برای مشاوره نحوه ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر
برای مشاوره نحوه ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر
دفاتر تجاری، دفاتری هستند که تمامی تجار و شرکت های تجاری باید آن ها را تهیه و پلمپ نموده و کلیه امور مربوط به داد و ستدهای تجاری خود را اعم از دیون، مطالبات، معاملات و ... در آن درج کنند. اشخاص مختلف پس از راه اندازی و ثبت شرکت، بایستی اقدام به پلمپ دفاتر تجاری خود نمایند؛ زیرا با این کار هم از خطاهای احتمالی پیشگیری می شود و هم این که سازمان مالیاتی کشور از سیستم مالی و فعالیت های تجاری شرکت کاملا مطلع خواهند شد.
دفاتر قانونی شرکت ها شامل دفتر روزنامه، دفتر دارایی، دفتر کل و دفتر کپیه می باشد که وجود هر چهارتای آن ها، بنابر متن قانون، در شرکت الزامی است. متقاضیان برای پلمپ دفاتر خود نیازمند ارسال اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی به سازمان ثبت شرکت ها می باشند. کسب اطلاعات جامع در این خصوص، به متقاضیان کمک می کند تا در رابطه با اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری دچار مشکل نشوند.
لذا؛ در ابتدا به این سوال که اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست؛ پاسخ داده می شود. سپس سایت و سامانه پذیرش و نیز؛ نحوه تنظیم اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی بررسی شده و در ادامه؛ اطلاعاتی در مورد مراحل و نحوه درخواست و ثبت اینترنتی پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی ارائه می گردد. پس از آن پیگیری و استعلام اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری مورد مطالعه قرار گرفته و نمونه مربوطه به این اظهارنامه در قالب فایل pdf در اختیار کاربران قرار می گیرد. انتهای مقاله نیز به گواهی پلمپ دفاتر برای کارت بازرگانی اختصاص یافته است.
اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست
موسسان شرکت ها پس از این که شرکت خود را به ثبت رساندند؛ بایستی اقدام به ارائه اظهارنامه پلمپ دفاتر نمایند. در پاسخ به این سوال که اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست؛ باید گفت که این اظهارنامه در واقع اطلاعات ثبت شده در دفتر روزنامه و دفتر کل را بیان می کند.
پیش از حذف پلمب فیزیکی دفاتر و الکترونیکی شدن فرآیند آن، تمامی صفحات این دفاتر در اداره مالیات و اداره ثبت شرکت ها پلمپ می شد و معمولا به دو صورت دفتر کل و دفتر روزنامه وجود داشت. انواع این دفاتر شامل دفاتر 50، 100 و 150 برگ می شدند که در اختیار شرکت ها و موسسات قرار می گرفتند و تمامی شرکت ها بایستی کارکردهای مالی و اطلاعات خود را در این دفاتر به ثبت می رساندند.
اما از این پس، نیاز به پلمب فیزیکی دفاتر تجاری و ثبت دفاتر به صورت الکترونیکی نمی باشد. این امر، به این معناست که در هنگام درخواست مودیان برای ثبت اظهارنامه پلمب دفاتر توسط سامانه اداره کل ثبت شرکت ها، این سامانه نسبت به استعلام وجود ثبت نام مالیاتی از سازمان اقدام نموده و در صورت تایید سازمان فرآیند در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تایید شده و نتیجه در قالب اطلاعات ثبتی مودی به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال می شود. هم چنین، این سازمان جهت دریافت فایل های اطلاعاتی از مودیان سامانه ای را طراحی خواهد نمود که در پایان آبان ماه سال جاری قابل بهره برداری است.
البته لازم به ذکر است شرکت هایی که راکد بوده و فعالیتی ندارند؛ نیز باید اظهارنامه این دفاتر را به مراجع مربوطه ارائه دهند. همچنین به غیر از اشخاص حقوقی، برخی از اشخاص حقیقی نیز ملزم به انجام پلمپ دفاتر تجاری می باشند و می بایست این اظهارنامه را تکمیل نمایند.
