برای مشاوره مراحل ثبت برند و علامت تجاری مشاغل خانگی
برای مشاوره مراحل ثبت برند و علامت تجاری مشاغل خانگی
امروزه و درعصری که شرکت ها و برندهای مختلف در حال رقابت با یک دیگر هستند، ثبت برند و دریافت علامت تجاری امری بسیار مهم تلقی می شود. ثبت برند باعث منحصر به فرد شدن کالاها و خدمات تولیدی یک مجموعه گردیده و آن ها را از سایر کالاها متمایز می کند.
مشاغل خانگی یکی از کسب وکارهایی است که امروزه مورد توجه بسیاری از اشخاص قرار گرفته است. مطابق با اعلام سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از این پس مشاغل خانگی می توانند مانند سایر کسب و کارها، برند تجاری خود را به ثبت برسانند که همین امر، اهمیت اطلاع از نحوه ثبت برند مشاغل خانگی و شرایط آن را دو چندان می نماید.
لذا؛ در ابتدای مقاله، به این سوال که آیا می شود با مشاغل خانگی برند و علامت تجاری ثبت کرد، پاسخ داده می شود. سپس شرایط و مدارک لازم برای ثبت برند با مشاغل خانگی بررسی می شود. در ادامه؛ مطالبی در مورد مجوز پشتیبان برای ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. پس از آن، مراحل و نحوه ثبت برند و علامت تجاری با مشاغل خانگی سنجیده شده و هزینه های آن برآورد می شود. انتهای مقاله نیز به بررسی زمان لازم برای ثبت برند مشاغل خانگی اختصاص یافته است.
آیا می شود با مشاغل خانگی برند و علامت تجاری ثبت کرد
بر اساس تعریفی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شده است، مشاغلی که در منزل مسکونی شکل می گیرند، مشاغل خانگی نامیده می شوند. البته این مشاغل نباید باعث آزار رسیدن و ایجاد مزاحمت برای سایر همسایگان شوند. سوالی که ممکن است در این میان، برای صاحبان مشاغل خانگی مطرح شود؛ این است که، آیا می شود با مشاغل خانگی برند و علامت تجاری ثبت کرد؟
افرادی که دارای مشاغل خانگی هستند؛ معمولا به روش های مختلفی فعالیت می کنند. عده ای از آن ها با کارفرمایان قرارداد داشته و پورسانت دریافت می کنند که در این حالت؛ وظیفه ثبت برند بر عهده کارفرما است، اما در حالت دیگر، خود شخص صاحب کسب و کاری مستقل می باشد.
در صورتی که خود شخص صاحب کسب و کار باشد و به طور مستقل فعالیت کند، می تواند برای ثبت برند خود اقدام نماید. با توجه به رقابتی که میان مشاغل خانگی وجود دارد، بسیاری از این مشاغل در تلاش هستند تا بتوانند از روش های نوینی برای گسترش فعالیت و ارتقا کیفیت کاری خود استفاده کنند. یکی از مهم ترین روش ها برای توسعه فعالیت ثبت برند مشاغل خانگی می باشد.
شرایط ثبت برند مشاغل خانگی
امروزه تمایل افراد به ایجاد و راه اندازی مشاغل خانگی بسیار افزایش پیدا کرده است. مشاغل خانگی با وجود این که فضای کاری محدودتر و شرایط متفاوت تری نسبت به سایر مشاغل دارند، با این حال؛ طرفداران بسیاری را جذب خود نموده است. شرایط ثبت برند مشاغل خانگی عبارت است از:
متقاضیان برای ثبت برند، باید از مجوزات قانونی لازم و مدارک مورد نیاز برخوردار باشند.
برند مورد نظر باید منحصر به فرد بوده و معرف شغل متقاضی باشد.
برند مذکور نباید خلاف قوانین و موازین شرعی و اخلاقی باشد.
علامت تجاری نباید مشابه یا ترجمه برند دیگری باشد.
متقاضیان باید مجوز پشتیبان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی را داشته باشند.
شماره تماس به نام متقاضیان باید ثبت شده باشد.
علامت تجاری از نظر ماده 32 قانون ثبت علامت تجاری نباید ممنوعیتی داشته باشد.
