برای مشاوره شرایط اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
برای مشاوره شرایط اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
سازمان آموزش فنی و حرفه ای با هدف ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در زمینه های مختلف در سال 1359 تشکیل شد. این سازمان یکی از سازمان های وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محسوب می شود. سازمان تامین اجتماعی در راستای افزایش مهارت افراد در زمینه های مختلف و ورود آن ها به بازار کار تشکیل شده است.
با توجه به معتبر بودن مدرک آموزشگاه فنی و حرفه ای، افراد زیادی خواهان ثبت نام و دریافت مدرک در این آموزشگاه می باشند. تعداد بالای مهارت آموزان سبب شده تا افراد بسیاری متمایل به راه اندازی و تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای باشند؛ اما لازمه تاسیس این آموزشگاه کسب اطلاعاتی نظیر شرایط، مدارک، مراحل، هزینه های لازم و... در این زمینه می باشد.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به پرسش آموزشگاه فنی و حرفه ای چیست؟ درباره انواع مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای، آموزشگاه فنی و حرفه ای (نوع الف) بحث می شود. سپس به سوال آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) چیست؟ پاسخ داده می شود و بعد از آن شرایط اخذ، مدارک و مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای مورد مطالعه قرار می گیرد. در نهایت؛ پس از ارائه مطالبی در رابطه با هزینه و قیمت دریافت و واگذاری مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای و در قسمت پایانی مقاله زمان صدور و مدت اعتبار مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای و، استعلام پروانه تاسیس آموزشگاه فنی حرفه ای مورد بحث قرار خواهد گرفت.
آموزشگاه فنی و حرفه ای چیست
در پاسخ به این سوال که آموزشگاه فنی و حرفه ای چیست؟ باید بیان کرد آموزشگاه فنی و حرفه ای، آموزشگاهی است که با برگزاری کلاس های آموزشی به صورت نظری و عملی، مهارت های مختلف را به اشخاص آموزش می دهد و در انتها؛ پس از برگزاری آزمون، مدرک معتبری به دانش آموختگان اعطا می نماید.
آموزشگاه های فنی و حرفه ای به صورت شخصی و تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای اداره می شوند. افزایش مهارت و توانایی افراد در زمینه های مختلف و آماده سازی اشخاص برای ورود به بازار کار و همچنین پیشرفت آن ها در حرفه خود؛ از مهم ترین اهداف این آموزشگاه محسوب می شود.
آموزشگاه فنی و حرفه ای در زمینه های مختلف اعم از جوشکاری، صنایع چرم، صنایع پوشاک، لوازم خانگی، صنایع خودرو، فناوری اطلاعات، برق، الکترونیک، معماری، مکانیک، تراشکاری، نقاشی، طلا و جواهر سازی، صنایع دستی، امور باغی، زنبور داری، فضای سبز و.... ارائه خدمت می نماید.
انواع مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای
در قسمت پیشین مقاله، راجع به آموزشگاه فنی و حرفه ای صحبت شد و بیان شد که این آموزشگاه با برگزاری کلاس های آموزشی به صورت نظری و عملی، مهارت های مختلف را به اشخاص آموزش می دهد و در انتها؛ پس از برگزاری آزمون، مدرک معتبری به دانش آموختگان اعطا می نماید. اکنون در این قسمت از مقاله، انواع مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مورد مطالعه قرار می گیرد.
مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای به 4 قسم مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف)، مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب)، مجوز آموزشگاه های آزاد سفارش محور (نوع ج) و مجوز آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) تقسیم می شود که در ادامه هر یک از این انواع به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرد.
مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف): آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف) با برگزاری دوره های آموزشی با بهره گیری از خط تولید ارائه خدمت می نماید.
مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب): آموزش با استفاده از فناوری های نوین به سایر آموزشگاه ها در شمار این نوع از مجوز قرار دارد. هر شخص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط می تواند مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب) را دریافت نماید.
مجوز آموزشگاه های آزاد سفارش محور (نوع ج): این نوع از آموزشگاه های فنی و حرفه ای بر اساس سفارش دوره های مهارتی را برگزار می نمایند. زمان لازم برای صدور مجوز نوع (ج) 3 روز کاری از زمان تایید مدارک و مدت اعتبار آن 1 سال می باشد.
مجوز آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد (نوع د): آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) آموزشگاهی است که باید فضا و تجهیزات آموزشی داشته باشد. زمان لازم برای صدور این مجوز 3 روز کاری از زمان تایید مدارک و مدت اعتبار آن 5 سال می باشد.
آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع الف) چیست؟
آموزشگاه های فنی حرفه ای به طور کلی به چهار دسته طبقه بندی می شوند: مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای (نوع الف)، مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع ب)،مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع ج) و مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د).یکی دیگر از سوالات متدوالی که در زمینه این مجوز مطرح می شود؛ این است که آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع الف) چیست؟
در پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف) با برگزاری دوره های آموزشی با بهره گیری از خط تولید ارائه خدمت می نماید. این مجوز به مدت زمان پنج سال معتبر خواهد بود. برای اخذ این مجوز نیز احتیاجی به مجوزهای پیش نیاز نیست، اما استعلامات بین دستگاهی لازم است.
آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) چیست
همانطور که بیان شد؛ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای به 4 قسم مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف)، مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب)، مجوز آموزشگاه های آزاد سفارش محور (نوع ج) و مجوز آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) تقسیم می شود و جواز آن هم برای اشخاص حقیقی و هم حقوقی (انواع شرکت ها) قابل دریافت است.
در پاسخ به پرسش آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) چیست؟ باید بیان کرد آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) آموزشگاهی است که باید فضا و تجهیزات آموزشی داشته باشد. هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند دریافت کننده این مجوز باشد و زمان لازم برای صدور این مجوز 3 روز کاری از زمان تایید مدارک و مدت اعتبار آن 5 سال می باشد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، معاونت آموزش، دفتر آموزشگاه های آزاد و مشارکت های مردمی مرجع صدور مجوز و نظارت پسینی آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) محسوب می شوند. همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مجری صدور این مجوز هستند.
شرایط دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای نیز مانند دریافت هر مجوز کسب و کار دیگری مستلزم وجود شرایطی است. لذا؛ در این قسمت از مقاله، شرایط دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای بررسی می شود. شرایط دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای عبارت است از:
داشتن حداقل 18 سال سن
تامین حداقل سرانه فضای آموزشی و کارگاهی مورد نیاز آموزش های نظری و کارگاهی و بهره مندی از خط تولید در رشته شغلی مورد نظر
تعهد نامه مجوزهای اعلانی (ثبت محور)
عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان
دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم غیر وابسته به مشکلات روحی و روانی (برای آقایان) و یا معافیت تحصیلی (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
دارا بودن گواهی نامه مهارت در هر یک از حرفه های مورد درخواست یا احراز مشخصات مندرج در استاندارد رشته مورد نظر در آدرس پورتال سازمان فنی و حرفه ای.
تامین و مدیریت سامانه به کارگیری یادگیری (LMS) مبتنی بر web برای مدیریت، مستندسازی، رد یابی و گزارش گیری و ارائه و ارائه بخش هایی از دوره های آموزشی و یادگیری برای دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای نوع (ب)
قابلیت ارائه آنلاین دوره برای دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای نوع (ب)
شایسته ذکر است شرایط دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای در آموزشگاه های فنی و حرفه ای نوع الف، ب، ج و د کمی متفاوت می باشد. همچنین انجام استعلامات لازم و بین دستگاهی از مراجع ذی صلاح از دیگر شرایط صدور مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای محسوب می شود.
مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
صدور مجوز فنی و حرفه ای مستلزم وجود شرایط، ارائه مدارک و انجام مراحلی خاص می باشد. در قسمت پیشین مقاله، شرایط دریافت این مجوز مورد بررسی قرار گرفت و اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای ارائه می شود. مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای عبارت اند از:
انواع پیش مجوز
گواهی نامه تاییدیه
تعهد نامه
تاییدیه عدم اعتیاد
گواهی نامه مهارت برای آموزشگاه نوع د
مدارک مبنی بر مالکیت یا اجاره محلی به عنوان فضای کارگاهی و آموزشی، فضای عمومی مورد نیاز
مدارک مبنی بر مالکیت یا اجاره ابزار و تجهیزات مورد نیاز جهت ارائه خدمات
تهیه مدارک فوق الذکر بر عهده متقاضی می باشد و متقاضی دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای لازم است قبل از درخواست، نسبت به تهیه مدارک لازم برای دریافت این مجوز اقدام نماید. شایسته ذکر است؛ دریافت کننده مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای می تواند از اشخاص ایرانی یا اتباع خارجی باشد.
مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
پس از شناخت شرایط و مدارک لازم جهت اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای در بخش های قبل، در این بخش؛ مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آموزش داده می شود. متقاضیان دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای، ابتدا باید به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه، صفحه ای مطابق تصویر ذیل ارائه می شود که شخص متقاضی باید در کادر مربوطه عبارت آموزشگاه فنی و حرفه ای را جست و جو نماید.
با جست و جو عبارت آموزشگاه فنی و حرفه ای، شخص متقاضی باید یکی از گزینه های آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع الف)، آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب)، آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد سفارش محور (نوع ج) و یا آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) را انتخاب نماید.
با ورود به این مرحله متقاضی می بایست بر قسمت تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد کلیک نماید.
با کلیک بر قسمت تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد، صفحه راهنمای دریافت آموزشگاه فنی و حرفه ای نمایش داده می شود که شخص متقاضی می بایست در قسمت پایین صفحه گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب نماید.
