برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کسب کشاورزی
برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کسب کشاورزی
امروزه هر شخصی که قصد راه اندازی کسب و کاری را داشته باشد، در ابتدا؛ بایستی مجوز و پروانه آن را اخذ نماید. برای دریافت هر مجوز؛ سامانه اینترنتی به خصوصی طراحی شده است. کشاورزان و رسته های شغلی مرتبط با آن ها نیز از این قائده مستثنا نیستند.
تولید کنندگان، بهره برداران و کلیه رسته های شغلی مرتبط با کشاورزی برای فعالیت های خود نیازمند داشتن پروانه کشاورزی هستند. اینکه چگونه و چرا این پروانه ها اخذ می گردد؛ موضوعی است که نیازمند بررسی بوده و متقاضیان برای رسیدن به پاسخ این سوالات، بایستی اطلاعات جامعی در خصوص شرایط و نحوه ثبت درخواست پروانه کسب کشاورزی کسب نمایند.
لذا؛ در ابتدا، به این سوال که پروانه کسب کشاورزی چیست؛ پاسخ داده می شود. سپس مطالبی در مورد مزایای پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزان و سامانه سبک نظام صنفی کشاورزی مطرح می شود. بعد از آن، شرایط و مدارک لازم برای مجوز فعالیت کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد و در مورد مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت کشاورزی و سپس استعلام پروانه مذکور اطلاعاتی بیان می شود. انتهای مقاله نیز به وام پروانه فعالیت کشاورزی اختصاص یافته است.
پروانه کسب کشاورزی چیست
امروزه تاسیس و راه اندازی بسیاری از کسب و کارها، مستلزم دریافت مجوز می باشد. کسب و کار و فعالیت کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و اشخاصی که قصد شروع فعالیت کشاورزی به صورت قانونی را دارند؛ مکلف به دریافت پروانه کسب کشاورزی می باشند.
با توجه به الزامی بودن اخذ این پروانه، برای بسیاری از اشخاص، این سوال مطرح می شود که اصلا پروانه کسب کشاورزی چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان کرد پروانه کسب کشاورزی، مجوزی است که به اشخاص اجازه می دهد در حوزه و محدوده ای مشخص، فعالیت کشاورزی خود را شروع و یا ادامه دهند. در واقع پروانه کسب یا جواز کسب کشاورزی، مدرکی است که به وسیله آن می توان به صورت قانونی، فعالیت کشاورزی را آغاز نمود.
به عبارت دیگر، پروانه کسب کشاورزی مجوزی است که به منظور شروع و یا ادامه کسب و کار یا حرفه به صورت دائم یا موقت برای فرد صنفی حقیقی یا حقوقی و واحد صنفی مشخص؛ به منظور فعالیت در مشاغل کشاورزی صادر می گردد. لازم به ذکر است؛ در صورتی که شخصی بدون دریافت این پروانه، نسبت به نسبت به راه اندازی فعالیت کشاورزی اقدام نماید، اقدام او غیر قانونی تلقی شده و متخلف محسوب می شود.
مزایای مجوز فعالیت نظام صنفی کشاورزی
متقاضیان برای شروع و یا ادامه فعالیت های خود در زمینه کشاورزی، نیازمند دریافت پروانه کسب کشاورزی می باشند. دریافت این پروانه مزایای بسیاری برای متقاضیان به همراه دارد؛ لذا با توجه به مزایای متعددی که دریافت این پروانه برای کشاورزان ایجاد می کند؛ در این قسمت از مقاله مزایای مجوز فعالیت نظام صنفی کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی؛ دریافت بیمه کارگران شاغل اعم از بیمه بازنشستگی، بیکاری، از کار افتادگی و تکمیلی درمان با نرخ مصوب؛ لحاظ کردن تعرفه کشاورزی در محاسبه هزینه برق و گاز و معافیت مالیاتی از جمله مزایای پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزان محسوب می شود.
همچنین ارائه تسهیلات کم بهره به دارندگان پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزان، امکان سپردن پروانه به عنوان وثیقه در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و مراجع قضایی و برخورداری از امتیازهای صندوق رفاهی نظام صنفی از دیگر مزایای پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزان محسوب می شود.
سامانه سبک نظام صنفی کشاورزی
پیرو اجرایی شدن طرح دولت الکترونیک در سال های اخیر، بسیاری از سازمان ها و ارگان های دولتی برای حرکت در این راستا اقداماتی انجام داده اند. نظام صنفی کشاورزی نیز از جمله این سازمان ها بوده که سامانه سبک را راه اندازی کرده و در اختیار متقاضیان خود قرار داده است.