متقاضیان باید یک ایمیل فعال داشته باشند.
متقاضیان پس از انتخاب برند می توانند اقدام به ثبت آن نمایند. برای این کار باید اظهارنامه ای تهیه و آن را تسلیم اداره مالکیت معنوی کنند تا درخواست آنان مورد بررسی کارشناسان قرار گیرد. چنانچه متقاضیان موفق به ثبت برند شوند، این علامت تجاری تا 10 سال معتبر خواهد بود.
مدارک لازم برای ثبت برند با مشاغل خانگی
یکی از مهم ترین موارد در پروسه ثبت برند مشاغل خانگی آماده سازی مدارک مورد نیاز می باشد که در نتیجه آن؛ متقاضیان موفق به دریافت علامت تجاری اختصاصی خود می شوند. لذا در این بخش از مقاله؛ مدارک لازم برای ثبت برند با مشاغل خانگی بیان شده است. مدارک لازم برای ثبت برند با مشاغل خانگی به شرح ذیل است:
مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه
تصویر برند در ابعاد 10*10 به صورت دو بعدی و یا سه بعدی با توجه به نوع طراحی
مدارک مربوط به حق تقدم و اظهارنامه
فیش واریزی هزینه های ثبت برند
متقاضیان برای ثبت برند تجاری خود باید مجوزهای لازم را نیز داشته باشند، که یکی از این مدارک مورد نیاز، مجوز فعالیت می باشد. مجوز فعالیت شامل جواز کسب، پروانه بهره برداری، پروانه ساخت، جواز تاسیس، کارت بازرگانی و... است که بسته به نیاز باید از سوی متقاضی اخذ گردد.
مجوز پشتیبان برای ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی
صاحبان کسب و کارهای خانگی می توانند برای حرفه ای شدن فعالیت و افزایش اعتبار، برند خود را به ثبت برساند. متقاضیان برای ثبت برند مشاغل خانگی نیازمند داشتن مجوزهایی می باشند که از جمله آن مجوز پیشتیان از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی می باشد. به جهت آشنایی متقاضیان با این مجوز، این بخش از مقاله، به بررسی مجوز پشتیبان برای ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی اختصاص یافته است.
مجوز پشتیبان مشاغل خانگی در حکم جواز کسب برای این مشاغل می باشد و به همین دلیل؛ دارای اهمیت بسیاری است. این مجوز از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده و در صورتی که دارنده قصد ثبت علامت تجاری با آن را داشته باشد، می تواند درخواست خود را به همراه مدارک لازم در اداره مالکیت معنوی مطرح نماید.
اداره ثبت علائم تجاری درخواست متقاضیان مشاغل خانگی دارای مجوز پشتیبان از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، را به صورت استعلام الکترونیکی برخط (وبسرویس) بررسی نموده و در صورت انطباق با قوانین و مقررات ملی و بینالمللی، ثبت رسمی علامت انجام می شود. مجوزهای پشتیبان مورد پذیرش، مربوط به فعالیت های صنایع دستی، فرش دستباف، برخی شاخه های هنری، پرورش گل و تولیدات گیاهی، صنایع نساجی و پوشاک و سراجی و نیز برخی شاخه های صنعت و خدمات می باشد.
مراحل و نحوه ثبت برند و علامت تجاری با مشاغل خانگی
صاحبان مشاغل خانگی که به دنبال ثبت برند تجاری خود هستند؛ می بایست شرایط مورد نیاز برای ثبت برند را دارا باشند. پس از آن باید نسبت به آماده سازی مدارک اقدام نمایند. در انتها، این اشخاص می توانند مراحل ثبت برند تجاری را طی کنند و چنانچه این عملیات به درستی انجام شود، برند تجاری به نام متقاضی ثبت خواهد شد. در همین راستا؛ مراحل و نحوه ثبت برند و علامت تجاری با مشاغل خانگی در این بخش از مقاله بررسی می شود.
