برای مشاوره نحوه محاسبه و پرداخت مالیات کارتخوان 1403
برای مشاوره نحوه محاسبه و پرداخت مالیات کارتخوان 1403
دولت ها برای انجام امورات و پرداخت هزینه های جاری کشور اقدام به اخذ مالیات از مردم می نمایند. امروزه اکثر تراکنش های مالی بر روی دستگاه های کارتخوان یا پوز صورت می گیرد. در سال ۱۳۹۸ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بر اساس آن؛ به دستگاه های کارتخوان مالیات تعلق گرفته است.
بر اساس قانون فوق؛ دارندگان دستگاه های کارتخوان، موظف به پرداخت مالیات به دولت بر اساس میزان درآمد سالیانه خود می باشند. نظر به آن که؛ عدم پرداخت مالیات یا تاخیر در آن؛ می تواند جرایمی را برای مودی به همراه داشته باشد؛ کسب اطلاعات در این زمینه، برای دارندگان دستگاه های کارتخوان امری حائز اهمیت تلقی می شود.
لذا؛ در ابتدای مقاله به این سوال که مالیات کارتخوان 1403 چیست؛ پاسخ داده می شود. سپس؛ مشاغل معاف از مالیات کارتخوان معرفی شده و سقف این معافیت سنجیده می شود. در ادامه، پس از معرفی سامانه و سایت پرداخت مالیات کارتخوان، مراحل ثبت و پرداخت اظهارنامه مالیاتی کارتخوان ۱۴۰۳ مورد مطالعه قرار می گیرد. در بخش بعدی مطالبی در مورد نحوه محاسبه آنلاین مالیات کارتخوان بیان شده و به این سوال که مالیات کارتخوان چند درصد است؛ پاسخ داده می شود. پس از آن، این پرسش که مالیات ۱۰۰ میلیون کارتخوان چقدر است، مطرح شده و مورد مطالعه قرار می گیرد. انتهای مقاله نیز به استعلام پرونده مالیات دستگاه پوز با کد ملی و محاسبه آنلاین مالیات کارتخوان اختصاص یافته است.
مالیات کارتخوان چیست
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش سیستم های پرداختی در کشور، بسیاری از اصناف و مشاغل از دستگاه های کارتخوان استفاده می کنند. از سال 1398 دولت با همراهی سازمان امور مالیاتی، یک شناسه منحصر به فرد به هر دستگاه کارتخوان اختصاص داده است. این شناسه کدی اختصاصی و منحصر به فرد بوده و برای شناسایی هر دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. .
تمامی تراکنش های انجام شده توسط این دستگاه ها از سوی سازمان مالیاتی کشور رصد شده و در پایان سال مالی مشمول مالیات می گردد. در این میان، ممکن این سوال، برای برخی مخاطبان، مطرح شود که مالیات کارتخوان چیست. در پاسخ به این سوال باید گفت که مالیات کارتخوان؛ همان مقدار مالیاتی است که مودیان مالیاتی؛ سالیانه بر اساس تراکنش های دستگاه های کارتخوان خود پرداخت می کنند.
دارندگان دستگاه های کارتخوان موظف هستند به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه کرده و در آن ثبت نام نمایند. پس از آن، متقاضیان می بایست برای دستگاه های خود حساب تجاری ایجاد کرده و سپس، اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم نموده و برای سازمان مالیاتی ارسال کنند.
مشاغل معاف از مالیات کارتخوان
بر اساس ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم، تمامی کسب و کارهای دارای دستگاه کارتخوان، ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد نمی باشند. در واقع مشاغلی که درآمد و سود سالیانه آن ها از مبلغ 1,440,000,000 تومان کمتر باشد، مشمول معاف مالیاتی بوده و نیازی به پرداخت مالیات ندارند. برخی دسته های شغلی نیز از پرداخت مالیات کارتخوان معاف می باشند. مشاغل معاف از مالیات کارتخوان عبارتند از:
آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد و دانشگاه ها
مدارس غیرانتفاعی و موسسات خیریه
کارگاه تولید صنایع دستی یا فرش دستبافت
انتشارات و مطبوعات
تولیدکننده مواد غیرمعدنی و نفتی
کلیه باشگاهها و موسسات ورزشی اشخاص و شرکت های صادر
شرکت های دانش بنیان نوع یک با سطح فناوری 1
برخی مشاغل نیز از پرداخت کارمزد دستگاه کارتخوان معاف گردیده اند. مشاغل معاف از کارمزد کارتخوان عبارتند از:
نانوایی ها
فروشگاه های موارد غذایی
داروخانه ها، بیمارستان ها و خدمات درمانی
جایگاه های سوخت اتوماتیک
فروشگاه های تجهیزات ساخت صنایع دستی
حمل و نقل درون و حومه شهری
مدارس
روزنامه فروشی
دفتر خدمات مخابراتی محلی
انجمن ها و اتحادیه های مدنی و اجتماعی
فروشگاه های محصولات رسانه ای، کتاب، روزنامه و...
عوارض راه، پارکینگ و...
وجوه دولتی، قوه قضاییه و شرکت های آب، برق و گاز
برخی از مشاغل معاف از پرداخت مالیات کارتخوان؛ در این بخش معرفی شدند. ممکن است در برخی شرایط، مشاغل دیگری نیز به این لیست اضافه شده یا از این لیست حذف گردند. البته لازم به ذکر است که مشاغل مذکور موظفند اظهارنامه مالیاتی خود را سالیانه به اداره مالیات تسلیم کنند.
سقف معافیت مالیاتی کارتخوان ۱۴۰۳
همانطور که در بخش های قبلی مقاله بیان شد، دارندگان دستگاه کارتخوان مشمول پرداخت مالیات بر درآمد از مجموع تراکنش های سالیانه خود می باشند. البته در شرایطی خاص، برخی از دارندگان دستگاه کارتخوان مشمول معافیت از پرداخت این مالیات شده اند.
افرادی که در لیست معافیت های مالیاتی قرار داشته باشند و یا میزان تراکنش های سالیانه آنان کمتر از حداقل مقدار مشخص شده باشد، از پرداخت این مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور معاف هستند. لازم به ذکر است مقدار معافیت مالیاتی کارتخوان سقف مشخص و محدودی دارد.
سقف معافیت مالیاتی کارتخوان در سال گذشته تا یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال تراکنش تعیین شده است. در نتیجه متقاضیانی که میزان تراکنش های سالیانه دستگاه های کارتخوان آنان از مقدار مذکور کمتر باشد، از پرداخت مالیات معاف می شوند.
سامانه پرداخت مالیات کارتخوان سیار 1403
در راستای اجرایی شدن دولت الکترونیک در سال های اخیر، سازمان های دولتی سامانه هایی برای انجام امور مربوط به خود ایجاد کردند تا کاربران به سهولت به تمامی خدمات و سرویس ها دسترسی داشته باشند. سازمان امور مالیاتی کشور نیز سامانه ای به نشانی tax.gov.ir ایجاد نموده تا مودیان مالیاتی بتوانند به صورت غیر حضوری از امکانات آن بهره مند شوند.
این سامانه زیر مجموعه ها و بخش های متعددی دارد که یکی از این بخش ها به پرداخت مالیات کارتخوان اختصاص یافته است. سامانه و سایت پرداخت مالیات کارتخوان سیار ۱۴۰۳، در واقع همان درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی با نشانی my.tax.gov.ir در اختیار کاربران می باشد و آنان می توانند از طریق این سامانه، مالیات های خود را پرداخت کنند.
دارندگان دستگاه های پوز یا کارتخوان باید از طریق این سامانه به حساب کاربری خود در سایت سازمان امور مالیاتی کارتخوان وارد شوند و سپس اقدام به پرداخت مالیات های دستگاه خود نمایند. در ادامه روش ثبت نام و نحوه پرداخت این مبالغ از طریق سامانه امور مالیاتی کشور بیان خواهد شد.
مراحل و نحوه ثبت، پر کردن و پرداخت اظهارنامه مالیاتی کارتخوان ۱۴۰۳
از سال 1398 با دستور دولت به سازمان امور مالیاتی کشور، تمامی دارندگان دستگاه های کارتخوان موظف به پرداخت مالیات به نسبت تراکنش های خود شده اند. لذا این اشخاص باید برای ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور اقدام کرده و سپس از همان طریق اقدام به پرداخت مالیات خود نمایند. به همین منظور، این قسمت به بررسی مراحل و نحوه ثبت، پر کردن و پرداخت اظهارنامه مالیاتی کارتخوان 1403 اختصاص یافته است.
به منظور ثبت حساب بانکی در پرونده مالیات دستگاه کارتخوان و پر كردن اظهارنامه مالیاتی کارتخوان، ابتدا متقاضیان باید به سامانه my.tax.gov.ir مراجعه کرده و با نام کاربری و رمز عبور خود وارد حساب کاربری شوند.
سپس افراد باید گزینه پرونده های مالیاتی را انتخاب کنند.
پس از انتخاب گزینه پرونده های مالیاتی، شخص باید بر روی گزینه جزئیات پرونده کلیک کند.
در ادامه گزینه ورود و ویرایش انتخاب شده و متقاضیان وارد سامانه ثبت نام الکترونیک می شوند.
در این قسمت؛ گزینه نمایش و ویرایش اطلاعات می بایست انتخاب شود.
سپس گزینه حساب ها / مجوز ها انتخاب می شود.
پس از این مراحل، شخص باید گزینه درخواست تغییر اطلاعات را انتخاب کند.
حال متقاضیان درخواست ویرایش را تایید و گزینه ارسال درخواست را انتخاب می کنند.
سپس شخص باید شماره شبا را وارد کرده و گزینه بررسی و ذخیره انتخاب کند.
نتیجه استعلام شماره شبا به متقاضیان در این مرحله اعلام می شود. در صورت تایید اطلاعات متقاضیان باید بر روش گزینه تایید نهایی اطلاعات ثبت نام کلیک کنند.
پس از این که متقاضیان مراحل ثبت نام را برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی کارتخوان خود طی کردند، می توانند اقدام به ثبت اطلاعات و ارسال اظهارنامه نمایند. به منظور متصل شدن دستگاه پوز فرد به پرونده مالیاتی کارتخوان، متقاضی می بایست از ساماندهی پذیرندههای بانکی؛ گزینه الصاق به پرونده را انتخاب نموده تا دستگاه به پرونده مالیاتی متصل شود.
بعد از ارسال اظهارنامه برای سازمان مالیاتی کشور، دارندگان کارتخوان می توانند از طریق همین سامانه برای پرداخت مبلغ مالیات اقدام کنند. برای این کار متقاضیان باید به سامانه my.tax.gov.ir وارد شده و به حساب کاربری خود مراجعه نمایند. سپس در صفحه اصلی حساب کاربری با کلیک بر روی گزینه پرداخت قبض های مالیات لیست تمامی قبوض موجود مشخص می شود.
مودیان مالیاتی پس از کلیک بر روی گزینه پرداخت قبض های مالیات می توانند اقدام به پرداخت مالیات دستگاه کارتخوان نمایند. هم چنین، مودیان مالیاتی می توانند با انتخاب گزینه استعلام بدهی مالیاتی، از میزان بدهی خود به سازمان امور مالیاتی مطلع شوند.
محاسبه آنلاین مالیات کارتخوان 1403
با توجه به مطالبی که در مورد مالیات دستگاه های پوز بیان شد، می توان نتیجه گرفت که مالیات دستگاه های کارتخوان تفاوت چندانی با مالیات مشاغل ندارد. بنابراین نحوه محاسبه آنلاین مالیات کارتخوان ۱۴۰۳، مشابه نحوه محاسبه مالیات مشاغل می باشد.
بنابراین مالیات دستگاه های کارتخوان نوع جداگانه ای از مالیات نیست که به مالیات مشاغل اضافه شود. بلکه صرفا دلیل اتصال دستگاه های پوز به حساب های تجاری مودیان مالیاتی اطمینان یافتن سازمان مالیاتی کشور از صحت اطلاعات ثبت شده متقاضیان می باشد. جدول درصد مالیات با توجه به میزان درآمد به شرح زیر است:
سالیانه، تومان | ماهیانه، تومان | درصد مالیات |
0 تا 144 میلیون تومان | 0 تا 12 میلیون تومان | معاف |
144 میلیون تا 198 میلیون تومان | 12 میلیون تا 16.5 میلیون تومان | 10 درصد |
198 میلیون تا 324 میلیون تومان | 16.5 میلیون تا 27 میلیون تومان | 15 درصد |
324 میلیون تا 480 میلیون تومان | 27 میلیون تا 40 میلیون تومان | 20 درصد |
480 میلیون تومان به بالا | 40 میلیون تومان به بالا | 30 درصد |
متقاضیان پس از اینکه پرونده مالیاتی کارتخوان تشکیل دادند و کد مالیاتی دستگاه کارتخوان خود را دریافت نمودند، بر اساس میزان تراکنش ها مشمول پرداخت مالیات کارتخوان می شوند. چنانچه متقاضی در لیست معافیت های مالیاتی قرار بگیرد از پرداخت مالیات معاف می شود.
مالیات کارتخوان چند درصد است
یکی از دغدغه های اصلی دارندگان دستگاه پوز میزان مالیاتی است که باید پرداخت نمایند. در واقع مالیات دستگاه کارتخوان همان مالیات کسب و کار می باشد که مطابق تراکنش های سالیانه تعیین می شود. برای پاسخ به این سوال که مالیات کارتخوان چند درصد است؛ می بایست به طور کلی بیان نمود که درصد مالیات کارتخوان مطابق درصدهای زیر تعیین می شود:
درآمد های زیر صد و چهل و چهار میلیون تومان = معاف از مالیات
درآمد های مازاد از صد و چهل و چهار میلیون تا صد و نود و هشت میلیون تومان = 10% مالیات
درآمد های مازاد از صد و نود و هشت میلیون تا سی صد بیست و چهار میلیون تومان = 15% مالیات
درآمد های مازاد از سیصد و بیست و چهار میلیون تا چهار صد و هشتاد میلیون تومان = 20% مالیات
درآمد های مازاد بر چهار صد و هشتاد میلیون تومان = 30% مالیات
با توجه به مطالب بیان شده، می توان نتیجه گرفت که مبلغ مالیات دستگاه های کارتخوان با توجه به سقف درآمدی مشاغل و مودیان مورد نظر تعیین می شود. طبیعتا سقف درآمدی بیشتر مشمول پرداخت مالیات بیشتری می شود. البته در برخی از مشاغل میزان سقف درآمدی دارای اهمیت نیست و این مشاغل به طور قطع معاف از مالیات شناخته شده اند.
مالیات ۱۰۰ میلیون کارتخوان چقدر است
امروزه با توجه به استفاده همگانی افراد از کارت های بانکی و دستگاه های کارتخوان، اغلب فروشندگان از این امکانات استفاده می کنند، اما مطابق با قانون مالیات، این تکلیف نیز بر عهده دارندگان دستگاه های پوز قرار گرفته است که مطابق میزان تراکنش های سالیانه خود مالیات متعلق را بپردازند.
یکی از موارد مورد توجه متقاضیان، میزان مالیات 100 میلیون کارتخوان می باشد. برای پاسخ به این سوال که مالیات 100 میلیون کارتخوان چقدر است، می بایست به تبصره 12 قانون بودجه سال گذشته رجوع شود و موضوع معافیت مالیاتی در این خصوص مورد بررسی قرار گیرد.
تبصره 15 قانون بودجه سال جاری، کارتخوان هایی که میزان سقف تراکنش های آن ها از مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال کمتر باشد؛ معاف از مالیات هستند. مطابق همین موضوع می توان در پاسخ به این پرسش که مالیات ۱۰۰ میلیون کارتخوان چقدر است، بیان داشت که میزان مالیات تراکنش های 50 میلیون و 100 میلیون صفر بوده و این افراد معاف از مالیات هستند.
استعلام پرونده مالیات دستگاه پوز با کد ملی
اشخاصی که دستگاه پوز یا کارتخوان دارند، مودی مالیاتی محسوب شده و بر اساس تراکنش سالیانه آن، دستگاه موظف به پرداخت مالیات می باشند. ممکن است مودیان مالیاتی قصد اطلاع از مقدار مالیات دستگاه کارتخوان خود را داشته باشد. برای این کار، شخص می تواند از پرونده مالیاتی خود استعلام بگیرد.
استعلام پرونده مالیات دستگاه پوز با کد ملی به این صورت می باشد که متقاضیان ابتدا باید به سامانه my.tax.gov.ir مراجعه کرده و سپس به حساب کاربری خود از طریق کد ملی وارد شوند. پس از ورود به حساب کاربری، افراد از قسمت ساماندهی پذیرنده های بانکی خود، می توانند اقدام به استعلام پرونده مالیات دستگاه پوز با کد ملی نمایند.
دارندگان کارتخوان با استفاده از امکان استعلام پرونده مالیاتی می توانند از معافیت یا عدم معافیت خود نیز مطلع شوند. همچنین امکان سنجش مقدار مالیاتی که به آنان تعلق گرفته در این بخش میسر می باشد. پس از آن افراد می توانند برای پرداخت مالیات اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه و پرداخت مالیات کارتخوان 1403 در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه محاسبه و پرداخت مالیات کارتخوان ۱۴۰۳ پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. 144 میلیون