سایت و سامانه پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی
یکی از اقدامات مهم موسسان و مدیران شرکت های تجاری، ارائه اظهارنامه پلمپ دفاتر به سازمان مالیاتی و اداره ثبت شرکت ها می باشد؛ که به این منظور، متقاضیان انجام این کار، نیازمند آشنایی با سایت و سامانه پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی هستند که در این بخش به بررسی آن، پرداخته خواهد شد.
صاحبان مشاغل و شرکت ها برای ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی خود؛ بایستی به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. در این سامانه متقاضیان می توانند اقدام به ثبت اظهارنامه مربوطه کرده و اطلاعات را برای سازمان ثبت اسناد کشور ارسال نمایند.
در راستای اجرایی شدن دولت الکترونیک، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه جامع ثبت شرکت ها را ایجاد نموده است. کاربران می توانند با ورود به این سامانه، اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی خود را به ثبت برسانند که چگونگی انجام آن در بخش های بعدی توضیح داده خواهد شد.
اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی چگونه باید تنظیم شود؟
تمامی تاجران، اعم از این که شخص حقیقی باشند و یا شخص حقوقی، مکلف به تنظیم دفاتر تجاری هستند. پیش از آن که چیزی در دفاتر تجاری نوشته شود؛ می بایست این دفاتر پلمپ شوند. برای پلمپ دفاتر تجاری، باید اظهارنامه ای به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود. سوالی که در این خصوص، ایجاد می شود؛ این است که اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی چگونه باید تنظیم شود؟
افراد واجد شرایط برای تنظیم اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی؛ ابتدا بایستی به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و در سامانه مذکور درخواست اظهارنامه پلمپ دفاتر را به ثبت برسانند. در واقع متقاضیان پس از ورود به این سامانه، بایستی گزینه اظهارنامه پلمپ دفاتر را انتخاب نمایند.
در این سایت، اطلاعات مربوط به شرکت مانند نام و مشخصات کامل شرکت، تابعیت، شناسه و در نهایت آدرس شرکت ثبت می شود. پس از این که متقاضیان اطلاعات مربوطه به شرکت را ثبت کردند، فیش ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر برایشان صادر می گردد. در انتها و پس از ثبت اطلاعات، متقاضیان بایستی مدارک لازم را برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال نمایند.
مراحل و نحوه درخواست و ثبت اینترنتی پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی
در قسمت های گذشته، پیرامون ماهیت اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی و سامانه آن توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که شخص می بایست اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی خود در سایت اداره ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir تکمیل و ارسال نماید. به منظور آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه درخواست و ثبت اینترنتی پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، در این بخش، چگونگی تکمیل اظهارنامه پلمپ این دفاتر به همراه راهنمای تصویری آن ارائه می گردد.
در اولین مرحله، شخص می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن لازم است که از میان گزینه های درج شده در قسمت فوق، بر روی گزینه "پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی" کلیک شود.
پس از آن تصویری مطابق صفحه زیر برای کاربر به نمایش در می آید که لازم است فرد اطلاعات خود را در آن وارد نماید. در این قسمت می بایست اطلاعاتی نظیر نوع شخص متقاضی، نوع تقویم مالی، تابعیت و شماره و.... وارد گردد. توجه به این نکته ضروری است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت احوال بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، کاربر با خطا مواجه خواهد شد.
در مرحله بعد، متقاضی باید اطلاعات شخص حقوقی را در قسمت های مشخص شده درج نماید که شامل شناسه ملی، نام، تاریخ ثبت و ... می شود. پس از آن لازم است که فرد، تیک تایید اطلاعات شخصیت حقوقی را که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته را فعال نموده به مرحله بعدی راه یابد.
در گام بعدی، نوبت به درج اطلاعات درخواست کننده پلمپ می رسد. در این بخش، باید سمت تکمیل کننده اظهارنامه، تابعیت وی، شماره ملی و... درج شود. توجه به این نکته در این مرحله الزامی است که پر کردن تمام فیلدهای قرمز رنگ برای ورود به مرحله بعدی ضروری بوده و بدون آن، امکان ورود به گام بعدی برای کاربر امکان پذیر نخواهد بود.
در مرحله بعد، شخص باید اطلاعات مربوط به اعضای هیئت مدیره را در قسمت های مشخص شده وارد نماید. کاربر در این بخش، می بایست اطلاعات هویتی تمام اعضا هیئت مدیره را تک به تک وارد نموده و سپس با انتخاب گزینه "ثبت اطلاعات شخص" داده ها را در اظهارنامه ذخیره نماید.
در بخش بعدی، فرد لازم است که سمت اعضای هیئت مدیره ای را که در قسمت قبلی وارد نموده را مشخص نماید. همچنین، مدت تصدی، وضعیت حق امضا و تاریخ شروع سمت نیز می بایست در این قسمت مشخص شود.
در قسمت بعدی، نوبت به درج دفاتر مورد تقاضا می رسد. شخص می بایست نوع دفتر، تعداد برگ و تعداد آن را به طور اختصاصی برای هر دفتر وارد نموده و اطلاعات را ذخیره نماید. توجه به نکته الزامی است که در این مرحله، صرفا امکان انتخاب 2 جلد دفتر روزنامه شرکت و 2 دفتر کل میسر می باشد.
در مرحله بعدی، شخص می بایست صحت اطلاعات درج شده در قسمت فوق را تایید نموده و تیک "تایید اظهارنامه و پلمپ و مدارک مورد نیاز" را فعال نماید.
پس از بررسی و تایید نهایی درخواست، دفاتر مورد درخواست به آدرس قید شده در فرم اظهارنامه ارسال خواهد شد. توجه به این نکته ضروی است که تکمیل و ارسال اظهارنامه، به معنی موافقت با درخواست فرد نبوده، بلکه لازم است که این اطلاعات توسط کارشناس اداره ثبت بررسی شده و مورد تایید نیز قرار بگیرد.
در اولین مرحله، اشخاص حقیقی مانند شخص حقوقی، می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه ارسال درخواست وارد شوند. در این بخش، لازم است که فرد اطلاعات خود وارد نموده و وارد گام بعدی گردد.
پس از آن، شخص باید آدرس محل دریافت دفاتر پلمپ شده را وارد نموده و مشخصات آن را درج نماید. این آدرس، همان نشانی است که دفاتر قانونی به آن پست می گردند.
در مرحله بعدی، لازم است که اطلاعات سمت تکمیل کننده اظهارنامه وارد شود. این اطلاعات شامل شماره ملی، نام و نام خانوادگی، تابعیت و ... می گردد.
پس از آن می بایست، اطلاعات دفاتر قانونی مورد درخواست توسط متقاضی در این بخش وارد شود. همانطور که پیش تر بیان شد، در این مرحله نیز صرفا امکان انتخاب 2 جلد دفتر کل و 2 جلد دفتر روزنامه میسر می باشد.
در مرحله آخر نیز، کاربر باید با تایید اطلاعات و ارسال مدارک مورد نیاز، مراحل تکمیل اظهارنامه را به پایان رساند.
پس از ارسال اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقوقی، کارشناسان درخواست متقاضی را مورد بررسی قرار داده و در صورت صحت آن، با تایید اولیه اظهارنامه موافقت خواهند نمود. پس از آن به فرد مهلتی داده می شود که مدارک مورد نیاز را تهیه و به آدرس اداره ثبت شرکتها ارسال نماید. پس از ارسال مدارک و پرداخت هزینه لازم، فرآیند پلمپ دفاتر به پایان می رسد.
پیگیری و استعلام اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری
همانطور که در بخش های قبلی بیان شد؛ متقاضیان ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر می توانند با مراجعه به وب سایت ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir درخواست خود را ثبت نمایند. لذا در این بخش از مقاله؛ نحوه پیگیری و استعلام اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری بررسی می شود.
پس از اینکه متقاضیان درخواست ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر خود را به ثبت رساندند، برای پیگیری درخواست خود بایستی مجددا به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کنند. در پایان ثبت درخواست، به متقاضیان یک کد اختصاصی 19 رقمی داده می شود که از طریق همان کد می توانند پیگیری لازم را انجام دهند. به این منظور، متقاضی می بایست پس از ورود به سامانه ثبت شرکت ها، بر روی گزینه پیگیری درخواست کلیک کند.
متقاضی مطابق تصویر بالا، باید نوع درخواست، شماره پیگیری و کد امنیتی موجود در کادر را وارد کرده تا به صفحه پیگیری هدایت شود. لازم به ذکر است که در صورتی فراموشی شماره پیگیری شخص می تواند به صفحه "شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام" وارد شده و اقدام به پیگیری درخواست نماید.
نمونه فرم اظهارنامه پلمپ دفاتر تجارتی pdf
شرکت های تجاری و برخی از اشخاص حقیقی که شرایط لازم را دارا باشند، بایستی برای اطلاع رسانی وضعیت کاری و مالی خود، اطلاعات مربوطه به کسب و کار خود را به ثبت برسانند. این اطلاعات در دفاتری موسوم به دفاتر تجاری ثبت می شود. دفاتر تجاری کل و دفتر روزنامه دفاتری هستند که باید پلمپ شوند.
لازم به ذکر است تمامی صفحات دفتر کل شرکت و دفتر روزنامه هر شرکت تجاری، بایستی از سوی اداره مالیات و اداره ثبت اسناد و املاک کشور پلمپ شود. برای پلمپ این دفاتر نیز متقاضیان باید، از طریق سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir اقدام کنند. بهتر است، متقاضیان پیش از هر اقدامی با اظهارنامه مربوطه آشنا شده و اطلاعاتی در رابطه با آن کسب نمایند. لذا در ادامه مقاله یک نمونه فرم اظهارنامه پلمپ دفاتر تجارتی pdf آورده شده است.
- نویسنده: اداره ثبت شرکت ها
- حجم: 118 KB
- منبع: سایت اداره ثبت شرکت ها
همچنین مدارکی مانند فتوکپی شناسنامه (چنانچه متقاضی پلمپ دفتر شخص حقیقی باشد)، آخرین روزنامه رسمی شرکت و اصل یا کپی برابر اصل وکالتنامه یا معرفی نامه ضمیمه اظهارنامه می شود. بدیهی است که در صورت نقص در مدارک و یا عدم تطابق اطلاعات درج شده در سامانه با اطلاعات فرد، درخواست پلمپ دفاتر تجاری فرد از سوی اداره ثبت شرکت ها رد می شود
گواهی پلمپ دفاتر برای کارت بازرگانی
پیش از این بیان شد که وقتی موسسان موفق به ثبت شرکت تجاری خود شدند، بایستی برای پلمپ دفاتر قانونی خود اقدام نمایند. برای این امر می توانند به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. علاوه بر این، برخی از متقاضیان نیاز به دریافت کارت بازرگانی هم دارند. پلمپ دفتر دارایی شرکت نیاز نیست.
متقاضیانی که قصد انجام امور تجاری را داشته باشند، نیاز به دریافت کارت بازرگانی دارند. به همین جهت برای دریافت آن، ابتدا بایستی گواهی پلمپ دفاتر برای کارت بازرگانی را دریافت نمایند. در نتیجه از طریق سامانه مذکور اقدام به پلمپ دفاتر قانونی کرده و سپس گواهی آن را دریافت می کنند.
پس از اینکه متقاضیان موفق به دریافت گواهی پلمپ دفاتر قانونی شدند، می توانند از طریق سامانه کارت بازرگانی هوشمند، در آدرس اینترنتی cscs.chambertrust.ir اقدام به دریافت کارت بازرگانی خود نمایند. بدون دریافت گواهی پملپ دفاتر تجاری، امکان اخذ کارت بازرگانی برای متقاضیان فراهم نمی باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. سایت irsherkat.ssaa.ir