در این مرحله باید نوع شخص اعم از حقیقی یا حقوقی انتخاب شود.
متقاضیان پس از انجام مراحل فوق الذکر و انتخاب نوع شخصیت باید وارد حساب کاربری خود شوند و با وارد کردن شماره تلفن همراه، کد امنیتی و رمز یک بار مصرف و سایر اطلاعات خواسته شده، نسبت به ثبت درخواست مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای اقدام نمایند.
قیمت واگذاری مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
یکی از چالش های مهم اشخاص متقاضی دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای، هزینه و قیمت دریافت و واگذاری این مجوز می باشد. از این رو؛ در این بخش از مقاله، راجع به موضوع هزینه و قیمت دریافت و واگذاری مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای بحث می شود.
بر اساس قانون، خرید و فروش و واگذاری مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای ممنوع است و اشخاص متقاضی باید راسا نسبت به دریافت این مجوز اقدام نمایند. همچنین اشخاصی که متمایل به دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای هستند؛ اما شرایط لازم را برای دریافت این مجوز ندارند، می توانند با اشخاص دارای مجوز مشارکت نمایند.
شایسته تحریر است؛ متقاضیان لازم است جهت درخواست صدور مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای از درگاه ملی مجوز ها مبلغ 10,000,000 ریال را پرداخت نمایند. البته اشخاص علاوه بر پرداخت این هزینه می بایست هزینه های دیگر از جمله هزینه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه و... را هم پرداخت نمایند.
زمان صدور و مدت اعتبار مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای
در قسمت های قبل آموزشگاه فنی و حرفه ای و انواع مجوز در این آموزشگاه شناخته شد. همچنین شرایط، مدارک و مراحل لازم جهت اخذ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مورد بررسی قرار گرفت و درباره هزینه و قیمت دریافت و واگذاری مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای مطالبی ارائه شد.
اکنون در قسمت پایانی این مقاله؛ زمان صدور و مدت اعتبار مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مورد بحث قرار می گیرد. همانطور که بیان شد؛ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای به 4 قسم مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای مرکز تخصصی خدمات یادگیری فنی و حرفه ای (نوع الف)، مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد الکترونیکی (نوع ب)، مجوز آموزشگاه های آزاد سفارش محور (نوع ج) و مجوز آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد (نوع د) تقسیم می شود.
زمان صدور و مدت اعتبار مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای در انواع مختلف مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای کمی متفاوت می باشد. زمان لازم برای صدور مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای نوع (الف و ب و ج و د) 3 روز کاری از زمان تایید مدارک می باشد. همچنین مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای نوع (الف و ب و د) به مدت 5 سال معتبر است، اما مدت زمان اعتبار نوع (ج) این مجوز 1 سال می باشد.
استعلام پروانه تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای
همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد سازمان فنی حرفه ای کشور اقدام به برگزاری دوره های اموزشی نموده و پس از پایان دوره اقدام به اخذ آزمون موده و به پذیرفته شدگان گواهی معتبر ارائه میدهد. اعتبار این گواهی تا جایی است که امکان شروع مشاغل جدید و اقدام به برگزاری دوره های اموزشی به متقاضیان را میدهد. بنابراین معتبر بودن مدرک فی حرفه ای اهمیت فراوانی دارد. در ادامه نحوه استعلام پروانه تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای ارائه شده است. مطابق تصویر در ابتدا وارد سامانه پرتال سازمانی سازمان فنی حرفه ای به نشانی portaltvto.com کشور شده و در فیلد های مشخص شده نام شهر و گزینه زیر را انتخاب نماید.
سپس در گام بعدی میبایست در نقشه استان مورد نظر را انتخاب نمود.
پس از انتخاب استان از لیست مشخص شده اقدام به انتخاب شهرستان است.
همچین در جدول زیر نیز مجدد استان و شهرستان را میبایست انتخاب کرد.
سپس در گام بعدی از انتخاب گزینه جستجوی لیستی از مراکز مورد نظر در استان درخواستی ارائه می گردد، اگر چنانچه نام شخص و مرکز اموزشی مورد نظر متقاضی در لیست باشد، می بایست بر روی اسم ان کلیک نماید.
استعلام پروانه تاسیس اموزشگاه فنی حرفه ای با هدف جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی کلاهبردارن بسیار مهم است. بنابراین توصیه میگردد پیش از اقدام ب دریافت خدمات اموزشی، استخدام در این موسسات، و اقدام به تنظیم هرگونه قرارداد از اموزشگاه های فنی حرفه ای، بهتر است در ابتدا اقدام به استعلام پروانه آن نمود. در ادامه برای اطلاع بیشتر بررسی مجوز فعالیت شرکت و استعلام ان برای متقاضیان توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. انواع پیش مجوز، گواهی نامه تاییدیه، تعهد نامه، تاییدیه عدم اعتیاد از جمله مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای محسوب می شود که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.