برای ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی، کاربر می بایست، سایت سامانه ثبت علامت تجاری، به نشانی ipm.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی سایت مطابق تصویر زیر وارد شود. در صورتی که متقاضی پیش از این، در سامانه ثبت نام ننموده است، در ابتدا می بایست به ثبت نام در سایت ipm.ssaa.ir و ایجاد کارتابل اقدام کند. برای نام نویسی در سامانه مالکیت معنوی، شخص لازم است که مطابق تصویر زیر، بر روی گزینه "ثبت نام متقاضی" کلیک کند.
پس از انتخاب گزینه نام نویسی متقاضی، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای داوطلب به نمایش در می آید. در این مرحله، چهار گزینه برای شخص به نمایش در می آید که لازم است با توجه نوع شخص، یکی از گزینه ها انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخص، داوطلب لازم است که اطلاعات صحیح خود را در فرم های مربوطه وارد نموده و سپس دکمه مرحله بعد را کلیک کند تا وارد صفحه ثبت اطلاعات اولیه شود. توجه به این نکته ضروری است که اطلاعات درج شده در این قسمت، از سازمان ثبت احوال و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور استعلام گرفته شده و در صورت مغایرت، امکان ورود به مرحله بعد برای فرد وجود نخواهد داشت.
پس از کلیک بر روی دکمه مرحله بعد، داوطلب به بخش بارگذاری ضمائم وارد می شود. بر اساس ضمائم خواسته شده، متقاضی لازم است که مدارک مورد نیاز را در این قسمت بارگذاری نماید.
بعد از آن، نوبت به تایید بخش حساب کاربری می رسد. در این قسمت، ایمیل و شماره همراه درج شده در بخش اطلاعات اولیه جهت تایید نمایش داده می گردد. در صورت صحت اطلاعات درج شده، شخص می باست با انتخاب گزینه تایید ثبت نام، به مرحله بعد وارد شود.
با کلیک بر روی، دکمه تایید ثبت نام، پیغام زیر را بر روی صفحه نمایش داده می شود که لازم است با زدن دکمه بلی، اطلاعات در سیستم ثبت شود.
پس از تایید اطلاعات درج شده، فرم زیر جهت مشاهده، نمایش داده خواهد شد که کاربر می بایست اطلاعات مندرج در آن را با دقت مطالعه نمایید. همچنین در این مرحله، پیامک حاوی اطلاعات کاربری و گذر واژه برای شخص ارسال خواهد شد.
با کلیک بر روی گزینه مشاهده و چاپ اقرار نامه، فرم زیر برای متقاضی نمایش داده می شود که داوطلب می بایست اطلاعات مندرج در آن را به دقت مطالعه نماید و از عدم مغایرت، اطلاعات درج شده با اطلاعات حقیقی خود اطمینان حاصل نماید.
در مرحله آخر نام نویسی، فرد لازم است که به همراه نسخه چاپی اقرار نامه، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و گواهی امضا دریافت نمایید. سپس فرد، لازم است که از طریق گزینه "تایید حساب کاربری با گواهی امضا الکترونیکی" و وارد نمودن اطلاعات درخواستی، حساب کاربری خود را فعال نماید.
پس از ثبت نام در سایت، شخص به امکانات سامانه مرکز مالکیت معنوی دسترسی خواهد یافت. برای ثبت علامت تجاری، داوطلب در ابتدا می بایست بر روی گزینه "ثبت اظهارنامه علامت تجاری" که در سمت راست کارتابل شخص قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از انتخاب این گزینه، تعهدنامه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر نمایش داده می شود. در این مرحله برای این که فرد وارد مرحله بعد شود، لازم است که تیک گزینه "متن فوق را خوانده و شرایط را قبول دارم" فعال گردد.
در مرحله بعد، نوبت به انتخاب نوع اظهارنامه می رسد. در این بخش، شخص می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی گزینه ثبت اظهارنامه جدید کلیک نماید.
در قسمت بعدی، می بایست اطلاعات اشخاص مرتبط با علامت ذخیره گردد. منظور از اشخاص مرتبط با علامت، افرادی هستند که به نوعی در مالکیت علامت تجاری، سهم دارند. در این بخش، فرد باید اطلاعات اشخاص اعم از مالک و در صورت لزوم، اطلاعات نماینده شخص حقوقی را وارد کند.
ثبت اطلاعات اشخاص مرتبط با علامت، می بایست توسط داوطلب در فرمی مطابق تصویر زیر وارد گردد. پر کردن تمام فیلدهای قرمز رنگ، اجباری می باشد.
پس از ثبت این اطلاعات، لازم است که مشخصات علامت تعریف شود که شامل توصیف علامت، رنگ مورد استفاده، عنوان علامت ترجمه شده و... می شود. این بخش از مهم ترین مراحل علامت تجاری محسوب می شود، بنابراین باید در پر کردن فیلد های این قسمت، نهایت دقت صورت گیرد. فرد باید علامت را در این قسمت به نحوی معرفی نماید که هر شخص بتواند بدون مشاهده علامت و تنها با خواندن توصیفات، آن را در ذهن تصور نماید.
پس از آن نوبت به ثبت کالا ها و خدمات جدید می رسد. در صورتی که داوطلب در مرحله پیش، گزینه علامت جمعی را فعال نکرده باشد، در این صفحه برای وی چیزی به نمایش در نخواهد آمد.
در مرحله کالا و خدمات، شخص لازم است که متن نمایش داده شده را به دقت مطالعه نموده و تیک تعهدنامه را علامت بزند.
پس از تایید تعهدنامه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر نمایش داده می شود که لازم است داوطلب، کالا و یا خدمات مزبور را مطابق مجوز فعالیت خود در قسمت مربوطه وارد نماید. در صورت درج کالا و خدمات متناقص با متن مجوز، درخواست ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی کاربر با اخطار مواجه شده و این امر، فرآیند ثبت علامت را طولانی تر می نماید.
پس از انتخاب کالا و خدمات موضوع مجوز، فرد بایست بر روی گزینه افزودن کلیک نموده و به این ترتیب لیست کالاها و خدمات بر روی صفحه متقاضی نمایش داده می شود. پس از آن فرد با انتخاب گزینه مرحله بعد، به بخش بعدی راه می یابد. توجه به این نکته ضروری است که هر چه تعداد کالاهای درج شده در این قسمت بیشتر شود، احتمال همانندی و شباهت میان علامت تجاری نیز افزایش می یابد.
مرحله بعدی، مربوط به ادعای حق تقدم می شود. در این بخش، فقط داوطلبانی که علامت خود را در خارج از ایران به ثبت رسانده اند، می توانند از حق تقدم استفاده نمایند. برای استفاده از این حق، فرد لازم است که بر روی گزینه افزودن حق تقدم جدید کلیک نماید.
با کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر به نمایش در می آید که لازم است اطلاعات شماره اظهارنامه، کشور و تاریخ آن در کادر های مربوطه وارد شده و بر روی گزینه افزودن کلیک شود.
در صورتی که فرد علامت خود را در خارج از کشور به ثبت نرسانده است، تنها لازم است که بر روی گزینه "ثبت اطلاعات" کلیک کند.
پس از ثبت اطلاعات، کاربر به صفحه، ویرایش اطلاعات و ثبت ضمائم و... هدایت می شود. در این قسمت لازم است که فرد به بارگذاری مدارک یعنی تصویر علامت، کارت بازرگانی و مدارک هویتی بپردازد. در بخش پرداخت هزینه می توان هزینه ثبت علامت تجاری را پرداخت نمود.
در انتها نیز، در بخش لیست اظهارنامه ها می توان روند پیگیری کار را دنبال نمود.
توجه به این نکته ضروری است که ثبت اظهارنامه علائم تجاری مشاغل خانگی، به معنی ثبت علامت به نام متقاضی نبوده و این درخواست می بایست توسط کارشناس اداره ثبت علائم تجاری مورد بررسی و تایید قرار گیرد. پس از ثبت درخواست در سامانه، درخواست ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی، ابتدا برای سازمان صمت ارسال شده تا صحت سنجی مدارک صورت گیرد. در صورت تایید اطلاعات، اطلاعات متقاضی به نزد یکی از دفاتر اسناد رسمی فرستاده شده تا مجوز فعالیت توسط دفترخانه نیز مورد تایید قرار گیرد.