سامانه سبک نظام صنفی کشاورزی یا به اختصار سامانه سبک به نشانی sabak.org از سوی نظام صنفی کشاورزی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این سامانه جهت سهولت در امر سازماندهی و دفاع از حقوق فعالان بخش کشاورزی طراحی و اجرا شده است. سامانه سبک در واقع سامانه ملی اینترنتی مختص به نظام صنفی کشاورزی می باشد.
از اهدافی که این سامانه در روند کاری خود دنبال می نماید، می توان به مواردی مانند اجرایی شدن کشاورزی نوین، ایجاد شدن زنجیره های تامین و تولید، حذف واسطه گری در امور کشاورزی، حفظ و نگهداری حقوق مصرف کنندگان و... اشاره کرد. متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه سبک به نشانی sabak.org از امکانات مختلف آن بهره مند شوند. توجه به این نکته ضروری است که با وجود ایجاد سامانه سبک نظام صنفی کشاورزی، درخواست صدور پروانه کسب کشاورزی می بایست در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت شود که در قسمت های بعدی مقاله به آن پرداخته می شود.
شرایط صدور پروانه کسب کشاورزی
نظر به آن که صدور پروانه کسب کشاورزی نیز مانند صدور هر پروانه کسب دیگری؛ مستلزم وجود شرایط و تهیه مدارکی است؛ لذا در این قسمت از مقاله، شرایط صدور پروانه کسب کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. شرایط صدور پروانه کسب کشاورزی عبارت است از:
فعالیت در زمینه بهره برداری از آب، خاک و منابع طبیعی در یک یا چند نوع زراعت، باغبانی، دام، طیور، شیلات و آبزیان، منابع طبیعی، خدمات و صنایع تبدیلی و تکمیلی مطابق بازدید کارشناس
عضویت در اتحادیه صنفی کشاورزی شهرستان و دریافت شناسنامه فعالیت
صلاحیت حرفه ای در مشاغل خدماتی بخش کشاورزی
برخورداری از ابعاد اقتصادی فعالیت به تشخیص کمیته های استانی
وجود حداقل 18 سال سن
فرم بازدید کارشناس
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (در صورت حقوقی بودن متقاضی)
گواهی کار برای اتباع خارجی
ارائه گواهی دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی (نظیر عدم بکارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی بدون پروانه، قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و...)
همچنین به موجب دستور العمل صدور پروانه کسب کشاورزی، هماهنگی متقاضی با کارشناس جهت انجام بازدید مشترک میدانی از واحد صنفی و تکمیل فرم بازدید و ارسال مدارک از طریق درگاه ملی مجوزها از دیگر شرایط صدور پروانه کسب کشاورزی محسوب می شود.
مدارک لازم برای پروانه فعالیت کشاورزی
همانطور که بیان شد؛ صدور پروانه فعالیت کشاورزی مستلزم وجود شرایط و تهیه مدارکی می باشد. در قسمت قبل شرایط دریافت پروانه فعالیت کشاورزی بررسی شد و در این قسمت مدارک لازم جهت دریافت این پروانه بیان می شود. مدارک لازم برای پروانه فعالیت کشاورزی عبارت است از:
اسناد مالکیتی واحد صنفی یا ماشین آلات مانند اجاره نامه در صورت استیجاری بودن واحد صنفی (این اسناد می تواند به صورت رسمی، عادی یا حکم قضایی باشد)
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی
پروانه تاسیس یا بهره برداری برای واحد های صنعتی و نیمه صنعتی بخش کشاورزی
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
پروانه بهره برداری بهداشتی از سازمان غذا و دارو برای واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی بلا فصل
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
گواهی بهداشت محیط برای واحد های صنفی کارگاهی صنایع تبدیلی و تکمیلی بلا فصل (در صورتی که پروانه بهرده برداری بهداشتی نباشد)
مجوز واحد صنفی از جمله ساختمان، تاسیسات و .... در صورت موجود بودن
گواهی مهارت و صلاحیت حرفه ای برای مشاغل خدماتی و مکانیزاسیون (در صورت نداشتن گواهی مهارت، شرکت در کلاس آزمون آنلاین اخذ گواهینامه صلاحیت حرفه ای طبق برنامه آموزشی اتاق اصناف کشاورزی ایران)
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
فرم بازدید کارشناسی از محل
علاوه بر مدارک مذکور، ارائه مدارکی همچون اسناد هویتی فرد مانند شناسنامه، کارت ملی، آخرین مدرک تحصیلی و عکس 3*4 رنگی و کد پستی و نیز مدارک و اسناد مربوط به شرکت (زمانی که متقاضی شخص حقوقی است) نیز الزامی می باشد. لازم به ذکر است زمان لازم برای صدور مجوز فعالیت کشاورزی از زمان تایید مدارک 15 روز کاری و مدت اعتبار این مجوز یک سال می باشد. همچنین صدور پروانه کسب کشاورزی؛ برای فرد صنفی دارای شناسنامه فعالیت معتبر از اتحادیه به صورت رایگان انجام می شود.
مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت کشاورزی
همانطور که پیش تر بیان شد، متقاضیان به منظور ثبت درخواست پروانه کسب کشاورزی، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار مراجعه نمایند. کشاورزان پس از مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوزها و حداکثر طی سه روز کاری می توانند جواز خود را از مرجع مربوطه به صورت الکترونیکی دریافت کنند.
مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت کشاورزی به این صورت است که شخص لازم است که سایت mojavez.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سایت، وارد شود. پس از آن، لازم است که شخص عبارت "پروانه کسب کشاورزی" را در قسمت جست و جو وارد نماید.
پس از آن، متقاضی لازم است که گزینه مشخص شده در تصویر را برگزیند.
در مرحله بعدی داوطلب باید گزینه درخواست صدور مجوز را از قسمت انتهایی صفحه انتخاب نماید.
پس از ثبت درخواست، کارشناس مربوطه درخواست صدور پروانه کسب کشاورزی را مورد بررسی قرار داده و در صورت تکمیل بودن مدارک و احراز شرایط، با درخواست متقاضی موافقت به عمل می آید. پس از آن، شخص می تواند جواز خود را به صورت الکترونیکی از کارتابل خود در درگاه ملی مجوزها دریافت نماید.
استعلام پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی
سامانه جامع نظام صنفی کشاوری کشور یا همان سامانه سبک در راستای ارائه خدمات الکترونیک به کشاورزان ایجاد و راه اندازی شده است. این سامانه خدمات متعددی را جهت بهبود فرآیند امور مربوط به کشاورزی ارائه می دهد. استعلام پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی از جمله خدمات سامانه مذکور می باشد.
متقاضیان به منظور استعلام پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی می توانند به سامانه سبک به نشانی sabak.org مراجعه نمایند. پس از آن، شخص لازم است که با وارد کردن اطلاعات خواسته شده، وارد حساب کاربری خود شود.
پس از ورود به حساب کاربری خود، افراد می توانند به بخش بررسی اصالت پروانه رجوع کنند.
پس از آن با وارد کردن اطلاعات خواسته شده در فیلدهای موجود، مطابق تصویر پایین، اشخاص می توانند مراحل استعلام را به سر انجام رسانند.
همانطور که بیان شد؛ کاربران می توانند با کمک این سامانه پس از ثبت و صدور پروانه فعالیت، استعلام پروانه مذکور را نیز به انجام برسانند. آن ها با کمک این روش می توانند از صحت پروانه موجود اطلاع یافته و یا جزئیات بیشتری از آن را دریافت نمایند.
وام پروانه فعالیت کشاورزی
طبق بیانات وزارت جهاد کشاورزی کشور، متقاضیان و دارندگان پروانه فعالیت کشاورزی می توانند با کسب شرایط لازم و ارائه مدارک مورد نیاز به شعب بانک کشاورزی، از تسهیلات و وام پروانه فعالیت کشاورزی بهره مند شوند.
به طور کلی این تسهیلات به دارندگان پروانه فعالیت کشاورزی از جمله تولید کنندگان، بهره برداران و منابع طبیعی تایید شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی تعلق خواهد گرفت. البته لازم به ذکر است این مجوز در کنار وجود مستندات دیگر مانند استشهادیه های محلی، تاییدیه های شورای اسلامی روستا و... قابل دریافت و استفاده می باشد.
دلیل الزام در ارائه پروانه فعالیت کشاورزی هنگام ثبت درخواست وام، شناسایی کشاورزان واقعی از سایر افراد و همچنین جلوگیری از هدر رفت منابع مالی موجود می باشد، لذا اخذ پروانه فعالیت کشاورزی از شروط اصلی بهره مندی از این تسهیلات می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت پروانه کسب کشاورزی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت پروانه کسب کشاورزی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله