باشد و مدت اعتبار جواز نیز 5 سال است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت مجوز طلافروشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از دریافت مجوز طلافروشی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله