برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت بازاریابی
برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت بازاریابی
به طور کلی به فراهم کردن کالا یا خدمات به منظور برآورده کردن نیاز مصرف کنندگان بازاریابی گفته می شود. به عبارت دیگر؛ بازاریابی فرآیندی است که در آن نیاز مشتریان شناسایی و نسبت به بر آورده کردن نیاز آن ها اقدام می شود. جذب مشتری و افزایش فروش از اصلی ترین اهداف بازاریابی محسوب می شود.
یکی از مهم ترین عوامل توسعه و افزایش فروش هر کسب و کاری، بازاریابی حرفه ای است. امروزه، اشخاص زیادی با هدف کمک به دیده شدن کسب و کارها و کسب سود برای خود، به تاسیس و ثبت یک شرکت بازاریابی اقدام می کنند؛ اما ثبت شرکت بازاریابی مستلزم کسب اطلاعات کافی در این زمینه می باشد و بدون وجود این اطلاعات، فرآیند ثبت شرکت با دشواری مواجه می شود.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به این سوال که شرکت بازاریابی چیست؛ درباره انواع شرکت بازاریابی شبکه ای و غیر شبکه ای بحث می شود. سپس شرایط، مدارک و مراحل و نحوه ثبت شرکت بازاریابی مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن، درباره هزینه ثبت شرکت بازاریابی مطالبی ارائه می شود و در نهایت؛ پس از ارائه مطالبی راجع به مجوز شرکت بازاریابی، استعلام فهرست و اسامی شرکت های دارای مجوز بازاریابی در ایران بررسی می شود.
شرکت بازاریابی چیست
در طول تاریخ جذب مشتری و افزایش فروش در شمار اصلی ترین چالش های کسب و کارها قرار داشته است. امروزه کسب و کارها به واسطه انعقاد قرارداد با شرکت های بازاریابی تا حد زیادی می توانند این چالش را به شرایطی مطلوب تبدیل نمایند، اما پرسش مهمی که در این بخش، برای بسیاری از اشخاص مطرح می شود، آن است که اصلا شرکت بازاریابی چیست؟
در پاسخ به سوال فوق، باید بیان کرد، شرکت بازاریابی شرکتی است که به کسب و کارها کمک می کند تا با روش های مختلف بتوانند کسب و کار خود را توسعه و فروش خود را افزایش دهند. شرکت های بازاریابی می توانند بسته به نوع فعالیت و مخاطب هدف، خدمات خود را به صورت سنتی یا آنلاین ارائه نمایند.
این نوع از شرکت ها با برقراری تعامل و ارتباط بین فروشنده و مشتری، به جذب مشتری و افزایش فروش کمک می کنند. شرکت بازاریابی مستقیم (یکی از انواع شرکت بازاریابی که در زمینه طراحی، برنامه ریزی و اجرای بازاریابی فعالیت می کند)، شرکت مشاوره بازاریابی (تنها در زمینه بازاریابی راهکار ارائه می دهد و مستقیما در اجرای طرح دخالت نمی کند)، شرکت بازاریابی دیجیتال (با استفاده از اینترنت و به صورت آنلاین خدمات بازاریابی خود را ارائه می دهد)، شرکت بازاریابی تلفنی (این قسم از شرکت بازاریابی از طریق تماس و پیام های متنی خدمات خود را ارائه می دهد) و شرکت ارتباطات بازاریابی (در این قسم از شرکت بازاریابی از طریق وسایل ارتباطی مانند مانند مجلات و... خدمات بازاریابی ارائه می شود) از انواع شرکت های بازاریابی محسوب می شوند.
انواع شرکت بازاریابی شبکه ای و غیر شبکه ای
در قسمت قبل راجع به شرکت بازاریابی صحبت شد و بیان شد؛ شرکت بازاریابی شرکتی است که به کسب و کارها کمک می کند تا با روش های مختلف بتوانند کسب و کار خود را توسعه و فروش خود را افزایش دهند؛ اما شرکت های بازاریابی در یک تقسیم بندی به شرکت بازاریابی شبکه ای و غیر شبکه ای تقسیم می شوند. لذا؛ در این قسمت از مقاله، راجع به انواع شرکت بازاریابی شبکه ای و غیر شبکه ای صحبت می شود.
مطابق ماده 2 دستور العمل تاسیس و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت های بازاریابی شبکه ای، بازاریابی شبکه ای عبارت است از؛ ارائه خدمات واسطه گری به صورت شبکه ای به نحوی که مصرف كنندگان کالا برای بازاریابی و جذب مصرف كنندگان جدید، اقدام کنند و درصدی از قیمت فروش کالا را از بازاریابان زیر مجموعه متصل به خود، به عنوان پاداش یا پورسانت از صاحب کالا یا خدمات بازاریابی، دریافت کنند. همچنین مطابق ماده 3 این دستور العمل، شركت بازاریابی شبكهای، شركتی است كه به روش تعریف شده در ماده 2 برای عرضه کالای خود، به نمایندگی از صاحب كالا یا از طرف نماینده رسمی فروش، اقدام می کند.
به زبان ساده تر شرکت بازاریابی شبکه ای شرکتی است که در آن هر بازاریاب واسطه ای است که کالا را به خریدار می فروشد و خریدار جدید خود خود می تواند تبدیل به بازاریاب شود و کالاهای شرکت را به فروش برساند. به عبارت دیگر؛ در شرکت بازاریابی شبکه ای به جای استفاده از کارمندان تمام وقت، محصولات توسط فروشندگان مستقل به فروش می رسد. در واقع در این شرکت خریداران جدید جذب شده و تبدیل به بازاریاب می شوند. بازاریابان در این نوع شرکت؛ حقوق ثابتی ندارند و در ازای فروش، پورسانت دریافت می کنند.
اما شرکت بازاریابی غیر شبکه ای شرکتی است که برای دیگر شرکت ها فعالیت بازاریابی انجام می دهد. همچنین این نوع شرکت ها علاوه بر تولید و انجام موضوع فعالیت خود، جهت توسعه کسب و کار و فروش محصولات نیز فعالیت بازاریابی انجام می دهند که این اقدامات به صورت شبکه ای انجام نمی شود.
شرایط ثبت شرکت بازاریابی
در حال حاضر؛ شرکت های بازاریابی اصولا در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. لازمه ثبت شرکت بازاریابی در هر یک از این قالب ها؛ وجود شرایط و ضوابط آن است. از این رو، در ادامه مقاله، ابتدا شرایط ثبت شرکت بازاریابی در هر یک از قالب های شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود مورد بررسی قرار می گیرد.
شرایط ثبت شرکت بازاریابی سهامی خاص عبارت است از: 1- وجود حداقل سه نفر عضو 2- وجود حداقل دو بازرس 3- حداقل یک میلیون ریال سرمایه 4- پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه اولیه به صورت نقدی. لازم به ذکر است شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن به قطعات سهم تقسیم می شود. در این قسم از شرکت، مسئولیت هر یک از شرکا محدود به مبلغ اسمی سهامشان است. همچنین؛ سهام شرکت سهامی خاص، قابلیت عرضه و خرید و فروش در بورس اوراق بهادار را ندارد.
شرایط ثبت شرکت بازاریابی با مسئولیت محدود عبارت اند از: 1- وجود حداقل دو نفر عضو 2- حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه که تمام این سرمایه می بایست در ابتدا پرداخت شود. ذکر این نکته ضروری است که مطابق ماده 94 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل شده باشد؛ فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
علاوه بر شرایط فوق الذکر، ثبت شرکت بازاریابی در سامانه جامع ثبت شرکت ها، تهیه مدارک مورد نیاز، اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح، تهیه اساسنامه و اظهارنامه برای شرکت، تهیه مکان، حداقل مدرک کارشناسی برای مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت و درخواست کتبی برای دریافت مجوز از مرکز امور اصناف و بازرگانان از دیگر شرایط لازم برای ثبت شرکت بازاریابی محسوب می شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت بازاریابی
ثبت شرکت بازاریابی نیز مانند ثبت هر شرکت دیگری مستلزم وجود شرایط و تهیه مدارکی است. در بخش قبل، شرایط ثبت این شرکت مورد بررسی قرار گرفت و اکنون در این بخش از مقاله، مدارک لازم برای ثبت شرکت بازاریابی ارائه می شود.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت بازاریابی به صورت سهامی خاص عبارت است از: 1- رونوشت شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای شرکت 2- گواهی عدم سوء پیشینه (برای کسب مجوز) 3- رونوشت اقرارنامه که به امضا سهامداران شرکت رسیده باشد 4- مجوز از مراجع ذی صلاح 5- وکالت نامه در صورت وجود وکیل 5- صورت جلسه مجمع عمومی موسس.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت بازاریابی به صورت با مسئولیت محدود عبارت است از: 1- رونوشت شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای شرکت 2- گواهی عدم سوء پیشینه (برای کسب مجوز) 3- رونوشت اقرارنامه که به امضا شرکا شرکت رسیده باشد 4- دو نسخه از فرم تقاضا نامه که به امضا شرکا رسیده باشد 5- دو نسخه از فرم اساسنامه که به امضا شرکا رسیده باشد 6- مجوز از مراجع ذی صلاح 7- وکالت نامه در صورت وجود وکیل 8- صورت جلسه مجمع عمومی موسس.
مراحل و نحوه ثبت شرکت بازاریابی
همانطور که پیش تر اشاره گردید، شرکت بازاریابی به منظور آغاز فعالیت رسمی خود، مستلزم ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد. مطابق ماده 2 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب سال 1310، عدم ثبت شرکت بازاریابی در اداره ثبت شرکت ها، مدیران را با جزای نقدی مواجه خواهد ساخت و در مواردی نیز ممکن است که حکم به انحلال آن ها داده شود. به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت شرکت بازاریابی ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر و راهنمای زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت بازاریابی با مسئولیت محدود، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت بازاریابی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت بازاریابی به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت بازاریابی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت بازاریابی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت بازاریابی از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت بازاریابی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکتها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت بازاریابی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت بازاریابی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت بازاریابی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت بازاریابی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، شخص باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت بازاریابی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت بازاریابی به اتمام می رسد.
هزینه ثبت شرکت بازاریابی
یکی از موضوعات مهمی که ذهن متقاضیان ثبت شرکت بازاریابی را به خود مشغول می کند، هزینه ثبت این شرکت می باشد. ثبت شرکت بازاریابی نیز مانند ثبت هر شرکت دیگری مستلزم پرداخت هزینه هایی است. از این رو؛ در این قسمت از مقاله، هزینه ثبت شرکت بازاریابی مورد مطالعه قرار می گیرد.
امروزه شرکت های بازاریابی اصولا در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. بر اساس قانون تجارت، حداقل سرمایه اولیه لازم برای ثبت شرکت بازاریابی در قالب سهامی خاص و با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می باشد. ذکر این نکته ضروری است؛ در شرکت با مسئولیت محدود کل سرمایه شرکت همان ابتدا باید پرداخت شود و در شرکت سهامی خاص حداقل 35 درصد سرمایه اولیه همان ابتدا پرداخت می شود.
البته متقاضی ثبت شرکت بازاریابی علاوه بر هزینه ثبت این شرکت باید هزینه هایی دیگری هم نظیر هزینه های مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک از طریق پست، هزینه ورود سیستمی اوراق و حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل را در نظر بگیرد.
مجوز شرکت بازاریابی
پس از بررسی شرایط، مدارک، مراحل و هزینه ثبت شرکت بازاریابی در بخش های قبل، در این بخش؛ راجع به مجوز شرکت بازاریابی بحث می شود. مجوز شرکت های بازاریابی شبکه ای توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود. شرکت هایی که مجوز خود را از این مرجع دریافت کرده اند، می توانند محصولات خود را به صورت شبکه ای به فروش برسانند.
بر اساس ماده 13 دستورالعمل تاسیس و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت های بازاریابی شبکه ای، اعتبار مجوز تاسیس صادره برای ثبت شركت از تاریخ صدور به مدت شش ماه است. مستند به ماده 17 دستورالعمل فوق الذکر، متقاضی باید شركت خود را حداکثر طی یک ماه پس از اخذ مجوز تاسیس در اداره ثبت، به صورت سهامی خاص ثبت کرده و اساسنامه (مطابق با نمونه اساسنامه) و روزنامه رسمی را به دبیرخانه ارائه کند.
همچنین مطابق این دستور العمل، اعتبار مجوز فعالیت صادره از تاریخ صدور برای دو سال است و در صورت عدم فعالیت شركت بیش از سه ماه متوالی، مجوز فعالیت صادره به تشخیص دبیرخانه باطل می شود. لازم به ذکر است که فعالیت بازاریابی شبكه ای باید صرفا به عنوان تنها فعالیت مجاز شركت، در اساسنامه آن قید شود.
استعلام فهرست و اسامی شرکت های دارای مجوز بازاریابی در ایران
در قسمت های قبل، شرکت بازاریابی و انواع شرکت بازاریابی شبکه ای و غیر شبکه ای شناخته شد و شرایط، مدارک، مراحل و هزینه ثبت این شرکت مورد بررسی قرار گرفت. همچنین؛ درباره مجوز شرکت بازاریابی مطالبی بیان شد. اکنون در قسمت پایانی مقاله؛ استعلام فهرست و اسامی شرکت های دارای مجوز بازاریابی در ایران مورد بحث قرار می گیرد.
جهت استعلام فهرست و اسامی شرکت های دارای مجوز بازاریابی در ایران اشخاص می توانند به پایگاه اینترنتی نظارت بر عملکرد شرکت های بازاریابی شبکه ای و کسب و کار های مجازی به نشانی easnaf.mimt.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این نشانی صفحه ای همانند تصویر ذیل ارائه می شود که شخص باید گزینه "شرکت ها" را از بالای صفحه انتخاب کند.
در این صفحه شخص می بایست بر قسمت شرکت ها در بالای صفحه کلیک نمایند.
با کلیک بر قسمت شرکت ها، لیست شرکت های دارای پروانه کسب نمایش داده می شود. علاوه بر این اشخاص می توانند از طریق سامانه پیامکی 30006082 و وارد کردن نام شرکت مورد نظر به انگلیسی یا فارسی، فعالیت شرکت های بازاریابی شبکه ای را استعلام و صحت سنجی و پاسخ خود را بلافاصله از طریق پیامک دریافت نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل ثبت شرکت بازاریابی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل ثبت شرکت بازاریابی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بر اساس قانون تجارت، حداقل سرمایه اولیه لازم برای ثبت شرکت بازاریابی در قالب سهامی خاص و با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می باشد. ذکر این نکته ضروری است؛ در شرکت با مسئولیت محدود کل سرمایه شرکت همان ابتدا باید پرداخت شود و در شرکت سهامی خاص حداقل 35 درصد سرمایه اولیه همان ابتدا پرداخت می شود. البته متقاضی ثبت شرکت بازاریابی علاوه بر هزینه ثبت این شرکت باید هزینه هایی دیگری هم نظیر هزینه های مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک از طریق پست، هزینه ورود سیستمی اوراق و حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل را در نظر بگیرد.