پس از تایید تصویر مدارک در دفاتر اسناد رسمی، شخص می بایست با شماره اظهارنامه خود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده تا رئیس دفتر خانه اصل مجوز فعالیت را نیز مورد تایید قرار دهد. پس از آن، درخواست در کارتابل کارشناسان مربوطه بارگذاری شده و پس از تایید او و امضای رئیس اداره، نوبت به آگهی ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی در روزنامه می رسد. در انتها نیز با انجام فرآیند آگهی، علامت تجاری مشاغل خانگی مذکور به نام متقاضی در سامانه ثبت می شود.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
مطابق ماده 35 قانون ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی، متقاضی می تواند تا زمانی که اظهارنامه او ثبت نشده، آن را مسترد کند. همچنین بنابر ماده 38 همین قانون، پس از انتشار آگهی اظهارنامه و تا زمان ثبت علامت، داوطلب از امتیازات و حقوقی برخوردار است که درصورت ثبت برخوردار خواهد بود.
هزینه ثبت برند مشاغل خانگی
امروزه، بسیاری از افرادی که شرایط فعالیت خارج از منزل را ندارند؛ به دنبال راه اندازی یک کسب و کار خانگی برای خود می باشند. البته ایجاد کسب و کارهای خانگی و ثبت علامت تجاری با آن، نیازمند پرداخت هزینه هایی بوده و متقاضی می بایست با توجه به نوع فعالیت خود، سرمایه اولیه آن را فراهم آورد.
هزینه ثبت برند مشاغل خانگی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. این هزینه ها به طور کلی شامل موارد گوناگونی مانند هزینه اخذ مجوز نظیر کارت بازرگانی هوشمند، هزینه حق ثبت اظهارنامه، حق ثبت علامت و... می باشد. متقاضیان تمامی هزینه های مذکور را از طریق سامانه های مربوطه به صورت اینترنتی پرداخت می کنند. پس از آن؛ متقاضیان می توانند برند تجاری را به نام خود ثبت نمایند. برای درک بهتر این موضوع، هزینه های ثبت برند مشاغل خانگی در قالب فایل زیر قرار گرفته است.
- نویسنده: مرکز مالکیت معنوی
- حجم: 565 KB
- منبع: سایت مرکز مالکیت معنوی
توجه به این نکته ضروری است، که هزینه های مذکور در جدول فوق، سالانه دچار تغییراتی شده و دچار افزایش می شوند. این هزینه ها توسط سازمان مرکز مالکیت معنوی، به متقاضیان اعلام شده و در هنگام ثبت درخواست از متقاضی اخذ می گردند.
زمان لازم برای ثبت برند مشاغل خانگی
اشخاصی که متقاضی ایجاد کسب و کار و مشاغل خانگی و ثبت برند آن می باشند، باید به طور کامل از شرایط، مدارک و نحوه دریافت مجوزهای مربوطه مطلع باشند. با توجه به نوع کالا و خدمات ارائه شده، پروسه ثبت برند مشاغل خانگی امری زمان بر می باشد.
لذا؛ در این بخش از مقاله، زمان لازم برای ثبت برند مشاغل خانگی مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجایی که ممکن است پروسه ثبت برند مشاغل خانگی تحت شرایطی دچار تغییر شود، لذا متقاضیان نمی توانند زمان دقیقی برای این امر تعیین کنند.
مواردی مانند نحوه صحیح تکمیل اظهارنامه، تکمیل بودن یا نبودن مدارک لازم و... در مدت زمان ثبت برند تاثیر گذارند. در صورتی که تمامی مدارک مورد نیاز موجود باشد و مشکلی در پروسه ثبت برند ایجاد نشود و مراحل به درستی طی گردد، ثبت برند مشاغل خانگی حدود 45 روز کاری زمان می برد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت برند و علامت تجاری مشاغل خانگی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل ثبت برند و علامت تجاری مشاغل خانگی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. برای ثبت علامت تجاری مشاغل خانگی، کاربر می بایست، سایت سامانه ثبت علامت تجاری، به نشانی ipm.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده که توضیحات بیشتر در متن مقاله آمده است.